Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_a_lebka_LN_290911Jak uvedl Lubomír Zaorálek, Livie Klausová byla v představenstvu vytunelované banky dotčené amnestií. … Klaus totiž nedělá totiž nikdy nic, co by jemu osobně nepřineslo politicko-mocenský zisk. Víme, že jde o prezidenta negativních emocí. Víme, že se snaží negativní emoce v lidech vzbuzovat a jejich prostřednictvím si udržovat osobní moc. Václav Klaus stále bojuje, dnes už vlastně s naprostou většinou společnosti. Blíží se ale doba, kdy bude muset karty otevřít. … Dávejme pozor, zejména až znovu uslyšíme volání falešného proroka po ochraně svobody a demokracie. Vedle Klause se totiž dokonce už i komunisté začínají jevit jako větší demokraté. … Václav Havel prohlásil, že Klausovo počínání je nebezpečné. Komu se to zdá přílišné, ať se podívá, do jakého zmatku uvrhl vlastní stranu, která se právě jím tolik let zaštiťovala. Je možné, že něco podobného provede s českou společností jako celkem? Úspěšným demagogem se stává ten, v jehož nevědomí působí síly obdobné těm, které působí v duši davů. … Klaus disponuje mnoha talenty, m.j. má i zvláštní dar falšovat historii, zakrývat pravou podstatu věcí, měnit význam slov. Toleranční patent. Hilsneriáda. Mobilizace. Atentát. Permanentní negativista, nálepkovač, kerý nikdy nepřichází se žádnou pozitivní myšlenkou, který nikdy nenastíní žádné představy o fungování a zejména ne budoucím směřování České republiky (pozor, to je velmi důležité) a člověk, který nepochopil základní poslání prezidenta, stmelovat společnost. Nebo snad pochopil a přesto dělal a dělá všechno pro to, aby byla rozdělená a rozeštvaná ? Klausovo veřejné vystupování ale nabývá v poslední době skoro hysterických rozměrů, což vyvolává dojem, že již jen pouhým pomyšlením na odchod z piedestalu musí nevýslovně trpět. …

V komentáři České pozice „Amnestie nové éry : Nakrást a vytrvat“ se šéfredaktor István Léko zamýšlí nad jednáním Václava Klause, které podle něj  „nesvědčí o respektu k veřejnosti a vcítění do společenské atmosféry”, a má za to, že „v době, kdy nebývale zesiluje nedůvěra v demokratické procesy, je to nejen netaktické, je to přímo drzost” (ČP, 3. 1. 2013), napsala paní Sylva.

Oproti tomu Jaroslav Spurný v komentáři Respektu k tématu amnestie píše o „prezidentově libovůli“ (Vidlemi, Respekt, 2. 1. 2013).

Žádný z komentátorů, ba ani publicistů či politologů, se ale zatím nepokusil odpovědět na otázku, co se to vlastně děje, proč se prezident chová, jak se chová, co má jeho jednání znamenat a jaké cíle jím sleduje, pomineme-li opakující se vysvětlení, že “udělal tlustou čáru za korupcí 90. let” (např. Jan Štern na aktualne.cz, 3. 1. 2012) a že máme „obezřetně sledovat, proč tak činí právě nyní a co ještě přijde” (Erik Tabery, Respekt,  3. 1. 2013).

To je ale málo.

Tak předně, nepoužila bych ani slovo libovůle, ba ani drzost, nýbrž výrazu provokace. Václav Klaus totiž v posledních letech nedělá nic jiného. Sem můžeme zařadit vyvolávání kontroverzí v zahraničí (zřejmou odezvu za to, že jej západní svět nepřijal), doma vzdorování rozhodnutím parlamentu a tedy odmítání demokratických procesů, zesměšňování Ústavního soudu, návrhy na jmenování kontroverzních lidí  do ÚS, to přestože předem ví, že jsou Senátem  neprůchozí, vydělování celých skupin obyvatelstva (všichni jsou nepřátelé, v lepším případě úplně mimo), přitakání Hájkový bludům o Mesiáši a Satanovi nebo dokonce vyhrožování (všichni ti chorobní, nemocní, chudáci, ubožáci a aktéři směšných životů, tedy ti, kteří si myslí něco jiného než on, musejí pochopit, že on zůstane na stráži, a proto “budou-li mě zastrašovat, zůstanu v politice”), popírání reality (člověk neškodí životnímu prostředí, živočišných druhů neubývá, ale naopak přibývá) či podivná chuť být vždy a za všech okolností proti všemu a všem.

