Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LorencovKdy budou postaveni před soud skuteční viníci, politici, policisté, úřady, kteří věděli, přihlíželi – a profitovali! J.Š.

Museli zemřít lidé, aby se tento šlendrián a mnohamiliardový daňový únik zastavil? Nemuseli. Nemuseli, kdyby se tehdejší i současní politici chovali tak, jak jim velely zákony, mnohdy i ty, které sami přijali. Tvářit se dnes, pánové politici, že jste o tom nevěděli, je výsměch každému občanovi naší země. Vinni jste vy. Byla to časovaná bomba a jednoho dne prostě vybuchla. … Samozřejmě mě tehdy začalo zajímat, odkud se alkohol v tak obrovském množství bere. Byl neokolkovaný a o nějaké kontrole ze strany státních institucí nemohla být řeč. Už tenkrát mě zarazilo, že nejflektovanějšími jmény lidí, kteří za těmito obchody stojí, jsou pánové Jindřich Sznapka a Marian Kuś. Oba nejvyšší představitelé Českého Těšína a jeden z nich i poslanec. Dnes už majitelé realit a jedni z nejbohatších lidí v Českém Těšíně a okolí. Nebyli to ale jen oni dva, byly jich stovky, kteří se na možnosti tohoto obchodování přiživili.

… Takových stáčíren byly na severní Moravě možná stovky. Vyrábělo se ve dne v noci.
… Musíme si uvědomit, že to, o čem tady píšu, se odehrávalo někdy kolem roku 1996. Všechny reportáže na toto téma byly odvysílány Českou televizí. V reportážích hovořili i řadoví celníci, ale i ti z Generálního ředitelství cel. Všichni věděli, o co jde, ale na to, aby si toho státní orgány všimly, jsme si museli počkat až dodnes. Teprve teď snad každý pochopil, že řadový občan nahradil to, co jsme dřív znali jako „výstupní kontrolu“. Do chvíle, než je nevratně poškozeno naše zdraví, nebo začneme umírat, je všechno v pořádku.

 

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jana-lorencova.php?itemid=17492

P.S.

Bude obžalován Jindřich Sznapka, Marián Kuš a Jaroslav Palas, který nyní jako hejtman vyjadřuje zděšení, vyhlašuje opatření, ačkoliv nemohl nevědět co se v jeho kraji po dlouhé roky děje. I kdyby nevěděl tím hůře. Odpovědný politik okamžitě po takovém skandálu odstupuje z funkce, ale kolik odpovědných politiků veřejnost zaznamenala od listopadu 89…?! Zahraniční majitelé podniků na výrobu lihovin v České republice budou mít plné právo žalovat Českou republiku za ušlý zisk a nechránění trhu. Další mezinárodní arbitráže Česká republika prohraje, zaplatí daňoví poplatníci,  z odpovědných nebude nikdo potrestán. Naopak budou opět zvoleni do svých funkcí ať už na úřadech či do parlamentu – to je logický následek sametové revoluce, která žádnou revolucí být nemohla. Nahromaděné a neřešené zlo nás začíná trestat – a bude hůř! Je dobře, že Jana Lorencová kandiduje do Senátu. Pokud tam bude takovýchto osobností přibývat, bude přibývat i naděje. J.Š.

* * *

Smekám před tebou, Vlasto!

O kauzách, s nimiž se v poslední době opět rozsypal pytel, jsme včera dost dlouho hovořily s přítelkyní. Je to novinářka a ví o čem je život. Když byla před pár lety vyhodnocena jako nejlepší novinářka deníků VLP, byla ve stejném čase vyhozena z mateřské redakce pro nadbytečnost. Nejvíce času nám včera zabrala Vlasta Parkanová. Chvílemi jsme se smály, chvílemi nadávaly, ale celou dobu jsme žasly, co všechno je u nás možné. Zatím, co já pracovala na kauze Diag Human, Marie Stypková sedla k počítači a napsala poznámku. Moc se mi líbí a tak se o ni chci podělit se čtenáři svého blogu.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jana-lorencova.php?itemid=16701#more

P.S.

Politické CV Vlasty Parkanové může posloužit jako vzorová ukázka „charakteru“ většiny našich politiků. Jsou u moci, ale vládnou jimi skutečně mocní. J.Š.

