Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Gajduskova_AlenaJan Klaus, Vlastimil Picek a souvislosti…?!

… Mimoděk si často, nejen v této souvislosti, v paměti promítám vystoupení tehdejší kandidátky na člena KSČ, učitelky, nynější místopředsedkyně Senátu ČR, Aleny Gajdůškové na posledním sjezdu Socialistického svazu žen. Na tomto sjezdu, který se konal koncem listopadu 1989, nebo začátkem prosince, v zařízení JZD Slušovice v Zádveřicích-Raková, soudružka plamenně odsuzovala vystoupení studentů na Národní třídě. …

Vážený pane.

Děkuji Vám za, jako vždy, obsahově přínosný bulletin č.5. Dlouho jsem se nepobavil tak, jako při vystoupení dříve soudruha, nyní pana Zdeňka Zbytka na sjezdu družstevních rolníků 1.12.1989 v Praze. Škoda, že jej, v rámci předvolební kampaně druhého kola prezidentských voleb, neodvysílala ČT. Mimoděk si často, nejen v této souvislosti, v paměti promítám vystoupení tehdejší kandidátky na člena KSČ, učitelky, nynější místopředsedkyně Senátu ČR, Aleny Gajdůškové na posledním sjezdu Socialistického svazu žen. Na tomto sjezdu, který se konal koncem listopadu 1989, nebo začátkem prosince, v zařízení JZD Slušovice v Zádveřicích-Raková, soudružka plamenně odsuzovala vystoupení studentů na Národní třídě. Prosil bych Vás, jestli by toto její vystoupení, které televize odvysílala, bylo možné dohledat a spolu s vystoupením soudruha-pana Z. Zbytka nabídnout ČT k odvysílání. Bylo by sobecké, kdyby se takovými perlami bavili jen čtenáři Vašeho bulletinu.

S pozdravem a přáním pěkných dnů

Ing.arch. Svatopluk Sládeček

24.1.2013

P.S.

Jen na doplnění:

1. Zmiňované zařízení, ve kterém se sjezd konal se jmenuje Motorest Zádveřice.

2. Již nevím, zda se ona organizace jmenovala Socialistický svaz žen, nebo jen Svaz žen. Neuvěřitelné, ani na internetu to není k dohledání.

3. Stejně tak není k dohledání nic o polistopadové politické turistce Aleně G. Dočtete se jen, že je členkou ČSSD v těch a oněch funkcích.

4. Alenu G. osobně znám, ale nikdy jsem po ní nic nechtěl. Ani před listopadem 1989, ani poté co jsem byl ředitelem SPŠ stavební Zlín a ona členkou zastupitelstva města Zlína. Dokonce ani poté, co jsem byl po 19-ti denní protestní hladovce proti SM, rok dopředu oznámené, z funkce ředitele školy k 30.4.2009 odvolán tehdejším ministrem školství Eduardem Zemanem. Jak jinak, než bez udání důvodu. To je však historie a na delší povídání.  Končím s tím, že zkratka SM znamenala Sondu maturant, předchůdkyni Státní maturity. Stejná zkratka, stejný nesmyslný projekt zajišťovaný stejnou osobou, Pavlem Zeleným, stál daňové poplatníky min. jednu miliardu Kč. V r. 2010 jsem na Ing. Pavla Zeleného a PhDr. Miroslavu Kopicovou podal, v této věci, trestní oznámení. Reakce Policie ČR by vydala na satirickou novelu.

* * *

Vážený pane,

v tomto státě, ve kterém se začalo lhát ještě před jeho vznikem v roce 1918, je přijatelné skutečně všechno. Místopředsedkyní Senátu, od soboty i místopředsedkyní ČSSD, je Alena Gajdůšková. V krajské radě se radním klidně stane politruk bývalé Pohraniční stráže. A zítra? Zítra se ministrem národní obrany stane bývalý armádní generál Picek! Narozený v r. 1956, měl v r. 1968 dvanáct let a začal rozum bráti. V roce 1977, kdy vstoupil do KSČ, měl 21 let a rozum jistě také. Nepochybně věděl co a proč to činí. V lůně KSČ pak setrval až do r. 1990. Jako "charakter" do další strany nevstoupil. On se kabát převléká snáze než uniforma. Ona se vlastně uniforma ani převlékat nemusí. Ta se jen mění, včetně výložek. Její výplň však zůstává. A hle, je přijatelná. Dokonce i pro NATO. Pro všechny? Pro mne ne! Jinak bych Vám to nepsal.

