Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

NormalizaceKapři  si rybník nevypustí - Dobře ta firma pracuje - Zeman už půl roku hraje s lidmi hru „Idiote, nezlob se“ – Ruské zbraně a USA – Bude komunista Remek velvyslancem v Moskvě a dcera válečného zločince Livie Klausová velvyslankyní v Bratislavě?! - Veřejnost proti korupci - Jako advokátka jsem svědkem neuvěřitelných nespravedlností!

Mnoho našich mladších spoluob­čanů kroutí hlavou nad procesem „normalizace“ v 70. letech u nás. Nyní mají možnost pochopit, jak k takové morální devastaci naší společnosti mohlo dojít. Nelegitimní uchopení moci (vo­jenský vpád spřátelených vojsk - jmenování Rusnokovy vlády), zís­kání patolízalů a kolaborantů s no­vou mocí (zvací dopis kolaboran­tů - část ČSSD, komunisti, VV + agenti SPOZ), veřejné pokoření politických elit a suverénních de­mokratických institucí (znásilně­ní moskevské vládní delegace - požadavek na notářsky ověřené podpisy), reálné převzetí moci, vy­tvoření atmosféry strachu a odmě­ny věrným, utažení šroubů a defi­nitivní zlomení morální páteře ná­roda. Koneckonců nic nového pod sluncem. Tož tak to bylo.

Luděk Zdražil, Opava, LN, DR, 26.7.2013 - Ad LN 25. 7.: Zemanovci obsazují posty

* * *

Kapři si rybník nevypustí

Už před hlasováním o rozpuštění sněmovny bylo jasné, že si kapři ryb­ník nevypustí. Většina poslancuje ve sněmovně naposledy. Navíc si na zá­kladě až zázračně rychlého rozhod­nutí soudu mohou užít imunity a na půdě sněmovny beztrestně uzavírat kšefty, jak se jim zachce. Podstatné pro ně je, aby si za naše peníze stihli zajistit vlastní budoucnost, budouc­nost této země je nezají má. Je jen  škoda, že české soudy ne­rozhodují stejně pružně jako o posla­necké imunitě spory, které se týkají obyčejných občanů.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, 5+2, 25.7.2013

* * *

Dobře ta firma pracuje

Prezident se může scházet, s kým chce. A lze mu vě­řit, že státní zástupce Ištvan má jeho plnou podporu. Vždyť bez něj by dnes neměl svou vládu. Ale uvědomuje si Ivo Ištvan, čí podporu veřejně přijal? Olomoucký vrchní státní zá­stupce dozoruje mimo jiné vyšet­řování privatizace MUS. Miloš Zeman v letošní výpovědi pro Ištvanovy švýcarské protějšky stále označoval Appian, za nímž se skrývali čeští tuneláři, za vý­znamnou americkou firmu. To bude zábavné sledovat, jak Ištvan tenhle případ dotáhne. Spíš se lze spolehnout na to, že razie ve Strakovce se už nikdy opakovat nebude. Zemanovi lidé nejsou hloupí, takovou dětinskou chybu jako Nečas, který nechal policii vyšetřovat, co chtěla, urči­tě neudělají. O tom může pochy­bovat jen ten, kdo o naší skuteč­né politické kultuře nic neví a nic si nepamatuje. Miloš Zeman není ve vztahu k bezpečnostním složkám nepo­psaný list. V zapomnění by ne­měl upadnout například jeho ve­řejný útok na šéfa protikorupční policie Evžena Šířka v roce 2000. Díky odposlechům víme, že ze­snulý kmotr Mrázek ho tehdy ko­mentoval škodolibými slovy: „Spatně ta firma pracuje. Tady bude urychle­ně změna.“ A byla. Vče­rejší Zemano­vu podporu Ištvanovi můžeme směle zařadit vedle této epizody.

Martin Weiss, LN, 26.7.2013

* * *

Zeman už půl roku hraje s lidmi hru „Idiote, nezlob se“

… V pátek je to přesně půl roku od zvolení Miloše Zemana českým prezidentem. Podle zástupce šéfredaktora MF DNES Jiřího Kubíka se při srovnání Zemanových předvolebních výroků ukáže, že své voliče převezl. Vedle toho je zde ale tak dlouhá série Zemanových blamáží, podfuků a polopravd, až to zaráží. Chce to neztrácet paměť a srovnávat věty a sliby dříve vyřčené s tím, co se nakonec stalo. Když to vyskládáte vedle sebe, už se nezbavíte dojmu, že nás všechny (hlavně voliče, kteří mu uvěřili) prezident převezl: Prezidentská kampaň prý bude stát tři čtyři miliony – stála přes třicet. Vše prý bude transparentní a průhledné – nakonec zbylo nemálo milionů s anonymním původem. Na Hrad si prý vezme jen řidiče a sekretářku – přišel zástup nových lidí, kancléř dokonce začal přebudovávat své "komnaty". Bude prý prezidentem aktivním a bude neustále objíždět české kraje – za půl roku nevyjel do jediného. Jeho napojení na ruský gigant Lukoil je prý nulové – jednatel Lukoil Aviation Martin Nejedlý přitom měl pod palcem finance z kampaně a teď je ekonomickým poradcem hlavy státu. Zemanův vliv na sestavení vlády "odborníků" prý nebude žádný, nakonec Jiří Rusnok stvořil vládní tým přátel a sponzorů Miloše Zemana a završil jej jmenováním místopředsedy Zemanovců do klíčové pozice šéfa Úřadu vlády. A tak dále a tak dále...

