Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vadilo_by_Vam

 

Co řekl Karel Schwarzenberg na návštěvě Moravy:

„Co se mi honilo hlavou při duelech se Zemanem, neřeknu, protože jsou tu dámy. Můj nadhled je ale přetvářkou."

„Miloš Zeman by byl horší prezident, protože on společnost rozděluje, zatímco prezident ji musí spojovat. On mé pořád tendenci v těch debatách bojovat.“

„Klausovi, když půjdu do nebe, budou mít jistotu, že mě už neuvidí."

„Byl bych nadstranický prezident. Ke všem vládám bych se choval stejně, protože by mi lezly stejně na nervy."

* * *

PROČ  SCHWARZENBERG

Ať je Schwarzenberg jakýkoliv, je zapotřebí zbavit se Zemana, protože je to pokračování Klause. Volit Fischera nebo Zemana, by bylo z bláta do louže. Ostatně dnes je vidět, že Fischer hrál falešnou hru jen aby přilákal voliče. Nejde o nacionalistickou past Schwarzenberga, ale o ruskou past zvolíme-li Zemana. Za Zemanem Rusko, za Swarzenbergem svoboda. S Fischerem a Zemanem by nemělo cenu jít k volbám, nyní příležitost je. Nepromeškejme ji. Zvolíme-li  Zemana, dostavbu Temelína dostanou Rusové a budeme tak závislí na ropě, plynu a činnosti Temelína z Ruska. Se Swarzenbergem zůstáváme v Evropě. Zbavme se Zemana jinak se staneme ruským přívěskem.

Schwarzenberg sám v nacionalistické pasti? Se Zemanem budeme v ruské pasti všichni. Za Zemanem stojí Rusko. Za Schwarzenbergem stojíme my svobodní lidé.

V 19. stol.patřili Schwarzenbergové k průkopníkům českého národního života. Jeho němečtí zaměstnanci si stěžovali, že Schwarzenberg počešťuje Šumavu. Němečtí úředníci museli umět česky.

Třetím kandidátem je ZMĚNA! A tu může přinést pouze ten, který je zcela jiný. Zeman je svázán s neblahou minulostí, protože ji sám celé roky tvořil.

Jeden z nejstarších Českých rodů, který svojí přítomností potvrzuje naši pradávnou přítomnost ve středoevropské kotlině trvá, žije a zpřítomňuje světu naši dlouholetou existenci. Važme si jeho žijících potomků vycházejících z českých prastarých kořenů. Šli vždy příkladem i evropskému okolí. Ne každý národ má své velmi staré žijící rody až do dnešní doby. Mohou být našim vzorem i příkladem v tom, že drželi vždy při sobě. Držme se i my a nepusťme mezi sebe ty, kteří rozeštvávají.

Karel Mrzílek

* * *

VOLÍM ZA PREZIDENTA KARLA SCHWARZENBERGA !!!

Byl bych rád, když na hradě bude KNÍŽE a ne - politik, alkoholik a hulvát.

Zdenek MATEICIUC

* * *

Do klání o Hrad vstupuje další osobnost. A hned ráznou podporou Schwarzenberga

Praha - Podporu Karlu Schwarzenbergovi vyjádřil na facebooku také lékař Roman Šmucler. Tvrdí, že odsud Němců ze Sudet byla chyba. Roman Šmucler, který na sebe v poslední době upozornil v médiích zejména tím, když ho opustila jeho žena Libuše kvůli Dominiku Haškovi, se zařadil do řady celebrit, které mají potřebu komentovat probíhající prezidentské klání. …  Šmucler na svůj facebook napsal, že Karel Schwarzenberg mu mluví z duše, když hovoří o tom, že odsun německého obyvatelstva z pohraničí byla křivda. "To mi tak mluvilo z duše, jak se Schwarzenberg postavil k odsunu Němců z Česka! Mohl sbírat hlasy a kličkovat ale konečně řekl, jak to je naplno," píše Šmucler a dodává: "Viníci se oběsili, nebo zavřeli. Mělo být potrestáno více lidí za válečná zvěrstva, jenže zločinci rádi utíkají a schovávají se, to známe i ze současnosti," píše Šmucler. "Vyhnat ale lidi, kteří šli do Československé armády v době Mnichova, protestovali proti Hitlerovi nebo dokonce byli v koncentrácích (německy mluvící Židé) bylo špatně. Jistě to lze částečně omluvit hrůzou okamžiku, ale nejde na to být pyšný, jako je třeba paní Bobošíková. Jak někteří říkají - vyřešili jsme problém s Němci. Podívejte se do Sudet. Dodnes tam není dost lidí a když, tak to jsou stejně cizinci mluvící rusky nebo vietnamsky," myslí si Roman Šmucler.

* * *

Za slušného presidenta

Milí přátelé, spoluobčané!

To, že volím Karla Schwarzenberga, není pro nikoho, kdo mě zná, žádnou novinkou ani překvapením. Pro mě je to od začátku volba jasná a neměnná. Taky jsem předpokládal, že Miloš Zeman svou kampaň povede na samé hranici slušnosti. Věřil jsem, že při jeho sebestřednosti a samolibosti s přibývajícím časem tuto hranici překročí, a tím ztratí rozhodující část voličů. Zároveň jsem se obával, že to může některé lidi zviklat a zjistil jsem, že pokud nemám dost znalostí a potřebných informací, je velmi obtížné tyto pomluvy a lži vyvracet i před mými přáteli a dětmi.

