Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Urban JanPřed lety na jedné konferenci o zločinech komunismu v Senátu, jsem na tiskové konferenci položil dvě otázky US generálovi: „Pane generále, co říkáte tomu, že ČR má čtyři tajné služby a za dvacet let neodhalila ani jednoho ruského agenta? Souhlasíte s názorem, že tzv. železná opona měla ještě nějaký čas být funkční do doby, než se Východ zkultivuje a nebude ohrožovat Západ?“ J.Š.

* * *

Kdyby se v Česku promenovaly desítky Němců v uniformách z první světové války, kteří by na svých akcích, placených německou vládou, hrdě nosili prapory s mapou a městskými znaky Sudet, asi by z toho byl mezinárodní skandál. Čeští „vlastenci“ a „bojovníci za svobodu“ by řičeli vzteky. Poté, co by se přišlo na to, že obnovený extremistický Der Stahlhelm organizuje pod pláštíkem „záchrany kulturních tradic“ v Brdech vojenské výcvikové tábory nebo štafetové běhy s instruktory z Bundeswehru, nejlépe ze zvláštních jednotek a z německé vojenské rozvědky, žádal by asi Miloš Zeman o okamžité svolání Rady obrany státu a určitě i Rady bezpečnosti OSN. A pak by se ještě našel výnos kancléřky Angely Merkelové, která by všem takovým vlastenecko-vojenským spolkům, předepisovala jednotné uniformy…

Když totéž ovšem dělá ruská vláda a armáda, české veřejnosti a politikům to nevadí. Otrocká mentalita profesionálních obětí, Švejků a veksláků, ještě nezmizela. Pomiňme to, že za dvacet čtyři let od listopadu 89 nedokázala české reprezentace zmenšit mnohonásobně předimenzované osazenstvo ruského velvyslanectví v Praze, která tak stále zůstává centrem výzvědné činnosti Ruské federace pro velkou část Evropy. Rusnokova vláda se dokonce bez sebemenší znalosti věci zbaběle omluvila za „omylem schválenou“, ovšem odborníky připravenou, „Zprávu o situaci národnostních menšin v ČR za rok 2012“. A to jenom proto, že tato zpráva vznesla podezření ze zneužívání kozáckých spolků v České republice pro „zájmy“ Ruska. Ministr Pecina a jeho premiér Rusnok by se měli zodpovídat už jenom za to, že neznají, anebo nedbají následujících informací.

Ve zprávě zmiňovaný Všekozácký svaz v českých zemích a na Slovensku, například, ve dnech 17.-20. července 2013, spoluorganizoval mezinárodní slovanský štafetový běh z Moskvy přes Polsko, Prahu, a dále do Srbska, který každoročně organizuje Mezinárodní fond slovanské písemnosti a kultury, Kozácké sdružení Vševeliké vojsko Donské, Státní Duma RF (6.voleb.období), za podpory Svazu Výsadkářů Ruska. Propagandistickou akci platí – no, hádejte kdo?

Zakládajícím partnerem instituce s nevinným názvem Mezinárodní fond slovanské písemnosti a kultury je vlastenecko-vojenské sdružení „Stjag“. Stjag v překladu znamená velitelská standarda, vlajka nebo zástava. O jeho programu a mezinárodních aspiracích možná nejvíc napoví citát:

(zdroj - „II. Slovanský Vlastenecký Tábor Moskva 2013. Ak sa cítiš ako bojovník, chceš zistiť čo dokážeš, zoznámiť sa so svojimi bratmi z druhých slovanských krajín a spolu získať zvláštne bojové návyky, tak tento list je pre teba. Ruská Asociácia vojensko-vlasteneckých klubov Stjag organizuje druhý tradičný každoročný slovanský vojensko-vlastencký tábor, ktorého cieľom je utuženie priateľstva a kultúrno-historických pút medzi slovanskými národmi a a prehĺbenie vojenských znalostí slovanskej mládeže. Cvičenie sa uskutoční medzi 22. a 27. augustom 2013 na území Moskovskej oblasti vo forme poľného tábora. Výcvik sa uskutoční systémom Ruského Specnazu a v súlade s kozáckymi tradíciami. Program zahrňuje vojenskú taktiku, streľby, rukopašný a nožový boj, orientácia a prežitie, výlety do miest vojenskej slávy, stretnutia so zaujímavými ľuďmi, slovanský kultúrny večer a veľa iného (presné znenie programu bude poslané účastníkom, ktorí potvrdia svoju účasť)“.

