Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lidl_vladaPrezident Klaus neudělí milost Romanu Smetanovi. Nevidí důvod. Dalíkové, Janouškové a vůbec všichni ti kmotři a kmotříci se musí za břicho popadat.

Přitom Smetana je právě typickým případem, kdy formální zákon selhává, veřejnost se chytá za hlavu a spravedlnost hyne… To je přesně ten okamžik pro smysluplný zásah shůry, v českých poměrech pro milost prezidenta. Byla jsem mezi žadateli o tuto milost. K tomuto kroku mne přiměly tři důvody. Prvním z nich je Roman Smetana sám. Nechci, aby byl člověk jako on ve vězení. Druhým důvodem je můj vztah k právu, vyjádřený v citátu „proto jsou zákony dány, aby silnější nemohl všechno.“ Tedy ani těchto zákonů zneužít. Třetím důvodem je má touha, aby lidé v této zemi neztráceli víru ve spravedlnost a fungování práva jako takového.

Nepodařilo se. Prezident Klaus (a dříve soudkyně) zastává názor, že před lidmi, jakým je pan Smetana, je nutno tuto společnost bránit. Tak nevím, kdo této společnosti působí více škody. Zda jeden řidič autobusu s fixou (který rozhodně primárně nechtěl ničit majetek, jak k tomu došel soud, ale chtěl vyjádřit svůj názor a zesměšnit politiky), nebo ti politikové, kteří devastují naši politickou scénu svou nekompetentností, úplatností, prodejností… Co s těmi uděláme?

Mám nyní řešení jen pro krajské volby, které se mohou stát referendem – volme jiné než parlamentní strany. Jen tak dáme dnešním partajím tvrdou lekci, jen tak je přinutíme změnit stávající scestný volební systém. V Olomouckém, Pardubickém, Zlínském, Jihomoravském a Moravskoslezkém kraji to mohou být nepochybně Nezávislí, kteří žádali o milost pro Romana Smetanu a mají vysoké šance, jinde třeba Jihočeši, zkrátka kdokoli rozumný namísto těch, kteří nám tady léta recyklují a smějí se nám do očí. Protože naše země potřebuje akutně novou krev jiné krevní skupiny.

Řada politiků si dnes dává na hlavu tykadla, aby zaujali – pánové, vykašlete se tykadla na svých hlavách, a raději a ihned změňte volební systém tak, aby v dalších volbách měly šanci osobnosti, které napraví ty vaše zmršené zákony, které umožňují zavírat Smetany, a Dalíky, Janoušky a jim podobné nechávají trávit dovolené na drahých jachtách.

Alespoň tak v závěru svých kariér uděláte pro Českou republiku něco užitečného.

Ne, nepotřebuji bých chráněná před panem Smetanou. Není to žádný sprejerský vandal. Zato cítím čím dál víc, že potřebuji obranu před českou politickou scénou. Tu zavřeme kam???

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jana-hamplova.php?itemid=17568

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #1 Jan Herna,Th.Dipl., 2012-09-23 16:23
Dalo se očekávat, že mu pan prezident mu milost neudělí.Je to naprosto jasné, pan Smetana není voličem ODS ani jejím členem a svůj názoro nich dal najevo na plakátech propagujících osoby panu prezidentu blízké a milé.
Takže jak říkali moji slovenští kolegové na vojně: Pane Smetana, Vydržať!"
Já bych Klause nikdy o milost neprosil. takové lidi totiž o něco prosit nepovažuji za mě důstojné!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)