Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Necas_1_Kabul

… Edvard Beneš, Ludvík Svoboda, Václav Klaus, Miloš Zeman, Petr Nečas … Po generace tak na nejvyšších místech ukazujeme svoji neschopnost sami si vládnout, resp. schopnost neustále dosazovat do vedení země takové osoby, které na to nemají potřebné předpoklady … Těžko představitelné, že příští premiér či premiérka naruší tuto zavedenou tradici loutek, zbabělosti, neschopnosti, předemporaženectví a odevzdanosti, bez jakéhokoliv úsilí, snahy a boje v kritických situacích, s využitím obrovské moci kterou mají k dispozici. J.Š.

… Představoval jsem si, co by se bývalo stalo, kdyby Petr Nečas, konfrontován s obsazením svého úřadu Šlachtou a jeho přepadovou reklamou na policejní posilovnu, místo trapně blekotavého souhlasu s prohlídkou zvedl telefon a požádal ministra obrany o urychlenou dislokaci několika tanků, protože se policisté se státními zástupci právě pokusili o státní převrat. …

Necas_KabulMám rád tropické dny, neboť je to jediné období v roce, kdy člověk smí po delší dobu setrvat v nečinnosti a chovat se tím zdravě: omezte nadměrný pohyb, radí v této době ze všelikých medií experti, a já jejich doporučení vždy rád a superflue uposlechnu. Omezit činnost mozku arci nelze, a tak tento, nemaje na práci nic užitečného, oddává se přemýšlení.

Příkladmo Pavel Hasenkopf a David Schmidt se, plodně využivše horka, dostali do pře, zda demise premiera znamená současný pád vlády. Zajímavá otázka: de constitutione lata má pravdu první jmenovaný, avšak ústavní obyčej, již poměrně pevně konstituovaný, nasvědčuje spíše závěru druhého, třebas jeho výklad čl. 68 odst. 2 Ústavy se mi prima facie správným nejeví: premier je v souladu s monarchickou tradicí pouze prvním z panovníkových pomocníků, jenž, demituje-li, může být vyměněn stejně snadno jako kterýkoli jiný z ministrů. Kdyby demise vlády a demise premiera byla jedním a tím samým právním úkonem, nebyla by v čl. 62 písm. a) zmíněna dupliciter, a to je argument, přes který nejede ústavněprávní vlak.

Ale o tom jsem psát nechtěl, ježto mé vlastní solsticiální úvahy byly pohříchu jiného druhu: představoval jsem si, co by se bývalo stalo, kdyby Petr Nečas, konfrontován s obsazením svého úřadu Šlachtou a jeho přepadovou reklamou na policejní posilovnu, místo trapně blekotavého souhlasu s prohlídkou zvedl telefon a požádal ministra obrany o urychlenou dislokaci několika tanků, protože se policisté se státními zástupci právě pokusili o státní převrat. Pomiňme detaily, jako že česká armáda žádné pohybuschopné tanky nemá, takže přesun by se musel uskutečnit na tahačích, z nichž by tanky před Strakovkou výhružně sjely, a také ponechme stranou, že skutečný premier Nečas by takového skutku nikdy nebyl schopen; jak víme, reálný Petr Nečas se nervově zhroutil a po řadu hodin, než jej dali dohromady, nebyl schopen ani se mediálně vyjádřit, ani neodpovídal na telefonáty svých nejbližších spolupracovníků.

