Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KSC_soud… Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi, říká jedno starodávné haiku, které počítá s existencí boha. V moderní době boha nahradili komunisti, a těm je také dovoleno vše. Když komunisti zabíjejí spoluobčany, říká se tomu zostřený třídní boj, porušování leninských norem stranického života, důsledek třídně rozděleného světa či jen tak všeobecně přehmat. Ale když někdo zabije nějakého komunistu, říká se tomu vražda. Komunisti měli k vraždění (a dodnes mají) speciální teorie: budování beztřídní společnosti, odstraňování vykořisťování člověka člověkem, kácení lesa s odletujícími třískami, likvidace vykořisťovatelů, historicky neúprosný dialektický materialismus, změna kvantity v kvalitu, likvidace pověr a zpátečnictví. Z pilnosti jistě můžete přidat další vědecké teorie, proč komunisti mohou vraždit, aniž by byli vrahy. Jsou to bojovníci. Kdo vraždil komunisty, neměl vědecké teorie žádné. Proto je vrahem. …

Haiku

Diář Karla Steigerwalda


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi, říká jedno starodávné haiku, které počítá s existencí boha. V moderní době boha nahradili komunisti, a těm je také dovoleno vše.

Když komunisti zabíjejí spoluobčany, říká se tomu zostřený třídní boj, porušování leninských norem stranického života, důsledek třídně rozděleného světa či jen tak všeobecně přehmat.

Ale když někdo zabije nějakého komunistu, říká se tomu vražda. Komunisti měli k vraždění (a dodnes mají) speciální teorie: budování beztřídní společnosti, odstraňování vykořisťování člověka člověkem, kácení lesa s odletujícími třískami, likvidace vykořisťovatelů, historicky neúprosný dialektický materialismus, změna kvantity v kvalitu, likvidace pověr a zpátečnictví.

Z pilnosti jistě můžete přidat další vědecké teorie, proč komunisti mohou vraždit, aniž by byli vrahy. Jsou to bojovníci. Kdo vraždil komunisty, neměl vědecké teorie žádné. Proto je vrahem.

Takto si stojí Mašínové. Po Topolánkovi jako před ním. Největší pokřik, když je Topolánek vyznamenal, spustili právě komunisti. Asi se nechtějí o privilegium, že zabíjet spoluobčany mohou jen oni, s nikým dělit. Členové skupiny bratří Mašínů zabili dva esenbáky a jednoho ozbrojeného pokladníka, který na ně chtěl vystřelit.

Ve východním Německu zabili čtyři z 25 tisíc východoněmeckých policistů, kteří je pronásledovali a chtěli je zabít. Další čtyři východoněmecké policisty díky chaosu a zmatkům zastřelili jiní východoněmečtí policisti. Celkem tedy Mašínové zabili sedm ozbrojených komunistů. To vede dnešní komunisty a mnoho dalších občanů k nejrůznějším úvahám o tom, že to byly vraždy a jejich pachatelé že byli vrahy. Sám předseda komunistů, udavač spoluobčanů, se v TV rozhněval, že máme vládu, která vraždy schvaluje a vrahy odměňuje. Měl ale držet hubu.

Komunisti zabili ve stejné době stonásobně víc spoluobčanů, převážně neozbrojených. Podobně jako východoněmečtí policisti, kteří se navzájem stříleli, zabili komunisti díky zmatkům (ideovým) i desítky komunistů. Tyto vraždy jim nevyčítejme, zavraždění komunisti si vesměs svůj ortel zasloužili, i když odůvodnění mělo být jiné.

Úvahy o tom, že komunisti byli vrazi, že vraždili spoluobčany, se vedou málokdy a komunisti sami je nevedou vůbec. Rozhodně sedm komunistů, zabitých členy skupiny bratří Mašínů, lidi rozčiluje mnohem víc než stovky lidí zabitých komunisty. U zabíjení komunistů se stále řeší, zda byla válka, zda ti komunisti osobně něco provedli, zda to byli hodní lidé a zda smí člověk komunisty vůbec zabíjet, ať už jsou vrazi jacíkoliv. Sám Paroubek píše: „Svoboda je pro mne (rozuměj Paroubka) příliš drahou a vysokou hodnotou, než aby byla potřísněna zabitím nevinných lidí.“

Těmi nevinnými nemyslí lidi zabité komunisty, nýbrž dva esenbáky, strážného s pistolí a čtyři východoněmecké policisty.

O lidech zabitých komunisty se nedozvíme mnoho. Když komunistický udavač mluví o občanech, které zabili komunisti, vášeň mizí. Tvář udavače jihne, ústa mluví mlhavě o té době tenkrát, že byla taková, že to halt byla třídní spravedlnost, že šlo také jen o nedorozumění a že se už těm zabitým řeklo pardon.

Tak o co se vlastně ještě jedná?

Říkat komunistům, že zabíjeli spoluobčany, vyvolává u nich jedinou reakci: hle, nenávistné štvaní!

