Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a KlausKlaus a Zeman: kdo je horší - Zemanovci zneužili sraz amerických aut, zlobí se ocenění majitelé vozů - Rozkradli celou republiku a teď ještě budou chytračit. Podívejme se na ně! - Další čtyři roky v p..... - …až bude občan vážený klient - Marta Kubišová se připojila k hladovce za oběti komunismu - Nejvyšší čas rozpustit lid a zrušit republiku, v tom co by zůstalo v Ištvánově by mohl zůstat v čele Milouš Lukoilněnko jako filiálka Putinovska. Nejde o Nečase, Nagyovou, korupci -  to je věcí soudů, ale o porušení základních prvků demokratického státu.

Zeman by měl by jít sám příkladem, pokud je pro něho normální, aby jeho kancléř Mlynář kandidoval na poslance!!! Zeman a Klaus reprezentují minulost, patří do historie a ztratili už dávno morální mandát. Chceme snad opět volit minulost?! ČSSD a KSČM už mají plné kandidátky – tím ukazují, jak si představují „změnu“! Podle Zemana v roce 1968 nezklamal národ, ale jeho vůdci – ano zklamali, ale proč k Dubčekovi a dalším nemluví o zrádcích Bilakovi, Kolderovi a dalších…?! Nedivme se, když poskytl Haló novinám exklusivní rozhovor. Není-li možnost přímé volby poslanců, budou jména na kandidátkách ostatních stran rozhodovat o volebním úspěchu či neúspěchu. Jako národ jsme v roce 89 zklamali preferencí materiálních hodnot před mravními – nemohlo to být jinak, vzhledem k životní zkušenosti většiny v totalitě. Budeme opakovat opět stejnou chybu? Největší šanci na volební úspěch budou mít strany, které předloží skutečné osobnosti, které už něco dokázaly.

Klaus a Zeman: kdo je horší … Soudě podle toho, co říkají někteří politici z pravé části spektra nebo co píšou někteří političtí kazatelé, je zjevné, že ještě do ledna letošního roku jsme měli v této zemi civilizovaného, uměřeného, relativně liberálního, moderního a prozápadního prezidenta, a opravdová hrůza nastala teprve v posledních měsících, kdy se na Hradě usadil kremloidní opilec s diktátorskými sklony. Připomeňme však, že Klaus se nechal za pomoci komunistů zvolit za prezidenta, a to hned dvakrát. Nemohu si pomoci, ale u člověka, který se deklaruje pravicově, je to absurdnější než u člověka, který se deklaruje levicově. Není pochyb o tom, že Klaus i Zeman jsou lidé samolibí, egoističtí až egomaniakální, oba nesnášejí kritiku a oba jsou pomstychtiví. Ale kdo je horší? Je to trochu věc vkusu. Zeman se nepřetvařuje, vypadá takový, jaký je. Klaus se tváří civilizovaněji a slušněji, ale tím právě mate. … Oba si vybírají podivné spolupracovníky. Jeden šašky a lokaje, druhý lidi schopné všeho (kauza Štiřín, kauza Olovo, kauza Srba). Ani Klaus, ani Zeman zrovna nemilují kvetoucí občanskou společnost, to je bohužel jedna z mnoha věcí, kde jsou oba stejní.
Rozkradli celou republiku a teď ještě budou chytračit. Podívejme se na ně! … Nějak se nám to začíná vybarvovat. Komunisté si kladou první podmínku a prezident se nenamáhal účastnit se pietního aktu u Rozhlasu. Místo toho prezident Zeman prohlásil, že nás zradily elity. Myslel tím Dubčeka a spol., kteří byli sovětskými silami uneseni do Moskvy a pod silným nátlakem donuceni k ústupu. O těch skutečných zrádcích, kteří žádali Moskvu o zásah všemi prostředky, napomáhali vpádu vojsk na naše území a kolaborovali s cizí mocí, neřekl ani slovo. ...

Zemanovci zneužili sraz amerických aut, zlobí se ocenění majitelé vozů

P.S. Mimochodem Terezu Kerndlovou na její druhé svatbě navštívil Zeman. Za podporu v prezidentské kampani měla zpěvačka obdržet od zemanovců 600.000,-Kč!

Ohledně voleb vidím cestu ve volbě strany, která je sice nová, ale její předseda v minulosti dokázal a dokazuje, že je vynikajícím podnikatelem. To znamená, že umí jednat s lidmi a vytvářet důvěru. Minulé i současné strany už nic nového nepřinesou a nové strany další jsou pouhými zárodky, které mají sice svá hesla a programy a to je vše. Strana o které mluvím, za kterou stojí léta úspěšné práce jejího předsedy je strana ANO předsedy Babiše.
K.Mrzílek, 23.8.2012

Je dobře, že došlo k zatýkání na Rudém náměstí v době pietní vzpomínkové akce ruských občanů na vpád do Československa sovětskými vojsky. Opakování, jak známo, je matkou moudrosti. Opakováním si připomínáme praktiky a realitu jednání současného vedení Ruské federace. 

