Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Masin_Josef_jn

Napsal mi pan Josef Mašín. Parlamentní listy v rozporu se slibem pozměnily otázky a odpovědi. Původní otázky panu Mašínovi a jeho skutečné odpovědi zveřejním ještě dnes.

J.Š. 16.3.2013.

... Me odpovedi na otazky dane panem Rychetskym byly, jako obycejne v ceskem tisku, otisteny v Parlamentnich listech, zkresleny. Pozmeneny byly v otistene verzi  mne polozene puvodni otazky. Me zadosti o opravu, ac prislibeno, nebylo vyhoveno. ...

Originální verze otázek a odpovědí Josefa Mašína. J.Š.

Odpovědi Josefa Mašína Parlamentním listům

Nový prezident Miloš Zeman vhodně reprezentuje své voliče. Vždyť český národ se již dlouho podobá plachetnici bez plachet se zlomenými stěžni, která je naplněná bývalými otroky trpícími stockholmským syndromem a velí jí ožralí kapitáni. To si myslí poslední žijící člen známé odbojové skupiny Josef Mašín. Nedávno oslavil jedenaosmdesáté narozeniny a přál by Čechům, aby jim v budoucnu vyrostl nový vůdce typu Ronalda Reagana.

Václav Havel, Václav Klaus, Miloš Zeman. Podle vaší sestry se úřad prezidenta v Česku těmito jmény zprofanoval a zrušila by ho. Co si o téhle trojce ale myslíte vy?

Trojice je trojicí si sobě hodných. Bez toho prvního by nebylo těch dvou dalších. Úřad prezidenta je převážně reprezentativní funkce. Nemám nic proti tomu, aby vhodná osobnost reprezentovala své voliče.

Jak pohlížíte na nového prezidenta Miloše Zemana?

Tento prezident vhodně reprezentuje své voliče.

Nepostrkuje to Česko opět někam do východní zóny?

Česko zůstává věrné samo sobě, ono se totiž nikdy z té východní zóny nedostalo.

Studenti u nás nicméně povstali proti komunistům ve vedení krajů. Jde o hladovky a demonstrace. K činu Jana Palacha jste se nevyjádřil moc pozitivně. Nejsou tyhle protesty podle vás také marné a pošetilé?

Tyto demonstrace, ač chvály hodné, zůstávají pouze demonstracemi menšiny národa, jehož většina, zkorumpována čtyřiceti lety komunistické indoktrinace, si znovu zvolila své nové představitele. Toho prvního, Vaška Havla, si totiž zvolili komunisti sami. Doufám a věřím, že někdy v budoucnosti z řad dnešních demonstrantů vyroste nový vůdce tohoto národa. Jan Palach nebyl vůdce ani bojovník. Byl, vlastním přičiněním, tragickou obětí okolností

Nejsme podle vás opičí národ, když se u nás lidé zmohou jen na takovéto mírné projevy odporu?

Český národ se podobá plachetnici bez plachet se zlomenými stěžni, jež je naplněná bývalými otroky trpícími stockholmským syndromem a velí jí ožralý kapitán. Tato plachetnice se dostala z bouře bez vlastního přičinění. Nalézá se uprostřed oceánu s posádkou, která ztratila morální kompas. Českému národu chybí vůdce a osobnost jako byl Ronald Reagan v českém měřítku.

Nemyslíte si, že je načase formovat čtvrtý odboj?

Odboj je činnost jednotlivců a skupin za účelem odstranění nebo změny stávajícího politického nebo hospodářského pořádku, odstranění vládnoucích politických struktur použitím ozbrojených a sabotážních prostředků proti státnímu mocenskému aparátu. V jedenadvacátém století, po zhroucení se světového komunismu, je Česko malá země ve střední Evropě, dnes část Evropské unie, kde komunistická strana jako jediná dodnes přežila. Prostředky změny se musí přizpůsobit těm, které používají demokratické země jejich sousedů. Pojem demokracie je „state of mind“, tedy stav smýšlení obyvatelstva. Samotný možný přístup nebo chození k volbám ještě neznamená mít demokratické smýšlení! Hamas v Gaze byl zvolen k moci též veřejnými volbami. Evropská unie, nebo Amerika, Čechům dnešní systém, jejich vládu nebo prezidenta nedosadila a nedosadí. Tak jako Hamas, své prezidenty a svou vládu si volíte sami. Ti jsou obrazem ducha národa.

Opravdu se už do Česka nikdy nechcete podívat?

