Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sinagl_justice_czDalší obstrukce Městského soudu v Praze – Sdělení Ústavnímu soudu České republiky

Žádost obviněného o přezkoumání postupu státního zástupce u OSZ Beroun JUDr. Josefa Šebka, ze dne 7.8.2012. Jak už dříve OSZ Beroun sdělilo médiím, prakticky se zabývá jen mými „stížnostmi“, předpokládám proto, že tuto moji žádost vyřídí včas a odpovědní zaměstnanci OSZ budou ve věci opět k dispozici médiím poté co byli náhle na dovolené či nebyl jimi zvedán telefon…?

 

Uvítal bych veřejné projednávání mého obvinění z genocidia před soudem. Veřejnost by tak měla další možnost seznámit se s tímto absurdním obviněním a jeho skutečným pozadím. Současně by to bylo i možností vzbudit veřejný zájem o toto stále zamlčované téma o kterém většina občanů neví nic, či jen věří tomu, co do jejich hlav chrlila komunistická propaganda a dnes stále chrlí její pohrobci. Proto je důvodné a velmi reálné věřit, že toto trestní oznámení Heleny Vondráčkové, Martina Michala a Bohuslava Hubálka bude, když ne OSZ v Berouně, tak nadřízenou institucí zastaveno – nikoliv ve veřejném, ale zřejmě státním zájmu.

 

Jan Šinágl, 8.8.2012

 

Další obstrukce městského soudu ve věci registrace našeho sdružení

Poté, co jsem podal na nečinnost Městského soudu v Praze ve věci rozhodnutí týkajícího se registrace Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku ústavní stížnost, bylo řízení o správní žalobě přerušeno do skončení řízení o kasační stížnosti proti rozhodnutí o naší žalobě o vyslovení nicotnosti daného rozhodnutí.

Takto může být městský soud nečinný – při známé chronické pomalosti Nejvyššího správního soudu – klidně další rok a půl. Na ústavní stížnosti samozřejmě trvám, její petit jsem pouze rozšířil o návrh na zrušení usnesení o přerušení řízení.

Vynalézavostí městského soudu jsem nicméně překvapen: kdyby jeho soudci projevovali tolik invence jako při odůvodňování vlastní lenosti při meritorním rozhodování, nemuselo by správní soudnictví v této zemi být takovou parodií na spravedlnost, jakou v současné době je.

Pro čtenáře méně orientované v procesním právu doplňuji, že pravomocným rozhodnutím jsou soudy vázány, takže zásadně nemohou vyčkávat, zda toto rozhodnutí nebude později zrušeno na základě mimořádných opravných prostředků (mezi něž kasační stížnost systematicky patří) – to by bylo možné zřejmě jen v situaci, kdyby samy měly důvod se domnívat, že napadené rozhodnutí bude zrušeno. V opačném případě by např. bylo možné dosáhnout odkladu exekuce, prakticky až o několik let, podáním dovolání a poté ústavní stížnosti.

http://paragraphos.pecina.cz/2012/08/dalsi-obstrukce-mestskeho-soudu-ve-veci.html

 

* * *

Sdělení Ústavnímu soudu ze dne 7.8.2012

* * *

P.S.

