Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sinagl_genocidium… Samozřejmě je pravdou, že počet obětí heydrichiády byl podstatně menší než počet sudetoněmeckých obětí. Nejen to – počet sudetoněmeckých obětí byl mnohonásobně vyšší! Jan Šinágl byl napaden za naprosto pravdivá slova.

 

http://nassmer.blogspot.cz/2012/07/i-ty-nejnizsi-pocty-sudetonemeckych.html

* * *

Sudetoněmecký landsmanšaft v Čechách. Stojí za ním antirudý Šinágl

Například zrušení Benešových dekretů si klade za cíl Sudetoněmecké krajanské sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, které v květnu zahájilo svojí činnost. Stalo se tak po té, co byl zmocněnci jeho přípravného výboru doručen rozsudek Městského soudu v Praze, jímž tento soud zrušil rozhodnutí ministerstva vnitra o odmítnutí registrace spolku.

 

"Nic nemůže způsobit větší škodu národu, než když je mu vzat národní charakter, zvláštnost jeho ducha a jazyka."

Emmanuel Kant

 

Sudetsti_Nemci_statistika_skod

„Kdo popírá minulost, popírá smysl sebe sama."

egyptolog Miroslav Bárta

Jan Šinágl, 14.7.2012

 

P.S.

Pochopitelně se politici jak ve SRN tak v Česku obávají, že se téma může vyvinout do veřejné diskuse, což není jejich zájmem. Aby se situace uklidnila, nechají „zmizet“ můj „genocidní“ trestní spis, včetně důležitých dokumentů, údajně během přepravy Českou poštou mezi státními zastupitelstvími. Nelze nevycházet i z toho, že u tohoto tématu je opět třeba zajistit více mlčení. Tyto staré triky jsou obecně známe. Politici vždy najdou cestu jak politicky, tedy i společensky  brisantní témata, bagatelizovat. Německé Rádio Praha – mlčí, Německé noviny v Praze mlčí, sudetoněmecká kancelář v Praze – mlčí, vedení sudetských Němců v Mnichově – mlčí, německá tištěná média i televize – mlčí, člověk by mohl přece ohrozit „dobré sousedské vztahy“, že. Momentálně běží v televizi 40.dílů o atentátu na Hendricha, to musí jistě zanechat stopy. Nedivím se proto, že Rada ČT moji stížnost na skandální dokument MEIN KROJ, ani po 3 měsících,  stále ještě neprojednala, přestože jsem ji předal i osobně do rukou předsedy Rady ČT pana Milana Uhdeho. Jako by se „ztratila“, podobně jako můj „genocidní“ trestní spis. Ten ani po 7 dnech nedokázala Česká pošta dopravit z OSZ Beroun do KSZ Praha, ačkoliv normálně potřebuje pro tuto vzdálenost 1 den. Vidím, že o nová témata na tomto webu nebude nouze - ani v „okurkové sezoně“. J.Š. 19.7.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-4 #12 Karel Adler 2012-07-18 10:35
Co se samostatnosti daných oblastí týká, byla přislíbena, až to bude proveditelné. Ovšem s místními Němci, kteří se nejprve "sčuchli" s Kominternou a později s nacismem to dost dobře nešlo. Masaryk odhadoval dobu nutnou na dostatečné ustálení poměrů, které by rozdělení Republiky do kantonů umožnily na cca 40 - 50 let klidného vývoje, je všeobecně známo, že to bylo vinou Němců, ať už československýc h, nebo těch z Třetí Říše, že ten čas k dispozici nebyl.
Požadavek, aby lidé placení z veřejných peněz dokázali komunikovat v českém jazyce byl logický a byl už v Badeniho jazykovém nařízení z roku 1895, tehdy ovšem němečtí kraválisté radši svrhli Badniho vládu, než aby to přijali. Je pochopitelné a logické, že pak o generaci později byli požadavky tvrdší, byť osobně se domnívám, že po úřednících z dané oblasti měla být požadována schopnost komunikace v obou jazycích, jak státním, tak menšinovém.