Klaus nepolevuje v aktivitě ani v dalších dnech, po amnestii přišel na řadu Jaroslav Bureš a Renata Vesecká. Zde i ve všech ostatních případech musí vědět, jaká bude reakce veřejnosti.  Pokud jde o abolici, dobře ví, že právě nepotrestaní tuneláři a smějící se korupčníci jsou dvacet let hlavním zdrojem frustrace lidí a také že beztrestnost v důsledcích rozkládá společnost, narušuje důvěru v elementární spravedlnost, vyvolává pocty křivdy a dál a dál zesiluje nedůvěru v demokratické procesy a v demokracii jako takovou. Ministerstvo spravedlnosti stále ještě nezveřejnilo počty amnestovaných podmíněně odsouzených či těch, kterým bude zastaveno trestní stíhání ještě před konečným verdiktem soudu. I tak je už dnes jasné, že omilostněných ve všech kategoriích amnestie bude minimálně 20 tisíc, dozvídáme se (Právo, 4. 1. 2013). Amnestií to ale nekončí, ještě udělím alespoň jednou prezidentské milosti, vysmívá se přesto dál Klaus vyděšené veřejnosti.

„Václav Klaus : Vrtoch nebo záměr ?”, tázal se kdysi v rozhlasovém pořadu MUDr. Petr Příhoda, křesťanský pedagog a publicista, původním povoláním psychiatr, a pokračoval : “Je neobvyklé, když hlava demokratického státu učiní rozhodnutí, jímž většinu zaskočí. Není divu, že na to nikdo není připraven. To se stalo, když Václav Klaus oznámil, čím podmiňuje svůj podpis, jimž by stvrdil smlouvu již dříve ratifikovanou oběma komorami Parlamentu. Údajně nás chce uchránit před nebezpečím, které ve skutečnosti nehrozí.  Je to vrtoch, anebo promyšlený záměr, který sleduje předem pojatý cíl. A jaký cíl ?  … Prezident překvapil politiky i novináře … Václav Havel nedávno prohlásil, že Klausovo počínání je nebezpečné. Komu se to zdá přílišné, ať se podívá, do jakého zmatku uvrhl vlastní stranu, která se právě jím tolik let zaštiťovala. Je možné, že něco podobného provede s českou společností jako celkem? Úspěšným demagogem se stává ten, v jehož nevědomí působí síly obdobné těm, které působí v duši davů” (Petr Příhoda, Čro6, 27. 10. 2009).

Takže přece jenom někdo, ne však politik nebo novinář, nýbrž doktor medicíny, ne však dnes, nýbrž již před třemi roky. Ano, Václav Klaus, jak všichni dobře vědí, nikdy nedělá nic, co by neměl promyšlené na několik tahů dopředu. Samozřejmě, že jde o záměr a předem pojatý cíl, o tom nemůže být pochyb. Zeptejte se mě po 24. tahu bílým, kdysi odpověděl s úsměvem Alexandru Mitrofanovi na otázku po politické budoucnosti.  Klaus disponuje mnoha talenty, m.j. má i zvláštní dar falšovat historii, zakrývat pravou podstatu věcí, měnit význam slov. Toleranční patent. Hilsneriáda. Mobilizace. Atentát. Permanentní negativista, nálepkovač, kerý nikdy nepřichází se žádnou pozitivní myšlenkou, který nikdy nenastíní žádné představy o fungování a zejména ne budoucím směřování České republiky (pozor, to je velmi důležité) a člověk, který nepochopil základní poslání prezidenta, stmelovat společnost. Nebo snad pochopil a přesto dělal a dělá všechno pro to, aby byla rozdělená a rozeštvaná ? Klausovo veřejné vystupování ale nabývá v poslední době skoro hysterických rozměrů, což vyvolává dojem, že již jen pouhým pomyšlením na odchod z piedestalu musí nevýslovně trpět. Politické šachy proto hraje dál a na domácí scéně není nikdo, kdo by mu stačil. Obecenstvo působí jako uhranuté kobrou a reaguje jenom se zpožděním a povětšinou i špatně, totiž emocionálně, neboť na jeho negace odpovídá jinými negacemi, a nevědomky tak hraje hru, kterou mu Klaus vnutil, hru na neustálé vyvolávání dalších a dalších konfliktů, dalších a dalších prvokací.