* * *

Bludný kruh „boje“ bezmravné společnosti proti korupci

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #8 Miroslav Hrubý 2012-09-18 08:53
Volební výsledek paní Jany Lorencové na severní Moravě bude pro veřejnost celé ČR velkým testem. Kdyby kandidovala do PS jistě by dostala mnoho hlasů navíc od těch, kdo by přijeli s volebními průkazy.
Paní Jana totiž určitě nepatří ke kandidátům, u nichž hrozí obava :

" Kdo nepozná, kde dobro kde zlo je ukryto, netouží poučit se zas a zase
a vždycky všude dbá jen o své koryto – i kdyby neměl štětiny je prase…"
+4 #7 Vladimír Vašek 2012-09-17 15:36
Když už nevím kudy a kam, obuju se do tzv. státu. Když se tzv. stát opravdu stará o to, aby si jeho občané mohli kupovat pouze kvalitní potravinové výrobky, zvedne se z řad našich pseudopodnikate lů v oblasti výroby a prodeje potravin či alkoholu randál, že časté kontroly jsou projevem bezprecedentní totalitní buzerace. Pravicová vláda tyto své ovečky (voliče) vždy ráda vyslyší a tady jsou ony kruté výsledky. Od zboží okousaného skladovými krysami na regálech, v nejlepším případě jen s prošlou záruční lhůtou, až po nešťastná tragická úmrtí.
Tzv. stát má dostatek sil a prostředků jak spotřebitelům zajistit kvalitní potraviny a lihoviny. Otázkou zůstává kdo a proč nechce, aby tak konal.Ti nebozí nejsou obětí tzv. státu, ale konkrétních osob, které do puntíku naplňují vize našich "velkých myslitelů" o tom, že vše (včetně našeho zdravotnictví) vyléčí neviditelná ruka trhu, že vlastně špinavé peníze neexistují, atd. Ty bestie, které lijí do lahví metanol, asi nechtěly nikoho zabít - chtěly pouze vydělat peníze, které dle shora uvedeného nejsou špinavé a jejichž množství u nás dělí občany na schopné a neschopné.
Já osobně si na oběti této navýsost systémové chyby vzpomenu určitě při volbách.
0 #6 Jiří Kraus 2012-09-16 15:20
Cituji Jan Herna,Th.Dipl.:
Jak jsem již včera napsal případ mrtvých, kteří pili alkoholické nápoje vyrobené z metyhylalkoholu má hrubé zanedbání povinností státu vůči svým občanům, které je v přímé příčinné souvislosti se smrtí všech, kteří se těchto nápojů napili.
Stát nechal kolkovat alkoholické nápoje snadno vyrobitelnými papírovými páskami. Stát nechal volně prodávat methylalkohol z kterého byly tyto nápoje vyrobeny. Přestože Celní správa při svých kontrolách přicházela na prodeje falšovaných alkholických nápojů a výsledky těchto kontrol byly dokonce zveřejněny v celostátních sdělovacích prostředcích, stát až do úmrtí více jak 17. osob nekonal nic, co by těmto úmrtím zabránilo!


To je však vina všech polistopadových vlád a také Bruselu kdy zakázal název ,, tuzemský rum´´. Hned se vyrojilo tolik odrůd až z toho šla zákazníkům hlava kolem. A to právě otevřelo větší prostor pro švindl.
+1 #5 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-09-16 15:10
Jak jsem již včera napsal případ mrtvých, kteří pili alkoholické nápoje vyrobené z metyhylalkoholu má hrubé zanedbání povinností státu vůči svým občanům, které je v přímé příčinné souvislosti se smrtí všech, kteří se těchto nápojů napili.
Stát nechal kolkovat alkoholické nápoje snadno vyrobitelnými papírovými páskami. Stát nechal volně prodávat methylalkohol z kterého byly tyto nápoje vyrobeny. Přestože Celní správa při svých kontrolách přicházela na prodeje falšovaných alkholických nápojů a výsledky těchto kontrol byly dokonce zveřejněny v celostátních sdělovacích prostředcích, stát až do úmrtí více jak 17. osob nekonal nic, co by těmto úmrtím zabránilo!
0 #4 Jiří Kraus 2012-09-16 14:41
Máme zde 20 oběť a 30 hospitalizovaný ch.
+3 #3 Karel Mrzílek 2012-09-16 14:39
Zvláštní, že žádáme potrestání viníků, kteří vzali život laciným alkoholem českým občanům. Žádáme také potrestání viníků, kteří za komunismu vzali život stovkám lidí, nebo chodíme jen pietně postát u pomníků k těm, kterým komunisté vzali životy? A komunisté si zase chodí postát k pomníkům těch co to vše zavinili. Morálka nám chybí a demokracie bez morálky nejde. Totalita ano.
+3 #2 Slušný člověk-hlupák 2012-09-15 13:21
Slušný člověk byl a je za hlupáka, říká investigativní novinářka Jana Lorencová
zpravy.idnes.cz/.../...

Jana Lorencová: Krvavé oleje
www.rozhlas.cz/.../254466

Krvavé oleje - LTO
www.krvaveoleje.cz

Statečná redaktorka představila "Krvavé oleje"
www.fotonoviny.cz/.../

Krvavé oleje
knihy.abz.cz/.../krvave-oleje
-1 #1 Jiří Kraus 2012-09-15 11:35
Bohužel když jste psal tento článek tak to číslo bylo již větší a stále roste. Proto nechápu křiklouny kterým vadí na pár dnů částečná prohibice.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)