Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman_opilecČesko nikdy nebylo a nebude součástí západní Evropy - Důvodem je odlišná tradice, mentalita i politická kultura, jak ukázaly poslední týdny – Konečně v něčem „první“: V neřestech Češi ostatní národy strčili s přehledem do kapsy – Vrchní „neřestník“ Zeman poučuje EU – Zeman je bezpečnostním rizikem pro ČR - Stanislav Vrbík ujasňuje pojmy o levici a pravici – „JENOM TAM OBILÍ SE RODÍ, KDE HOSPODÁŘ SÁM ZA PLUHEM CHODÍ.“ - Jak by to řešil Karel IV.!

"Začátkem 90. let dobří přátelé tvrdili, že jsme součást západní Evropy. Samozřejmě jsme nebyli nikdy, máme jinou mentalitu, máme jinou tradici, máme jinou politickou kulturu, jak jsem v posledních týdnech taky zjistil, tudíž zajisté nepatříme k západní Evropě. Nic si nepomůžeme, zůstaneme střední Evropa a z této polohy se nepohneme," prohlásil Schwarzenberg. …

 

V souvislosti s identitou Schwarzenberg poznamenal, že její vnímání se v historii měnilo v podobě národní, zemské či jazykové identity a že jedna její velká změna zřejmě ještě přijde za několik generací. "Doufám, že se budeme jednou cítit jako odpovědní občané Evropy. Asi je to žádoucí, abychom přijali i tu širší identitu," uvedl ministr. Ve 20. století se podle něj ukázalo, že bylo "tragickým omylem a perverzním myšlením" nadřazovat svou identitu ostatním. "Buďme pokorní a neberme se tolik vážně," dodal Schwarzenberg.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/schwarzenberg-nepatrime-k-zapadni-evrope/956668

* * *

Zeman vytknul EU přístup k teroristům, chce společnou armádu

… Před Humboldtovou univerzitou na Zemanův příjezd čekal jeden demonstrant. Čech žijící v Berlíně přinesl transparent s nápisem "Miloš Zeman je bezpečnostním rizikem pro ČR". V sále, kde Zeman přednášel, byly i dvě studentky s odznaky podporujícími jeho protikandidáta z prezidentské volby Karla Schwarzenberga. …

* * *

Češi si libují v neřestech, ostatní národy strčili s přehledem do kapsy

Tento výzkum analytiků americké agentury Bloomberg si Češi za rámeček asi nedají. Česká republika je totiž na samém vrcholu žebříčku nejvíce neřestných zemí světa. Analytici pořadí sestavili s ohledem na konzumaci alkoholu, cigaret a drog a na rozšíření hazardu. – Konečně v něčem první…

* * *

Ujasňování pojmů

Levice:

Kapitalizmus je nespravedlivý, vykořisťuje dělnickou třídu,  proto musí být zničen. Výrobní prostředky - budovy, stroje, atd. byly vytvořeny mozoly dělnické třídy a proto je třeba je znárodnit. Nenávist ke "kapitalizmu" se stala náboženstvím a proto je základním zákonem života, je emocí, povýšenou na program. Člověk má právo na práci, i kdyby byla zbytečná.

Pravice:

Kapitalizmus nemůže být nespravedlivý, protože je to jenom systém podnikání využíváním soukromé iniciativy. Spravedliví nebo nespravedliví mohou být jenom lidé. Demokratický (ale skutečně demokratický) stát má nástroje, jimiž se zlí podnikatelé vykážou do patřičných mezí. Skutečné zlo kapitalistů není ani tak v osobách samostatných podnikatelů, ale v akciových a podobných společenstvech, kde vládne kolektivní nezodpovědnost a nejsou tu proto zábrany zla. Stát nesmí trpět, aby zákony deklarovaly maximalizaci zisku jako účel podnikání. Navíc společnosti nemají takový stupeň odpovědnosti, jako jediný majitel, jenž hospodaří se svými prostředky a každou zbytečně vydanou korunu cítí jako svoji ztrátu, a jako na dlani vidí, že jenom spokojení zaměstnanci mohou být tvůrci hodnot. Úspěch zlínských Baťů spočíval z nejméně 80% na tom, že správně cenili práci zaměstnanců a dávali jim podíl na zisku dílny. Má-li být vyřešen problém chudoby při současném stupni produktivity práce, jež dále roste a zákonitě plodí nezaměstnanost, je řešení ne v právu na práci, ale na bezpracný, postačující příjem. Zbytečná práce jenom kazí materiál, zdražuje výrobek a nenese hodnoty.

Je katastrofální chybou, že komunisté a socialisté přehlížejí tyto skutečnosti a trvají na znárodňování, což je stejná chyba, jako vytváření kolektivního vlastnictví v akciových společnostech: ztráta soukromé iniciativy,  největší výrobní síly - "Jenom tam se obilí rodí, kde hospodář sám za pluhem chodí."

Je zřejmé, že základním kritériem levicovosti a pravicovosti je poměr k soukromé iniciativě. Operovat takovými komplexními, mnohoobsažnými  pojmy, jako kapitalizmus a socializmus znamená nerozumět si.

Stanislav Vrbík, Zlín, 29.6.2013

* * *

Materiální produkty západního světa nám vyhovují, etické, duchovní a morální už tolik ne, resp. nás ani nezajímají. Díky jejich respektování dosáhl Západ toho čeho dosáhl. Budeme-li preferovat a trpět současné „hodnoty“, bída materiální se zákonitě vrátí a mravní propad bude ještě větší než za totality. Pokrok a prosperitu zaručuje jen vláda dobrých mravů a zdravého rozumu. Současný stav naší společnosti bez morálky a vnitřních mravních zásad je dalším důkazem, jak je v nás zakořeněné dědictví zaseté zločinnou komunistickou ideologií.  Začít je třeba u výchovy, vzdělaní, být sám osobním příkladem a zabránit společně nejhoršímu, aby na výchovu a vzdělání, tedy nový, smyslplný začátek, vůbec zbylo a bylo!

Jan Šinágl, 29.6.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+1 #2 Karel Adler 2013-07-01 12:32
Evropská armáda je nesmysl - je tu fungující NATO, organizace vylučující z obrany Evropy US-army v rámci NATO by Evropu učinila zranitelnou jak vůči azbukům, tak vůči machometánům.
+1 #1 Vitezslav Haramule 2013-06-29 14:57
Bordel madam ceskeho pajzlu Zeman by chtel spojenou armadu Evropy a presne jakou funkci by tam cesi zastavali? To nerekl,protoze Azbuci to jiz s Zemanem naplanovali pri butelce vodky na ruske ambasade.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)