Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aneb vážně nechci dalšího notorického lháře na Hradě – Andrej Babiš: …“Hodně mi v tomto rozhodnutí pomáhá „pravicový" Václav Klaus a jeho až hysterická podpora „levicového" Miloše Zemana. Stávající prezident opět mate veřejnost takzvanou českou notou.“… PhDr. Václav Rameš o rodu Schwarzenbergů - Nu a jak budete volit? Koho tedy?

LN_Rejzek_Zeman_240113

Vážení čtenáři,


je před námi rozhodující krok k volbě nového prezidenta. Stále je spousta lidí, kteří se ještě nerozhod­li, koho ze dvou finalistů vyberou. Sám mám kolem sebe dost blízkých kolegů i přátel, kteří chtějí na rozdíl ode mne volit Miloše Zemana.

Vadí jim především Schwarzenbergovo angažmá v posledních dvou vládách, vadí jim jeho hlasová­ní pro církevní restituce i to, že se „spolčil" s Miroslavem Kalouskem. Rozumím jim. Přesto Schwarzenberga podpořím znovu.

Hodně mi v tomto rozhodnutí pomáhá „pravicový" Václav Klaus a jeho až hysterická podpora „levicového" Miloše Zemana. Stávající prezident opět mate veřejnost takzvanou českou notou. Ohání se Benešovými dekrety, které jak on sám, tak Miloš Zeman dávno označili za vyhaslé. Teď se ale tohle téma proti Schwarzenbergovi hodí.

Na druhém kandidátovi, zdá se, Klausovi nevadí nic. Vytunelovaná IPB, Zemanovy špionážní kufříky, diskreditační kampaň Olovo nebo aféra Bamberg, během níž se Zeman scházel s podnikatelem Vízkem, který mu nabízel úplatek pro ČSSD výměnou za své lidi ve vládě. To vše je podle Klause v pohodě. Jak to?

Protože jsou si Klaus se Zema­nem, co se týče obdobných kauz, víc než podobní. A stejní jsou i v tom, s jakou arogancí umějí tyto kauzy shodit ze stolu: „Jsme neomylní, takže se za nás nic takového nemohlo stát. Kdo si myslí opak, je hlupák."


Andrej Babiš, vydavatel

5+2, 24.1.2013

P.S.

Při volebním mítinku „Zemanovců“ v Hořovicích v roce 2010, jsem kladl nepříjemné otázky Miloši Zemanovi. Odešel předčasně do „Zemáku“ a na moje výzvy už nereagoval. Zřejmě touha po becherovce byla silnější než být vystaven dalším nepříjemným otázkám…?! J.Š.

* * *

PhDr. Václav Rameš

„…Historie si to věru nezaslouží a už bychom si to měli konečně uvědomit. Domníval jsem se, že doby kdy z husitů učinil Zdeněk Nejedlý první komunisty, jsou již za námi. A ejhle. Zrodili se noví vykladatelé naší historie. A světe, div se, nejsou to komunisté. Narodilo se mnoho „povolaných“, kteří bez hlubší znalosti tvrdí ledacos. Podle toho co slyším, je zřejmé, že v našich archivech máme jenom zbytečné papíry, které není třeba studovat a jako archiváři bychom to měli zabalit. Jak si jinak mám vysvětlit, že se dnes živě hovoří o tom, že otec Karla Schwarzenberga nebyl vlastenec a ani české národnosti, logicky tedy spolupracoval s nacisty a snažil se tuto republiku zaprodat Němcům. Jeho syn, nynější kandidát na prezidenta, se raději poflakoval v cizině, než by žil v Československé socialistické republice a poctivě s námi absolvoval normalizaci a ještě se drze kryje švýcarským pasem. A mohl bych pokračovat dále. Od okamžiku, kdy jsem se začal zabývat historií, je to pořád stejné. Nikdy nekončící boj s mýty a pověrami. Pravda archivních pramenů stojí proti lži a proti snaze upravit si historii pro své účely. Často marně. V třeboňském archivu je dostatek důkazů o tom, že otec dnešního kandidáta na prezidenta byl vlastencem a za tuto zem se postavil v jejich nejtěžších dobách.“ …“ … On sám podporoval Benešovu vládu v Londýně a lze říci, že jeho finanční podpora byla velmi významná. Ostatně to vše osobním dopisem potvrdil i Jan Masaryk. Jak se prezident Beneš po válce Schwarzenbergovi odvděčil, o tom nám také hodně vypoví archivní prameny, ale to je již jiná historie. Připouštím, že tyto informace nejsou široké veřejnosti známé a proto jsem se o nich zmínil poněkud obšírněji. Všechna tvrzení však lze doložit archivními dokumenty. K vysvětlení národnosti pana Karla Schwarzenberga, bych podotkl pouze toto. Po okupaci v roce 1939 byl požádán jeho otec, aby se přihlásil k německé národnosti. On to však kategoricky odmítl. Bystrý čtenář si z toho jistě odvodí, že po Němci by to okupační správa nechtěla. Byla to česká rodina se vším všudy. Takže co. Rakušák, jak již víme, také není a švýcarský pas je po staletí výsadou rodu. Zbývá tedy poslední výtka, tedy jeho emigrace, která jej údajně diskvalifikuje tak, že podle některých není morálně oprávněn žádat občany o zvolení prezidentem. Chápu Karla Schwarzenberga, že na tuto výtku neodpovídá. Je to otázka velice bolestivá a jistě i pod jeho úroveň. A ani já ji nechápu. Připadá mi, že jde o kolektivní ztrátu paměti. Tak tedy o čem hovoří archivní prameny. Rodina Karla Schwarzenberga byla z této země nuceně vystěhována. A o tom, nebudiž pochyb.“