Na jiných webových stránkách se můžete dozvědět o propracovaném systému politické indoktrinace ve výcvikových střediscích a kempech Stjagu, kam jsou zváni „dobrovolníci“ ze Srbska, Slovenska, Makedonie „a dalších slovanských zemí“. Najít můžete i vzpomínková videa na ruské žoldnéře, kteří padli „hrdinskou smrtí“ v srbských polovojenských bandách ve válce v Bosně a Hercegovině. (Příklady:

http://www.despiteborders.com/clanok.php?subaction=showfull&id=1318216007&archive=&start_from=&ucat=4,50&
http://www.sho.sk/index.php?menu=11&clanok=953
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151366191988206.573769.128707913205&type=1)

Všekozácký svaz v českých zemích a na Slovensku slavnostně nechal v české Akademii věd pokřtít Velký znak Ruského impéria, čerstvě v Čechách vyšitý, o velikosti 170x200cm. Kmotrou obřadu byla nyní už ex-poslankyně ČSSD Vladimíra Lesenská – to byla ta paní, která podporovala rozhodnutí ruských orgánů vyšetřovat nevládní organizace jako „zahraniční agenty“.. Autor o něm už v květnu na tomto blogu napsal : „Pokud si ten erb čeští a slovenští kozáci neaktualizovali s ohledem na jisté změny v geopolitice posledních sta let, na velkém erbu ruského impéria je jako jeho součást polská orlice (už dlouho státní znak samostatné Polské republiky) a řada dalších, jemně řečeno, poněkud imperialistických symbolů“.

Laskavý čtenář ať si opravdu zkusí představit, že by někde ve Střední Evropě pochodoval nějaký německý buršenšaft s mapou německých Sudet…

A kdyby někdo ještě chtěl naslouchat lžím o tom, že kozácké „kulturní organizace“ nemají nic společného s putinovským režimem nebo ruským velvyslanectvím, doporučuji opět webovou stránku šovinistické a polofašistické trupy Stjag(http://stjag.ru/). Najde tam i faksimile Výnosu prezidenta Ruské federace č. 366 „o formě oděvu a hodnostním rozlišení kadetů organizací všeobecného vzdělání – kozáckých kadetských korpusů“ z 20.dubna 2013 - s vlastnoručním podpisem Vladimíra Putina.

Rusko nikdy nepřestalo ohrožovat demokratický vývoj ve Střední Evropě. Nikdy nepřestalo využívat sebemenší možnost k infiltraci politických, kulturních a ekonomických seskupení. Nikde však nebyla tato infiltrace tak jednoduchá, jako v České republice, ve které velká část reprezentace je tak snadno zkorumpovatelná – a neschopná hájit bezpečnostní zájmy své vlasti. Pánové Pecina a Rusnok jsou buď tak neinformovaní, tak předvídaví, anebo….

P.S. A kdyby se laskavému čtenáři přece jenom zachtělo trochu té mužné zábavy a vzruchu v čistě slovanském prostředí, pak vězte, že nejlepší žáci každého mezinárodního kurzu jsou odměňováni odznakem s hrdým titulem „Slovanský sokol“, který jim dává právo zúčastnit se příštích Slovanských táborů už jako instruktoři. Prostě boj za demokracii a spolupráci mezi národy jak se patří. Platí ruské ministerstvo obrany…

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=20798

P.S.