Proto jsem s radostí a úlevou uvítal text "Za slušného prezidenta" Karla Strachoty (Příběhy bezpráví). Je to jakýsi manuál na obranu slušnosti. Na obranu Karla Schwarzenberga. Což je to samé. Nám rozhodnutým pomůže k lepší argumentaci, ty nerozhodnuté doufám přesvědčí a ty, co stojí na druhé straně, snad donutí se aspoň zamyslet. A ti, co se zamyslet nechtějí, ať si trhnou nohou. Těm už nepomůže ani Miloš Zeman.

S úctou a nadhledem a s vírou ve veselejší budoucnost


Ivan Trojan


P.S.: a tady odkaz na video, které jsme natočili: a na další video, které natočil Karel Strachota:

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #6 MagTech 2013-01-25 21:59
A to Vám nevadí, že Váš Hajnej je místopředseda vlády, která dusí lidi, kteří pomalu, ale jistě padají do chudoby i když celý život pracovali? Že se nyní hraje o půdu, protože vše ostatní je rozkradené? Že se zmenší naše území? Jak takto vůbec můžete myslet, víte vůbec co tímto chystáte našim potomkům? Nechápu ... mt
-2 #5 Katerina 2013-01-24 23:00
0 #4 Jan Šinagl 2013-01-24 13:57
„… Nejméně milion kritiků společnosti se po takovém dni ptá sama sebe, jak je možné, že se systém, který vrší hloupost, neschopnost a nezodpovědnost do pyramidy, dávno nezhroutil, a že naopak projevuje všechny obecně uznané známky politické stability. Milion nebo i více kritiků společnosti zapomíná na to, že systém odporuje sice denně ve svých životních projevech zdravému rozumu, ale že zdravý rozum je to poslední, co hýbe světem. Ani tuto masu kritiků, kterou tvoří devadesát procent mužů a žen v Československu, nevyprovokuje dennodenní urážení zdravého rozumu k žádnému politickému činu, ale jen a jen k reptání a soukromému rozčilení. Motivace jejich základního postoje ke společnosti je skryta hlouběji a má málo společného se zdravým rozumem. Je dána jejich existenčním včleněním do systému, jejich ekonomickou a vlastně i komplexně lidskou závislostí na totální všemocnosti státu reálného socialismu. Zdravý rozum se může bránit a provokovat vědomí tisícem výhrad, je však slabý proti věčné závislosti naprosté většiny lidských bytostí na materiální determinaci. A ta přichází v našem případě jen z dobré vůle státu, u jeho funkce jediného rozdělovatele základních podmínek k životu. A těmi nejsou v moderní civilizaci jen chléb, cár kolem beder a střecha nad hlavou, ale komplikované ukájení zbytnělých konzumních potřeb člověka 20. století. Nevím, jestli je tohle všechno tak přesně známo politikům reálného socialismu, nikdy o tom nemluví, ale jisté je, že se chovají tak, jako by tuhle pravdu znali. Pohrdání zdravým rozumem, kterého jste v obnoveném pořádku dennodenně svědky, toto tušení potvrzuje. ...“

Text Milana Šimečky st. z února 1989. Úryvek z knihy Konec nehybnosti, která vyšla v r. 1990. Podobnost s dnešní dobou čistě náhodná...
+2 #3 Deviler 2013-01-24 09:59
Bohužel cílovka, která tento leták zasáhne je už přesvědčená a ta cílovka, kterou má zasáhnout (nerozhodnutí) nemá nebo si sama zacpala rozlišovací schopnosti.
+4 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-01-23 21:12
To video i pan Mrzílek mají pravdu. Přes pomluvy které jsou o něm šířeny je třeba provést změnu. Z OPO na slušného člověka.Pan prezident Masaryk také žil v cizině, také ho mnozí, dokonce jeho žáci nemuseli. Jenže jak v Rukopisech tak v cause Polná měl pravdu. Jenže získávat úctu se pomluvami a překrucováním historie nedá. J8 chci, aby naším prezidentem byl člověk, kterého si váží ve světě a ne jen v Rusku.
¨ Když sem v srpnu 1968 přišli sověti řekl jsem, že udělám vše co budu moci, aby nám nevládli rusomilové.
Pane Zemane, vstup ruských vojsk a zákaz jim bránit ve vstupu mne jako důstojníka ponížil! Nechci abvych byl znovu ponížen tím, že bude rusomil naším prezidentem.
Pane Zemane,máte - li alespoň trochu cti odstupte z kandidatury na prezidenta. Člověk, který podepsal opo smlouvu a tím způsobil, že 1/3 voličů nemá své zastoupení NEMÁ na křesle prezidenta co dělat, protože lidi rozděluje a nespojuje. Na vaší kandidaturu říkám:DĚKUJI NECHCI!
+4 #1 Mrzílek 2013-01-23 18:43
Přidávat komentář k vlastnímu komentáři? Přeci z něho vyplývá, že ač nevím jaký pan Schwarzenberg bude. Věřím v jeho rozvážnost a prozíravost. Co však vím ze zkušenosti, že duo "OPO" Zeman Klaaus s rodinou na českou zcénu nepatří.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)