* * *

Nu a jak budete volit? Koho tedy?

Zkuste si malý testík, uvedený jednou historickou událostí, které bude v březnu tohoto roku přesně 60 let. Stalo se to před šedesáti lety v březnu roku 1953. Svět přišel o tatíčka Stalina. Jedním z prvních, kdo přijel na jeho daču za Moskvou, byl Nikita Sergejevič Chruščov. Velikán ležel na pohovce a dávno již nejevil známky života. Zpod jeho rubášky vyčuhoval roh jakési obálky. Nikita Sergejevič ji opatrně vytáhl. Bylo na ní napsáno MÉMU NÁSTUPCI. Chruščov ji schoval zcela samozřejmě do kapsy. Komu jinému by mohla patřit. Později, v klidu své kanceláře, to již věděl, že bude Stalinovým nástupcem, obálku otevřel. Byl v ní dopis a tři obálky.

Můj nástupče, psal Josif, stane-li se, že bude Rusku zle, otevři první obálku. Kdyby náhodou to bylo ještě horší, otevři druhou. V krajním případě pak otevři třetí, ale to musí být již úplně nejhůře, což se doufám nestane. Chruščov dopis s obálkami uložil do trezoru s nadějí, že ony situace nenastanou.

Ovšem, když se na celinách nedařilo a kukuřice nenesla, otevřel první obálku. V ní bylo na malé kartičce napsáno. SVEĎ VŠECHNO NA MĚ. A stalo se. Leč přišla doba ještě horší. Nikita Sergejevič s povzdechem vytáhl druhou obálku. A v ní byl text: DĚLEJ TO JAKO JÁ. Na chvíli to pomohlo. Avšak pouze na chvíli. S povzdechem otevřel Chruščov třetí obálku. A četl: NAPIŠ TŘI OBÁLKY.

Od té doby se již šedesát let v Rusku vládne pomocí tří obálek. A otázka testu?

Jeden z prezidentských kandidátů by dopis s názvem MÉMU NÁSTUPCI a s třemi obálkami, který by při nástupu do funkce našel na Pražském Hradě, uschoval a s úspěchem používal. Druhý by si té obálky ani nevšiml a hodil by ji rovnou do koše. Nu a nyní stačí, abyste zvážili, který z nich by dopis hodil do koše. A toho volte. Jinak dopadneme jako v Rusku.

Každý národ si zvolí, koho si zaslouží.

* * *

Jan Šinágl, 24.1.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #2 Lojkásek 2013-01-25 16:49
Milý pane Šinágle, potkali jsme se před pár dny na smetanovské demonstraci v Olomouci.
Teď tady vidím, že tisknete upozornění na článek Jana Rejžka -- takže vás musím upozornit, že známá dvojice Just+Rejžek drží mnoho let v ředitelském čele Těšínského divadla Mgr. Karola Suszku, nomenklaturu KSČ a válečného zločince. Hlásil za byt, stravu a mzdu ve službách StB v zahraničním vysílání Československéh o rozhlasu v roce 1982 v době Válečného stavu v Polsku proti Solidaritě. V současném Polsku je za to 8 let natvrdo.
-1 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-01-24 21:11
Chci preidentarepubl iky,kterého by si vážil doma i v zahraničí.Nechc i lháře, pomlouvače. Takže volba je jasná. Nikdo jiný takový není.
Pane Karle Schwrzenbergu, kterého mimo naší republiku oslovují vaše excelence kníže Karle, chci, abyste byl můj prezident! Děkuji vám za vše,co jste vy a vaši předkové udělali pro naší a vlastně i Vaší zemi. A také pro mnohé lidi v naší zemi, i když se svou dobročiností a hlavně šlechetností nechlubíte. Děkuji vám.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)