Před lety na jedné konferenci o zločinech komunismu v Senátu, jsem na tiskové konferenci položil dvě otázky US generálovi: „Pane generále, co říkáte tomu, že ČR má čtyři tajné služby a za dvacet let neodhalila ani jednoho ruského agenta? Souhlasíte s názorem, že tzv. železná opona měla ještě nějaký čas být funkční do doby, než se Východ zkultivuje a nebude ohrožovat Západ?“ Odpověděl mi velmi diplomaticky, v podstatě mi dal za pravdu.

Jan Šinágl, 27.8.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.94 (16 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #7 Melda 2013-08-27 18:27
Cituji Radim Novak.:
Jestli se mohu zucastnit teto debaty, tak muj navrh je, aby Pablo priste pouzival jmena Pablb.

...zatímco váš příspěvek byl z těch intelektuálně náročnějších...
0 #6 Radim Novak. 2013-08-27 18:14
Jestli se mohu zucastnit teto debaty, tak muj navrh je, aby Pablo priste pouzival jmena Pablb.
+3 #5 Melda 2013-08-27 18:13
Cituji Vitezslav Haramule:
CVOKA PRO CVOKY,MOUDREHO PRO MOUDRE.Cituji Pablo:
Cituji Vitezslav Haramule:
Pan Petr Cibulka upozornoval jiz davno ze cesko je prolezle ruskymi agenty.Cechum to ale nevadi, vzdyt i Putin se navleka do "blue jeans", tak o co jde?

Netuším proč citujete jako autoritu známého cvoka, který vidí ruské agenty i doma pod postelí...

Cvoka pro cvoky,moudreho pro moudre.

Cituji Vitezslav Haramule:
CVOKA PRO CVOKY,MOUDREHO PRO MOUDRE.Cituji Pablo:
Cituji Vitezslav Haramule:
Pan Petr Cibulka upozornoval jiz davno ze cesko je prolezle ruskymi agenty.Cechum to ale nevadi, vzdyt i Putin se navleka do "blue jeans", tak o co jde?

Netuším proč citujete jako autoritu známého cvoka, který vidí ruské agenty i doma pod postelí...

Cvoka pro cvoky,moudreho pro moudre.

Ano, p. Cibulka je skutečně moudrost sama...
-2 #4 Pablo 2013-08-27 17:43
Cituji Vitezslav Haramule:
CVOKA PRO CVOKY,MOUDREHO PRO MOUDRE.Cituji Pablo:
Cituji Vitezslav Haramule:
Pan Petr Cibulka upozornoval jiz davno ze cesko je prolezle ruskymi agenty.Cechum to ale nevadi, vzdyt i Putin se navleka do "blue jeans", tak o co jde?

Netuším proč citujete jako autoritu známého cvoka, který vidí ruské agenty i doma pod postelí...

Cvoka pro cvoky,moudreho pro moudre.

souhlas, jen drobná uprava: pro cvoky moudrý, pro ostatní cvok.
0 #3 Vitezslav Haramule 2013-08-27 16:16
CVOKA PRO CVOKY,MOUDREHO PRO MOUDRE.Cituji Pablo:
Cituji Vitezslav Haramule:
Pan Petr Cibulka upozornoval jiz davno ze cesko je prolezle ruskymi agenty.Cechum to ale nevadi, vzdyt i Putin se navleka do "blue jeans", tak o co jde?

Netuším proč citujete jako autoritu známého cvoka, který vidí ruské agenty i doma pod postelí...

Cvoka pro cvoky,moudreho pro moudre.
-2 #2 Pablo 2013-08-27 15:58
Cituji Vitezslav Haramule:
Pan Petr Cibulka upozornoval jiz davno ze cesko je prolezle ruskymi agenty.Cechum to ale nevadi, vzdyt i Putin se navleka do "blue jeans", tak o co jde?

Netuším proč citujete jako autoritu známého cvoka, který vidí ruské agenty i doma pod postelí...
+1 #1 Vitezslav Haramule 2013-08-27 14:58
Pan Petr Cibulka upozornoval jiz davno ze cesko je prolezle ruskymi agenty.Cechum to ale nevadi, vzdyt i Putin se navleka do "blue jeans", tak o co jde?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)