Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KS_zlocinna_organozaceZa dnešní hospodářský, mravní a kulturní úpadek poděkujme komunistům! Jak dlouho je ještě budeme trpět v Parlamentu a poslouchat jejich nehorázné lži?! J.Š.

Podle zprávy ministra financí ČSSR J. Žáka ze dne 14.6.1988, byl dluh ve volně směnitelných měnách československých bank 3,7 mld. USD (většinu toho dělal dluh komunistického Ruska, který činil 3 mld. USD. Vzhledem k tomu, že pohledávky českých bank vůči spřáteleným komunistickým totalitám byly nevymahatelné, jedná se o čistá pasiva nesprávně komunisty započítávaná jako aktiva. Po započítání do pasiv by končil rozpočet komunistů vždy schodkem 3,7 mld. USD v době, kdy skutečná hodnota dolaru byla Kč 30,- a státní rozpočet byl o řád nižší (3,7 mld. ÷ 100 × 150 × 10 = 55 mld. USD v dnešních cenách). Ještě vyšší dluh komunisti udělali obdarováváním svých komunistických bratří ze SSSR českým uranem a dalšími surovinami, potravinami, léky a spotřebním zbožím. ... Průměrné platy mohly být dnes 80 000,-, důchody 50 000,- a ještě nižší ceny v obchodech. ...

Ruští komunisti nám naúčtovali náklady na osvobození (tímto termínem nám komunisté vymývali mozky, Rudá armáda nás neosvobodila, vehnala nás do komunistické totality a okupovala nás 40 let) a celých 40 let nám komunisti tajili, že jim platíme jak mourovatí (absurdní, za to, že z nás učinili stalinskou komunistickou kolonii). Hodnota uranu, který jsem jim za osvobození darovali byla cca 3 000 mld. Sovětští komunisti nás vysávali jak dojnou krávu za přispění těch Českých komunistů, kteří stáli proti vlastním lidem. Jen malá část (!) byla deponována jako finanční závazek SSSR a tím vznikl Ruský dluh. A kolik nám ruští komunisti splatili ? Skoro nic, proč taky, po úspěšné privatizaci do rukou převážně StB/KGB mafií nás berou stále jako kolonii.

Kde komunisti vytvořili ještě větší dluh?

Daleko vyšší dluh komunisti udělali drancováním a vybydlením naší země (vnitřní dluh). Nejprve zabavovali majetek tzv. Benešovými dekrety, které iniciovali komunisté na popud a pod přímou kuratelou stalinistických poradců. Komunisti byli dosazováni jako správci nakradeného majetku. Potom přišel únor 1948 a ukradli vše ostatní. Vše dokonala měnová reforma v 1953, která všechny lidi připravila o finanční prostředky (úspory, starobní spoření aj.).

Komunisti 40 let z tohoto majetku žili a často jej vydávali za svůj. Majetek zdevastovali tak, že po 1989 nezbylo z továren nic cenného, výrobní program, zařízení, znalosti a dovednosti lidí byly nenávratně zničeny, zbyla jen cena  nemovitého majetku.

Před 2SV jsem byli osmou ekonomicky nejvyspělejší zemí světa. Představte si to po 2SV: nepoškozená infrastruktura, výrobní i zemědělské kapacity. Průměrné platy mohly být dnes 80 000,-, důchody 50 000,- a ještě nižší ceny v obchodech. To není fixe, to byla skutečná šance! Měli jsme jednu z největších příležitostí v dějinách. Díky komunistům jsme budovali socialismus.

 

Petr Čech 9.8.2012

* * *

Vážení přátelé,

 

přeposílám tuto dnes níže obdrženou informaci s žádostí o podporu. Vaše podpora se nemusí samozřejmě týkat níže uvedených osob, ale máte-li jakákoli podezření nebo informace z Vašich kruhů, o možné trestněprávní činnosti z Vaší praxe, prosím poskytněte mi je. Zdá se totiž, že se ledy hnuly a že se začne blýskat na lepší časy.

