Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Protektorat_HitlerManipulace se zkreslováním počtu českých obětí druhé světové války píší svou tradici už od dob třetí československé republiky a směle s nimi pokračovala i oficiální komunistická propaganda. Nicméně i dnes se řada českých historiků a publicistů viditelně zdráhá nazývat věci správným jménem a snaží se mlžit a jen po špičkách obcházet určitá nepříjemná fakta, která by mohla nabourávat „příznivé“ a nesmyslné zažité mýty o statisících českých obětí německého „nacistického teroru“. Zvlášť tvrdohlavě přežívá v hlavách spousty Čechů dlouholetými lžemi přiživovaná představa o „300 tisících zavražděných Češích“, které má mít na svědomí německá okupace z let 1939-1945. Udávané číslo však ve skutečnosti zodpovídá zhruba desetinásobku skutečného počtu etnických Čechů, kteří přišli o život v důsledku druhé světové války. Dokonce ani připočteme-li ke skutečnému počtu českých obětí také oběti židovské a cikánské, zdaleka se nedopracujeme k výše jmenované sumě. Jakým způsobem autoři šířící podobné desinformace ke konkrétně jmenovanému číslu dospěli, těžko říct. Docela možná jen pouhopouhým opisováním ze „seriózní“ literatury, za jakou lze považovat i soudobé komunistické vysokoškolské učebnice.

Jeden z našich pozorných čtenářů (jméno redakci známo) nedávno upozornil mj. také redakci NS na československou vysokoškolskou učebnici z roku 1978, která byla svého času určena pro přírodovědecké fakulty a může posloužit jako jeden z tisíců příkladů falšování počtu obětí druhé světové války v minulých letech. Autor Vlastislav Häufler (Ekonomická geografie Československa, Academia Praha) se v ní na str. 92 zaměřil na vliv „německofašistického“ teroru na vývoj natality v českých zemích v letech 1939-1945 a srovnával tento vývoj s vývojem natality u německé národnostní skupiny žijící také na tomto území ve jmenovaném období. Häufler neopomněl odůvodnit vzestup natality u českého obyvatelstva v letech 1943 a 1944 údajným biologickým bojem Čechů proti záměrům „německofašistických okupantů“ s českým národem po ukončení války, ale ani pochválit příznivou přesídlovací politiku v příhraničních oblastech bezprostředně po skončení války jako „největší úspěch Čechů“. Vymyšlených „300 tisíc zavražděných Čechů“ se tak vedle zbývajícího textu a v záplavě jiných cifer jeví už jen jako okrajová, ale samozřejmá záležitost:

Z textu:

..Mnohem větší změny se odehrávaly v Českých zemích. Poprvé po mnoha desetiletích přibývalo zde více německého než českého obyvatelstva, a to vlivem fašistické populační politiky, přistěhováním Němců z říše i odnárodňováním. V r. 1940 stoupla natalita v českých zemích jako celku na 19,5 ‰ a přitom vykazovalo německé obyvatelstvo vyšší číslo jak v pohraničí, tak ve vnitrozemí. Podobně dopadlo srovnání porodnosti ve prospěch Němců i v r. 1941, kdy v celých Českých zemích klesla natalita na 18,8 ‰. Pravděpodobně i přirozený přírůstek zůstával vyšší u němců, jejichž ztráty ve válce v té době ještě nebyly tak velké, zatímco na český národ dopadl již německofašistický teror v největší míře. Zcela ve prospěch germanizace vycházela bilance stěhování. Tisíce českých vlastenců prchalo za hranice, aby mohli bojovat za svobodu své vlasti, a statisíce jich byly odvlékány do koncentračních a pracovních táborů v Německu. Čechů bylo německofašistickými okupanty zavražděno do r. 1945 kolem 300 tisíc a skoro všichni Židé. Obrat v populačním vývoji ve prospěch Čechů nastal v r. 1942. Natalita v českých zemích sice klesla na 18,0 ‰ a přirozený přírůstek na 4,2 ‰, ale německofašistická populační politika neměla již další úspěchy mezi německým obyvatelstvem, jehož muži odcházeli bojovat za hitlerovskou říši. Český národ naproti tomu získal důvěru ve skončení války svým osvobozením a bránil se osudu připravovanému německofašistickými okupanty i biologicky. Vzestup natality v Českých zemích na 20,4 ‰ a 20,7 ‰, resp. přirozeného přírůstku na 6,5 ‰ a 6,2 ‰, v r. 1943 a 1944 připadl především ve prospěch českého obyvatelstva. … Největším úspěchem Čechů v prvních poválečných letech bylo nové osídlení pohraničí opuštěného Němci. Již v květnu 1947 žilo na těchto územích téměř 2230 tis. obyvatel (r. 1930 3306 tis., hlavně Němců), velkou většinou Čechů. Z uvedených obyvatel zde bydlelo 729 tis. před osvobozením v květnu r. 1945 a 1366 tis. nových osídlenců se přistěhovalo v posledních dvou letech, z toho přes 65 % z vnitrozemí Čech, přes 25 % z Moravy..