S pozdravem

Ing.arch. Svatopluk Sládeček

18.3.2013

P.S.

Prezidentské volby dopadly špatně. Pro Alenu Gajdůškovou, na sjezdu ČSSD dobře. A tím pádem pro ČSSD špatně. Když jsem slyšel, že před tím než sociální demokraté odešli o místopředsedkyni hlasovat, v krátkém vystoupení prohlásila, že celý život bojovala, za hodnoty jako svoboda, solidarita a spravedlnost, tak se mi udělalo nevolno. Ihned se mi objevilo její vystoupení odvysílané televizí na které jsem Vám poukázal ve svém emailu 24. 1. 2013. Byla to vskutku ukázka  jejího boje za svobodu! Domnívám se, že zveřejnění této skutečnosti, by v současné chvíli, kdy se ČSSD navíc zbavila Jiřího Diensbiera, ještě více přispělo k jejímu žádoucímu rozpolcení.

* * *

Odpovědný manažer firmy ČEZ pro Balkán a rizikové investice byl syn Václava Klause Jan Klaus. Od 26.1.2012 se Jan Klaus stal ředitelem „controllingu“ firmy ČEZ jako odměny za údajné velké manažerské úspěchy. No nevím, co by tomu asi řekli Bulhaři! Jan Klaus mlčí k průšvihům – stejně jako jeho otec – nepřijímá odpovědnost a hraje si na pověstného „generála po bitvě“ - stejně jako jeho otec. Doufejme že jako vrchní revizor ČEZ alespoň pořádně zkontroluje svoji „práci“ jako rizikového manažera v Bulharsku!

Jak už v prosinci správně předpověděl Petr Havlík, novým ministrem obrany se stal bývalý normalizační důstojník Vlastimil Picek, komunista od roku 1977 až do roku 1989, tedy normalizační jako hrom. Karel Holomek nového mistra obrany v dnešních LN popsal přesně v článku Ministr za každou cenu? Jako kdysi poslouchal a budoval kariéru za komunistů, chová se stejně i dnes. Charakter se nemění, sluha zůstane sluhou a poslušný poslušným. Nedivme se, že dělal šéfa vojenské kanceláře prezidentovi Václavu Klausovi a že ho Miloš Zeman rád jmenuje ministrem. Tentokrát zřejmě oba prezidenti uzavřeli novou opoziční smlouvu - mezi sebou! Samozřejmě, že senátor Jiří Dienstbier vadil. Nyní oběma bude poslušně sloužit neškodná senátorka Alena Gajdůšková, bývalá kandidátka KSČ a která v listopadu 1989 veřejně odsuzovala vystoupení studentů na Národní třídě. Jistě ji vhodně bude doplňovat další místopředseda a kamarád Miloše Zemana, senátor Zdeněk Škromach, bývalý důlní nástěnkář a politruk.

Na premiéra Nečase bylo podáno naprosto důvodné, věcné trestní oznámení ve věci jeho podpisu pod zločinnou amnestií Václava Klause. Jeho reakce byla trapná ve smyslu „každý si může podat TO na kde co a kde koho bez jakýchkoliv sankcí,“ místo aby transparentně vysvětlil kdy amnestii podepsal a proč tak důležitý dokument není jak má být v archivu vlády ČR. Pokud má čisté svědomí, tak s tím nemůže mít problém. Hloupý není, takže svědomí mít čisté nemůže, jinak by neměl důvod takto trapně reagovat.

Nemějte obavy z nástupu komunistů k moci, nikdy ji neztratili, jen ji stále více prosazují i veřejně. Pokud i v příštích volbách se voliči projeví jako ve volbách minulých, tak si svobodu a demokracii nezaslouží, ale jen další bídu a otroctví v jiné formě.