My, jako ti, kteří jsme nuceni nečinně přihlížet rozkrádání námi těžce a hlavně poctivě vydělaných peněz, by jsme měli mít konečně tu odvahu ozvat se a začít se proti zvěrstvům, které se zde posledních dvacet let dějí konečně nejen bránit, ale zaútočit! O peněz nás naše vládnoucí "elita" jejich neprůhlednými mafiánskými metodami připravila o víc než dost!

 

Srdečný pozdrav všem z Jižní Afriky

 

Ing. Miloš Fürst, Eq.M., Eq.V.

Předseda představenstva OHK Plzeň-jih

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.ohkplzen-jih.cz

9.8.2012

 

-----Ursprüngliche Nachricht-----

Von: Policie ČR, ÚOKFK SKPV - OKOZ EU [Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Gesendet: Donnerstag, 9. August 2012 09:20

An: Fuerst, Milosch

Betreff: PČR - žádost

 

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování odbor korupce a ochrany zájmů EU

 

Dobrý den,

 

sděluji Vám, že na zdejší součást Policie ČR, Útvar odhalování korupce a finanční kriminality bylo dne 25.07.2012 postoupeno Úřadem služby kriminální policie podání obsahující emailovou korespondenci, ve které naznačujete možnou trestněprávní činnost osob Kužel, Šiška a další. Pokud disponujete informacemi, že mohl být spáchán nějaký trestný čin, kontaktujte nás na níže uvedené tlf. číslo nebo na email. Budeme rádi za jakékoli informace, které pomohou odkrýt trestně právní jednání.

 

Kontakt :

603 190 785

974 863 411

 

pplk. Kašpar

* * *

Komunista Milouš Jakeš: Takhle si užívá penzi!

* * *

Socialistické (komunistické) společenské zřízení

 

Dobový vtip: „Socialismus je společenské zřízení, které úspěšně řeší problémy, které se v jiných společenských zřízeních nevyskytují.“

 

KS_Indonesie

KSC_srp_a_kladivo

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #11 Petr 2012-08-13 10:04
Cituji Igor Dryganov:
Dle Hospodářských novin z ledna 1996- byl státní dluh ČSSR k 1.1.1989 cca 17 milionů USD což při kurzu cca 17 Kčs/USD činilo na straně závazků asi 290 milionů Kčs , ovšem na straně pohledávek nám jen SSSR dlužil cca 450 milionů Kčs. (je nutné a dobré podotknout, že na rozdíl od Německa nám Rusko veškeré dluhy splatilo. Takže jaký to byl dluh ? A ztráta těch lidí ? Mozků ? No popravdě řečeno A) ne každý emigrant byl "mozek" B) ne každý antikomunista byl a je inteligent C) uteklo i spousta delikventů, zlodějů a vrahů D.) Mozky odchází do zahraničí i dnes a daleko houfněji než za socialismu E) Nejen mozky, ale i léky, které zde nejsou k sehnání F) dávám na zváženou co je důležitější - když není toaletní papír a nebo když nejsou léky - nebo NENÍ NA LÉKY. Šinágl, tos nevzal dobrý téma :-)))))