Můj bratr Radek ani já jsme nikdy nic podobného neprohlásili. Otázka mého návratu, ač bych se rád do Čech podíval, závisí na podmínkách v zemi, ve které jsme se narodili. Československo dnes neexistuje, ode dne našeho odchodu za účelem boje proti tehdy existujícímu systému se mnoho nezměnilo. Po sametové revoluci v České republice komunistická strana dále existuje, je zastoupena v parlamentu, kde spolurozhoduje o budoucnosti této země. Hospodářská moc a soudní systém zůstaly po listopadu v rukou komunistů a jejich přátel, které si sami dosadili. Kontinuita komunistických zákonů zaručuje, aby rozkradené majetky zůstaly v rukou těch, kteří je rozkradli, a komunistické zločiny zůstaly nepotrestány. Budoucnost a osud českého národa dnes závisí na vás.

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Cesky-narod-je-jako-lod-plna-otroku-jiz-veli-ozrali-kapitani-Masin-o-Havlovi-a-Zemanovi-265365

* * *

P.S.

Vláda nehodnotných určuje hodnotu a kvalitu života pasivní většině. Ta čeká poslušně a odevzdaně na svobodu a spravedlnost, jako by si ji mohla koupit už hotovou v obchodě - hlavně bez práce a úsilí.  S takovým postojem se lze dočkat jen bídy, nesvobody a doby o které jsme si kdysi mysleli, že už se nemůže nikdy vrátit. Hodnotu  života si určujeme sami, žijeme-li v zemi, která nám k tomu vytvoří podmínky. Pokud za nás stát přebírá odpovědnost za naše životy, žijeme v iluzi svobody a demokracie a jsme na nejlepší cestě do nové formy otroctví, ve kterém se naše země stále nachází, zejména v jeho duchovní formě.

Dnes je 74. výročí nacistické okupace Českých zemí. Národ se dokázal bránit jen zaťatými pěstmi, letáky a „šeptandou“. Pouze vojenská posádka ve Frýdku Místku se odmítla vzdát a to jen proto, že nebyla informována nadřízenými a plnila přísahu – bránit zemi. Jeden z mála, kdo se chtěl postavit na aktivní odpor byl tehdejší pplk. Josef Mašín, velitel dělostřelecké posádky. Musel být násilím odzbrojen nadřízenými. Později byl členem slavné odbojové skupiny „Tří Králů“ společně s pplk. Josefem Balabánem a štb. kpt. Václavem Morávkem, jejichž odbojové činnosti se obávalo i pražské gestapo. O české povaze vypovídá i historie slavného tanku T35. Cituji: “Historie ČKD od roku 1939 do roku 1945 není příliš zářná. Již 16. března, jeden den po okupaci zbytku republiky, odjela delegace vedoucích pracovníků Českomoravské Kolben - Daněk do Berlína, aby se tam pokusila uplatnit 150 rozdělaných tanků a asi 600 automobilů včetně automobilů obrněných, které si původně objednala Československá armáda.“ Tyto tanky měly být mezi prvními, které vjížděly do Paříže při nacistické okupaci Francie a dalších zemí…

Pro vládu byla okupace překvapením. Statečně se zachoval předseda vlády gen. Ing. Alois Eliáš. Zrovna tak není doceňována úloha a oběť presidenta dr. Emila Háchy a o to více přeceňována role Edwarda Beneše, který nechal za otřesných podmínek zemřít dr. Emila Háchu ve vězení. Edward Beneš jako president a vrchní velitel armády abdikoval, uprchl do Anglie, aby se po válce vrátil, bez znovuzvolení vystupoval jako president, zasadil se o vyhnání českých Němců a přivedl zemi do náručí a vlivu Ruska, ve kterém se nacházíme dodnes.

Tento polský vtip o těžké povaze asi nebude nikdo vyvracet: „Víte jak se pozná, že skončila II.světová válka? V Praze začalo povstání.“ Naše země stále není hodna rodiny bratří Mašínů, Karla Kryla, Věry Čáslavské, Marty Kubišové a mnoha dalších, často bezejmenných hrdinů pro které byla a je svoboda neprodejnou hodnotou za kterou byli ochotni bojovat, trpět a zachovat si čest a charakter. Jen takovýto lidé mohou tvořit pevnou páteř země a národa. Jsou-li nahrazeni bezpáteřními, země se dříve či později zhroutí morálně i materiálně.

Příští volby do Parlamentu ČR budou dost možná poslední možností k postupnému návratu k demokratickým hodnotám. Jinak hrozí, že se staneme opět poslušným vazalem Východu, zemí „slouhů a služek“, kdy schopní budou zemi masově opouštět jako po roce 1948.

 

Jan Šinágl, 15.3.2013

 

Počet nespokojených s fungováním demokracie v ČR vzrostl

Podobně jako před rokem průzkum odhalil, že Češi jsou celkově méně spokojeni se současným politickým systémem (deset procent) než s komunistickým systémem před rokem 1989. S totalitním režimem bylo spokojeno 24 procent dotázaných.

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)