Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vlk_st_1Dnešní 44. výročí okupace naší země vojsky Varšavské smlouvy je stále varujícím mementem. Okupace pokračuje v jiné formě, o nic méně nebezpečnější. Budu se jí věnovat v dalším dnešním článku!

Článek ze dne 20.8.2012 z Neviditelného psa Skutečné konce šlechetných úmyslů je neuvěřitelnou bulvární spodinou nemající se seriozními informacemi naprosto nic společného. Je otázkou, proč takovéto snůšce lží, napadání a urážení autorů jiného názoru dává NP vůbec prostor…?! Bohužel je nemohu na stejném místě vyvrátit, protože mi prostor k vyjádření NP těžko dá, stejně jako v minulosti nedal, pokud se jednalo o tuto problematiku.

Kupodivu pan Vlk st. na NP dostává prostoru, včetně časopisů a novin takřka neomezeně. Proč tomu tak je nemusím trochu více přemýšlejícím čtenářům vysvětlovat. Dost možná ví velmi dobře co a proč dělá, pokud ovšem netrpí duševní chorobou? Pak nám ho může být jen líto.

Níže přináším některé ukázky z jeho „tvorby“ z tohoto článku s reakcemi pana Tomáše Krystlíka. Pokud na mne a moji činnost takovýto blb reaguje a dostává prostor v tak renomovaném médiu a dalších veřejnoprávních médiích, znamená to jen jedno, že někomu moje činnost, resp. činnost našeho sdružení začíná vadit. Jaké jsou mé postoje je jasné každému, kdo stačí sledovat mé zpravodajství, včetně Bulletinů v německém a anglickém jazyce. Rozhodně mne podobné pomlouvačné a lživé kampaně nezastraší, ale o to více mne motivují k další činnosti na obranu a podporu svobody, práva a demokracie v naší zemi.

Vážím si toho, že mne bere na vědomí i US Kongres a stále více osobností českého veřejného života i vzrůstající podpory nezávislých novinářů, publicistů a občanů v České republice. Až budu moci promluvit v médiích veřejně a nejenom zprostředkovaně, jak tomu je už 10 let, nepochybně oslovím i většinu obyvatelstva. Řeknu jasně to co je třeba a co nemají odvahu naplno říci novináři, redaktoři či hosté mediálních pořadů.

 

Jan Šinágl, 21.8.2012

* * *

… Jak je z článku jasné, hloupě prý peskujeme pravého demokrata Šinágla.. O panu Šináglovi pár veřejných informací – sám mi je ostatně posílá.

… Vypadá to, že od hysterického propagačního antikomunismu přešel postupně pan Šinágl na nejhrubší henleinovský antičechismus.

… Pan Šinágl se po neúspěchu v "protikomunistickém boji" mohutně opřel do svého nového politického cíle, kterým jsou dnes obecně všichni "čechouni".

… Bohužel, podobné bludné názory se občas objevují i u našich rodáků doma i v cizině a pomalu přechází z nenávisti ke komunistům k nenávisti ke všemu českému.

… Co se týká pana Šinágla, o němž kolega Frýbort mluví, pohybujeme-li se už v biblických tezích, lze o něm říci spíše to, co je řečeno v v knize Matouš 7, 15 – 18.

15 - Střezte se lživých proroků, kteří k vám přicházejí v rouchu ovčím, ale uvnitř jsou draví vlci.

16 - Po jejich ovoci je poznáte. Což sklízejí z trní hrozny nebo z bodláčí fíky?

17 - Tak každý dobrý strom dává dobré ovoce, ale špatný strom dává špatné ovoce.

18 - Dobrý strom nemůže nést špatné ovoce a špatný strom nemůže nést dobré ovoce.

