Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Neuvěřitelné sdělení policie – Cyklus České dějiny (dobové výrazivo komunistů muselo být vypuštěno, aby mohl být cyklus vůbec vysílán) – Historie.CS: Jiní Sudeťáci – Prokurátor, který likvidoval sedláky nebude souzen – Zastupitelka za ČSSD Vlková sprostě vydírala, odsouzena, ale ve funkci zůstává -  Doplněný návod na přežití pravice - Novou politiku nemohou představovat stejní lidé – ať už jménem, nebo charakterem – má-li vzbudit v lidech naději, důvěru a mít vůbec smysl! - Kdo bojuje, může prohrát – kdo nebojuje, už prohrál!

Včera v TV zprávách: firma objednala zboží za 400.000,Kč, nezaplatila a změnila majitele na tzv. „bílého koně“. Poškozená firma podala žalobu, kterou policie odmítla s tím, že je obtížné prokázat záměrný úmysl (přestože má k dispozici písemné přiznání „bílého koně“, který nic nemá a kdy si původní majitel firmy založil novou a vesele podniká dál). Poškozená firma si tak může 400.000,-Kč odepsat. Platíme si snad policii, aby chránila zloděje a poškozovala slušné podnikatele? Je pro policii snad důkazem úmyslu jen mrtvola? Dočkáme se doby, že ani to stačit nebude a ani mrtvola nebude stačit k prokázání úmyslu?! Pokud u nás budou platit stále postkomunistické zákony, bude moci dělat policistu každý hlupák, který bude muset umět jen číst, psát, ovládat počítač a uvítá možnost nepřemýšlet. Myslet bude zakázáno – to plně převezmou zákony na všechno a vše. Jen se v nich, obávám se, nedostane místa na definici lidské blbosti!

Dnes bude na LFŠ v Uherském Hradišti premiéra tří dokumentů z cyklu České dějiny režiséra Roberta Sedláčka – Den po Mnichovu – Kulka pro Heydricha – Všechnu moc Stalinovi.  K tématu zajímavý rozhovor z dnešního rána na ČT 24 s Robertem Sedláčkem, kde řekl, že komunisté používali takový „kanál“ (rozuměj vulgární, primitivní výrazivo, doložitelné dokumenty), že ho museli vystříhat, aby mohl být vůbec cyklus vysílán v hlavním večerním čase. To nepřekvapuje když víme, jaká spodina, lůza a mravní odpad se dostal k moci a s jehož dědictvím se poptáváme dodnes, včetně zástupců této zločinné ideologie v parlamentu demokratické země, ať už jsou zastoupeni přímo členy KSČM, nebo pohrobky KSČ v dalších stranách.

Pořad Historie.CS Jiní Sudeťáci, ze dne 27.7.2013, doporučuji. Takřka 10.000 shlédnutí při tomto počasí je úctyhodný počet. Předávání klíče od rodného domku českým Němcem (ve vší slušnosti), čekajícímu novému „majiteli“ (cca od 38.min.), je dost otřesné. Člověk si klade otázku kdo z nás by to dokázal, byť u toho byla propagandistická kamera. Ta už nebyla u toho, když čeští Němci se i po této zkušenosti modlili ve svých domovech za český národ, jak zaznělo na konci pořadu…

Končí stíhání prokurátora, který vystěhovával v 50. letech sedláky

Okresní státní zastupitelství v Mělníku zastavilo stíhání pětaosmdesátiletého bývalého prokurátora, který byl obviněn kvůli vystěhování několika českých sedláků a jejich rodin v 50. letech minulého století v rámci takzvané Akce K (Kulak). Podle státní zástupkyně Věry Lucykové bylo stíhání zastaveno kvůli tomu, že čin je již promlčen. Verdikt je pravomocný. Policie vinila někdejšího prokurátora Tomáše Liptáka, který působil v Kralupech nad Vltavou, ze zneužití pravomoci. Podle vyšetřovatelů v dubnu 1953 věděl o rozhodnutí komise okresního národního výboru o vystěhování rodiny zemědělce Václava B. z obce Újezdec. Podle policie věděl i o vystěhování další rodiny v obci Dřínov. Proti vystěhování ale nezakročil. Za zneužití pravomoci muži hrozilo od dvou do deseti let vězení. Komunisté prováděli vysídlování "vesnických boháčů" v letech 1951 až 1954 na základě výnosu z 22. října 1951. V průběhu Akce K, která způsobila rozvrat venkova a vážně narušila tradiční venkovskou pospolitost a která měla vyústit v likvidaci selského stavu, bylo vysídleno podle odhadů 3000 až 4000 "rodinných celků".

