Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Horacek_MichalTak nám pan Kalousek dneska vzkázal, že “zlaté časy v Evropě skončily; prožrali jsme to a proflákali.” Koho tím “my” myslel? … Nepochybuji, že mnoho lidí se “fláká”, ale kdo jim umožnil ten luxus flákat se a “přežírat” díky prostředkům, které vytvořili ti usilovní? Nebyl to snad právě profesionální politik – zprava i zleva, tohle rozdělení dávno ztratilo jakýkoli smysl – kdo si tak kupoval jejich hlasy? …

Už desítky let pracuji ve dne a hlavně v noci, o víkendech, o svátcích. Moje žena pracuje od rána do večera a ještě se stará o dcerku; nejednou si pak dá budík na tři ráno, aby mohla přemýšlet a kreslit. Můj tchán, profesor teoretické fyziky, pracuje nepřetržitě. Mí kolegové jako zvukař Michal Pekárek nebo Vojta Dyk nebo Dodo Gombár pracují, až padají únavou, stejně jako editorka mých knih Daniela Iwashita. Když jdu nakoupit, vidím ženské, které sedí den co den hodiny za pokladnami, vidím řidiče autobusů, vidím lidi na stavbách, lékaře v extra službách v nemocnicích, znám lidi, co vstávají ke koním před pátou ráno…

Nepochybuji, že mnoho lidí se “fláká”, ale kdo jim umožnil ten luxus flákat se a “přežírat” díky prostředkům, které vytvořili ti usilovní? Nebyl to snad právě profesionální politik – zprava i zleva, tohle rozdělení dávno ztratilo jakýkoli smysl – kdo si tak kupoval jejich hlasy?

Anebo, stejně jako já soudím podle lidí ve svém okolí, soudí tak i MK? Vidí pašáky jako pan Škromach, který jako bolševik, odborář a politik o práci nezavadil nikdy a vždycky jen heftoval lidi.Vidí celou tu vlastní povedenou partu, která se stará hlavně o přihrávky předražených státních zakázek na cokoli svým kumpánům. V tom případě se nedivím, že mluví o flákárně a přežranosti. Ale to ať mluví za sebe a za své, ne za mě a za mé.

Tenhle dnešní ministrův žvást není jen blbý, je vůči stále ohromnému počtu slušných a pracovitých Čechů nesnesitelně drzý.

Převzato z Facebooku Michala Horáčka

http://www.motejlek.com/vyborny-postreh-michala-horacka-na-adresu-sociopatapsychopata-cislo-iii

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #3 Jan Šinagl 2012-11-11 12:07
Jen kritika, konstatování známého, co by bylo kdyby bylo apod., nemá bohužel žádnou váhu, význam a hlavně v ničem darebáky neohrožuje. Už jen podání TO na pana Kalouska a jemu podobné je mnohem více. Kolik občanů tak učinilo - osobně jich už více nestíhám, bohužel. Čin a osobní příklad mění, ne jen slova, byť jsou sebemoudřejší! JS
+1 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-11-11 11:58
Pakliže si uvědomíme, že pan Kalousek rád mluví systémem "My král český", má pravdu. Skutečné naše vláda a naši poslanci prožrali a proflákali peníze nás všech vybrané z daní. A proč ne, když díky tomu, že se v Parlamentě neplatí DPH, jsou ceny mnohdy nižší než za socialismu. Kdo by si za těchto cen nedal?
Když o daních rozhoduje kalousek,který má prsty v podvodech na Ministerstvu obrany, který má na prstech krev za životy parašutistů, kteří zemřeli na padácích firmy, s níž byl podepsán kontrakt,když ještě právně neexistovala, navíc tato firma nikdy padáky nevyráběla a kontrakt podepsaný Kalouskem je nezrušitelný. A tak naše republika,o jeímž finančním stavu Kalousek tvrdí je ve finančních problémech, i když to tak není,díky této smlouvě podepsané Kalouskem musí firmě platit i když padáky jsou jí tak na blbá prostěradla.
Copak dělá s tímto kontraktem vojenská policie a Policie ČR. neměl by být náhodou Kalousek zbaven imunity a stíhán pro zavinění smrti těch parašutistů?
+1 #1 Pavel 2012-11-10 19:16
naprostý souhlas !!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)