Ani pro nás ostatní z toho nekouká nic dobrého. Moc nevyzpytatelného muže by dál vzrostla a Klausovo zvolání, jímž přesně před půl rokem po Zemanově vítězství parodoval slavné Havlovo heslo z roku 1989, by se dalo definitivně přepsat: Zemanova pravda a sebeláska zvítězily nad zdravým rozumem a jasnými pravidly hry.

* * *

Rusko opět zaplavuje zbraněmi svět a „tahá za drátky“ z bezpečného pozadí. Těžko má v úmyslu nasazovat životy svých vojáků za prosazení svých zájmů – dělá to mnohem efektivněji a ještě na tom značně vydělává i finančně. USA už nemají někdejší sílu nasazovat životy svých vojáků za svobodu jiných zemí. To Rusové dobře vědí, proto si tolik troufají. Situace ve světě není zdaleka tak jistě „mírová“. Nepodléhejme iluzi garance jistoty míru díky dlouhé době bez světových válek.

Opět se rozhoduje o našich osudech, opět odevzdaně čekáme jak to dopadne – Američané už nepřijdou! Už chápete komu a proč vadil US radar?!

Stát neplní svoji funkci – je to bezriziková firma na podporu a výrobu zlodějů a okrádání slušných ve velkém, která se v Parlamentu už 23 let jen efektivně dohaduje jak nevládnout a společně krást! Těch několik statečných politiků to nezachrání, jedině, když jich tam bude většina, můžeme mít opět naději.

Takřka po roce nebyl nikdo odsouzen za metylalkohol?! Vietnamci a podobní obchodníci dále prodávají zfalšované a nebezpečné zboží ve velkém?! Na co máme tolik orgánů a úředníků, když tomu nedokáží ani zabránit, ani rychle najít a potrestat viníky?!

Nyní zbývá už jen jmenovat komunistického europoslance Remka velvyslancem v Moskvě a Livii Klausovou velvyslankyní v Bratislavě. To první by bylo urážkou všech obětí komunismu v naší zemi, to druhé urážkou všech obětí holocaustu! Otec Livie Klausové Štefan Miština se osobně podílel na konfiskaci židovského majetku v době fašistického slovenského státu. Jeho vlastníci končili v nacistických plynových komorách. Děti za své rodiče nemohou, ale poslalo by snad poválečné Německo dceru válečného zločince jako velvyslankyni do Izraele…?! Budou vždy aktivní a citlivé židovské organizace na vše co se týká holocaustu patřičně reagovat?

 

Jan Šinágl, 27.7.2013

 

Veřejnost proti korupci

Česká společnost prochází zásadní krizí demokratické politiky. Právní stát a parlamentní demokracie začíná prohrávat s mafiemi a korupcí. Příčinou je rozsáhlá privatizace politiky soukromými ekonomickými zájmy. Proto vyhlašujeme válku korupci a korupčníkům. Nechceme nečinně přihlížet tomu, jak se ztrácí občanské svobody, jak se svobodná společnost dusí v objetí mafiánského kapitalismu, neboť pasivní přihlížení je druhem spoluúčasti. Korupční mafie nutně potřebují ke své „práci“ klid a ticho. Nedopřejme jim to! Poukazujme veřejně na případy korupce, protestujme u státních orgánů a politiků proti zjevně korupčním a mafiánským praktikám v jejich regionech a obcích. Řešením není výměna politiků, ale realizace zásadních změn politického a právního systému, s nimiž přicházíme a které chceme prosazovat.

Jako advokátka jsem svědkem neuvěřitelných nespravedlností

mj. i o H-Systému a podílu na tomto zločinu Miloše Zemana a Václava Klause…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #8 Vitezslav Haramule 2013-07-31 15:42
Cituji Kamjdu:
Mě je pan Zeman i se všemi jeho chybami velmi milý, vy egoističtí snobové, polofašisti :-). A je mi jen potvrzením, co jste, když nastal ten hysterický, zuřivý poprask po jeho zvolení. A velmi rád mu odpouštím protlačování Livie na post velvyslankyně - která mi vůbec nesedí z jiných důvodů než je zde uvedeno.