ČRo, 29.7.2013

P.S.

Komunistické stejně jako nacistické zločiny, jsou stejně jako válečné nepromlčitelné. Neodsouzení ukazuje kdo v naší zemi ve skutečnosti stále vládne. J.Š.

Odsouzená politička Vlková zůstává středočeskou zastupitelkou

Bývalá starostka středočeských Štěchovic Miloslava Vlková zůstává krajskou zastupitelkou a členem klubu ČSSD, přestože jí minulý týden odvolací soud potvrdil sedmiměsíční podmínečný trest za vydírání. Členství ve straně naopak ukončila. Novinářům to po jednání zastupitelského klubu řekl šéf středočeské ČSSD Miloš Petera. Středočeští sociálně demokratičtí zastupitelé podle Petery podpořili setrvání Vlkové ve funkci jednomyslně a především kvůli její práci pro kraj, kterou prý vykonává dobře. Vlková novinářům pouze řekla, že je nevinná a že v zastupitelstvu zůstává. Více se nechtěla vyjadřovat. Podle zákona o volbách do zastupitelstev krajů zaniká zastupiteli mandát, pokud byl pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. O podmíněném trestu zákon v souvislosti se zánikem mandátu nehovoří. ČRo, 29.7.2013

P.S.

Starostka vydírá učitelku nahými fotografiemi, je odsouzená, ale protože jen podmíněně, představitelům ČSSD to vůbec nevadí, ani hejtmanovi Řehákovi?! Také se Vám chce zvracet?! J.Š.

Petr Robejšek: … V očích voliče chtějí všechny strany moc, všechny pro to dělají totéž a všechny s ní zacházejí stejně. Poté, co občané dojdou k názoru, že se politická nabídka stran téměř neliší, vynoří se na horizontu hamletovská otázka: Nač je vůbec potřebujeme? Belgie fungovala 535 dní bez vlády a země neměla žádné problémy. Belgický stát se v té době nerozpadl, nebyl obsazen nepřáteli, sociální systémy, zdravotnictví, veřejná doprava a bezpečnost byly zajištěny a ekonomika se nezhroutila. … Politické strany musí být ve vlastním zájmu jasně odlišitelné, jinak se budou střídat u moci podle houpačkového principu tak dlouho, až se jednoho krásného a (možná) brzkého dne prosadí přesvědčení, že stačí silný prezident a fungující státní správa. Čtenář ví, že teď nemluvím ani o Německu ani o Belgii. Pozitivní důsledek katastrofy, kterou pravice právě zažívá, je tedy rozmetání její dosavadní verze konzervativní politiky. České pravici teď nezbývá nic jiného než hodit zdiskreditovaný a nepoužitelný názorový balast přes palubu a nově svůj konzervativismus definovat. Chce-li alespoň jedna, nebo dokonce obě české konzervativní strany zůstat ve hře o moc, musí voličům nabídnout v jádru konzervativní a zároveň obsahem novou, obecně prospěšnou a jasně odlišitelnou politiku.

P.S.

Dovolil bych si pana Robejška doplnit: Novou politiku nemohou představovat stejní lidé – ať už jménem, nebo charakterem – má-li vzbudit v lidech naději, důvěru a mít vůbec smysl!

 

Jan Šinágl, 29.7.2013

Kdo bojuje, může prohrát – kdo nebojuje, už prohrál!

 

* * *

Ztracený svět komunismu - část 1 - NDR

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+5 #2 tvpraha7.cz 2013-07-30 13:31
"Odsouzená politička Vlková zůstává středočeskou zastupitelkou:"
Nic nového pod sluncem, v řadách ČSSD je to zřejmě norma. Stejnou zkušenost máme v Praze 7, kde máme pravomocně odsouzeného zastupitele za ČSSD: www.tvpraha7.cz/.../490
+5 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-07-30 11:19
Stále se ukazuje, že převzetí starých zákonů, soudců a prokurátorů byla chyba. Když přebíralo nově vzniklé Československo Rakousko-Uhersk é zákony, z nichž mnohé nebylo třeba rekodifikovat, jednalo se o převzetí zákonů jejichž funkčnost se osvědčila. Převzetí komunistických zákonů byla hloupost, která navíc zabraňuje jejich modernizaci podle vyspělých států Evropy. Mělo se přejít zpátky k zákonům, které platily za I. republiky a byla pak možnost je rekodifikovat např. ze zákonů Rakouska či Spolkové republiky Německo. V žádném případě nelze použít zákony z USA nebo států Britského společenství národů, které vycházejí z jiného právního základu (většinou se totiž jedná o zákony vycházející z bývalého šerifského práva).

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)