http://nassmer.blogspot.cz/2011/11/300-tisic-cechu-skoro-vsichni-zide.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #10 Karel Adler 2012-07-20 11:57
Tomuhle se ve slušné společnosti říká odkopat se - vy jste antisemita, jen to balíte do rádobyvznešenýc h plků.

Cituji Jan Šinagl:
... typicky židovské důslednosti a vytrvalosti, v jeho případě hraničící až s fanatismem o čemž svědčí jeho občasné vulgární až primitivní úlety, které jen potvrzují vysokou pravděpodobnost této "diagnosy". Upozorňuji, že nemám nic proti židovskému národu, ale ...
+2 #9 Karel Adler 2012-07-20 11:54
Když už se namáháte s odpovědí, co takhle odpovědět na dotaz, týkající se K. H. Franka, bez toho, že byste do odpovědi míchal jakoukoli další obezličku a nějaká jiná jména.
*
Pane Šinágle, sice s vámi víceméně souhlasím, co se názoru na komunisty týká, ale pozitivní komentáře vám jen těžko přinesou podnět k nějakému zlepšení. Naproti tomu si dovoluji s vámi naprosto a zcela nesouhlasit v názoru na 1. Republiku, kterou považuji za dobrý pokus, ve srovnání s čímkoli okolo a čímkoli, co přišlo potom až do 90-tých let to bylo neprovantelně lepší. Jediné snad, že měla mnohem tvrdším a drsnějším způsobem postupovat proti komančům podporovaným z Ruska a proti domácím nacistům, podporovaným z Německa. Obě tyto skupiny zemských škůdců spolu do roku 1941 poměrně často spolupracovaly a příslušníci obou považovali korektní chování mocenských orgánů Republiky Československé za projev slabosti, nikoli slušnosti. S darebáky se po gentlemansku jedná obtížně, na krysy je potřeba použít dobře vycvičenou fretku, ne gaučovou kočku peršanku. Druhá věc je, že je pravda, že se Eduard Beneš nikdy neměl stát prezidentem, protože na to neměl formát, ten byl dobrý jen v rámci zákulisní diplomacie.

