Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sinagl_EJAktivista nepopírá genocidu, jen úřední interpretaci dějin. V tom spočívá jeho "zločin". Každý liberál by se měl bouřit proti trestnímu stíhání Jana Šinágla. Ale dá se to pojmout i jinak. Bude-li tento aktivista stíhán, vyhřezne naplno spor, který by mohl leccos prosvětlit. Uvidíme. .. Řekněme hned, že nejde jen o Šinágla. Ve skutečnosti jde o obecnou svobodu slova, názoru a interpretace historických událostí. Jde o svobodu interpretovat či kritizovat dnešní postoje k událostem 40. let. A to už se týká kdekoho, kdo se k tématu vyjadřuje.

 

Jan Šinágl je muž, který se vymyká zdejší normě. Patří k lidem, které většina označuje v lepším případě za umanuté, v horším případě za paka. A kdo ho otevřeně hájí, bývá pasován na cvoka. Ano, Jan Šinágl interpretuje fakta dosti vyhroceným způsobem. Ale je to snad zločin? Podíváme-li se na jeho články zakládající žalobu, žádné popření nacistických zločinů v nich nenajdeme. Nepopírá je, pouze je zasazuje do velmi osobitého kontextu....

Proto si teď opakujme: interpretace faktů – jakkoliv se nám nelíbí – není popírání. Když Šinágl píše, že komunistický režim v 50. letech byl horší než vláda nacistů před atentátem na Heydricha, je to jeho interpretace a má na ni právo. Tím přece nepopírá zločiny hnědé ani rudé, pouze je staví do nezvyklého pořadí. ...

Protektorátní lež?

Šinágl cíleně nelže ani nepopírá zločiny, pouze je interpretuje tak, že se vymykají nadrilovanému způsobu uvažování. Bude-li jeho stíhání pokračovat, bude-li mu hrozit soud, pozorovatel získá pocit, že se tu neformálně ukotvuje paragraf s pracovním názvem "popírání logického vyústění dějin".

V praxi by to znamenalo zacementování "protektorátní lži". A to už by bylo hodně gumové pojetí zákona proti popírání genocidy. Kdepak. Nechte Šinágla psát a vybrušujte si vlastní argumentaci.

 

LN, 14.7.2012

Autor je komentátor LN

Zbyněk Petráček

Celý článek: http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-nechte-psat-sinagla-dmu-/p_spolecnost.asp?c=A120714_161245_p_spolecnost_wag

 

LN_Nechte_psat_Sinagla_ZP_140712

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S.

Trestní spis odeslala PČR Beroun na OSZ Beroun dne 9.7.2012. Dne 12.7.2012 mi osobně řekl SZ Šebek, že byl odeslán z OSZ Beroun na KSZ Praha. Tam mi dnes sdělili, že ho ještě nemají. Po 45 min. čekání vystavili na moji žádost potvrzení. Dozorující KSZ Mgr. Petr Bláha nebyl přítomen (vzal si na dnešek dovolenou). Při zpáteční cestě na OSZ Beroun jsem se opět zeptal na situaci. Pracovnice byla poněkud překvapená a dlouho se dívala do počítače. Budilo to na mne dojem, jako by něco nebylo jak má být. Vysvětlil jsem ji situaci. Nakonec mi po chvíli sdělila, že můj trestní spis byl odeslán sne 12.7.2012 na KSZ, tedy 3 dny po jeho odevzdání na poštu OSZ Beroun SZ Šebkem. Ten si dnes vzal také dovolenou. Pracovnice mi nebyla schopna říci, zda trestní spis odešel poštou či kurýrem. Poštou je to otázka jednoho dne u kurýra může dojít zřejmě ke zpoždění. Ostře formulovanou Stížnost jsem podal proti usnesení PČR, KŘPČR Středočeského kraje, k rukám OSZ v Berouně. Dozorujícímu OSZ v Berouně nic nebránilo ve věci rozhodnout. Přesto byla moje stížnost zaslána na KSZ V Praze? Zřejmě si KSZ vyžádalo tzv. dohledovou prověrku díky zveřejnění mé kauzy v médiích? Jiné, logické vysvětlení se nenabízí. J.Š.16.7.2012

P.S.

Pochopitelně se politici jak ve SRN tak v Česku obávají, že se téma může vyvinout do veřejné diskuse, což není jejich zájmem. Aby se situace uklidnila, nechají „zmizet“ můj „genocidní“ trestní spis, včetně důležitých dokumentů, údajně během přepravy Českou poštou mezi státními zastupitelstvími. Nelze nevycházet i z toho, že u tohoto tématu je opět třeba zajistit více mlčení. Tyto staré triky jsou obecně známe. Politici vždy najdou cestu jak politicky, tedy i společensky  brisantní témata, bagatelizovat. Německé Rádio Praha – mlčí, Německé noviny v Praze mlčí, sudetoněmecká kancelář v Praze – mlčí, vedení sudetských Němců v Mnichově – mlčí, německá tištěná média i televize – mlčí, člověk by mohl přece ohrozit „dobré sousedské vztahy“, že. Momentálně běží v televizi 40.dílů o atentátu na Hendricha, to musí jistě zanechat stopy. Nedivím se proto, že Rada ČT moji stížnost na skandální dokument MEIN KROJ, ani po 3 měsících,  stále ještě neprojednala, přestože jsem ji předal i osobně do rukou předsedy Rady ČT pana Milana Uhdeho. Jako by se „ztratila“, podobně jako můj „genocidní“ trestní spis. Ten ani po 7 dnech nedokázala Česká pošta dopravit z OSZ Beroun do KSZ Praha, ačkoliv normálně potřebuje pro tuto vzdálenost 1 den. Vidím, že o nová témata na tomto webu nebude nouze - ani v „okurkové sezoně“. J.Š. 19.7.2012