Takže pan Šinágl, když s divadelními výstupy proti komunistům neuspěl, začal navštěvovat Sudetoněmecké dny a hledat tam spojence. Našel je. Potom založili jakýsi obskurní spolek: Sudetoněmecké krajanské sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku (občanské sdružení)", které ovšem neuznaly nejen české úřady, ale distancoval se od něj oficiálně i Sudetoněmecký krajanský spolek. Pan Šinágl je v předsednictvu spolu s jakýmsi panem Wolfgangem Habermannem a jihlavským okresním novinářem Tomášem Pecinou.

Drzost, s kterou pan Šinágl napíše, že za války zahynulo pouhých 36 700 až 55 000 Čechů a že sami češi zavraždili daleko víc nevinných sudetských Němců, ukazuje na starý nacistický zdroj jeho informací. Počet zavražděných a padlých čs. občanů za války byl 390 000, ale on, čistý antikomunista a vzorný člen sudetoněmeckého sdružení, nějaké ty židy, cikány, Slováky a jinou verbež za Čechy prostě nepočítá, že?!

Z údajného antikomunisty se vyklubal docela obyčejný kolaborant a neonacista. A ten u nás patří za svoje výroky před soud. A je jedno, zda je "na hlavu" anebo ne. O tom ať rozhodne soud.

* * *

Pan Václav Vlk sen. šíří nepravdy

A to v dnešní své polemice s panem Frýbortem v Neviditelném psu. Vlk mj. píše: "Je pravda, že v roce 1957 byla vypracována vyloženě pronacistická ,studie´ Spolkového ministerstva pro vyhnance a uprchlíky která mluví o 225 600 sudetských Němcích, jejichž osud nebyl vyjasněn. Později pak prasklo, že do této studie byli započítáni i židé ze Sudet, kteří před válkou uvedli jako mateřskou řeč němčinu."

Pravdou je, že do studie a sd-ztrát nebyli započítáváni židé ze Sudet, neb neobdrželi podle nacistických zákonů německou státní příslušnost, i když jiný jazyk než němčinu třeba neznali. Pan Vlk nevysvětluje, jak v okupované SRN připustili spojenci v roce 1957 zpracování oficiální studie v pronacistickém duchu.

"Dále bylo zjištěno, že tehdejší studie pracovala s naprosto chybnými údaji. Vycházela z toho, že podle předválečného sčítání žilo v ČSR 3,1 mil. osob, které se přihlásily k německé národnosti, což ovšem nebyla pravda. Byly to osoby které se přihlásily k němčině jako mateřštině. Kolik z nich bylo židů a tzv. wasserpoláků či ,šlonzáků´ - tedy Slezanů za války násilně přičleněných k Říši a válčících v uniformách Wehrmachtu - není přesně jasné."

O židech byla zmínka výše, Wasserpoláci a Slezané byli pokládáni po odstoupení území německými úřady automaticky za Volksdeutsche a dostali německé občanství, pokud nebyli židé a pokud nebyli činní v polských protiněmeckých organizacích.

"Dle těchto oficiálních čísel se stále nesmyslně odvíjí i odhad počtu odsunutých Němců po 2. světové válce. Ve skutečnosti jsou to, jak říkají Němci, ,hausnumera´. Podle německých odhadů zhruba 300 až 500 tisíc sudetských Němců padlo jako vojáci Wehrmachtu a SS na frontách 2. světové války nebo byli zabiti při válečných událostech."

Nepravda. Podle odhadů v 50. letech se vycházelo z 3,7 milionu padlých německých vojáků, kdežto dnešní bádání prý naznačují, že počet padlých bude asi 5 milionů. Celkový počet padlých čs. Němců český nacionalistický vládní pamflet Rozumět dějinám počtem 207 000, Škorpil 190-199 tisíc. Tedy ne půl milionu.

"Dalších cca 300 tisíc Němců uteklo samo - strachy, ale i pod přímým tlakem nacistů před postupující Rudou armádou na základě tzv. Neronova rozkazu, který vydal Adolf Hitler 20. března 1945."

Nepravdivé. Němci usedlí v českých zemí by neopustili svůj domov, kde žili několik staletí zejména, když pozemní válečné operace se Česku téměř vyhnuly.

