Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vitaskova_Alena

... Veřejně řekla, že se na jejím odstranění měli podílet bývalý zaměstnanec BIS, MV a média! Konkrétně měl připadat v úvahu na tomto jejím odstranění i známý investigativní novinář MFD Jaroslav Kmenta ....

… Avšak mafiáni mají i trošku smůlu. Možná netušili, že dámy, které se jim postavily do cesty, nejsou žádné puťky. Vorlíčková i Vitásková mají podobnou náturu. Jsou chytré, urputné a obětavé. A na cestě, kterou si zvolily, půjdou dál, přestože budou denně čelit velkému stresu, vyhrožování, strachu, dlouhým měsíců policejního vyšetřování a možná i urážek. Zažijí na vlastní kůži, co to je za pocit, když slušný člověk každý den se sevřeným žaludkem otevírá poštovní schránku, zda v ní mezi letáky nenajde předvolání od policie či soudu. Mezitím si mafiáni, ať už solární, nebo ti pražští, užívají na jachtách a na golfu, a podvodem získané miliardy investují dál. Možná i do politiků nebo dokonce do lidí z justice. Je přece americkými experty dokázáno, že návratnost peněz investovaných do těchto horkých komodit je zdaleka nejvyšší, více než 1000 procent ročně. …

Důvody obvinění a stíhání jsou dnes již známé a dá se říci, že udání byla napsaná zkušenými a drahými právníky.

KOMENTÁŘ Istvána Léka / Neuplynulo ani 24 hodin od chvíle, co policie obvinila téměř kompletní vedení pražského magistrátu včetně primátora Bohuslava Svobody, a už se objevila zpráva, že protikorupční policie začala stíhat čtyři členy vedení Energetického regulačního úřadu (ERÚ) včetně jeho předsedkyně Aleny Vitáskové. Tyto dvě kauzy vypovídají o velmi nebezpečném trendu přímo ohrožujícím demokracii, proto by je měl pečlivě sledovat každý slušný občan a daňový poplatník.

Psal se rok 2011, když nastoupila nová pražská koalice ODS a TOP 09 a když byla Alena Vitásková jmenována do funkce. Slušný občan a poctivý daňový poplatník očekával, že alespoň ti notoricky známí magistrátní zloději půjdou sedět a že konečně vyjde najevo, kdo a jak získal na samotném konci roku 2010 – tedy ještě za vysoké výkupní ceny elektřiny – podvodem na svůj solární park licenci a které anonymní akcionáře kryjí nastrčení bílí koně ve firmách vlastnících fotovoltaické elektrárny. Jenže stal se úplný opak, něco neočekávaného. Nikdo z bývalých pražských politických lídrů a jejich výběrčích nebyl zatčen, nikdo ze solárních podvodníků nebyl odhalen ani obviněn.

Zato policie, dokonce její strach nahánějící složka bojující proti organizovanému zločinu a elitní protikorupční útvar, začínají tvrdě stíhat lidi, kteří se ze všech sil snaží odhalovat a napravovat ohromné škody napáchané předchozím vedením magistrátu či ERÚ.

Aniž bychom mohli předjímat, zda udělali, či neudělali chybu, zda jednali, nebo nejednali v rozporu se zákonem, jeden fakt bije do očí: šlo by o řádově nepatrné prohřešky ve srovnání s jádrem starších kauz, jako jsou Opencard či fotovoltaika. A bude též zajímavé zjišťovat, zda procesy nebyly už dávno nastaveny tak, aby v nich byly nastraženy miny, o něž budou budoucí politici a úředníci klopýtat.

Dokonce organizovaný zločin?

Co, proboha, má společného radní Eva Vorlíčková, hlavní obviněná v kauze Opencard, s organizovaným zločinem?

Obvinění politici magistrátu a nové vedení regulátora je ve funkci prakticky stejnou dobu, zhruba rok a půl. Obě skupiny lidí spojuje jedna důležitá věc: Jedním z jejich hlavních úkolů bylo nastolit pořádek a zpětně zjistit, kdo může za stomilionové, až stamiliardové škody z minulých let, ať se jedná o Dopravní podnik, tunel Blanka, Opencard či v případě předsedkyně ERÚ především o ohromný solární tunel, který zvedl cenu elektřiny natolik, že už má vážné negativní národohospodářské dopady.