Cituji Jan Šinagl:
Na každý pád je zajímavé, jak se pan Adler takřka výlučně a sveřepě věnuje pouze jednomu tématu, přitom jich zde má tolik na výběr a neméně závažných. Může to být i logickým vysvětlením jeho až typicky židovské důslednosti a vytrvalosti, v jeho případě hraničící až s fanatismem o čemž svědčí jeho občasné vulgární až primitivní úlety, které jen potvrzují vysokou pravděpodobnost této "diagnosy". Upozorňuji, že nemám nic proti židovskému národu, ale vždy se budu ohrazovat a bránit vůči jakékoliv formě extrémismu a nepřiměřenosti, tedy i názorech, které s demokratickou diskusí nemají nic společného. J.Š.
-7 #8 Jan Šinagl 2012-07-19 18:19
Na každý pád je zajímavé, jak se pan Adler takřka výlučně a sveřepě věnuje pouze jednomu tématu, přitom jich zde má tolik na výběr a neméně závažných. Může to být i logickým vysvětlením jeho až typicky židovské důslednosti a vytrvalosti, v jeho případě hraničící až s fanatismem o čemž svědčí jeho občasné vulgární až primitivní úlety, které jen potvrzují vysokou pravděpodobnost této "diagnosy". Upozorňuji, že nemám nic proti židovskému národu, ale vždy se budu ohrazovat a bránit vůči jakékoliv formě extrémismu a nepřiměřenosti, tedy i názorech, které s demokratickou diskusí nemají nic společného. J.Š.
+3 #7 Karel Adler 2012-07-19 14:45
Nikolivěk, diplomaticky řečeno, o pravdivosti vašich informací by bylo možné s úspěchem pochybovat. Odhad českých a slovenských obětí bez započítání obětí vyvražďování Židovského národa je odhadován přes 50 tisíc. Je možné, že část nebudou civilní oběti, v tom umí statistika hezká "kouzla". Co se národností československýc h občanů židovské víry nebo židovského původu, nebyla ta menšina s československou národností až zas tak malá.
Odhad 45 tisíc sudetoněmeckých obětí je číslo, na kterém se komise shodla. Zkuste kontaktovat její členy, proč neakceptovala představu, že většina rostlinstva v pohraničí zvadla z důvodu nadbytku železa z prolité sudetoněmecké krve...

Cituji Jiří Stavinoha:
Pan Adler uvádí nepravdivé údaje. Většina židů v ČSR se hlásila k německé, maďarské a židovské národnosti, menšina k československé a jiným národnostem. Čechů přišlo o život za druhé světové války (od 17. 9. 1938 do 8./9. 5. 1945 nejvýše 30-40 tisíc. Započítáme-li k nim židovské oběti českých zemích hlásící se k československé národnosti, tak 60-70 tisíc.

V německých odhadech sudetoněmeckých obětí odsunu jsou padlí na frontě odečteni. Židé z českých zemí národnosti německé započteni mezi sudetoněmecké oběti být nemohli, protože nikdy nezískali německou státní příslušnost. Odhad 45 000 mrtvých následkem odsunu není korektní.
+1 #6 Karel Adler 2012-07-19 14:18
Skvělé, když tedy odpovídáte, mohl byste konečně odpovědět na dotaz týkající se K. H. Franka?
Můžete odpovědět kultivovaně nebo nekultivovaně, podle vlastního uvážení, ale odpovězte laskavě.
Osobně za měřítko považuji pravdivost obsahu, nikoli formu, připomínáte mi postavu japonského nájemného zabijáka, který s úsměvem, poklonami a stálým opakováním "Ano pane" bodl svůj terč do břicha a vykuchal dotyčného.