To pomiňme a představme si prostě, že by se to stalo. Šlachta s Ištvanem by byli ochrankou odzbrojeni a internováni ve sklepních prostorách a Nečas by vystoupil simultánně v televisi, v rozhlase a na vládním webu s prohlášením k občanům, v němž by akci orgánů činných v trestním řízení označil za útok na samu podstatu demokratického režimu, vznesená obvinění za zčásti směšná, zčásti vykonstruovaná a olomouckého vrchního státního zástupce za karieristu, který se chtěl svézt na vlně populistických nálad. Jak to známe z historie: Aux armes, citoyens, formez vos bataillons! / We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

To učiniv, Petr Winston Nečas by požádal sněmovnu o zřízení zvláštní vyšetřovací komise k událostem 13. června, a na základě ad hoc premierského zatykače by poslal zadržené policisty a státní zástupce do různých vazebních věznic v zemi, tak aby se nemohli navzájem domlouvat. Zároveň by přislíbil, že jakékoli nepravosti, k nimž snad na jeho úřadu kdy docházelo, osobně prošetří a viníky potrestá.

Lid, jemuž by se nedostávalo hodnověrných informací, by byl zmaten, ale s největší pravděpodobností by svého premiera podpořil: máloco dokáže lid stmelit tak jako tanky před sídlem vlády. A silný vůdce, který v hodině krise nezklamal, má vždy dost následovníků.

Nevím, ale cosi mi říká, že příští premier této země, ať jím bude kdokoli, by se už měl učit, jak si správně nasadit helmu, a v koupelně před zrcadlem cvičit udatný výraz: chce-li ve funkci obstát, bude ho potřebovat.

http://paragraphos.pecina.cz/2013/06/kdyby.html

* * *

P.S.

President Edvard Beneš jako vrchní velitel armády po okupaci nacisty prchnul ze země, místo aby vydal rozkaz k obraně země. Prezident Ludvík Svoboda jako vrchní velitel armády, navíc voják, po okupaci vojsky varšavského paktu odjel jednat s okupanty do Moskvy, místo aby vydal rozkaz k obraně země. Prezident Václav Klaus jako vrchní velitel armády nečinně přihlížel přepadení ČT svými podřízenými. Prezident Miloš Zeman jako vrchní velitel armády, nečině přihlíží jak jeho podřízení barbarsky a v rozporu s Ústavou přepadávají Úřad vlády ČR. Premiér země Petr Nečas, jako nejmocnější muž, bez viditelného odporu pokorně podá demisi. Po generace tak na nejvyšších místech ukazujeme svoji neschopnost sami si vládnout, resp. schopnost neustále dosazovat do vedení země takové osoby, které na to nemají potřebné předpoklady, resp. ty předpoklady, které od nich neočekávají občané a které nejsou totožné se zájmy mocných ať už viditelných či nikoliv. Těžko představitelné, že příští premiér či premiérka naruší tuto zavedenou tradici loutek, zbabělosti, neschopnosti, předemporaženectví a odevzdanosti, bez jakéhokoliv úsilí, snahy a boje v kritických situacích s využitím obrovské moci kterou mají k dispozici.

 

Jan Šinágl, 22.6.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+3 #7 Viktor 2013-06-25 17:11
Cituji Jirka:
Lumpenpravici, která si z USA vybrala jen své třešnišky, ale zapomnělana responsibility, accountability a liability připomínám

- Blagojevich, guvernér státu Illinois je ve vězení, protože nabízel místo senátora

- Dan Rosenkowski, vysoký politik rovněž z Illinois, před pár lety zatčen odsouzen a uvězněn na pár let za tichou milenku, které platil ze státních peněz apartmá ve Wash. DC.

Styďte se, modří, dříve rudí!!!

Jak se rika Jirko.Tvoje starosti a Rothschildovi penize,to bych bych si pral.To ze Blagojevic je lump,to mas pravdu a proto skoncil v kriminalu.To ze Necas a spol jsou lumpove v tom mas take pravdu ale nezapomen na jednu vec.USA je na 4 miste v zivotni urovni a proto ti davam za domaci ukol aby jsi zjistil, jak jsou na tom cesi.ODS bylo nelepsim spojencem komunistu proto komunistum Necas nevadil.Jsem velice zvedavy co se vyklube ze Zemana.Doufam ze bude opatrny s tim jeho nestastnym pitim.
+4 #6 Viktor 2013-06-25 17:09
Cituji Jirka:
Lumpenpravici, která si z USA vybrala jen své třešnišky, ale zapomnělana responsibility, accountability a liability připomínám

- Blagojevich, guvernér státu Illinois je ve vězení, protože nabízel místo senátora

- Dan Rosenkowski, vysoký politik rovněž z Illinois, před pár lety zatčen odsouzen a uvězněn na pár let za tichou milenku, které platil ze státních peněz apartmá ve Wash. DC.