Každý by si měl položit otázku, co proti tomu mohu osobně, sám, konkrétně udělat a myslet přitom na ty nejmenší, kteří se zatím bránit nemohou a kterým nezodpovědně připravujeme neblahé dědictví!

 

Jan Šinágl, 18.3.2013

 

P.S.

Až dnes jsem zaznamenal první kritiku (Karel Randák) ve věci dvou děvčat unesených v Pakistánu. Nemohly nevědět, že jedou do životu nebezpečné oblasti. Náš stát nyní ukazuje „svaly“, přitom nemůže nic reálného v této oblasti dosáhnout. Doufejme, že jsou obě děvčata ještě naživu. Potom bude velmi pravděpodobně následovat nemalý požadavek výkupného z peněz daňových poplatníků, za které budou opět ničeny životy lidí. Z děvčat tak uděláme „hrdinky“ místo abychom je za jejich naprosto nezodpovědný postoj zkritizovali. Už nyní uvedly do chodu obrovský aparát, který stojí statisíce a pokud budou nasazeni i čeští vojáci, ohrožují i jejich životy!

Podobně nezodpovědně se nedávno zachovali dva mladí muži v Řecku, kteří přes zákaz fotografovali v citlivé oblasti poblíž kurdských hranic a které jsme také slavili jako „hrdiny“. Je to naprosto nezodpovědné chování, tak často typické pro českého člověka, nemilujícího respektování zákonů, zákazů a doporučení – projevuje se to např. i na sjezdovkách. To je stejný princip neodpovědnosti až bezohlednosti, protože svým jednáním ohrožují životy druhých!

V souvislosti s drogovou problematikou a současným projednáváním věci vládou připomínám osud knihy NENIČ SVÉ CHYTRÉ TĚLO. Čechoameričanka Pavla Šulcová ji přeložila z amerického originálu hned po listopadu 1989 a měla neskutečné problémy s jejím zavedením do škol v době, kdy zde podobná literatura zcela chyběla. Tehdy začala být zanedbávána potřebná prevence, která nás dnes a i v budoucnosti bude stát další stamiliony korun. Tehdy byl nejvyšším odpovědným představitelem Drogového centra nynější poslanec a pozdější primátor hl. m. Prahy MUDr. Pavel Bém. Dle svědectví učitelů tuto problematiku nezvládal a neřešil – mimo neustálých slov o potřebě prevence. I jemu může naše společnost „poděkovat“ za současný stav. Řešit následky je vždy těžší a dražší, než včas výchovou, vzděláním a osvětou pomoci ochránit mládež, zvláště její labilnější část, která snadno podlehne. J.Š.

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+2 #1 Pavel Šenkyřík 2013-03-20 05:44
Je skutečností,že do politiky jsou navedení lidé spjatí jakoukoliv formou s KSČ,těch čistých je daleko méně.Je známo,že tito lidé se ovládají daleko lépe,než kdokoliv jiný. Klaus si nechal předložit od KSČM kompletní seznam více jak 1,5 mil členů,zkorumpov atelný materiál byl dán k jakékoliv manipulovatelno sti k dispozici a chycení lidé v době minulé,zvyklí na zacházení dle libovůle slouží v různých partají dodnes.Částečný m řešením je vznik partaje.kde bude komunistům zakázán vstup,ale tyto iniciativy mají šanci kolem 10% a neovlivní vůbec nic.Aparátčík ví,jak proklouznout a nedá se s tím nic dělat.nejlépe je přes média tvdit,že volit v krajských volbách nemá cenu,protože příjde stejně 30% a poslušný zblblý národ to bere za své a potom se nelze divit,že komunisti tímto atakem neustále posilují už páté volební období za sebou.Je třeba 60% účast ale stejně si vymyslí další strategii,ovlad atelé jsou pořád o několik kroků vždy dopředu.Vemte si dohodu o šéfa NKÚ a vidíte,že to vždy skončí handlem ODS a ČSSD pokud se to má nějak dohodnout a pro lidi se hraje divadlo. Tento stav se v nejbližší době nezmění a nám zůstane právo si jen občas zaštěkat.Změna nastane,když těch 10% se změní na 51 v obou komorách a to je zatím v nedohlednu.S těma nepravostma musíme bohužel žít dál.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)