K.Mrzílek, 26.8.2013

Běda zemi, kde většina nerozlišuje mezi dobrým a špatným podnikatelem, hází všechny do „jednoho pytle“ a vytváří si názory na základě dezinformací, aniž by se namáhala podložit své názory dostupnými fakty. Je to pohodlné a nezodpovědné. Z veřejnoprávních médií se mnoho faktů nedozví. Paradoxně tak nevědomě slouží darebákům a pomáhají likvidovat ty, které by měli ve vlastním zájmu podporovat. Zvláštní jak všichni útočí na Babiše, který prokazatelně něco pro společnost dělá, ne na ty miliardáře, kteří pro ni prokazatelně nedělají nic a jenom z ní nemravně tyjí. Kdo poctivě vydělá, dokáže dát, kdo krade, nedá nikdy, nebo jako odpustek svému špatnému svědomí. Ostatně patří k české tradici napadat slušné a schopné a oslavovat gaunery – a pak se divit. Národ, který nepřipustí naději a víru, chce mít jen jistotu předem, bude ji mít – věčnou bídu a vládu neschopných a zločinců. Revoluce chudých a neschopných, byť v dobré víře, byly vždy snadno zneužity. Zeman, jeho parta a partaj, nám to předvádějí denně v přímém přenosu!

 

Máme-li tak blbé právníky, chválící Zemanova pohůnka Ištvána na jeho objednávku, pak se nemůžeme divit, že si zopakujeme minulost. Dobré by bylo těch 40 nebo kolik zamaskovaných policistů přepadávajících v nocí předsednictvo vlády /dovedete si to představit v Německu?/, šlapajících po posteli dcery Nagyové a nemající ani pádné důkazy ani soudní rozhodnutí přezbrojit na lidové milice! Nejvyšší čas rozpustit lid a zrušit republiku, v tom co by zůstalo v Ištvánově by mohl zůstat v čele Milouš Lukoilněnko jako filiálka Putinovska. Nejde o Nečase, Nagyovou, korupci -  to je věcí soudů, ale o porušení základních prvků demokratického státu.

 

 

Václav Hora

 

Další čtyři roky v p.....

Výsledek dnešní sněmovní exhibice? Rusnok nemá důvěru. Pravice nemá většinu. Karolína Peake se někde s někým zapomněla. Kdo ještě věří ODS, je buď nenapravitelný idealista, nebo, promiňte, hňup. A ČSSD? Co to je, prosím? Co je však mnohem podstatnější. V bitvě dvou skalních obrů, kteří nám zbyli z devadesátých let, si Zeman Kalouska naolejoval, opepřil, posypal oreganem, napíchl na rožeň, opekl a s chutí snědl. Zeman si dokázal připravit win-win situaci. Když vláda projde, jaký já jsem fešák, že jsem ji jmenoval. Když ne, přeci bude všechno, to co, chceme my lid: Předčasné volby. Zhatit tento krásný plán mohla jediná věc: Kdyby pravý střed hlasoval proti silou sta a jednoho hlasu. Jenže pravice roztála. Za kolik a jak byli koupeni odpadlíci, není důležité. Důležité je, že byli koupeni.

Co je vskutku vážné:

Opravdu si někdo myslí, že takto mají jednat poslanci, skuteční vládci země? Opravdu si někdo myslí, že strany, které se třesou před poněkud roztřesenou důtkou pana prezidenta, tu mají vládnout dalších pár let? Jak to zpíval Klus? „Zas čtyři roky v prdeli…“ Já už si další nemůžu dovolit. Jak vy, milí přátelé?

…až bude občan vážený klient

Líp bude, až si zvolíme politiky, kteří se budou chovat jako normální lidi a budou s chutí dělat politiku jako normální práci, pro kterou mají dost talentu a zkušeností. Jistě bude líp, až politici dají prostor schopným, výkonným a neúplatným úředníkům, pro které nebude hlavním zájmem prospěch dané politické strany, ale prospěch občanů. Dnes je obyčejný člověk pro politiky a státní správu spíše obtížným hmyzem, kterého je třeba chytit do sítě paragrafů a vyhlášek. Nebudeme se mít líp, dokud se slušný občan nestane namísto hmyzu váženým klientem. Říkáte, že je to nesplnitelný sen? Ouha. Tak se prostě nebudeme mít líp, když si ho nedokážeme splnit.

Marta Kubišová se připojila k hladovce za oběti komunismu

K řetězové hladovce, jež připomíná oběti komunismu, se připojila legendární zpěvačka Marta Kubišová, která se v roce 1968 stala celonárodním symbolem odporu proti vpádu sovětských hord do naší země i proti totalitnímu režimu. Akci organizují občanské demokratické a protikomunistické iniciativy a celý projekt koordinuje platforma Bez komunistů.cz. Svoji účastí Marta Kubišová uctí památku Josefa Hanuse (12.4.1898 - 21.8.1968), který byl spolu s ostatními lidmi zabit příslušníky okupačních vojsk při obraně Československého rozhlasu v Praze.  

Podporuji hnutí ANO 2011 – Andrej Babiš tvoří prokazatelné hodnoty. Jako první z bohatých jde do politiky, aby poměry změnil. Nemá to zapotřebí, platí daně, nemá sídlo na Seychelách. Stejní to budou dělat stejně, poslanci dosud vykonávali v podstatě vůli kmotrů a mafií, kdy jim sloužili jako potřebné realizační „nástroje“ na masové rozkrádání země.

 

Jan Šinágl, 26.8.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.75 (12 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Vitezslav Haramule 2013-08-26 17:55
Ano,jako vzdycky Marta nezklamala.Kez by ji Buh dal hodne sil do jejiho nekonecneho boje s komunistickou Hydrou. Zeman se svoji drzosti je opravdu neco.Dubceka by mela vynechat ta kreatura oportunisticka. Snad ani ten Bilak by neprisel ozraly jako svine k otevirani komnaty s korunovacnimy klenoty v katedrale sv. Vita.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)