S tebu je to tezke "Kamjdu" kdyz ani nevis "Jaksejmenujes" To tvoje polofasisti zni hrde ty polovole.To ze mas rad Zemana to ti vubec nepomuze protoze ten ochmelka stejne na Tebe prdi i kdyby si zde napsal cele svoje jmeno,svoji adresu a telefoni cislo.
-4 #7 Kamjdu 2013-07-31 13:54
Mě je pan Zeman i se všemi jeho chybami velmi milý, vy egoističtí snobové, polofašisti :-). A je mi jen potvrzením, co jste, když nastal ten hysterický, zuřivý poprask po jeho zvolení. A velmi rád mu odpouštím protlačování Livie na post velvyslankyně - která mi vůbec nesedí z jiných důvodů než je zde uvedeno.
+2 #6 zastupitel 2013-07-31 10:45
Fando,
zkuste prosím vazbu rodiče - děti vidět i v logice: " z jakého hnízda vylétl, takové zvyklosti v životě uplatňuje." Uznávám, že existují výjimky. Ale konkrétně: Jste si jist, že se právě paní Livie K. ve svém veřejném životě distancovala od nebezpečí tohoto druhu?

Vždyť vy činíte přesně to, co Janu Š. vyčítáte - ukazujete na Babišovu minulost v nomenklaturní komunistické rodině.
Zkuste prosím trochu přemýšlet...
+1 #5 Patrman 2013-07-30 09:27
Davam si casto sam otazku - Kolik % z naroda ma odpovidajici inteligenci-???
Odhad asi 20%, znamena to, ze zijeme s mene inteligentni vetsinou a z ni vybirame svoje predstavitele.
Jinak si nelze vysvetlit, ze mame prezidenta, ktery se casto vyjadruje jako hospodsky povalec vsechno mu projde.
Nikdy se nezkoumaji jine vlastnosti - na pr. zda nikdy nelhal a pokud ano, tak nemuze byt prikladem narodu.
Nezkoumaji se ani jine povahove vlastnosti - zit ve sporadene rodine - jak Zeman zil - s prvni manzelkou se rozvedl a s druhou do nedavna nezil - zil sam na Vysocine.
To jsou vsechny znamky dusevni poruchy, ktere se dnes oznacuje jako narusena osobnost- takovi lidi si mysli o sobe, ze jsou nejlepsi,nesnas eji ani domnelou kritiku,holduji nejakym vystrednostem od alkoholu, koureni az po drogy.
Dalsi podrobnosti jsou na internetu - narusena osobnost/http://sally.sovpag.com
Takovi davaji najevo nadrazenost,vyl ucnost, moc
a zavislost na nejakem jednotlivci-poradci.
Do teto Kategorie patril i Klaus svym ja-ja- ja, coz neprimo tvrdi i Zeman
Beda narodu, ktery si zvoli takove nemocne predstavitele.
+6 #4 V.H. 2013-07-28 19:22
Cituji PHradil:
Cituji Vitezslav Haramule:
Cituji Vitezslav Haramule:
www.youtube.com/.../

Soudruzi, vzpominate? Jak krasne to bylo byt prislapnuty ruskou botou. Zeman ma pro vas prichystano neco podobneho.Nebylo uz toho dost?

Zemane,kdybys nahodou nekdy nebyl ozralej,tak se na to podivej ty rusofile.
www.youtube.com/.../

Ožralý mají oproti idiotům výhodu, že se z toho vyspí.

Zase to zalezi na okolnostech pane Hradil.V pripade Zemana nepocitejte ze se nekdy vyspi z opice.A rozhodne nepocitejte s tim ze alkoholik si vubec nekdy uvedomi ze je idiot.
-6 #3 PHradil 2013-07-28 19:01
Cituji Vitezslav Haramule:
Cituji Vitezslav Haramule:
www.youtube.com/.../

Soudruzi, vzpominate? Jak krasne to bylo byt prislapnuty ruskou botou. Zeman ma pro vas prichystano neco podobneho.Nebylo uz toho dost?

Zemane,kdybys nahodou nekdy nebyl ozralej,tak se na to podivej ty rusofile.
www.youtube.com/.../

Ožralý mají oproti idiotům výhodu, že se z toho vyspí.
+6 #2 Vitezslav Haramule 2013-07-28 16:32
Cituji Vitezslav Haramule:
www.youtube.com/.../

Soudruzi, vzpominate? Jak krasne to bylo byt prislapnuty ruskou botou. Zeman ma pro vas prichystano neco podobneho.Nebylo uz toho dost?

Zemane,kdybys nahodou nekdy nebyl ozralej,tak se na to podivej ty rusofile.
www.youtube.com/.../
+6 #1 Vitezslav Haramule 2013-07-28 15:55
www.youtube.com/.../

Soudruzi, vzpominate? Jak krasne to bylo byt prislapnuty ruskou botou. Zeman ma pro vas prichystano neco podobneho.Nebyl o uz toho dost?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)