Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

babi_2„Nepotřebuji se za nikoho schovávat, nepůjčil jsem si na provozování strany peníze od pražských kmotrů, nechystám se v rámci řádného „etického kodexu“ podobně jako Věci veřejné ovládnout státní zakázky pro své firmy.“

V pondělí vyšel v Lidových novinách článek nazvaný Babiš a Fischer: sňatek z rozumu? (LN 18. 2.). Otazník je v titulku proto, že jde že strany deniku o čirou spekulaci. V podtitulku už ale mají LN jasno: „Rýsuje se politická spolupráce miliardáře a expremiéra. Jeden hledá lídra, druhý uplatnění a peníze.“ Chtěl bych jednoznačně prohlásit, že toto tvrzeni není pravdivé.

Ihned následovaly další komentáře. Daniel Kaiser psal o tom, jak by vlastně spojení Jana Fischera a Andreje Babiše mohlo vypadat. Přisadil si i politolog Stanislav        Balík který naše hnutí dlouhodobě kritizuje. A drb z Lidovek si žije v mediálním světě vlastním životem, i když je obě strany vyvvracejí.

Žádné námluvy se nekonají. Hnutí ANO ani já osobně s panem Fischerem o spolupráci nejednáme a nikdy jsme nejednali. Naše hnutí svého lídra má, stále jsem to já. Jaký cíl má nyní Jan Fischer, to opravdu nevím. K angažmá v na­šem hnutí jej ale nepřemlouvám a přemlouvat nebudu.

Nehledáme nějaké tváře jen pro to, že se často objevují v televizi. Někomu možná vadí, že je v čele hnutí Andrej Babiš (ANO, budu kandidovat i na nadcházejícím sně­mu), ale když šlo v první republice hospodářsky do tuhého, šli do po­litiky rovněž lidé z tehdejšího „byznysu“, jako byli agrárník Švehla nebo podnikatel Baťa, a bylo to zcela přirozené.

Podnikatelé se hlásí do politiky poměrně úspěšně i dnes. V Gruzii zvítězil v parlamentních volbách Bidzina Ivanišvili, v nám mnohem bližším Rakousku se zvyšují preference straně Franka Stronacha, kte­rý vybudoval automobilové impérium Magna. Jistě se najde i mnoho dalších podnikatelů, jejichž byznys ohrožuje neschopnost politiků. S naším hnutím tedy nevymýšlíme nic nového.

Pan Kaiser ve svém komentáři stejně jako mnoho dalších novinářů připomněl mé kontakty s Grossem. Já se opravdu za své kontakty s politiky nestydím. Scházel jsem se od roku 1993 se všemi vrcholný­mi představiteli, občas jsem se za ně styděl, často jsem si říkal, že by zemi měl spravovat někdo kompetentnější.

To mě ale neopravňuje k tomu, abych jako jeden z největších za­městnavatelů v zemi nejednal (chcete-li nelobboval) s politiky. Lobbing je v Česku považován za sprosté slovo stejně jako třeba politik, ale v zemích na západ od nás je zcela běžný. Proč myslíte, že na sklonku roku přijela do Prahy Hillary Clintonová? Nepřijela nás pozdravit, přijela k nám lobbovat za to, aby Temelín stavěl americký Westinghouse. Je tedy Clintonová zkorumpovaná firmou Westinghouse? Stejně jako Babiš nikdy nic nenabídl Grossovi, Topolánkovi ani Nečasoví, nenabídl nic Westinghouse Clintonové. A zřejmě ani Obamovi, který si Petra Nečase ze stejného důvodu pozval do Bílého domu.

Za své firmy lobbují i Medveděv i Putin. Přijde to někomu divné? Podpora domácích firem by i od českých politiků měla být zcela při­rozená. Bohužel, často není.

Hnutí ANO opravdu nestojí o to, aby mělo v čele „cvičeného med­věda“, jako byl ve zlatých časech Věcí veřejných pro Víta Bártu Ra­dek John. Nejsem nadšený z popularity, ale nestydím se za svou tvář na billboardu. Nepotřebuji se za nikoho schovávat, nepůjčil jsem si na provozování strany peníze od pražských kmotrů, nechystám se v rámci žádného „etického kodexu“ podobně jako Věci veřejné ovládnout státní zakázky pro své firmy.

Mně jde naopak o to, aby 25 tisíc lidí, které v Česku naše firmy za­městnávají, nepřišlo kvůli nekompetenci českých politiků o práci. Jde mi o to, aby naši zemi řídili lidé se zkušenostmi, kteří nepotřebují krást. Lidí, iniciativ i hnutí, kteří mají podobný cíl, je dost. Je mezi nimi i řada zajímavých osobností, které hledáme a se kterými jedná­me. Lídry se možná v budoucnu někteří z nich stanou, ale to už nebu­de záležet na mně.

Andrej Babiš, podnikatel a předseda hnutí ANO 2011

LN, 21.2.2013

* * *

Z internetu:

Naši politici ještě nesložili zápočet z energetického slabikáře. Totiž, že předražení výkupu fotovoltaiky mně nepřekvapuje, ale co je na tom zajímavé je to, jak je možné, že o tom vláda ani parlament nevěděl, když to schválil? A že se na to přišlo až nyní? Vysvětlení je jediné. Napříč parlamentem a vládou jsou osoby, které tyto fotovoltajky vlastní. O jednom takovém pánu vím už dávno. Ve Volarech na Šumavě je jedna obrovská fotovoltaická elektrárna, kterou vlastní z 50% EON a z 50% "nějaký" pan Mirek Topolánek. A tak to je asi podobně všude. To je celé, jak jednoduché, že? Už to, že to 50% vlastní sám EON je jistě zajímavé. Tu elektřinu pak prodává a kupuje sám sobě. Zase ta zatracená fotovoltaika!


INZERÁT:
Je mi 38 let, hledám ženu k vážnému seznámení. Profese: 9 let člen parlamentu ČR Vlastnosti: usilovnost, ochota těžce pracovat, spravedlivost, pravdomluvnost, neúplatnost, boj za práva chudých

ODPOVĚĎ:

Je mi 30 let. Profese: 15 let prostitutka

Vlastnosti: panna

 

Jan Šinágl, 23.2.2013

 

Benda_chudak

P.S.

Poslanec Marek Benda, také dočasně úspěšný „rychlo-student“ právnické fakulty v Plzni, mi před lety na konferenci o exekutorech ve Sněmovně odmítl udělit slovo a vypínal mi mikrofon, zatímco ostatní řečníky nechal o ničem mluvit opakovaně. Je stále předsedou ústavně-právního výboru Sněmovny. Není nad potřebného „odborníka“ na „správném“ místě! J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #1 Pepa Nos 2013-02-24 15:52
LIBOVÉ NOVINY jsou velmi půvabné noviny.
Když svědčil u soudu ohledně v nich otištěné pomluvě jeden z jejich "seriózních" novinářů, odpověděl na otázku soudu: Jak jste k pomluvě, kterou jste do svých novin napsal, přišel? půvabně:

"OPSAL JSEM TO Z MLADÉ FRONTY."

Soud museli pak cca pět minut omývat a ovívat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)