Navara_Rudolfinum_040812Ve věci mé cenzury u nejkomentovanějšího článku na mém webu Vysídlení Němců z Československa uvádím: Nikomu neupírám základní právo na vyjádření svého názoru zaručené Ústavou. Pokud ho někdo opakovaně zneužívá, přes upozorňování na porušování etického kodexu tohoto webu, jsou jeho komentáře, právě v zájmu ochrany tohoto práva a jeho zneužívání, odstraňovány. U pana Davida Navary už jeho „komentáře“ dosáhly takového stupně absurdity, hlouposti, neslušnosti a neomalenosti, že už ztratily dokonce i schopnost jako negativní působit osvětově a varovně. Jeho chování, které už je daleko spíše tématem pro psychology či psychiatry došlo už tak daleko, že varoval pořadatele koncertu - Úžasný koncert a duchovní zážitek v pražském Rudolfinu – před moji návštěvou. Dokonce se osobně dostavil a dohlížel na „pořádek“. Obávám se, že sám nevěděl na jaký. Stál tam v rozhodné pozici, nepřehlédnutelný, připomínající neomylného a neústupného gestapáka, jen ta uniforma mu chyběla. Jen na chvilku viditelně znejistěl, když jsem ho překvapil s mým fotoaparátem. „Navarové“ a podobní psychopati či jak je nazvat, nebudou mít na tomto webu příležitost, pokud nebudou respektovat etický kodex tohoto webu, zveřejňovat své názory. Demokratická diskuse je věcná, o argumentech, tématu, respektování názoru druhého, nikoli o autorech jiných názorů a jejich napadání, pomlouvání a urážení. Za hloupost, nemoc či špatný charakter většinou člověk nemůže, stane-li se ale aktivní a agresivní, je třeba se tomu aktivně postavit – i odstraněním všech projevů, nepatřící do demokratické společnosti, ale spíše do pralesa, při vší úctě ke zvířatům a  jeho obyvatelům. J.Š.

* * *

RESPEKT o Janu Šináglovi: Zlehčil naše utrpení

 

http://respekt.ihned.cz/c1-56669600-zlehcil-nase-utrpeni

* * *

Česká média k tématu:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-nechte-psat-sinagla-dmu-/p_spolecnost.asp?c=A120714_161245_p_spolecnost_wag

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Aktivista-Sinagl-pry-popiral-zlociny-nacismu-Nahlasila-ho-Vondrackova-239068

http://www.svedomi.cz/aktuality/a2012/rof_soudne_nestihat_obcansky_odporovat_120716.htm

http://www.reflex.cz/clanek/nazory/47142/patri-sinagl-pred-soud.html

http://respekt.ihned.cz/v-poklusu/c1-56518550-zidovska-nenavist-jako-pouhy-nevkus

http://zpravy.idnes.cz/aktivista-sinagl-je-stihan-policii-dt4-/krimi.aspx?c=A120711_144120_krimi_klm

http://www.denik.cz/stredocesky-kraj/aktivistu-a-nezavisleho-publicistu-vini-ze-sympatii-k-nacismu-20120711.html

http://www.novakoviny.eu/archiv/komentare/737-helena-vondrackova-sinagl

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/177958/aktivistu-stihaji-za-popirani-holocaustu-kvuli-vondrackove.html

http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/vondrackova-zaluje-aktivistu-sinagla-z-popirani-genocidy-souhlasite.html

http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/zpevacka-vondrackova-poslala-kriminalku-na-protikomunistickeho-aktivistu-sinagla.html

http://www.lidovky.cz/policie-vini-aktivistu-sinagla-z-popirani-genocidy-nahlasila-ho-vondrackova-1sz-/ln_domov.asp?c=A120711_185654_ln_domov_ase

http://www.reflex.cz/clanek/nazory/47083/helena-vondrackova-roduverna-vlastenka.html

