Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pokusy_na_lidechOtřesný dokument německé televize ZDF – Československo byl vražedný stát - JEDWABNÉ

V obrovském zbrojení během studené války byl velkým mocnostem každý prostředek dobrý, kterým by získaly výhodu. Pořad "ZDF History" ukazuje jakou míru dosáhly lékařské experimenty na lidech. Sérum, které mění lidi v nemyslící bytosti, bakterie, které kontaminovaly celé oblasti, testy snesitelnosti bolesti, během kterých lidé umírají za strašlivého utrpení, testování jedů pro vykonání státem nařízených vražd a smrtící experimenty s vězni, které patřily do „výbavy“ mnoha vlád.

 

Nacistický lékař Josef Mengele, byl nejvíce známý a obývaný představitel této "vědy bez svědomí." Zneužívání vězňů a odpůrců při smrtelných pokusech nebyl ale žádný vynález nacistů. Historie zneužívání lidí při pokusech  jménem státu, začíná už ve dvacátých letech v obývané a proslulé "Lab 12" sovětské tajné služby. Tam byly smrtící jedy  tajně testovány na tzv. "nepřátelích lidu" – dodnes je toto téma tabu.

Během druhé světové války to byli hlavně Němci a Japonci, kteří prováděli nelidské pokusy na vězních. Jen velmi málo těchto zločinců bylo později voláno k odpovědnosti. Většina vyvázla bez trestu, protože prodali své vědomosti, získané při pokusech s lidmi, spojencům. V šíleném vyzbrojování během studené války, byly velkým mocnostem veškeré prostředky dobré, aby získali výhodu – jak na Západě, tak na Východě.

Pořad „ZDF History“ ukazuje, jakou míru dosáhly medicínské pokusy na lidech, dosud takřka neprobádané, do konce studené války a jaké „poznatky“ skutečně přinesly.

Toto vysílání není pro diváky mladší 16 let vhodné. Proto jenom v době od 22:00 do 6:00 hod. a jen na území SRN shlédnutelné. Prosíme o porozumění. (Porovnejte přístupnost pořadů ČT pro mládež s nevhodnou tématikou! J.Š.)

http://wstreaming.zdf.de/zdf/300/090925_hinweis_fsk16.asx

Tolik překlad z webu ZDF k tomuto pořadu. I USA zveřejnily informace k tomuto tématu, Rusko a ČSSR stále zamlčuje pokusy na lidech, otřesné výpovědi gen. Jana Šejny, kdy byly Američané mučeni v Praze a též podrobování chemickým pokusům. ČSSR byla např. největší světový výrobce LSD, světovou špičkou ve výrobě a výzkumu jedů apod. V dokumentu jsou záběry z dušení lidí a jejich pozvolného umírání, je v něm zmiňováno odnímaní končetin a operace bez narkózy, provádění atomových pokusů a testů na lidech v různé vzdálenosti od výbuchu, výpověď jediného, ještě žijícího českého lékaře, který pokusy na vězních v Koreji trapně popírá a zdůvodňuje „humanitární pomocí“, atd. Za tato zvěrstva, páchaná za vlády komunistů v naší zemi, se těžko kdy dočkají jejich oběti, resp. potomky obětí, veřejné omluvy. Těžko kdy bude tento dokument vysílat veřejnoprávní ČT.

V této souvislosti je třeba konstatovat, že ani bývalý předseda vlády ČSSR Lubomír Štrougal o těchto zvěrstvech nemohl nevědět! Je skandální, že si užívá beztarostně  vysokého důchodu na Šumavě, místo aby byl volán k odpovědnosti a pobýval jinde. Mimochodem i jistý svazek Antonína Zápotockého bude přístupný až od 1.1.2066! Stále žijeme ve lži a koledujeme si v tom "úspěšně" pokračovat - s patřičnými následky!

Ve včerejších LN je článek Petra Zídka s názvem ČESKOSLOVENSKO BYL VRAŽEDNÝ STÁT, rozhovor se synem Rudolfa Margolia, jehož otec byl popraven při Slánského procesu, kde komunisté také používali mimo mučení i psychodrogy. Článek končí těmito dvěma otázkami:

LN: Ve své knize ale píšete, že „ani dlouho po sametové revoluci se Češi nejsou schopni vyrovnat se se zločiny, kterých se jejich postsovětští politikové dopouštěli před více než půl stoletím“. Jak se s tím můžeme vyrovnat jinak, než že o tom budeme mluvit a psát, což se děje?