Sám Paroubek říká: „Běda tomu, kdo v boji za svobodu proti násilí volí násilí.“ Má recht. Je třeba odsoudit také české parašutisty. Zabili německého občana. A bez komunistického povolení.


http://mfdnes.newtonit.cz/default.asp?cache=476421

 

P.S.

Také jedno z dědictví komunistů: Pane Šinágle, naše pohledy na věc se mnoho neliší. Co bylo ukradeno, má být vráceno. Ano, ale musí být nejdřív jasno, kdo je okradeným a kdo povinným. Nejsem zásadně proti restituci, ale podle mého selského rozumu jsem si představoval, že se sejdou odborníci a posoudí případ od případu všechen majetek konfiskovaný církvím po roce 1948 dle již platného zákona. Tak jak tomu bylo u soukromých majetků občanů (některé případy nebyly vyřízeny dodnes !) Ten, kdo se pokusí protestovat, je nazván kardinálem Vlkem komunistou. Ono o kostely a kláštery jde až v poslední řadě. V připravovaném zákonu je také to, že první převod restituovaného majetku bude osvobozen od daně z převodu nemovitostí. To je zajímavé, jak jsou štědří, že ? Komu to slouží ? No samozřejmě politikům, kteří už zakládají akciovky (akcie na doučitele samozřejmě), aby mohli tento majetek za pakatel od církví koupit. Proto má tato restituce tak ohromný rozměr a proto tak spěchají. Já zastávám názor 80% populace. A vox populi je "hlas boží" ! Proto bych za této politické a ekonomické situace restituce dočasně zastavil! Je to hazard s naší českou existencí. Ať už ji chápeme jakkoliv, je naše.

S pozdravem

J.J. 2.8.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-5 #30 Karel Adler 2012-08-07 16:28
Děkuji za milé pozvání. Jde to i bez účtu na "das GesichtBuch"?

Cituji Jiří Kraus:
Chtěl bych Vás pozvat do skupiny Bratří Mašínů na FB: facebook.com/.../...
+6 #29 Jiří Kraus 2012-08-07 14:49
Cituji Karel Adler:
Co se bratrů Mašínů týká - měli odvahu, mnohem větší, než drtivá většina lidí. Jejich činnost bohužel nebyla dostatečně účinná, aby tu mohla něco změnit (na to nebyla jejich skupina dost početná a vhodně vyzbrojená), dal bych sice přednost tomu, kdyby mezi odstřelenými byl třeba nějaký okresní předseda komančů, ale snažili se dělat alespoň něco a zmetci jako Filip nebo Grebeníček nemají k jejich komentování nejmenšího morálního oprávnění...

Chtěl bych Vás pozvat do skupiny Bratří Mašínů na FB: facebook.com/.../...
+4 #28 Jiří Kraus 2012-08-07 14:45
Cituji Karel Mrzílek:
Mezi nacisty a komunisty je rozdíl v hnutí. Komunistické hnutí je mezinárodní-internacionální. Není národní jako nacistické. Konečná bilance jimi ničených životů není u konce jako u nacistů. Čínské a severokorejské komunistické odebírání orgánů, koncentráky a další praktiky popisují disidenti a utečenci i poslankyně Europarlamentu Dr. Roythová na Čr6. V Česku jsou komunisté stále vlivní. Srovnáme-li postoj Polska, Maďarska a Česka k šiřiteli demokracie RONALDA REAGANA vidíme, že Poláci na místě kde projde mnoho lidí postavili kráčející dvojici papeže s R.R., Maďaři kráčející bronzovou 2,20m sochu R.R. na jedné z hlavních tříd Budapešti, kde ji vidí denně tisíce lidí. V Česku máme v zapadlé uličce v Dejvicích plechové štítky na zdi s jeho jménem, kde projde denně pár chodců. U nás je to jen hra na psudodemokracii.