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře

+7 #6 Patrman 2012-07-17 16:57
Nejenze mame lhare a podvodniky mezi politiky od roku 1945, ale mezi lhare nutno zaradit i historiky.V minulych stoletich se najednou vynorilo mnoho narodnich buditelu a ti potrebovali podporu lidu a zacali vytvaret baje o slavne ceske historii a o nebezpeci od Nemcu. Jejich ulohu prevzali pak jiz novi politikove, kteri beztrestne lhali, jak nas narod trpi pod Habsburky a ti take potrebovali hlasy.
Stejne cile meli pak politikove za prve republiky a nepratele byli opet Nemci.
Take chteli vyhrat ve volbach.
Pak jiz zadne svobodne volby nebyly.
az v roce 1990 ale tam byl tak narod zblby, ze kazdy kdo otevrel hubu byl politik bez ohledu na jejich charakter.
Lez byla take prostredkem jak vyhrat volby.
Cestni lide to videli a proto k radosti tech lharu a podvodniku se do politiky netlacili.A PROTO TED UZ MAME CO JSME CHTELI DO RACHOTY Z VESELA
NEBO-LI DLE KOLLARA : NENARIKEJTE NA NESTESTI A OSUD ALE NARIKEJTE ZE JSTE SE DOSUD ROZUMEJSI SE NESTALI
-4 #5 Jo Je 2012-07-17 09:24
Myslim ze Komik je Klaus a vy...
+10 #4 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-07-16 19:07
Bylo by velmi krásné, kdyby skutečně na Hrad, tedy do funkce prezidenta naší republiky mohli být voleni, jen ti, teří byli pronásledováni komunistickým režimem. Jenže ti už jsou většinou staří.
Skutečností je, že pronásledování názorů, pokud se nejedná názorů výslovně zakázaných vždycky zasmrádá totalitou.
Poučme se z minulosti: jeden ze světových politiků - skutečně světových řekl:"Nesouhlas ím s jeho názory, ale udělám vše pro to, aby je mohl říkat.
Když jsme v roce 1989 stáli na Václavském náměstí a později na Letenské pláni, chtěli jsme, aby přestalo pronásledování pro názory odlišné s totalitní moci, rozhodně jsme nechtěli, aby nám vládli různí Klausové a Kalouskové ani ultraliberání ODS se svými antisociálními názory. Rozhodně jsme nechtěli, aby v parlamentu namísto ve vězení seděli komunisté, kteří si jenom změnili název, ale většinu svých názorů nezměnili. V té příležitosti mě napadl jeden vtip:"Co se stane s komunistou, když se ocitne v místě atomového výbuchu? Změní se v neutronové záření a škodí dál!
Protože v demokratickém státě nelze jinak změnit vládu a tím i její asociální zákony, než volbou, doporučuji obyvatelům naší krásné země, aby v příštích volbách dali této vládě a tomuto parlamentu svými hlasy, že jich už máme dost.
Názor, že nemáme jiné, je defétismus, tedy poraženectví! Máme jiné, lidí, kteří by této zkoušené zemi vládli lépe, je mnohem více, než těch, kteří nám dnes vládnou. Je jen naší chybou, že trpíme, že současné volební zákony zatím těm skutečně lepším brání se do parlamentu dostat. Antidefétistick ý názor je:
"Jsou naše zákony špatné, tak je změňme."
¨Proč pro vstup do PARLAMENTU existuje omezující totalitní procentní kvóta?:
1. Protože jí našim vládcům trpíme
2. Protože, kdby byla zrušena, skončilo by v naší zemi panství asociálních a korupčních politiků.
A to je právě to, čeho se tito politici bojí!
-2 #3 Vitezslav Haramule 2012-07-16 16:21
A PRECE SE TOCI, pane Sinagl.

Ja Galileo Galilei v 70.roce sveho zivota jako vezen klecici na kolenou a pred vami,Vase Eminence ( a pred 10 kardinali rimske inquisice)majic e pred ocima svate Evangelium, ktereho se dotykam svyma rukama odsuzuji, proklinam a osklivim si kacirstvi,ze se zeme toci kolem slunce. A DEJINY SE OPAKUJI A OPAKUJI A OPAKUJI. Nyni se tomu ale rika popirani genocidy.
+2 #2 Pavel 2012-07-16 15:01
Cituji Jirka:
Hezky napsané! Konečně má honza vstupenku na hrad, kdo nebyl pronásledován režimem, nemá tam co dělat. Klaus je důkaz.

Vy jste komik:-)))
-4 #1 Jirka 2012-07-16 14:38
Hezky napsané! Konečně má honza vstupenku na hrad, kdo nebyl pronásledován režimem, nemá tam co dělat. Klaus je důkaz.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)