Cituji Jiri Nestler:
to Karel Adler: Pane Adler - v roce 1918 mela byt dana Ceskym nemcum autonomie dle dohody s USA. Cesko melo byt stejne rozdeleno jako Schweiz. Co se ovsem stalo? Benes poslal vojaky strilet do ceskych nemcu, do temer 100% nemeckych SUdet poslal ceske uredniky a nemci co neumeli cesky museli na hodinu opustit urad. ... + plno zbytečných hloupých keců ...
-2 #11 Karel Adler 2012-07-18 10:08
Když jim Češi připadaj jako tak prolhanej pronárod, Herr Neser, tak proč se vůbec vobtěžujou jim svou moudrost předkládat, to je drobet protismyslný, Nicht war?
*
Co se Bílé Hory a podobných chvil v historii týká, v té době se čeští Němci a jazykoví Češi nijak zvlášť navzájem nedolišovali a spor byl o dynastickou poslušnost (Habsburkové mnohokrát před touhle bitvou i po ní prokázali nedostatek obyčejného zdravého rozumu, byť jejich náhradníci byli zpravidla vyjádřením přísloví "dostat se z deště pod okap"), prý i husitský hejtman Prokop Holý měl být německého původu, takže je to zbytečné plýtvání časem - s Němci jakožto Němci začaly být potíže v Zemích České Koruny až někdy v druhé polovině 19. století, tipoval bych pod vlivem porážky v Prusko-Rakouské válce.
*
Řešit pravdivost slov Jiráska, Richarda Wagnera, Thomase Maloryho nebo jakéhokoli jiného mýtotvůrce je vtákovina a taktéž zbytečná ztráta času. Něco z jejich děl jako argument používají jen "političtí okultisté" snad ze všech národů už po staletí, ale nikdo slušný nebo rozumný. Politika je, jak kdosi řekl, umění možného. K tomu, aby po 1. světové válce vznikl obnovený Český stát bylo nutné přijít s jistými politickými fikcemi, jako třeba s národem Československým - ono je to obdobná fikce, jako jeden Německý národ (jen s tím rozdílem, že tuhle fikci uvedl do života už Bismarck o dost dříve) a měla pomoct zajistit fungující stát (a na téměř 20 let to i zajistila) a zabezpečit udržení obou jazyků a národů, jak českého, tak slovenského. Tím, že se čeští Němci nejprve sčuchli s Kominternou a následně s nacismem, si zlikvidovali možnosti pro rozumnou dohodu, protože té nemohli dosáhnout cestou požadavků buďto nesplnitelných, nebo splnitelných za cenu zničení vlastního českého státu.

Cituji Jiri Neser:
...
+3 #10 Jiri Nestler 2012-07-18 08:22
to Karel Adler: Pane Adler - v roce 1918 mela byt dana Ceskym nemcum autonomie dle dohody s USA. Cesko melo byt stejne rozdeleno jako Schweiz. Co se ovsem stalo? Benes poslal vojaky strilet do ceskych nemcu, do temer 100% nemeckych SUdet poslal ceske uredniky a nemci co neumeli cesky museli na hodinu opustit urad. Apropo s cechy a jejich nevhodnymi navyky i dnes je velice problematicke. Parkovani v travniku, vozeni odpadu do lesa, alkoholismus a narusovani nocniho klidu etc. Apropo Jirasek a Rukopisy to je lez jak vez. Hezky cesky prislovi. Interesantni, ze cesi se drzi historickych lzi jako BILA Hora *general na strane reformace byl Von Hohenlohe*, obdivuji vraha a zlodeje Zizku, vydavaji baje Aloise Jiraska za realnou historii. Clovece cesi jsou vice mene infantilnia prolhnani od principu
-5 #9 Karel Adler 2012-07-17 17:42
To byla odpověď Tatrmanovi, který se rozčiloval nad lživostí Jiráskovo Starých pověstí českých a obdobných literárních výplodů. S vražděním nevinných lidí to pochopitelně nemá společného nic. Nevinných mohla být část těch 45 tisíc obětí vyhnání, možná i značná část, ale lidi, kteří byli před válkou nějak namočení v rozbíjení Republiky za nevinné nepovažuji ani omylem, holt se někomu dostalo víc, než si zasloužil, byli to českoslovenští Němci, kdo s rozbíjením spolužití začal už po Badeniho jazykových nařízeních.

