Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Joch_terorismusTento článek byl důvodem „vyhazovu“ Romana Jocha, poradce premiéra Nečase. Bravo pane Jochu, vládnou nám skutečně kremlofilní báby! J.Š.

Kdyby byl, dnes máme jednu mrtvolu v chladícím boxu a Republika chystá státní pohřeb. Ale atentát to nebyl. Byl to protest, nešťastný, sprostý, hloupý, dementní, odsouzeníhodný, ale pouze protest, nikoli atentát. Důkazem je fakt, že president nebyl v ohrožení života ani vteřinu, ani mikrosekundu, ba ani pikosekundu. Proč? Protože rozdíl mezi bouchačkou a airsoftovou bouchačkou je jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem.

 

Snad se ochranka vzchopí a kdyby - nedej Bůh! - byl někdy pokus o skutečný atentát, presidenta ochrání. To je asi ten největší význam - a potenciálně blahodárný dopad - minulého pátku.

Ze svého dětství a mládí si pamatuji, že atentáty se stávaly těm, kdo se z nějakého důvodu znelíbili Kremlu a Lubjance: Ronald Reagan, Jan Pavel II., Zia ul-Hak.

V tomto smyslu může být Václav Klaus opravdu, ale opravdu klidný…

Na levici nenávidím a - upřímně - nesnáším tu její ufňukanost, mentalitu plačlivého „cry-baby“, neustálého sebe-stylizování do role věčné oběti, vydávání všech těch jejích oblíbených menšin (rasových, etnických, sexuálních, genderových, atd., atd., ad nauseam) za oběti, nemohoucí, slabé, ubohé, ublížené, trpící; věčně však ufňukané!

To na levici nesnáším.

A nesnáším to taky na presidentovi.

Když byl atentát na Reagana - skutečný atentát! - a jemu šlo o život, co dělal Reagan?

Žertoval.

On však byl konservativec.

Před šesti lety v recenzi bondovky Casino Royal jsem napsal: „…co znamená, že James Bond byl konservativcem? Především, nebyl sentimentální. Žádné vciťování se, žádné projevy emocí, žádná sentimentalita. Bolest nepřítele ho těší, bolest svou najevo nedává. Věcnost, chladnost a dobré způsoby. Nepřítel musí zemřít. Pokud ho to před smrtí bolí… tím lépe… Smrt nepřítele je důvodem ke skleničce; bolestivá smrt nepřítele – ke skleničkám dvěma.“

Jest vrcholně nekonservativní vydávat se za oběť.

Přemýšlím, jak by asi reagoval Václav Havel, kdyby se to stalo jemu. Myslím, že by celou věc zlehčoval a bagatelizoval a obrátil ve vtip. Jako konservativec jsem měl tisíc výhrad vůči Václavu Havlovi, ale taky tisíc důvodů vážit si ho.

Nikdy ho nezlomili a nikdy nebyl „cry-baby“. Alespoň ne na veřejnosti.

Jenže on byl muž.

Nikoli ufňukaná kremlofilní bába.

http://joch.blog.idnes.cz/c/290407/Atentat-to-nebyl.html#t2

 

P.S.

Před lety jsem nemohl v Praze sehnat místo pro první výstavu o zločinech ruské armády v Čečensku CHECHNYA THE FINAL SOLUTION (Čečna konečné řešení). Přivezl mně ji polský autor přímo z Bruselu poté, co byla úředníky EU, krátce po zahájení, zakázána. Místo mi zdarma nabídl právě Roman Joch v budově Občanského institutu. Na Hradě, v Senátu ani ve Sněmovně to nebylo možné. Později se výstava v Praze uskutečnila ještě v Havlově knihovně za účasti presidenta Václava Havla, na radnici Prahy Suchdol za účasti starosty Petra Hejla a polského velvyslance.

Mimochodem se dnes konala ve Sněmovně od 14:00 hod. konference o mýtech komunismu. Média ani „ň“, zato ráno na ČT avízo na konferenci v Senátu o násilí mužů na ženách, vlivu na děti a sociálním dopadu na společnost. Hostem byl autor projektu. Jeho vyjadřovací schopnosti byly dost chabé až nedůstojné. Škoda, že se jej redaktorka nezeptala kolik lidí a jak dlouho pracovalo na projektu, kolik stál a kdo ho zaplatil…? J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #3 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-27 19:44
Jak jsem již napsal atentát to nebyl, ale útok na veřejného činitele to byl. A ve slušném státě se na veřejné činitele neútočí. A pokud si to tam někdo dovolí, přítomná ochranka proti němu zakročí se vší tvrdostí a bezohledností.
To, že pachatel byl svým způsobem šílenec, se neřeší na místě, ale u soudu, pokud pachatel přežije.
A to, že pachatel byl vyznavačem rudé ideologie v naší zemi není nic divného. Vždyť i pachatel atentátu na prvního ministra financí Československé republiky byl komunista, dokoncejeho hoší varianta - anarchokomunist a!
-1 #2 Patrman 2012-10-04 18:16
Nechapu, ze se tak malo argumentuje se
straym lidovym rcenim RYBA SMRDI VZDY OD HLAVY Nechapu, ze se vubec nekomentuje, kdo ridil nas stat od roku 1989 - on ani Havel by neprosel- prodal restituvovany majetek Junkovi, ktery ziskal miliony statu z podniku zahr.ochodu, kde byl jiz za komunismu velkym kadrem a pak Chemapol
prevzal jako soukromnik .Veskera aktiva statu na zahr.kontech mely se vratit do statni poklady a ne Hasvlovi.
0 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-03 02:32
Bohužel jsme to přivedli s naší "demokracií" tak daleko, že odvaha a hrdinství je považována za bláznovství a někdy i za zločin. Proto také se nepovažuje za slušné,ukazovat , že komunistický režim byl režim zločinný a že jejich plná ústa míru a demokracie zakrývala, že Sovětský svaz v šedesátých letech připravoval atomovou válku proti Západu. A ti, co to věděli, nebo alespoň tušili zase nevidí, že kdyby k této válce došlo, Rusové by tam hezky z dálky poslali rakety a my bychom na to doplatili, protože ty rakety by létali ze sovětských postavení od nás. a naše vojáky by Rusové hezky poslali do zamořeného prostoru dobíjet zraněné. A tak bychom přišli ovětšinu mladých mužů a Rusům by se splnilo Stalinovo přání: vlastnit naší zemi a vládnout celé Evropě!
No a jak to vypadá na našem "pískovišti"? Misto demokracie tu máme sobectví, místo prosperujícího bohatého státu - hanba mluvit nechci - li použít slov,která se ve slušné společnosti nepoužívají. Došli jsme tak daleko, že místo abychom této vládě řekl CEDE, tedy odstup, budeme líbat Kalouskovi boty za to, že nás okradl zase o další část výsledků naší práce. Pryč s defétismem, bíží se volby. NÁRODE VZPAMATUJ SE, dokud není pozdě.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)