Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Neas_a_korupcePremiér Nečas pomáhá exprezidentovi ovládnout veřejný prostor. … Ústavní soud odhalil, že Václav Klaus není prezident, a proto ho není možné stíhat za velezradu. … Zhysterizovaná politická atmosféra nutí volené zastupitele k bláznivým výrokům – jimž se rozhodl vévodit předseda vlády Petr Nečas svou výzvou, aby senátoři podavší žalobu na Klause zvážili setrvání v politice. Naprostá absence jakéhokoliv zbytku důstojnosti je až zarážející. … Ze svého podílu na pachuti, kterou Klausův novoroční krok zanechal, se však nevyváže tím, že bude jiné vyzývat k odchodu z veřejného života. …

 

 

Ústavní soud odhalil, že Václav Klaus není prezident, a proto ho není možné stíhat za velezradu. Tím mohl příběh ústavní žaloby poklidně skončit – senátorský hlad po zviditelnění byl ukojen a Klaus zůstal celý. To bychom ovšem nesměli být v Česku, model 2013. Zhysterizovaná politická atmosféra nutí volené zastupitele k bláznivým výrokům – jimž se rozhodl vévodit předseda vlády Petr Nečas svou výzvou, aby senátoři podavší žalobu na Klause zvážili setrvání v politice.

Naprostá absence jakéhokoliv zbytku důstojnosti je až zarážející. První muž české exekutivy by měl jít svým respektem k Ústavě ČR příkladem. Když se Klaus a jeho apologeti ohánějí tím, že prezident aboličním článkem amnestie jen využil svého ústavního práva, je třeba zdůraznit, že stejně tak se rozhodli využít svého ústavního práva senátoři, kteří Klause zažalovali. Že jsou některé žaloby úspěšné a jiné nikoli, je v právním státě normální.

Podezírat premiéra ze servility vůči Klausovi snad není nutné. Nečas samozřejmě „kope“ i za sebe. Za kritizovanou amnestii je do značné míry spoluodpovědný. Ze svého podílu na pachuti, kterou Klausův novoroční krok zanechal, se však nevyváže tím, že bude jiné vyzývat k odchodu z veřejného života.

Premiérova slova ale jen ilustrují širší problém, který ovládl českou politickou scénu. Minimálně od prezidentské volby a agresivní agitace opozičněsmluvního bratrstva vedeného Miloše Zemanem a Václavem Klausem se z politiky začíná vytrácet ratio, jakékoli téma je rychle převedené do roviny „kdo nejde s námi, jde proti nám“.

Komu vyhovuje tato tvrdá polarizace, je zřejmé. Klaus i Zeman mnohokrát prokázali, že se v takovém prostředí umějí pohybovat nejlépe, oba k tomu mají i potřebnou suitu přikyvovačů, kteří mají každé jejich kýchnutí za Slovo Svaté. Noviny jsou už několik týdnů přeplněné sebemenším nápadem či citátem obou mužů, přestože ani jeden z nich by vzhledem ke své funkci neměl mít na reálnou politiku nijak zásadní vliv.

Že si tuto hru nechají vnutit některá média, je při potřebě předstihnout konkurenci a honbě za každou, byť málo relevantní informací logické. Pokud se jí ale účastní i politici, kteří nejsou placení za silácké výroky, nýbrž za práci na správě země, ukazuje na jejich slabost a neschopnost nacházet vlastní témata. Pokud této slabosti propadne první muž české vlády, je to smutné dvojnásob.

http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/klaus-vitezi-z-ceske-politiky-se-vytraci-ratio?utm_source=newsletter&utm_medium=mail&utm_campaign=ns_cnt_sp

 

P.S.

Ještěže prezident v úřadu nevraždil, užíval by si i jako vrah také beztrestně prezidentské penze! Pokud se prezident Václav Klaus nedopustil velezrady, mohl zřejmě porušovat zákony a páchat trestné činy jak se mu zlíbilo, bez potrestání a jakékoli odpovědnosti. Takřka dokonale toho využil. Naštěstí nová úpravy Ústavy už toto zločinné jednání bez trestu po skončení mandátu dalším prezidentům neumožní. Všichni ty desetitisíce nenávratně poškozených zločinným  čl. 2, by se měli dostavit pod okna Institutu Václava Klause a patřičně mu dát najevo co si o jeho amnestii a i o něm myslí – a neměli by se zapomenout zastavit i před kanceláří premiéra Petra Nečase! J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)