Cituji Jiri Nestler:
to Karel Adler. Pane Adler - mne fascinuje Vase znalost historie. A jeste vic jak mluvite v relacich "my". Vite jak se pozna ceska naivata a neznalost? Kazdy jouda zacne pouzivat My a nikoliv ja. To je jadro ceske prolhanosti. Buh vi jak to pane Adler pred 1000 lety bylo a nebo jste byl pritom? Ja to urcite nevim a Vy urcite taky ne. Co to ma ovsem spolecneho s vrazdenim nevinnych lidi? Co byste rekl tomu, kdyby se dnes Jizni Morava a Praha odtrhly od zbytku republiky? Neni to zas tak zcestne. Mozna mame spolecny jazyk, ale mentalita novodobych sudetaky a cechu je vyrazne odlisna.
+2 #8 Jiri Nestler 2012-07-17 15:45
to Karel Adler. Pane Adler - mne fascinuje Vase znalost historie. A jeste vic jak mluvite v relacich "my". Vite jak se pozna ceska naivata a neznalost? Kazdy jouda zacne pouzivat My a nikoliv ja. To je jadro ceske prolhanosti. Buh vi jak to pane Adler pred 1000 lety bylo a nebo jste byl pritom? Ja to urcite nevim a Vy urcite taky ne. Co to ma ovsem spolecneho s vrazdenim nevinnych lidi? Co byste rekl tomu, kdyby se dnes Jizni Morava a Praha odtrhly od zbytku republiky? Neni to zas tak zcestne. Mozna mame spolecny jazyk, ale mentalita novodobych sudetaky a cechu je vyrazne odlisna.
-4 #7 Karel Adler 2012-07-16 12:34
Vy považujete německé mýty (včetně mýtu o existenci jednoho Německého národa nebo "Písně o Nibelunzích") za pravdivější?! Vždyť jsou to mýty, tedy něco, co nepopisuje skutečnou historii (staré řecké báje a pověsti taky nelze brát jako kroniku vývoje peloponéského, maloasijského a obecně řecko-antických kultur od Mykén po Athény a Spartu). Král Artuš, abych bral asi nejznámější mýtus, také nejspíš neexistoval, eventuálně se nemuselo jednat jen o jednu osobu a jemu připisované činy se buďto vůbec neudály, udály se jinak nebo s jiným historickým "komparsem".
Mýty a legendy mají se skutečnou historií společné minimum, totiž to, že se také zabývají minulostí.
Podle genetických analýz se zdá, že Češi mají blíž, než ke Slovákům k Bavorům a k části obyvatel Rakouska. Fajn, genetika je moc hezká věc a na rozdíl od lidí DNA nelže, ale kultura je vázána obecně jazykem a výchovou, ne dědičností (nebo jen velmi okrajově). Historie Čech do 9. století je neprůhledná a nepopsaná nějakými kronikami, slovanská invaze byla zřejmě jen malopočetná skupina hrdlořezů, kteří místnímu, převážně keltskému obyvatelstvu vnutili svůj jazyk, ale nenamáhali se s přejmenováváním místních názvů, když je ovládané obyvatelstvo dobře zná. Ani Římané do Čech (na rozdíl od Moravy nebo Slovenska) nejspíš ani nepáchli a jestli sem někdy vlezli, zas odsud rychle vyčichli, protože co v takové studené zadeli? Později posloužil český jazyk jako prostředek, který oddělil a odlišil místní obyvatelstvo od západních sousedů. Nebýt Husovo reforem pravopisu, asi by nedošlo k oddělení češtiny a polštiny, společný stát vybudovat nešlo prostě z toho důvodu, že Češi by si nenechali vládnout z Krakova nebo z Waršawy a Poláci z Prahy. Němci (zvláště Bavoři) a další národy byli pozváni českými panovníky, aby tuto zemi zvelebili jako loajální poddaní českého panovníka, ne aby si kus uškubli a přidali ji Sasům, Bavorům, nebo Rakušanům...