Co, proboha, má společného radní Eva Vorlíčková, hlavní obviněná v kauze Opencard, s organizovaným zločinem? Leda tolik, že se snaží proti němu bojovat! A co má společného s korupcí předsedkyně ERÚ Alena Vitásková? Snad jen tolik, že už více než rok odhaluje, zda při udělování solárních licencí či získání připojení do distribuční sítě nedocházelo k uplácení. Tak je za to klepneme přes prsty!

Jak na to, vidíme v přímém přenosu. Důvody obvinění jsou dnes již známé a dá se říci, že udání byla napsaná zkušenými a drahými právníky.

Dotčené osoby už svoje „kauzy“ dokonce veřejně vysvětlovaly. Vorlíčková v přímém přenosu na ČT 24 v pořadu Události, komentáře, Vitásková v rozhovoru pro ČESKOU POZICI.

Jak se k věci postaví další lidé? Premiér Petr Nečas prohlásil, že v případě Opencard pochybuje o postupu policie, podobně se vyjádřilo i vedení TOP 09, obvinění se chystají podat proti stíhání stížnost. Předsedkyně ERÚ se zatím nikdo z vládních, ani opozičních politiků nezastal. Postavit se za ni bude vyžadovat mnohem větší integritu a více odvahy, než zastat se obviněných pražských radních. Vitásková totiž bez debaty sahá asi na desetkrát větší peníze, než je celková suma, která za faktického vládnutí mocných výběrčích a lobbistů odtekla z rozpočtu pražského magistrátu v časech panování bývalého vedení! Kdo z českých politiků bude mít „koule“ na to, aby se postavil na její obranu?

Vorlíčkovou jen tak neodvolají, odvolání Vitáskové je ještě obtížnější

Mafie je ohrožena. Mafie se musí bránit, takže zaútočila. Vorlíčková i Vitásková mají co do činění s mafií. (A jistě i novináři, kteří o této kauze v její neprospěch píší.) A to doslova. S mafií, které hrozí, že přijde o velké peníze a půjde do vězení, proto lidé, kteří se jí postaví, musejí z kola ven. Avšak Vorlíčkovou jen tak neodvolají – stojí za ní vedení ODS i TOP 09. Odvolání Vitáskové je ještě obtížnější, může k němu dojít prakticky jen v případě, kdyby byla pravomocně odsouzená. A o to právě mafiánům jde: dostat ji k soudu, který by jí uložil byť ten nejmenší trest. Primitivní? Ano, ale jak je vidět, zabírá to.

Co mafiáni možná netušili

Vitásková má naneštěstí o problém více než Vorlíčková. Zatímco protivníky současného vedení magistrátu, kterým se obvykle říká Voldemort & spol., dnes už zná skoro každé pražské dítě, předsedkyně ERÚ ani netuší, kdo po ní jde. Zákeřní útočníci totiž stojí zahaleni v husté mlze anonymních akcií skrytých někde na Kypru či v Karibiku.

Avšak mafiáni mají i trošku smůlu. Možná netušili, že dámy, které se jim postavily do cesty, nejsou žádné puťky. Vorlíčková i Vitásková mají podobnou náturu. Jsou chytré, urputné a obětavé. A na cestě, kterou si zvolily, půjdou dál, přestože budou denně čelit velkému stresu, vyhrožování, strachu, dlouhým měsíců policejního vyšetřování a možná i urážek. Zažijí na vlastní kůži, co to je za pocit, když slušný člověk každý den se sevřeným žaludkem otevírá poštovní schránku, zda v ní mezi letáky nenajde předvolání od policie či soudu.

Mezitím si mafiáni, ať už solární, nebo ti pražští, užívají na jachtách a na golfu, a podvodem získané miliardy investují dál. Možná i do politiků nebo dokonce do lidí z justice. Je přece americkými experty dokázáno, že návratnost peněz investovaných do těchto horkých komodit je zdaleka nejvyšší, více než 1000 procent ročně.

