Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hulík MilanPavel Kosatík: Komunisté sice uznávají chyby, na kterých se podíleli během uplynulých dvaceti let, zároveň však počítají s tím, že jaksi automaticky budou řídit jejich odstranění.

… A přece pravicovým voličům ODS ukradla jak řád a pořádek, tak pravicové srdce a rozum, řešení zničila, rozvážnost a odpovědnost pošlapal i pan Čistý a lepší život je v nedohlednu. ODS neměla pravé ruce ani v jednom z obou významů. Snad ještě zdánlivá prosperita může halit postupnou ztrátu svobody, která hrozí na konci cesty na východ, kam ODS nasměrovala a poslala levici. …

Paní Miroslava Němcová, poslední, již jen mrkající hvězdička ODS, řekla, že její strana nekrade. Nemá pravdu, kradla a krade dál. Nemám teď na mysli jména těch již zavřených, stíhaných nebo ještě nestíhaných, ale jen vyšetřovaných, také uprchlých či jen se v cizině preventivně „zdržujících“, jako pan Ivo Rittig v Monaku.

Nemám na mysli ani ty, kteří byli a jsou zadobře s politickými podnikateli, za kterého se označil sám pan Roman Janoušek, jako je exprimátor MUDr. Pavel Bém a dokonce nemyslím ani nejslušnějšího politika ODS, expremiéra Nečase, který nekradl, ale jen krátil dańové poplatníky o peníze za přemrštěné odměny své milence vedené na Úřadu vlády jako vrchní ředitelka sekce kabinetu předsedy vlády České republiky.

Přes svoji honosnost to byl ale název skromný. Paní ambiciózní ředitelka by to časem jistě dotáhla na generální ředitelku vrchní sekce kabinetu předsedy vlády ČR.

Jak kradla a krade ODS? Ukradla mně a tisícům dalších pravicových voličů víru ve slušnou pravicovou stranu, jakou se prezentovala ve všech volbách. Nebyla to ODS, kdo hlásal návrat k tradičním hodnotám západní demokratické společnosti, kdo se prezentoval jako pilíř pravicové, slušné, liberální politiky a kdo se dovolával konzervativního myšlení vyznačujícího úctu k základním lidským právům a právnímu státu?

ODS přece volala po rozvážnosti a odpovědnosti, na jejích plakátech byla slova: „Svoboda a prosperita – Řád a pořádek ve svobodné společnosti“, její volební materiály byly „Manifestem srdce a rozumu“ a nabízela „Řešení místo strašení“ a všem solidaritu „Společně pro lepší život“ – takový byl volební program ODS. Hlásal jej i pravicově orientovaný profesor, který neváhal proti nezodpovědné a z komunistické kukly se deroucí levici, vyhlásit mobilizaci celého národa.

A přece pravicovým voličům ODS ukradla jak řád a pořádek, tak pravicové srdce a rozum, řešení zničila, rozvážnost a odpovědnost pošlapal i pan Čistý a lepší život je v nedohlednu. ODS neměla pravé ruce ani v jednom z obou významů. Snad ještě zdánlivá prosperita může halit postupnou ztrátu svobody, která hrozí na konci cesty na východ, kam ODS nasměrovala a poslala levici.

Takže jen jediné heslo se ODS povedlo, ale obráceně. Strašení místo řešení ! Politici ODS, pokud je možné je ještě dnes nazývat politiky, byli ve skutečnosti politickými pracovníky, jak sebe trefně nazval kmotr Janoušek, jakousi obdobou „politických pracovníků“ jak si říkali funkcionáři KSČ, lidé, kteří v aktovkách nosili jen Rudé právo, poslední usnesení ÚV KSČ a svačinu. Jak nyní víme, má ODS hodně společného s totalitní KSČ, ale úplně nejpodobnější je její víra, stejná, kterou u komunistů z roku 1968 popisuje Pavel Kosatík ve své knize „Fenomén Kohout“ –„komunisté sice uznávají chyby, na kterých se podíleli během uplynulých dvaceti let, zároveň však počítají s tím, že jaksi automaticky budou řídit jejich odstranění.“

Tak i Marek Benda a Martin Kuba, jako poslední mohykáni, jsou připraveni se vrátit ke kořenům a když jim voliči dají další mandát, zopakují jim všechna shora uvedená hesla. Jsou prostě nezničitelní; ale dokázali by hájit svůj zákop do posledního muže a náboje, nebo jen do posledního voliče ? Ale ani ti zbylí, ani Benda, ani Kuba, a ani paní Němcová nejsou schopni uznat politickou a ideologickou porážku své strany a volič, který by ještě návratu ke kořenům věřil, se stává blouznivcem.

Je to dnes ODS, které už nezvoní hrana, ale klíče bývalých voličů a přívrženců. ODS se zbytkem soudnosti by se rozpustila, sorry, nevyšlo to – začneme znovu. Když už ani její zakladatel a velký guru nevidí cestu zpět, kam dokráčí strana, která svou, jistě kdysi úctyhodnou historickou úlohu, splnila, ale která od počátku fandila silnějším proti slabším ? Nakonec se stala nástrojem v rukou mocných a nejmocnějších, kteří si starosti se zákonem nedělali už vůbec. Ti už kradli nejen ideály a víru, ale rovnou miliardy!

Konec NDR, prvního německého „státu dělníků a rolníků“, jak se tento profízlovaný stát hrdě nazýval, odhlasovali jeho občané nohama a poslední měl za sebou zavřít. Jak to vypadá, v ODS bude zavírat ta hodná a milá paní Němcová.

Naštěstí pro mně a pro jiné pravicové voliče, je tady slušná a demokratické hodnoty včetně ideálu právního státu vyznávající strana, která má moji důvěru. A nejen proto, že jsem v  ní od začátku a znám ty, kteří ji vytvářeli a na jejím programu se podíleli, ale především proto, že v ní nejsou profesionální mluvkové od ukončení školy, kteří v životě zatím nedokázali nic jiného, než to mluvení. A k tomu nelze dodat nic jiného, než ANO.

Autor: Milan Hulík, předseda Rozhodčí a smírčí komise hnutí ANO, garant programové sekce právo a spravedlnost

22. 8. 2013

http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/blogy/12401/pravicove-idealy-jsou-rozkradeny-zbyva-hnuti-ano

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.89 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)