ČLOVĚČE VŽDYŤ JSOU V ČLÁNKU ODKAZY NA KOMUNISTICKÉ OSFICIÁLNÍ ZPRÁVY, JSTE USVĚTČEN JAKO RUDÝ LHÁŘ
+4 #10 Jan Šinagl 2012-08-11 15:59
Zvláštní, kde bere pan Zbyněk tu jistotu, že dříve „panoval trochu více klid a pořádek. Byla úcta mezi lidmi, vzájemná soudržnost“ a že tomu tak na Západě nebylo? Typické, že svaluje vinu na ty druhé, jako by jen Klaus a Havel za vše mohli. Představitelé země vždy reprezentují kvalitu a vyspělost jejích obyvatel. Klaus stav společnosti zneužil, zneužívá a využívá, Havel nemohl udělat sám vše za všechny, kdy většinu národa zajímaly pouze materiální hodnoty a o skutečné demokracii neví dodnes takřka nic, natož aby se o ni ještě aktivně zasazovali na úkor pobytu na chatách, návštěv hospod, supermarketů a nadměrné konzumace všeho na úkor duchovních, duševních potřeb a sebevzdělávání. Stále ve většině z nich přežívá pocit, že někdo to za ně musí zařídit, přece nepřevezmou sami odpovědnost za svůj život se všemi riziky, od toho je tu přece stát, aby mi zajišťoval moji „pohodu a klídek“, že?! Jsou to také ti, co považují Mašíny za vrahy, nic o nich neví, jen to co jim nabulíkovala komunistická a postkomunistick é média. Vůbec si nepřipouštějí v jaké době Mašínové žili a na co reagovali. Komunisté směli vraždit, mučit okrádat nevinné, ale jakmile se jim někdo postavil už je vrahem, ale komunisté ne. Ti co zahynuli z rukou Mašínů přísahali věrnost Straně na život a na smrt. Svoji přísahu splnili. Maminku bratří Mašínů komunisté nechali zemřít bez lékařské pomoci na Pankráci v Praze, v lednu, za mrazu, při otevřeném okně, bez topení a vhodili ji jako „odpad“ spolu se 40 novorozeňaty vězeňkyň do díry na ďáblickém hřbitově. Dnešní stav země je jen logickým následkem a pokračováním toho, co zde zasel komunismus. Jako by článek „Státní dluh za vlády komunistů“ na mém webu vůbec nečetl. Obávám se, že jeho pochopení intelekt takovýchto lidí vůbec nepřipustí. J.Š.
-1 #9 Zbyněk 2012-08-10 20:35
Každá doba má své klady i protiklady. Za komunistické éry nebyl toaletní papír, vložky, stály se fronty na banány. Na rozdíl od tzv. dnešní demokracie panoval trochu více klid a pořádek. Byla úcta mezi lidmi, vzájemná soudržnost. Dnešek mi až tak kladný nepřipadá. Je prospěšný maximálně zlodějům v horních patrech, tunelářům, lichvářům a podobným novodobým gaunerům. Zdravotnictví a školství zruinované, ale máme banány a na džíny nemusíme chodit do tuzexu. Slabá náplast na to, jak za 23 let pár hamižníků v čele s demokratem tuneldědkem přivedli ke kolapsu fungující stát. Dnešní Českou republiku ovládá pár politicko-mafiá nských kartelů chráněných za všechny své zločiny imunitou, bývalí disidenti (různí kotelníci a nefachčenka) či vrazi (Mašíni a podobně) jsou opěvováni a vyzdvihováni. Ale základní princip lidskosti, slušnost, poctivost, pracovitost jsou jaksi opomíjeny. Vždy se říkalo "rodina základ státu". Kam jsme se dnes dostali? Pro vytvoření slušné rodiny chybí mladým zázemí, oproti tomu jsme se stali funkční a státem hojně dotovanou rezervací cikánů (pod taktovkou rockera Kocába, který se snažil zviditelnit svou zapomenutou tvář) ze všech zemí, což nemá v Evropě obdoby. A svádět všechny dnešní neúspěchy po 23 letech vlády mafie na komunisty je s prominutím jedna velká ubohost. Ne nadarmo mezi lidmi koluje "co nedokázali komunisti zničit za 40 let vlády se přisluhovačům Havla a Klause podařilo za pár let".
+2 #8 Jan Šinagl 2012-08-10 11:52