Cituji Jan Šinagl:
Citace Karel Adler z tohoto webu: "Autor, ať už je to Pecina, nebo Šinágl, kdo tuhle zhovadilost sesmolil, je neskutečná svině." - to abyste věděli, s kým máme tu "čest" a jakým úhlem pohledu je třeba se na "názory" tohoto člověka dívat. Kultivovansot nekultivovaný či jinak postižený nikdy nepochopí o to více kolem sebe zarputile "kope", napadá a nutně znedůvěryhodňuje vše co napíše. Zřejmě je pan Adler na chlívek v různých podobách ze svého okolí zvyklý, proto je pro něho podobný způsob "vyjadřování" přirozený, podobně jako pro Kalouska a podobné vejlupky. J.Š.
-6 #5 Jan Šinagl 2012-07-19 11:46
Citace Karel Adler z tohoto webu: "Autor, ať už je to Pecina, nebo Šinágl, kdo tuhle zhovadilost sesmolil, je neskutečná svině." - to abyste věděli, s kým máme tu "čest" a jakým úhlem pohledu je třeba se na "názory" tohoto člověka dívat. Kultivovansot nekultivovaný či jinak postižený nikdy nepochopí o to více kolem sebe zarputile "kope", napadá a nutně znedůvěryhodňuj e vše co napíše. Zřejmě je pan Adler na chlívek v různých podobách ze svého okolí zvyklý, proto je pro něho podobný způsob "vyjadřování" přirozený, podobně jako pro Kalouska a podobné vejlupky. J.Š.
-1 #4 Jiří Stavinoha 2012-07-19 11:41
Pan Adler uvádí nepravdivé údaje. Většina židů v ČSR se hlásila k německé, maďarské a židovské národnosti, menšina k československé a jiným národnostem. Čechů přišlo o život za druhé světové války (od 17. 9. 1938 do 8./9. 5. 1945 nejvýše 30-40 tisíc. Započítáme-li k nim židovské oběti českých zemích hlásící se k československé národnosti, tak 60-70 tisíc.

V německých odhadech sudetoněmeckých obětí odsunu jsou padlí na frontě odečteni. Židé z českých zemí národnosti německé započteni mezi sudetoněmecké oběti být nemohli, protože nikdy nezískali německou státní příslušnost. Odhad 45 000 mrtvých následkem odsunu není korektní.
+3 #3 Karel Adler 2012-07-19 10:44
Co se 300 tisíc Čechů týká, ono je trochu sporné, klasifikovat někoho jen jako židovskou oběť, dost významná část českých Židů byla v podstatě asimilovaných a považovalo se spíše za Čechy a brali je tak i jejich sousedé, byť v koncentráku zemřeli podle pravidel stanovených Němci pro Židy. Oběti se zpravidla odhadují - koncentráky a věznice - 20 tisíc, totální nasazení 3 tisíce, 1. stanné právo 500, 2. stanné právo 5 tisíc, padlých ve Svobodobě armádě - více než 4 tísíce, oběti z nacistických pochodů smrti (např. ve Volarech) - 10 tisíc, padlých na západní frontě - více, než 3 tisíce, padlých letců z RAF - více, než 500, padlých parašutistů - 800, padlých z Československé Armády - více, než 1700, obětí z řad partyzánů - 4 tisíce (ti s tím museli vědomě počítat), obětí přímeho německého teroru 10 tisíc, padlých v květnu 1945 - přes 3 tisíce, obětí náletů - přes 7 tisíc (v nich asi budou částečně zahrnuty i německé oběti), nezvěstných - cca 10 tisíc, obětí Šoa (Holocaust) - 270 tisíc (to představuje hromadné hroby na Slovensku (netýkají se obyvatel České republiky) - 5 tisíc, takže málo těch mrtvých není, není to úplně snadno rozdělitelné na mrtvé z Česka a ze Slovenska. Česko-Německá komise historiků odhadla počet obětí vyhnání československýc h Němců na 45 tisíc. V tom budou zahrnuty jak echt mordy, tak podezřelá úmrtí, těžko říct, jestli i sebevraždy nebo úmrtí způsobená nemocemi či námahou. 150 - 250 tisíc, se kterými operují sudetoněmecké organizace v sobě musí zahrnovat i padlé z fronty nebo německé Židy, které sami Němci povraždili v "ozdravovnách" typu Auschwitz.
+3 #2 Karel Adler 2012-07-19 10:14
Palacký neměl v předminulém století k dispozici rozbory DNA, navíc při studiu dokumentů měl poněkud svéráznou metodu kritické revize zdrojů - když to bylo příznivo jeho vidění české minulosti, tak to přijal, když ne, tak to odmítl. Jedno úsloví praví: "Žvaníš jako Palackej!" Nicméně, líbilo se mi, jak se vypořádal s Karlem Marxem. Ten napsal: "Palacký je jen poblázněný německý učenec, který dodnes neumí mluvit česky správně a bez cizího přízvuku." Palacký mu na to odpověděl (dle mého mínění dost trefně): "Komunismus by dovedl člověka už v jedné generaci do stadia zhovadilosti... " Podle genetické archeologie (nestudoval jsem to natolik důkladně, aby se to dalo brát jako vědecká studie) se má většina českého, rakouského a bavorského obyvatelstva dost nápadně podobat navzájem, na tom není nic až tak překvapivého, poměrně dost se podobat obyvatelstvu tuším Walesu, které ale není moc geneticky podobné obyvatelům Anglie, spíše blízkým Frísům a jiným obyvatelům západní části Německa. To by napovídalo o genocidě na území dnešní Anglie někdy v době anglosasského záboru (obodbí, do kterých jsou datovány Artušovské mýty). To by sedělo na hypotézu o částečně keltském původu obyvatelstva Čech, Bavorska a Rakouska, kde jazyk byl donesen asi jen minimálním počtem nějakých hrdlořezů, kteří po sobě významnější genetický "otisk" nezanechali. Jestli je to úplná pravda nevím.