Václav Klaus varoval v novoročním projevu před lidmi, kterým jde „o zvyšování neklidu“ ve společnosti. Málokdo ovšem vnesl v posledních měsících do politiky a mezi lidi tolik neklidu jako on. Vyzval k obraně tradičních hodnot a neuvedl jakých. Měl na mysli návrat etiky do politiky, návrat morálky do činností, které politiku naplňují, vymahatelnost práva bez ohledu na sociálně-společenské postavení jednotlivců, kteří se práva domáhají, s cílem vytvořit společenské povědomí, že nepoctivost a nezákonnost se nevyplácí, nedotknutelnost soukromého vlastnictví kromě vlastnictví získaného nezákonnou cestou, svobodě slova, a tudíž prosazovat právo občanů na informace a svobodu novinářů  pravdivé informace šířit ? Vyjádřil snad podporu občanským strukturám, tvořeným sítí obecních, zájmových, svépomocných, charitativních, náboženských, vzdělávacích, kulturních, sportovních a dalších společenstev, zaručujících přirozenou diferenciaci a mnohotvárnost společnosti a rozmanitost příležitostí k naplnění individuálních cílů lidí, strukturám tvořím protiváhu stále širší moci státu a bránícím rozbití společnosti na izolované jedince ? Nic z toho neplatí.

Klaus hovořil i o demokracii. Jak to jde ale dohromady s letitou neschopností uznat právo na jiný názor, jak to jde dohromady s “pisálky levicové kulturně-mediální fronty”, s “geniálním” seznamem Adama B. Bartoše, zaťatou pěstí a výkřiky “Intelektuálové, jděte do hajzlu !” od lidí, které sám explicitně podporuje ? Není snad náhodou všechno úplně obráceně a to od samého působení Václava Klause v politice ? Choval se a chová jako konzervativní, demokratický politik ? Nikoliv, nikdo tak u nás nezdiskreditoval demokratickou pravici jako Václav Klaus.

A kam tedy chce zahnat již tak dost zoufalou společnost ? To, co sledujeme, není ještě konec. Cui bono ? Jaký že má být ten výsledek a komu poslouží ? Václav Klaus si jistě dobře spočítal, jaké odezvy amnestií dosáhne, což nakonec se zjevným uspokojením potvrzují i jeho fámulusové. Vcelku dobře mohl odhadnout i chování politické opozice. Potřebuje shodit vládu teď, nebo až později ? A bude tomu napomáhat podobně jako při pádu vlády Topolánkovy ? S velkou dávkou pravděpodobnosti může také odhadovat budoucí volební chování rozezlené veřejnosti, která se čím dál víc upíná ke komunistům, v nichž vidí garanta nastolení pořádku a elementární spravedlnosti. Má snad tohle být odpověď na otázku ? V zásadě ano, Klaus totiž nedělá totiž nikdy nic, co by jemu osobně nepřineslo politicko-mocenský zisk.