Komunistické praktiky byly již vyvinutějším nacizmem.
0 #27 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-05 22:18
Je třeba neusstákle připomínat, že komunistická "spravedlnost" byla ostře třídní. Tak takřka nebylo možné zsvřít funkcionáře KSČ, třeba i za rozkrádání. Naopak funkcionář demokratické organizace nemusel udělat nic špatného, stačilo, že neby a nechtěl být komunistou a odsoudili ho. V rozsudcích předem připravených a to i v 80. letech se objevovaly předem připravené lži avýroky typu: takový člověk nesmí pracovat s mláídeží (většinou hlavní důvod byl, že nebyl komunistou.
T5ídní spravedlnost také znamenala, že advokát, který vás měl hájit vám řekl:"TO na mně nemůžete chtít, já mám čtyři děti".
0 #26 Karel Mrzílek 2012-08-03 20:53
Mezi nacisty a komunisty je rozdíl v hnutí. Komunistické hnutí je mezinárodní-int ernacionální. Není národní jako nacistické. Konečná bilance jimi ničených životů není u konce jako u nacistů. Čínské a severokorejské komunistické odebírání orgánů, koncentráky a další praktiky popisují disidenti a utečenci i poslankyně Europarlamentu Dr. Roythová na Čr6. V Česku jsou komunisté stále vlivní. Srovnáme-li postoj Polska, Maďarska a Česka k šiřiteli demokracie RONALDA REAGANA vidíme, že Poláci na místě kde projde mnoho lidí postavili kráčející dvojici papeže s R.R., Maďaři kráčející bronzovou 2,20m sochu R.R. na jedné z hlavních tříd Budapešti, kde ji vidí denně tisíce lidí. V Česku máme v zapadlé uličce v Dejvicích plechové štítky na zdi s jeho jménem, kde projde denně pár chodců. U nás je to jen hra na psudodemokracii .
-6 #25 Karel Adler 2012-08-03 13:08
Co se bratrů Mašínů týká - měli odvahu, mnohem větší, než drtivá většina lidí. Jejich činnost bohužel nebyla dostatečně účinná, aby tu mohla něco změnit (na to nebyla jejich skupina dost početná a vhodně vyzbrojená), dal bych sice přednost tomu, kdyby mezi odstřelenými byl třeba nějaký okresní předseda komančů, ale snažili se dělat alespoň něco a zmetci jako Filip nebo Grebeníček nemají k jejich komentování nejmenšího morálního oprávnění...
-8 #24 Karel Adler 2012-08-03 12:52
To pravděpodobně není pravda, Mojžíš z Izraelského národa dělal na poušti dostatečnou vojenskou sílu (výcvik atd.), která si bude moci vydobýt kus země jen pro sebe (Země zaslíbená), s babičkou pana Musila to nemá nic společného. Co se zodpovědnosti "sudetských" Němců na činech německých okupantů týká, vyjma dětí a odpůrců nacismu má na ní podíl 92 % voličů (tedy lidí roku 1938 dospělých s volebním právem). Dovolávali se kolektivního práva pro svou menšinu, i se jim ho na čas dostalo. Kolektivní právo s sebou logicky nese kolektivní odpovědnost a kolektivní odpovědnost s sebou nese kolektivní vinu.

Cituji Jan Šinagl:
... Mojžíš dobře věděl, stejně jako babička pana Musila, proč vodil své věrné 40 let po poušti. J.Š.
+6 #23 Jan Šinagl 2012-08-03 12:28
Právě, z mylně napsané minulosti se nepoučíme, hrozí nám její opakování. V tom měl Jaroslav Hašek pravdu: „Dějiny už máme, nyní zbývá napsat historii.“ J.Š.
0 #22 Jirka 2012-08-03 12:15
Cituji Jan Šinagl:
Bohužel pan Musil pokračuje ve stejném stylu, napadá autora jiného názoru. Tím smysluplnou, věcnou a nezaujatou diskusi sám předem vylučuje. Co u nás napáchali Němci může spojovat s českými Němci jen neinformovaný, podjatý, zlý nebo hloupý člověk, plný nenávisti, zášti a zapšklosti. Vina je vždy individuální, kolektivní uznávali komunisté. Pan Musil tak opět ukazuje, jak je jeho myšlení stále komunistické, byť mu věřím, že v KSČ nikdy nebyl i to, že je to jeho zcela upřímný názor. Nelze se proto divit, že se tak rozčiluje i když tvrdí opak, právě proto. Není zdaleka sám, kdo je takto stále postižen. Mojžíš dobře věděl, stejně jako babička pana Musila, proč vodil své věrné 40 let po poušti. J.Š.


Osobně bych spíše řešil budoucnost, ta minulost už je napsaná.
0 #21 Jirka 2012-08-03 12:14
Cituji občan ČR:
Takže, když to trochu přeženu, těch co za komunistické vlády byli popraveni z jiných důvodů než byla vražda bylo 885. Zpravidla se uvažuje, že těch politických bylo popraveno nejméně 250, ale to je asi spekulace. Bratři Mašínové na útěku a jinak se odsud asi v té době utíkat nedalo než se zbraní zabili méně než 1% než komunisté. A musíme k tomu připočítat, že nacisté a komunisté popravovali z našeho národa nejlepší syny a dcery našeho národa. Připomeňme například generála Píku a JUDr. Miladu Horákovou, kterou sice i nacistický režim odsoudil k trestu smrti, ale popravili jí až komunisté. Posledním popraveným z politikckých důvodů byl Jan Bočan.

No takže ať počítám jak počítám - skopčáci zde úřadovali 6-7 let oproti 42 letům budování socialismu. Pokud tedy za socialismu nepřišlo o život 7 x víc lidí v československu zak za Německé okupace, pak byly komunisti proti němcům troškaři. Zní to blbě, souhlasím, je škoda každého života. Tedy života nevinného člověka. Vlastizrada se trestá snad všude smrtí. Zde má československá republika rezervy. Mnoho vlasttizrádců jen deportovala a nepopravila.
A propo jméno ? Ing. Jan Vémyslický . A propo Th. je farář ? Pokud ano, vysvětlete mi jak může chtít církev něco, co sama ve své Bílé knize přiznává, že nevlastnila ? :-)))))))

Problém je, že i dnes tě zastřelí na hranici do USA, pokud je chceš překročit z důvodu, že tě tam nepustí. Takže hodně věcí je stejných, jen to má jiný obal.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)