Nejde mi o to, aby byl někdo potrestaný. Přál bych si, aby se to řádně prozkoumalo, aby se zjistilo, kdo byl kdo a co udělal a proč. Do dneška o celém případu existuje mnoho nejasností, které je nutno úředně a veřejně vysvětlit.

LN: Měla by to být nějaká oficiální státní komise?

Ano, žádal jsem o to už presidenta Havla, který mi odpověděl: „Není to v mé kompetenci, na shledanou.“

 

Jan Šinágl, 25.11.2012

 

Mimo tradiční vzorce

Do polských kin jde polský film o polském pogromu

Řekne-li se v Polsku Jedwabné, má to podobný zvuk jako u nás Postoloprty či Pohořelice. Jsou to místa zločinů, které nezapa­dají do tradovaných schémat. V Jedwabném Poláci (nikoliv Němci) povraždili v létě 1941 stovky Židů. V Postoloprtech či Poho­řelicích zase Češi po válce povraždili německé civilisty. To jsou his­torická fakta. Ale atraktivní to začíná být až tehdy, když se ty příběhy přenášejí do dnešních debat, knih a filmů. Že to nebývají faktografic­ké dokumenty, ale fikce interpretující náš vztah k příběhům, jež by­chom raději vytěsnili? Tím hůře, tím větší vzdor se zdvihá. Stačí vzpomenout na Habermannův mlýn Juraje Herze. V Polsku teď vstupuje do kin film vycházející z příběhů lidí v měs­tečku Jedwabne. I tento snímek interpretuje dějiny. I on zřejmě lecko­ho vytočí. I  on může „poškodit a zneuctít tradiční hodnotové a myš­lenkové vzorce“ (tak to řekl 17. listopadu prezident Klaus) leckteré­ho Poláka. Ten film natočil polský režisér Wladyslaw Pasikowski. Už proto se možná dost Poláků bude cítit zaskočeno, ba manipulová­no. Ale vysloví se k té otevřenosti nějaký polský ústavní činitel? Sle­dujme tu debatu a nechme se překvapit.

LN 24.11.2012, Zbyněk Petráček

Film evokující masakr Židů v Jedwabném v Polsku asi vyvolá debatu

"Chtěl jsem vyprávět příběh, který by měl zajímat četné Poláky, jelikož jde o jednu z nejbolestivějších záležitostí pro naši zemi," vysvětlil nedávno scénárista a režisér filmu Wladyslaw Pasikowski. "Vytvořili jsme obrovské množství filmů o hrůzách spáchaných Sověty a Němci. Je čas říci, co zlého jsme u nás udělali my," zdůraznil.

"Nechtěl jsem dělat film, jenž by byl retrospektivou Jedwabného. Retrospektivy jsou naivní," poznamenal. "Ten film jsem dělal jako gój (Nežid) a Polák, protože pouze jako takový mám právo takový film o Polácích udělat." „Je to jeden z filmů, které zůstanou v dějinách kinematografie," prohlásil o něm slavný polský režisér Andrzej Wajda.  "Je to film určený k tomu, aby vzbudil v Polsku debatu," dodal.

Snímek vznikl v koprodukci s Českou republikou, Nizozemskem a Ruskem. Na květnovém festivalu v polské Gdyni získal cenu novinářů.

 

LN_Jedwabne_241112

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #3 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-11-30 10:38
V jednom z množství časopisů o historii vyšel článek o pokusech, které dělala naše armáda na amerických vojácích z Vietnamu.Redakc e byla požádána manželkami těchto vojáků o upřesnění. Já jsem jimk tomu psal, jak by vypadala současná adresa té vily při ponechání poštovní schránky. Jednalo se o vilu původně Liperta, kterou od osvobození vlastní MNO ČR, v které do té doby než se na veřejnosti provalilo,komu patřila a čemu pak sloužila bydlel Václav Klus, náš prezident.
Mimo to co je zde uváděno, v šedesátých letech minulého století připravovala Varšavská smlouva atomovou válku se Západem. Okupace Československa 1968 umožnila sovětské armádě obsadit zamýšlené výchozí postavení pro tuto připravovanou válku!
+2 #2 Kamjdu 2012-11-29 21:12
Neříkám že jsou Češi beránci, ale velmi a velmi přeháníte, pane Šinágl.
+7 #1 Zdeněk 2012-11-25 23:11
Vytvořili jsme obrovské množství filmů o hrůzách spáchaných Sověty a Němci.

Sice do kina moc nechodím, ale žádný film o hrůzách spáchaných Sověty jsem dosud neviděl. Vy ano?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)