VONS 2013

Možná, že za to může ta dlouhá zima, ale v těchto kauzách jaksi není slyšet hlas té obávané občanské společnosti. Co dělají vlny miliardáře Karla Janečka? Proč mlčí ostatní sdružení občanů proti korupci a kmotrům? Proč se nesvolávají demonstrace a happeningy? Proč senátorka Alena Dernerová nemluví o morální genocidě? Protože o tyto velice komplikované kauzy se do hloubky nikdo z nich nezajímá.

V době komunistické totality vznikl Výbor na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS), aby hájil zájmy a pomáhal lidem, kteří byli perzekvováni z politických důvodů. Dnes jsou v České republice lidskoprávní odborníci pro tento úkol prakticky k ničemu, protože motiv nespravedlivého stíhání má vždy byznysové kořeny. V penězích. Kauzy jsou mnohem složitější a bez hlubší znalosti těžko uchopitelné.

VONS 2013 by měli založit bezúhonní experti na finance a na právo. Ale mohli by tam být i nějací politici. Například Alexandr Vondra, který v kauze ProMoPro na vlastní kůži zažil, co se stane, když se postaví mocným zbrojařům. A třeba i šéf poslanců ODS Marek Benda, jehož otec si kvůli aktivitě VONS statečně odseděl více než čtyři roky (1979 až 1983) ve vězení.

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/mafie-se-brani-vorlickova-vitaskova-se-ji-pripletly-do-cesty?page=0,1

 

* * *

Otřesná výpověď Jiřího Vondráčka u KS Praha o bezcharakternosti Martina Michala

Nedělní OVM s předsedkyní ERÚ Alenou Vitáskovou byly skutečně děsivé, také její vystoupení stojí celé za poslech. Jednak ukázáním různých grafů o cenách elektrické energie u nás a jejich srovnání se SRN, ale  zejména dvěma prohlášeními paní předsedkyně. První se týkalo jejího požadavku o čestném prohlášení zaměstnanců ERÚ, že nejsou zúčastněni na obchodu s fotovoltaikami – od 24.minuty, druhé se týkalo snahy o její odstranění z úřadu – od 26:40 minuty. Veřejně řekla, že se na jejím odstranění měli podílet bývalý zaměstnanec BIS, MV a média! Konkrétně měl připadat v úvahu na tomto jejím odstranění i známý investigativní novinář MFD Jaroslav Kmenta. Pochopitelně by se měl pan Kmenta na toto závažné obvinění ozvat. Sám se ho zeptat nemohu – telefon mi nikdy nevzal a na mé e-maily nikdy nereagoval, chápu, že má moc práce…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #2 Miloslav 2013-04-10 16:06
Jestli si někdo myslí že některý z čelních politiků z ODS bude mít sebemenší zájem na vysvětlení jmenovaných kauz tak tak mi to přijde poněkud úsměvné.
Nečas - spoluúčast na podpisu Klausovy amnestie kterou s z gaunerů a tunelářů stali opět bezúhonní občané.
Kalousek o tomto politickém chameleonovi by se daly napsat takové romány že by se do tohoto příspěvku nevměstnaly. Připomenu namátkou armádní padáky které stály život parašutistů. Chemik - ministrem financí a neb Jak se stal kozel zahradníkem.
Pantáta Tunel otec ODS a jeho "Velká kuponová loupež".
+3 #1 vlastimil 2013-04-05 10:30
nic proti VONS 2013, ale návrh na takové členy jako Vondra a marek Benda znamená tuto iniciativu odpočátku zdiskreditovat a znevěrohodnit. A´t už je kauza PROMOPRO jakákoliv, tak nesporné je že Vondra proamerický kolaborant vedle kterého je Vasil Bilak protisovětský živel. A pokud se týká Marka Bendy, tak jeho politická kariéra se nastartovala díky jeho otci v jehož šlépějích nejde. Starý Benda na rozdíl od svého povedeného synáčka nebyl nikdy lačný po funkcích a korytech. Absolvent pochybné školy s pochybnou dizertací Marek Benda rozhodně nepředstavuje žádnou morální autoritu , ale naopak. je autorem náhubkového zákona a že nemá ani dost sebereflexe svědčí i to, že jakožto neřádně vystudovaný přijal významnou funkci předsedy ústavně právního výboru Posl. sněmovny .

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)