Blbecforpreside nt ( , IP: 123.243.198.68 ) — 2012-08-10 01:15
„Koukám, že ze Šinágla se už zase stal horlivej antikomunista.. . Čuchám, čuchám, volby musej bejt za rohem. Ty plakáty ukradený na webu jsou taky docela slušnej trapas, ale vlastně u Šinágla nic novýho.“ Vidím, že se soudruzi už začínají snažit. Nepochybně si už zajistili i jiné v úvahu připadající varianty e-mailových adres (např. atd.), v rámci stranické disciplíny, aby mohli patřičně „podporovat“ moji kampaň na kandidáta na funkci presidenta republiky. J.Š.
+1 #7 Igor Dryganov 2012-08-10 08:30
dobový vtip: potká se v nebi syn, otec a děda a povídají si jaké to za jejich doby bylo. Děda říká no já za 1. republiky dělal za 75 korun na týden a líbal jsem statkáři ruce. Otec se usměje a povídá - já dělal za 2800.- na měsíc a líbal jsem manželku. Syn sklopí zrak a říká já jsem byl na podpoře a říkali mi ať si políbím prdel.
-1 #6 Igor Dryganov 2012-08-10 08:25
Dle Hospodářských novin z ledna 1996- byl státní dluh ČSSR k 1.1.1989 cca 17 milionů USD což při kurzu cca 17 Kčs/USD činilo na straně závazků asi 290 milionů Kčs , ovšem na straně pohledávek nám jen SSSR dlužil cca 450 milionů Kčs. (je nutné a dobré podotknout, že na rozdíl od Německa nám Rusko veškeré dluhy splatilo. Takže jaký to byl dluh ? A ztráta těch lidí ? Mozků ? No popravdě řečeno A) ne každý emigrant byl "mozek" B) ne každý antikomunista byl a je inteligent C) uteklo i spousta delikventů, zlodějů a vrahů D.) Mozky odchází do zahraničí i dnes a daleko houfněji než za socialismu E) Nejen mozky, ale i léky, které zde nejsou k sehnání F) dávám na zváženou co je důležitější - když není toaletní papír a nebo když nejsou léky - nebo NENÍ NA LÉKY. Šinágl, tos nevzal dobrý téma :-)))))
0 #5 Blbecforpresident 2012-08-10 01:15
Koukám, že ze Šinágla se už zase stal horlivej antikomunista.. . Čuchám, čuchám, volby musej bejt za rohem. Ty plakáty ukradený na webu jsou taky docela slušnej trapas, ale vlastně u Šinágla nic novýho.
+4 #4 Jan Šinagl 2012-08-09 19:00
Bylo nemožné, aby z tolika nakradeného nevzniklo i něco dobrého. Nebýt komunistického puče, bylo by i to komunistické dobré, ale v mnohem lepší kvalitě a množství. Nezapomínejme, že naše země přišla o ty nejlepší, tvůrčí lidi, ze všech oblastí lidské činnosti. Nahradila je všehoschopná lůza. S následky se potýkáme dodnes. Nikde není psáno, že po takovém zásahu do duše národa je jeho další existence zaručena a neohrožena. Malé národy bojují o přežití, ztratí-li svoji páteř a to nejlepší co mají. J.Š.
-1 #3 Karel Adler 2012-08-09 16:29
To je pochybné, ten systém občas něco mohl vyprodukovat sám sobě navzdory, ale byl vadný od prvopočátku.
Jednou z metodik, jak také vznikal za bolševika dluh, kterou zde pan Šinágl nezmínil, bylo, že podniky, které měly nějaké peníze, je odevzdaly do banky a papírově si je od (státem vlastněné podniky od státem vlastněné banky) "vypůjčily" zpět.

Cituji Jirka:
Zas komunisti za vše nemohou :-)))))))). Najdu na tom systému řadu věcí co fungovala lépe než dnes.
+7 #2 Vitezslav Haramule 2012-08-09 16:29
...Kdyz v roce 1857,deset let po napsani komunistickeho Manifestu Karlem Marxem se Frantisek Palacky vyjadril o obsahu teto knihy pamatnymi slovy tehdejsi stylizaci."Zhov adilost vseobecna povstane byt by komuniste i jen jedne generaci panovati meli.

(cast clanku novinare Karla Mrzilka v senior. club cz )

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)