"Počet nezvěstných (čs. Němců) od roku 1939 do roku 1945 je odhadován na 200 tisíc. Tedy nikoli, jak píší nevzdělaní "prosudetští novináři", že jsou to oběti z let 1945 -1946."

Nepravda, nezvěstní přiřazeni do vojenských ztrát a odečteni.

"Odsun a útěk Němců probíhal v období od 9. 5. 1945 až do konce roku 1946. Tedy dohromady od 9. 5. 1945 - asi 210 dní plus 365 dní roku 1946. To je dohromady cca 575 dní. Údajně ,chybí´ 225 600, dle jiných 260 000 sudetských Němců zavražděných Čechoslováky - dnes Čechy."

Nepravda. Podle odhadů zemřelo následkem vyhnání, tedy i na nemoce, podvýživu, nedostatečnou lékařskou péči, na sebevraždy asi 60 % na čs. území a 40 % v Německu nebo Rakousku. Tam v prvních třech měsících po odsunu.

"Ovšem tisíce hromadných hrobů jaksi nejsou a nejsou…"

Zejména ty na louce za vesnicí nejsou dosud objeveny. Stačí stovky.

"Pan Šinágl je v předsednictvu spolu s jakýmsi panem Wolfgangem Habermannem a jihlavským okresním novinářem Tomášem Pecinou."

Pan Pecina nemá s Jihlavou nic společného.

"Drzost, s kterou pan Šinágl napíše, že za války zahynulo pouhých 36 700 až 55 000 Čechů a že sami Češi zavraždili daleko víc nevinných sudetských Němců, ukazuje na starý nacistický zdroj jeho informací. Počet zavražděných a padlých čs. občanů za války byl 390 000..."

Pan Vlk by se měl pokusit o vyextrahování Čechů z těchto počtů považovaných dnes za nejserióznější odhad.

1. Přibližně 8500 čs. občanů bylo Němci popraveno (včetně čs. Němců).

2. Přes 20 000 lidí zahynulo v koncentračních táborech nebo při výsleších (bez osob rasově pronásledovaných, včetně čs. Němců).

3. Kolem 8000 osob přišlo o život při ozbrojených střetech v českých zemích, minimálně 1000 antinacistů na územích odstoupených Německu. 15 až 19 tisíc obětí si vyžádalo Slovenské národní povstání.

4. Přes 4000 lidí zahynulo při náletech (započteny oběti i v Sudetech).

5. Více než 3000 osob zemřelo při pracovním nasazení.

6. Na východní frontě padlo 5620 lidí, na západních frontách a v Africe je počet padlých odhadován na 1200 (včetně čs. Němců).

7. Asi 7000 cikánů z čeckých zemí (z toho 900 ze Sudet) zahynulo v koncentračních táborech. Oběti z řad slovenských Cikánů přičteny k obětem SNP.

8. Zavražděno bylo přibližně 265 000 židů.

Celkem mezi 337 a 343 tisíci obětí. Potud Pavel Škorpil. Nutno dodat, že většina českých židů se hlásila k německé národnosti. Mně z toho vychází max. 43 tisíc obětí mezi Čechy, a připočteme-li české židy hlásící se k československé národnosti a české cikány, stoupne počet obětí v českých zemích na max. 85 tisíc. Bez padlých v německých branných silách.

"A staronacisté sedí od války ve vládě v Bavorsku (a od dob Kreiského v Rakousku)."

Není pravda, nesedí, jsou již mrtvi nebo v důchodu.

Mohu jen uzavřít, pane Vlku: Jste superhlupák!

http://krystlik.blog.cz/1208/pan-vaclav-vlk-sen-siri-nepravdy#komentar102368367

 

* * *

Československé oběti 1938-1945 a oběti poválečného vyhnání československých Němců

Václav Vlk. st. dostává neomezený prostor v médiích, jím napadaní autoři a jejich závažné názory, často nikoliv…?!