Cituji Patrman:
Staci jen se trochu zabyvat historii, aniz bych musel byt historikem a jiz zarazi na nasich dejinach i podle Palackeho rada rozpolu.Palacky jako historikove minuleho stoleti museli popisovat nase dejiny, aby to
odpovidalo asi genetickym pozadavkum. My Cesi jsme ze vsech Slovanu nejvyspelejsi protoze jsme vyjimecny narod - Jsem Cech a kdo je vice!...
+1 #1 Patrman 2012-07-18 21:51
Staci jen se trochu zabyvat historii, aniz bych musel byt historikem a jiz zarazi na nasich dejinach i podle Palackeho rada rozpolu.Palacky jako historikove minuleho stoleti museli popisovat nase dejiny, aby to
odpovidalo asi genetickym pozadavkum. My Cesi jsme ze vsech Slovanu nejvyspelejsi protoze jsme vyjimecny narod - Jsem Cech a kdo je vice!
Zatim se nikdo nezabyval proc jsme prevzali keltske nazvy rek a obci, kdyz jsme byli tak vyspeli.Nikdo se ani nezabyval tim proc je v narode tolik jmen osob neslovanskeho puvodu od Fiseru az po Solcu nebo Smidu
Kde byla ta vysoka inteligence, kdyz jeste
v dobe tricetilete valky jsme nedovedli pojmenovat casove obdobi na pr.sedm dni.
Ten, kdo zna rusky nebo srbsky vi, ze zatimco nazev den je ve vsech slovanskych jazyku stejny, tyden je znam jen v nasem
a co delaji nasi jazykozpytci a historikove,
ze nepatraji jak jsme k tomu dosli.
Take vyjadreni JISTE neni znamo jinde a nema ani germansky puvod.
V techto pripadech se jedna o prevzeti ze svedstiny/norstiny.
V techto jazycich je TID oznaceni casu a predlozka EN jako neurcity clen -EIN
JISTE ma pouze jediny mozny vyklad z jazyku jmenovanych narodu -t.j JUSTE
Bylo by to na dlouhe popisovani, ale zarazejici na tom je to, ze jeste v 16.stoleti nas jazyk nebyl dokonaly pro dorozumivani.Uc ili jsme se, ze nas slovansky jazyk byl jiz dokonaly a proto asi lide prevzali keltske nazvy rek a mist
nebot nasi predkove nemeli tu schopnost vytvorit si vlastni nazvy.
Zaverem jedna otazka - kam zmizeli Keltove z nasi zeme - neodsunuli jsme je jako sudetske Nemce, nebot Keltove byli bohatsi
a svoji inteligenci nas prevysovali.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)