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #11 Jan Šinagl 2012-08-11 16:04
A Vy si přečtěte něco, pane "Blbecforpresid ent" (123.243.198.68 ) od US historika R.M.Douglase a nezávislého experta OSN pro otázky demokracie a mezinárodního práva Alfreda de Zayase. Těžko o nich pan Kyncl něco napsal, natož aby je citoval. Dost možná tato světem uznávaná jména ani nezná. Podle úrovně Vašich textů lze předpokládat, že zřejmě asi neovládáte anglický jazyk. Těžko si kdy knihy od těchto autorů přečtete v češtině. Zůstanete tak v blahé nevědomosti, tak jako to kdysi dokázali komunisté a nyní v tom pokračují jejich pohrobci. J.Š.
0 #10 Šinágle přečtěte si 2012-08-10 01:02
hiu.cas.cz/.../... Vojtěch KYNCL: Bez výčitek… Genocida Čechů po atentátu na Reinharda Heydricha
-1 #9 jan johan 2012-08-09 01:50
do prdele ze Šináglem. je to čech, nebo skurvy syn? čí čo?
0 #8 Jan Šinagl 2012-08-08 17:42
Budete se divit, ale nevím toho daleko více než tušíte a nejenom v oblasti soudnictví. Nemám nikdy problém to nepřiznat. Věcné poučení vždy uvítám. Lidé, kteří se bojí přiznat svoji nevědomost či chyby, toho většinou sami moc neví a ani toho moc neumí – o to více upozorňují na chyby druhých, aby si svoji nevědomost „vynahradili“, resp. „odkomplexovali “, byť tak činí často i nevědomě. Mnohdy se může jednat i o lidi, kteří nejsou úspěšní v životě. Úspěšní toho nemají zapotřebí a ani je to nenapadne. Charakter hraje také svoji roli. Samozřejmě nevylučuji, že Vy jste výjímkou potvrzující pravidlo. Nicméně je zajímavé co Vás ze závažného obsahu mého článku prioritně zajímalo. J.Š.
+2 #7 Pavel 2012-08-08 15:31
Cituji Jan Šinagl:
To je právě ten problém. Místo věcně upozornit a nabídnou hned správný výraz, sdělujete navíc nepotřebné a trapné. Vidím, že v tom máte stále zálibu. Děkuji Vám. J.Š

Také se tomu říká ironie. Od někoho, kdo absolvoval tolik soudů, bych totiž čekal, že se nebude vyjadřovat jako tatar. Čest mazání.
0 #6 Jan Šinagl 2012-08-08 14:39
To je právě ten problém. Místo věcně upozornit a nabídnou hned správný výraz, sdělujete navíc nepotřebné a trapné. Vidím, že v tom máte stále zálibu. Děkuji Vám. J.Š
-1 #5 Pavel 2012-08-08 14:30
Krom toho vás musím upozornit, že ani na podruhé se vám to moc nepovedlo, neboť již zahájené trestní stíhání se neodkládá, nýbrž zastavuje.
-2 #4 Jan Šinagl 2012-08-08 14:29
Diskutujte: Archiválie vyvrátily kolaboraci Hugo Salma - 2012-08-08 11:40
..tak fajn..jestlize tady nekdo provolava slavu zavsivenym zrudam znasilnujicim vse divci od 6let vyse..napriklad herecka Kveta Fialova by mohla vypravet..pribi jejicim nemecke deti ve Vychodnim Prusku na vrata stodol a vyvesujici sve vlajky s odhalenymi zapestimi plnymi nemeckych hodinek..
..pak tedy ja..bezvyznamny samotarsky Cech provolavam slavu vsem nemeckym..japon skym..italskym. .finskym.. madarskym..rumu nskym..chorvats kym a slovenskym vojakum a stejne tak dobrovolnikum z Norska..Svedska ..Danska..Belgi e..Holandska..F rancie..ale i nekolika muzum z Cech a jinych statu..stejne tak i Vlasovcum za jejich rytirskou snahu pokusu vzeprit se plutokratickym dejinam sveta..cest vasemu hrdinstvi a pamatce..
..jiste..vitez ma vzdy pravdu..ale ja vam ta moudra psana v dejepise nebastim..
.. RomanGrey ..
-2 #3 Jan Šinagl 2012-08-08 14:15
Pokud někdo není schopen stručně, věcně a slušně upozornit na chybu zde, nebo e-mailem a má potřebu si ještě jako správný český Pepík „zarýpat“, nemám problém takovéto trapné a nedůstojné upozornění odstranit. Vidím, že tato „pepíkovská“ potřeba trvá a že smazání k pochopení i bez vysvětlení nepomohlo. Přesto panu Pavlovi děkuji. J.Š.
-4 #2 Vitezslav Haramule 2012-08-08 14:14
S tim jeho postojem,s tim primhourenym okem vypada ten Navara jak slavny prazsky podnikatel" Ferda-Sirky-Evropa"
Jenom ten pultik mu chybi ale jeho zapach radoby bonzaka, ten urcite narusil atmosferu slavnostni udalosti.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)