Nevíme už jen, co všechno má ještě naplánováno. Přesto však víme dost. Víme, že nejde o libůstku, ba primárně ani o drzost. Víme, že jde o prezidenta negativních emocí. Víme, že se snaží negativní emoce v lidech vzbuzovat a jejich prostřednictvím si udržovat osobní moc. Václav Klaus stále bojuje, dnes už vlastně s naprostou většinou společnosti. Blíží se ale doba, kdy bude muset karty otevřít.

Ve svém novoročním projevu také prohlásil, že je třeba dávat si pozor na “našeptávače špatných nálad”, těch špatných nálad, které ve vládou rozkolísané společnosti sám přesně naplánovanými provokacemi šponuje. K tomu dodal: ”Dejme si na to pozor”. Výborně. Dávejme pozor, zejména až znovu uslyšíme volání falešného proroka po ochraně svobody a demokracie. Vedle Klause se totiž dokonce už i komunisté začínají jevit jako větší demokraté.

http://vlkovobloguje.wordpress.com/2013/01/07/libovule-nebo-drzost-a-co-takhle-cilena-dobre-promyslena-provokace/

* * *

Výzva Senátu České republiky k obvinění prezidenta Václava Klause ze spáchání zločinu velezrady!

P.S.

O mé výzvě Senátu na podaní žaloby na prezidenta Václava Klause za spáchání zločinu velezrady média stále mlčí. Důležitější jsou zprávy typu v „chlebu byla nalezena zapečená myš“ apod. Nicméně mnoho novinářů mé zpravodajství pravidelně sleduje. Je to jen věcí zbabělosti či odvahy. To platí pro konání každého z nás. J.Š.

* * *

Pražané proti zlovůli Magistrátu za záchranu Prahy!

středa, 9. leden 2013, 15:00 - 19:00

Demonstrace Pražanů před Magistrátem na Mariánském náměstí 2. Náměstí je reservováno od 15:00 do 19:00 hod. Se začátkem se počítá v 16:00 hod. Jsou zvaní všichni, které svoji protiobčanskou činností Magistrát ohrožuje, zlikvidoval či likviduje. Transparenty vítány, každý dostane prostor k vyjádření. Jde o apolitickou akci občanů, kteří odmítají být nadále lhostejní. Chtějí aktivně přispět k zamezení barbarských rozhodnutí a praktik Magistrátu, která z Prahy dělají stále více služku peněz, nevkusu a špatných mravů. Přiveďte i své děti a šiřte tuto informaci – aktuální témata – volba presidenta a skandální amnestie - budou také na programu! J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #4 Jaromír Suchý 2013-01-16 12:18
Nechápu co proti Klausovi máte, vždyť je to moudrý, čestný a odvážný muž. Když sám seznal, že patří do ústavu a nenašel se nikdo odvážný, kdo by jej do ústavu umístil, rozhodl se dobrovolně odejít do Ústavu Václava Klause, který dokonce sám založil.Najděte jiného takto vyjímečného politika!
+3 #3 Fr.Zákostelský 2013-01-14 09:57
Není dobré se radovat nad odchodem jdnoho Klause.Když odchazel Husák,moje radost byla veliká.Po letech jsem zjistil,že tento neutěšený stav udržují statem placení uředníci na vedoucích postech a jejich přatelé.Cesta za lepší a moralnější společností je nikdy nekončící proces.O jednoho Vaška meně je dobré,ale moc to nezmění.
+2 #2 Martin 2013-01-14 08:09
Klaus poklada za sve hodnoty predevsim majetek a hmotne statky. Proto jsou tunelari jeho nejvetsi kamosi. A to o cem mluvil nebylo pro lidi, ale pro ty, kteri za tim proslovem vidi to same...
On nebyl nikdy milym clovekem, vsechno dela z vypocitavosti, hrabivosti a chamtivosti. Je Jajinkem 21. stoleti a tak ho budou jiz navzdy vsichni vnimat.
-1 #1 Josef Pepa Nos 2013-01-09 09:52
Klaus končí.
Je zvláštní, že si tohoto detailu nevšímáme a chováme se tak, jakoby měl současný prezident před sebou další funkční období.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)