Zvukový záznam z videa na NP z přednášky Václava Vlka st. pro soukmenovce

Červen 2012, video už na titulce NP není, pokud ještě vůbec je? Ten „hloupý mladík“ byl renomovaný historik Petr Koura. Ctění čtenáři nechť posoudí sami, do jaké míry je titulek oprávněný a skutečnosti odpovídající. Obávám se, že „přednáška“ pana Vlka st. obsah titulku bohatě a vrchovatě naplňuje a zřejmě i k plné spokojenosti etického kodexu NP. J.Š.

 

* * *

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Redakci NP článek k uveřejnění

Datum:

Tue, 21 Aug 2012 19:05:59 +0200

Od:

Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

NEVIDITELNY PES <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Wagner Jiri <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Neff Ondřej <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Kopie:

Krystlik <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Pecina Tomáš <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, "Vlk Václav st." <" vlk.vaclav"@seznam.cz

 

Dobrý den,


dovoluji si Vám poslat (viz příloha) k uveřejnění na NP článek Československé oběti 1938-1945 a oběti poválečného vyhnání československých Němců pana Tomáše Krystlíka. Uvítám  otisknutí s poznámkou  - převzato z webu www.sinagl.cz či linkem na článek. Pokud by to snad bylo překážkou, v rámci autorské licence pro můj web na tom samozřejmě  netrvám. Na samotný článek pana Vlka st. na NP Skutečné konce šlechetných úmyslů jsem již reagoval na svém webu - Mohu jen uzavřít, pane Václave Vlku st.: Jste superhlupák a blb! - způsobem, který etickému kodexu NP zřejmě odporuje - viz e-mail pana Wágnera níže. Proto věřím, že článek pana Krystlíka Vaše kritéria tzn. věcnou argumentaci a alespoň jednu smyslplnou myšlenku naplňuje, resp., že se minimálně vyrovná "věcné argumentaci a smyslplným myšlenkám" pana Václava Vlka st. Děkuji Vám předem za projevenou ochotu, podporu svobodné diskuse a výměny názorů, v rámci ústavy ČR a objektivní informovanosti čtenářů NP, včetně umožnění ničím neomezené diskuse čtenářů, samozřejmě za předpokladu, že také neporušují etický kodex NP a kdy cenzura je Ústavou naší země zakázaná. Nemyslím si, že pan Krystlík bude podezírán z podsouvání nepravdy a že by byl proto neslušným člověkem, který nectí demokratické hodnoty. Nepochybně je minimálně ctí natolik, jako pan Vlk st. Tedy není žádného důvodu, ctí-li tyto hodnoty i redakce NP, jeho článek neuveřejnit - právě v zájmu zachování těchto hodnot. V tomto přeji Vám a Vašemu NP mnoho zdaru - a odvahy.


S pozdravem

Jan Šinágl

 

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: Článek k uveřejnění

Datum:

Sun, 17 Jul 2011 01:07:17 +0200

Od:

Jiri Wagner

Komu:

Jan Šinágl

 

Dobrý den, pane Šinágle,

 

děkuji za zaslání. Stěžujete si, že Reflex neposkytl prostor pro věcnou argumentaci panu Zemánkovi, váš text přesně tohle, tedy věcnou argumentaci, postrádá. Soustředil jste se pouze na hanobení pana Vlka st., ale nějak vám ušlo, že jste do textu zapomněl vložit aspoň jednu smysluplnou myšlenku, argument, s nímž by se dalo polemizovat, či vlastní názor, navíc podsouváte čtenářům, že každý, kdo souhlasí s páně Vlkovými články, je neslušný člověk, který nectí demokratické hodnoty.

 

S pozdravem

Jiří Wagner

redaktor

 

P.S.

