Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dryml VladimirDo vrchlabské nemocnice, kterou vede senátor za SPOZ Vladimír Dryml, šel Jiří Jandourek, aby se tam o něj starali po dobu operace manželky. Personál jej jen nadopoval léky a přikurtoval. Muž zemřel. - „Ve 3.04 mi volal, že je mu velice špatně, že má strašné bolesti a že tam nikdo z personálu není, ať mu zavolám do nemocnice záchran­ku."

„Argument, že je pitva drahá, je nesmysl, to platí pojišťovna. A když dojde k úmrtí na oddělení násled­né péče, kde nejsou těžce nemoc­ní, ale lidé na rehabilitaci, tak je to vždy trochu zvláštní a lékaři by měli pitvu provést,“ říká patolog Aleš Ryška. Henrika Jandourek proto podala trestní oznámení. Pitva ukázala, že nezemřel na srdce, ale na prasklý žaludeční vřed.

Pacient zemřel. Nadopovaný a svázaný

Do nemocnice, kterou vede senátor za SPOZ Vladimír Dryml, šel Jiří Jandourek, aby se tam o něj starali po dobu operace manželky. Personál jej jen nadopoval léky a přikurtoval. Muž zemřel.

PRAHA Henrika Jandourek musela na operaci. Aby se měl kdo starat o jejího muže, který špatně chodil, domluvila se se soukromou Česko-německou horskou nemocnicí ve Vrchlabí, že jej tu přijmou na od­dělení následné péče. Jenomže muže nadopovali seda­tivy, přikurtovali k posteli a on do rána zemřel. Podle primářky oddě­lení na selhání srdce.

„Ve 3.04 mi volal, že je mu velice špatně, že má strašné bolesti a že tam nikdo z personálu není, ať mu zavolám do nemocnice záchran­ku," popsala Henrika Jandourek ve včerejším pořadu televize Nova Na vlastní oči, co předcházelo smr­ti jejího muže. Podle lékařské dokumentace se za pacientem o 40 minut později podíval lékař a konstatoval, že mu nic není. Ráno však byl muž mrtvý.

Primářka oddělení a po ní i ředi­tel nemocnice však ani na naléhání manželky nechtěli nechat provést pitvu s tím, že je to drahé a že se to nikdy nedělá. Ředitel a senátor za Zemanovce Vladimír Dryml byl do­konce na zdrcenou ženu den po smrti jejího manžela hrubý.

„Argument, že je pitva drahá, je nesmysl, to platí pojišťovna. A když dojde k úmrtí na oddělení násled­né péče, kde nejsou těžce nemoc­ní, ale lidé na rehabilitaci, tak je to vždy trochu zvláštní a lékaři by měli pitvu provést,“ říká patolog Aleš Ryška.

Henrika Jandourek proto podala trestní oznámení. Pitva ukázala, že nezemřel na srdce, ale na prasklý žaludeční vřed. To konstatuje i poli­cejní odůvodnění příkazu k prohlíd­ce ve vrchlabské nemocnici, které její ředitel zveřejnil na webu.

„V průběhu hospitalizace prav­děpodobně docházelo ke zhoršová­ní zdravotního stavu a pravděpo­dobně mu bylo podáváno velké množství sedativ, patrně aby neru­šil personál různými žádostmi, dále docházelo k jeho násilnému připoutání k lůžku,“ píše policie, která případ vyšetřuje pro podezře­ní ze zanedbání lékařské péče.

Vladimír Dryml řekl TV Nova, že celou věc považuje za pokus o dis­kreditaci sebe jako politika skrze ne­mocnici, kterou řídí. Jako reakci po­dal trestní oznámení. V nemocnici nicméně vyvěsil nařízení o zákazu kurtování.              

Lenka Petrásová

MFD, 29.8.2013

* * *

Co může být děsivějšího, když pacient volá v nejvyšší nouzi do nemocnice záchranku?! – Včerejší pořad TV NOVA „Na vlastní oči“ doporučuji (zatím není v archivu). Mimoděk jsem si vzpomněl také na „lékaře“, nacistického Mengeleho… Stejně tak bezcitně působil senátor Dryml. Typická byla i změna jeho způsobu vyjadřování, kdy netušil, že je nahráván, hovořil jak v V.cenové skupině. Jen potvrdil svůj charakter. Jeho chování připomíná silně psychopata, resp. sociopata, tzn. člověka bez empatie a jakéhokoliv soucitu, jdoucí „přes mrtvoly“ za svými zájmy. Zas tak proto nepřekvapuje, že je kamarádem prezidenta Zemana. Nicméně by k tomuto děsivému případu měl Zeman zaujmout postoj, nejen jako občan, ale především jako prezident.

Třetí v pořadu zmiňovaný případ byl první mediálně známý, zbytečná smrt novorozeněte. Pořad se o něm zmínil jen krátce na konci. Krátce nato jsem nemocnici navštívil. Zaměstnanci mi to potvrdili, ale současně sdělili, že o tom nesmějí mluvit. Poté jsem ve Vrchlabí hovořil s babičkou novorozeněte. Ta mi sdělila, že věc už šetří PČR a potvrdila mi informace, které jsem obdržel od přátel.

 

Jan Šinágl, 29.8.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (10 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)