Styďte se, modří, dříve rudí!!!

Jak se rika Jirko.Tvoje starosti a Rothschildovi penize,to bych bych si pral.To ze Blagojevic je lump,to mas pravdu a proto skoncil v kriminalu.To ze Necas a spol jsou lumpove v tom mas take pravdu ale nezapomen na jednu vec.USA je na 4 miste v zivotni urovni a proto ti davam za domaci ukol aby jsi zjistil, jak jsou na tom cesi.ODS bylo nelepsim spojencem komunistu proto komunistum Necas nevadil.Jsem velice zvedavy co se vyklube ze Zemana.Doufam ze bude opatrny s tim jeho nestasnym pitim.
-4 #5 Jirka 2013-06-25 11:23
Lumpenpravici, která si z USA vybrala jen své třešnišky, ale zapomnělana responsibility, accountability a liability připomínám

- Blagojevich, guvernér státu Illinois je ve vězení, protože nabízel místo senátora

- Dan Rosenkowski, vysoký politik rovněž z Illinois, před pár lety zatčen odsouzen a uvězněn na pár let za tichou milenku, které platil ze státních peněz apartmá ve Wash. DC.

Styďte se, modří, dříve rudí!!!
+10 #4 J.Krám 2013-06-23 21:49
Problém pana NoTime je to, že je prostě zbabělec a srab. Prokázal to kdysi na obraně, později na MPSV, kde byl řízen padlými feministkami a svoji dominou. Jako předseda vlády se ukázal jako obyčejný intrikán v rukou kmotrů. To, že poslal k vodě své 4 děti pro obyčejnou kariéristickou 3,1415ču celý jeho osobnostní charakter jen dokresluje a potvrzuje. Morálka a slušnost, to jsou dnes pro podobné týpky zcela prázdné a vyčpělé pojmy. Ovšem co bylo těch řečí na téma padni komu padni. Když to už konečně také padlo, tak se zhroutil a schovával jak zajíček. Nejslabší premiér republiky od roku 1918. Chlap prostě vypadá a koná zcela jinak!
-7 #3 J.P. 2013-06-23 18:43
Je bohuzel smutnou skutecnosti, ze nekolikrate v historii se cesti vladykove nemohli dohodnout na zadnem ceskem panovnikovi.To vypovida nejen o mentalite naroda, ze asi Cechovi neduverovali zavideli,ale nebo skutecne zadny schopny se nenalezl. Asi podle toho postupuje i Zeman
Ten sice cizince nechce ani emigranta, ale netrva na tom, aby si lid vybral sve predstavitele
Je take nepochopitelne, ze jsme nejen za poslednich dvacet resp.70 let zadneho schopneho odbornika nemeli a ze jedine schopnym odbornikem se poklada sam Zeman
+5 #2 Vitezslav Haramule 2013-06-23 15:20
V tomto pripade kdo nejednal zbabele byla policie.Rozhodn uti k razii bylo spravne. Necas mel dost casu aby ten vladni chlivek zacal cistit a zatim Nagyova mu pekne prerostla pres hlavu.Ve vedeni statu by nemelo byt mista pro poseroutku, ktery se snazi za kazdou cenu byt dobrackem, lidumilem.
+3 #1 Oldřich 2013-06-23 14:46
"Petr Nečas, konfrontován s obsazením svého úřadu Šlachtou a jeho přepadovou reklamou na policejní posilovnu"? To je ve světle skutečností pro autora na pytlík s ledem na hlavu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)