Zatím žádným způsobem nereagováno. S případnou reakcí redakce NP bude veřejnost seznámena. J.Š. 22.8.2012

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #97 P. Novak 2012-09-17 12:01
Ten prvni Benesuv plan, jak resit situaci, nebyl tak trestuhodny, ti z obcanu, kteri by svolili k presidleni, by byli nalezite odskodneni. Vudce by na to dohledl.
Problem ovsem byl, ze Hitler uz v te dobe chtel vsechno.

lawandreligion.com/.../...
Protokol z americkeho vyslechu K.H.Franka
+2 #96 P. Novak 2012-09-17 11:49
+1 #95 P. Novak 2012-09-14 15:55
Panu Adlerovi, neco bych pro vas mel, ale ma to jen jednu vadu (da se to postovat jedine privatne).
Tak se aspon pobavte prilozenym.
www.exacteditions.com/.../3

zoominfo.com/.../...
-1 #94 P. Novak 2012-09-13 13:59
To Adler
Dekuji, pekne. To se to pak place nad rozlitym mlekem..
-1 #93 P. Novak 2012-09-13 13:10
A jeste maly dodatek "pane" Krystliku. Ja dodrzuji alespon hranice unosne spolecenske konverzace, tudiz, ponevadz jsme spolu na kanale nemocili, tituluji vas pane. Pokud ovsem trvate na vasem ponekud drzem pristupu, vezmeme to po emigrantsku: "Lepe se rika ty vole, nez vy vole."
+1 #92 P. Novak 2012-09-13 13:04
Panu Krystlikovi,
najdete si ten dokument a uvidite sam.

"Carl Meier rowed ashore with two colleagues on 3 September 1940 and promtly tried to buy an alcoholic drink from a village pub at 10 o'clock in the morning , apparently in complete ignorance of the British licensing laws....Karel Richter, who parachuted into Hertfordshire on 14 May 1941, was picked up by the local police for a violation of the curfew regulations applying to aliens - according to his papers he was a London resident and had no right nor reason to bee deep in the countryside as night fell." (a ten zbytek etc.)

Copak, po uklidu zase na koni?
0 #91 Tomáš Krystlík 2012-09-12 13:54
Novakovi z 13:23. Prozradili se tím, že hledali na nádraží jízdní řády, které byly již rok předtím odstraněny. Jinak vše bylo bezchybné: britské věci u sebe, originál přízvuk a dialekt z britských ostrovů.

V Katyni bylo užito německé munice dodané Rusům před vypuknutím války a to kvůli tomu, protože sovětská často selhávala.
0 #90 Karel Adler 2012-09-12 13:50
Svým krutým způsobem legrační prý byla Hitlerova nabídka Stalinovi, když pořád nemůže dobýt prťavé Finsko, že mu na to poskytne dobře vycvičené vlastní jednotky.

Fotky: Spotkanie Sojuszników.jpg
en.wikipedia.org/.../...

Armia Czerwona,Wehrma cht 23.09.1939 wspólna parada.jpg
pl.wikipedia.org/.../... cht_23.09.1939_wsp%C3%B3lna_parada.jpg&filetimestamp=20090723135928

Bundesarchiv Bild 101I-121-0010-1 1, Polen, deutsch-sowjeti sche Verhandlungen.jpg
pl.wikipedia.org/.../... 1,_Polen,_deutsch-sowjeti sche_Verhandlungen.jpg&filetimestamp=20100411112054

Bundesarchiv Bild 101I-121-0008-2 5, Polen, Treffen deutscher und sowjetischer Soldaten.jpg
pl.wikipedia.org/.../... 5,_Polen,_Treffen_deutscher_und_sowjetischer_Soldaten.jpg&filetimestamp=20090928165317

A něco pro sousedy z východu:
The deserving soldiers of the Slovakian Army being decorated by Slovakian General Catlos.jpeg
pl.wikipedia.org/.../...

