Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pecina_3Ohavný pařát církevního hodnostáře sápe se po plodech naší práce, vykoupených krví dělnických a rolnických mozolů, celé to skvostně graficky vyvedeno ve stylu nejodpudivějších dikobrazích/roháčových karikatur. Co jsme ukradli, nikdy nevrátíme! Toť v kostce celospolečenský diskurs ohledně nápravy minulých majetkových křivd. Odpůrci církevních restitucí mají v rukou silný argument: když teď vrátíme církvi, budou chtít ukradené zpátky další: poúnoroví i posrpnoví emigranti, šlechta, podnikatelé, jejichž podniky byly vyvlastněny bez náhrady v rámci tzn. znárodnění v r. 1945, sudetští Němci, a jistě i vlastníci pozemkového majetku zabraného na počátku 1. republiky. Tím, pravda, výčet končí, před r. 1918 se o stabilitu majetkových vztahů na území České republiky starali nenávidění Habsburkové, což způsobilo, že předchozích tři sta let se, s výjimkou josefinských reforem, v zemi nekradlo, nekonfiskovalo, bez náhrady nevyvlastňovalo a neznárodňovalo – byla to zkrátka doba temna.

 

Jsem opravdu zvědav, jak tento dějinný zápas dopadne. S ohledem na to, že v tomto národě panuje povšechně velmi vřelý vztah k cizímu majetku, nečiním si přehnaných ilusí: buď budou církevní restituce odmítnuty a zároveň deklarováno, že historie je pro nás definitivně uzavřená věc a musíme myslet na šťastnou budoucnost našich – prozatím neokradených – dětí, anebo těsnou většinou projdou, přičemž se všichni zúčastnění budou dušovat, jak velmi, hluboce odlišný je tento případ od všech ostatních, shora vypočtených.

 

Podotýkám, že ani druhá alternativa není příliš povzbudivá…

http://slepeckahul.pecina.cz/2012/08/kdo-nekrade-neni-cech-aneb-kratce-k.html

 

* * *

Diskutujte: JAK SE KRADLO ZA KOMUNISTŮ?
Pavel Piják — 2012-08-14 08:16

Místní soudruzi zde hořekují nad tím, kolik toho komouši za 40 let postavili. Tyto hádky jsou důkazem o výjimečné české tuposti. Nejsou totiž schopní zajít v myšlení dál, než po rok 1989. Nikdo totiž nekrade víc, než právě tito soudruzi. Takže nechtějí vědět, že to co lidé pod bičem komunistů postavili, to samé jim ti stejní komunisti ukradli. Nechtějí si přiznat, že je soudruzi zradili. Mají typicky český argument - nekradli naši soudruzi, kradli Klausovi kamarádi, komplicové, gauneři. Cožpak tito tuneláři přiletěli z Marsu? Česká ovce na tento zjevný fakt neodpoví, cítili by se za blba, protože komunistům naletěli. Ovšem tím, že se jejich soudruzi přebarvili na modro - oranžovo - černo... mají pocit čistého svědomí tvrdit, že jim komunisti nic neukradli. Blbější společnost k životu jsem si nemohl vybrat :?-)

 

Diskutujte: Jan Šinágl trestně stíhán a deník Týden? Samozřejmě nebude.
Pavel Piják — 2012-08-14 07:51

Bohužel, ale pan Šinágl bude ztrestán vládnoucí mašinérií. Bude izolován a ještě nevíme jakým způsobem. Vím ovšem jednu věc. Pan Šinágl je nezávislý, samostatně myslící a konající jedinec. Svobodné a myslící jedince nemá současná nomenklatura ráda. Jsou nebezpeční. Potkává to čas od času každého. Vzpomeňme několik investigativních novinářů, kteří jsou už na indexu nepohodlných, poslední např. Pecina. Šináglovi tato kryptoestébácká horda sviní udělá to samé. Tito lidé pak nemají páky k tomu, aby své myšlenky svobodně šířili na veřejnost. Mám na mysli širokou veřejnost, nikoliv malé procento lidí, kteří mají schopnost si jejich myšlenky najít. Držím Šináglovi palce, aby s udavači a normalizačními sviněmi spor dotáhl k vítězství rozumu nad tupou ideologií.

* * *

Zpráva Social Watch kritizuje vládní škrty, daňové úniky, korupci

Situace lidí v Česku se v loňském roce podle mezinárodní sítě Social Watch zhoršila. Výroční zpráva kritizuje vládní škrty a jejich dopady na rodiny i ekonomiku země. Poukazuje také na korupci v politice, daňové úniky, chybějící opatření na podporu rovných příležitostí či omezení možností na ochranu životního prostředí. Dokument představili zástupci české koalice Social Watch. Česká zpráva se vydává už popáté. "Když se podíváme na ty zprávy za posledních pět let, tak se situace bohužel ve většině faktorů nelepší. Velkým problémem je ekonomická situace, která se zhoršuje díky nekompetentním krokům vlády a jejím poradcům, kteří jí ty dobré rady udělují," uvedl jeden z autorů zprávy Tomáš Tožička. Podle něj se zhoršuje i "komunikace s občany, takže se míň a míň podílejí na správě věcí veřejných". ČRo. 14.8.2012

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #2 Jan Šinagl 2012-08-22 08:28
Dobrý den pane Řemenáři,

Děkuji Vám. Nebezpečná logika. Jsme snad národem vrahů, zlodějů, lapků a podvodníků jen proto, že Praotec Čech se dopustil zločinného jednání? Vina je vždy individuální, kolektivní jsme si užili dost a pěkně „zaplevelila“ naše myšlení a postoje. Položte si otázku v jakém stavu byly a jakou funkci plnily kostely a kláštery pro veřejnost před komunisty a za komunistů? O majetek se nejlépe chová vždy ten, kdo ho vybudoval nebo po léta o něj pečoval. Co bylo ukradeno, má být vráceno. Nicméně se obávám, že jde o další, sofistikovaný tunel, protože se zánikem funkce kostelů a klášterů zanikli i ti, kteří garantovali potřebnou službu veřejnosti a zemi. Všude chybí odpovědní, čestní, poctiví, vzdělaní a charakterní lidé, ochotni zemi sloužit a o to více ji okrádají a myslí jen na sebe. Začínáme od nuly, tzn. výchova, vzdělání, osobní příklad a aktivní odpor vůči jakékoliv formě zla, které potkáme. J.Š.
0 #1 MUDr.Michael Řemenář 2012-08-22 06:59
Dobrý den pane Šinágle,
rád čtu Vaše Zpravodaje a s drtivou většinou obsahu souhlasím. ALE - ohledně tzv.církevních "restitucí" by měl člověk Vaše rozhledu respektovat historická fakta. Před r.1918 vlastnila všechno monarchie, po r.1918 Československý stát a na nemovitostech církve "jen" hospodařily. Nic nevlastnily. Takže co jim později komunisté ukradli? Pan Duka v dopise Senátu píše, že nejsou zloději. Má pravdu, nejsou jen zloději, ale jsou i vrazi - vraťme se do dějin, kdy ve jménu Boha (Bohů) vedli křížácké války, vraždili a zabavovali majetky. V pozadí všech válek do 1.světové bylo vždy náboženství a majetkové zisky (hmotné, územní atd).
Chce to trochu objektivit.
Zdravím.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)