[quote name="P. Novak"]Nemci se od Rusu poucili, kdyz totiz srovnate jidelnicek v Majdanku s tim, co servirovali Ruslani v jejich lagrech, je v tom podivuhodna shoda. Prumerna delka zivota, pri praci pro kone a techto davkach jidla, je tri mesice. V Katyni bylo pry uzito nemecke munice. Na ruskem dokumentu o Katyni, kdyz konecne prestali lhat, si dali tu praci, ze na titulni stranku nalepili foto, kde v popredi stoji dva nemecti dustojnici u jeste nezasypanych hrobu. Pozorovatele.
0 #89 P. Novak 2012-09-12 13:23
[quote name="Karel Adler"]Použití Čechoslováků bylo logické, byli v Praze doma a bylo potřeba demonstrovat, že proti Němcům skutečně bojují.

O to ani neslo. jenze Britove se poucili ze svych vlastnich neuspechu a uspechu. Nemuzete ocekavat uspech od lidi, kteri neumi lokalni jazyk a neznaji lokalni zvyky. Nemecke pokusy vysadit sve agenty v Britanii ztroskotaly prave na tom, ze jejich agenti se prozradili neznalosti lokalnich pomeru. Jenze v tech dobach byla spionaz jeste v plenkach. Tragedii tech ceskych vysadku byla prave ta naivita pristupu, zpusobena netrenovanosti techto agentu. Oni svou misi splnili, byt je to stalo krk, cest jejich pamatce, ale bylo to neco jako kamikadze.
Nemci se od Rusu poucili, kdyz totiz srovnate jidelnicek v Majdanku s tim, co servirovali Ruslani v jejich lagrech, je v tom podivuhodna shoda. Prumerna delka zivota, pri praci pro kone a techto davkach jidla, je tri mesice. V Katyni bylo pry uzito nemecke munice. Na ruskem dokumentu o Katyni, kdyz konecne prestali lhat, si dali tu praci, ze na titulni stranku nalepili foto, kde v popredi stoji dva nemecti dustojnici u jeste nezasypanych hrobu. Pozorovatele.
Jen tak na okraj. Vite jaky je rozdil mezi romany The Name of the Rose a The Da Vinci Code? Umberto Eco symboly nevysvetluje, Dan Brown uziva Roberta Langdona... Co znamena jmeno ruze? Langdon tu bohuzel pro vas neni a moje zertiky na cizi ucet mivaji prilis mnoho vrstev, nez aby je pochopil primitiv. A i kdyz vase nalezena kniha bude jine vydani, klicova slova byla zakodovana do diskuse, zcela zamerne. Dalsim klicem je autor a smer, ktery reprezentoval. To vite, Lecter se nudi, a to pak premysli o receptech na cizi jatra.
PS: Trio = triada.....
-1 #88 Karel Adler 2012-09-12 11:28
Pokud by byla pravda, že má pan Nigel Farage na triku nějaké finanční skandály a prohřešky, je nepravděpodobné , že by toho nevyužil někdo z jeho odpůrců v EU-lamentu a jim poslušných pisálků v EUrohujerských novinách, protože pro řadu EUrohujerů je osinou tam, kam Slunce nesvítí. Místa na tomto webu je dost, můžete osvětlit, proč toho proti Farageovi nikdo nevyužil.
Proč by prezident Klaus nemohl na Pražském Hradě přijmout poslance EU-lamentu, obvzláště pak takového, který se prezidenta po projevu v EU-lamentu veřejně zastal proti svým EUrohujerským kolegům? Chápu, že kdybyste se stal prezidentem vy, dočkali bychom se tam zřejmě uvítání Horsta Rosenkranze nebo Gottfrieda Küssela.

Cituji Jan Šinagl:
Pokud pan Adler považuje za rozumného člověka pana Nigela Farage, zřejmě nic neví o finančních podvodech jeho strany, včetně pana Farage? Skvělým řečníkem byl i Adolf Hitler. Pokud jsou slova v rozporu s činy, nemůžeme očekávat nic dobrého. Nedivme se proto, že pana Farage přijal na Hradě i prezident Václav Klaus. J.Š.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)