Cituji Patrman:
LEZ JE SOUCASTI NASI HISTORIE...
+1 #6 Karel Adler 2012-07-16 12:05
Slušně řečeno - "Kecy v kleci." Počet 150 - 250 tisíc je získán pravděpodobně vycucáním z palce, případně započtením německy mlvících židů či (sudeto)německý ch odpůrců nacismu zavražděných v koncentračních táborech nebo části vojáků padlých někde na frontě. Ano, počet cca 40 tisíc, na kterém se shodla česko-německá komise historiků jako na zhruba snad odpovídajícm realitě je svinsky velký a je větší než počet obětí heydrichiády. Jestli si ale pan Šinágl neupamatoval ze studia dějin, ona jaksi nebyla jen heydrichiáda, ale vraždění českého obyvatelstva začalo podstatně dřív, přinejmenším v říjnu - listopadu 1939 a pokračovalo dokonce i po 9. květnu 1945. A celkový počet těchto českých obětí už vyšší bude. Pan Šinágl žonglováním se statitikou vyloučil židovské oběti, byť třeba pan Karel Poláček se považoval ze českého spisovatele židovského vyznání a rozhodně takový nebyl jen jeden pan Poláček. Tedy Šináglova statistika je buďto zmanipulovaná, nebo cíleně lživá, nechám na posouzení jednoho každého.
*
Odsun a s ním spojené zločiny byl kolektivním trestem pro skupinu lidí, která se před válkou dožadovala kolektivního práva (a kolektivní právo s sebou holt nese i kolektivní odpovědnost a kolektivní odpovědnost s sebou nese bohužel i kolektivní vinu - kolektivní vinu za 40 let bolševické tyranie Čechům pan Šinágl předhazuje v jednom kuse) a ano, nevinných, hlavně dětských obětí je nutné litovat, jejich pachatele identifikovat a aspoň (teď už nejspíš posmrtně) odsoudit, ale není možné z toho odvozovat cokoli dalšího a už vůbec ne možnost nějaké finanční kompenzace pro "sudetské" Němce (ta by byla po zásluze jen a pouze sudetoněmeckým odpůrcům nacismu nebo německy hovořícím Židům, kteří byli bohužel vyhnáni rovněž).
*
Tak a můžete mínusovat, nacisté!
+3 #5 Opět 2012-07-16 01:04
Zajímavé, jak dovede ten Šinágl být zábavný.. jako třeba s volbou citátů, kterými se snaží dokazovat své blábloly. Vždyť ten citát od Emmanuela Kanta docela přesně vyjadřuje to, co u nás (a nejen u nás) dělali Němci za války... a dělají dodnes! Nevím, jestli je to jen kouzlo nechtěného, nebo se projevuje Šináglova naprostá neschopnost logického myšlení, zaslepenost.
+3 #4 Vitezslav Haramule 2012-07-15 15:48
Nerozumim jedne veci.Komentare ktere jsou zde psany popisuji udalosti pred 67 lety a jsou psany temi, kteri maji znalosti a nebo si mysli ze je maji ohledne nasilneho odsunu nemcu z pohranici.Pokav ad se zde nepouzivaji vulgarni vyrazy tak vsechno je O.K.Zde jde ale o uplne jinou vec a to o sikanovani novinare, ktery se snazi odlisit lez od pravdy.To o co se snazi
justicni organy a nekdo od policie je velice nebezpecne.Hled at pravdu muze byt zlocin jenom ve state kde demokracie neexistuje a obcane jsou bojacne ovce.
+4 #3 Patrman 2012-07-14 17:15
LEZ JE SOUCASTI NASI HISTORIE
Ten, kdo studoval ceske dejiny od nepameti, tak stale hleda odpoved na otazku od historiku - jak to bylo s prichodem ceskych kmenu do Cech? A na to stale chybi odpoved - jiste na rozdil od jinych narodu slovanske kmeny asi neznaly pismo a proto nejsou po nich zadne pisemne pamatky, ale nejsou ani archeologicke, zatimco se u nas cas od casu nachazeji pamatky po Keltech a nejen
pamatky ale jmena vetsiny rek a obci ma keltsky puvod.Mnoho lidi si stale mysli ze Libuse si vyhledla za sidlo Prahu - Mesto vidim velike atd-bud ti nasi historikove jsou tak blbi anebo nevi, ze
Prag nebo Praha neni take od slovo prah ke dverim.Takovych Prag nebo Brag nebo Brug je po cele Evrope i v Portugalsku.
Kazdy vi, ze P je dosud zamenitelene s B.
Znamena to, ze nasi predci prisli do zeme, kde jiz zil kulturni narod a podle historiku jsme se s nimi smichali a oni
prevzali nasi rec.Neznam zadny narod, ktery by prevzal rec od mene vyvinutych narodu.Kdyby byli tak vyspeli tak si reky a obce pojmenovali sami.
Vsechno to nasvedcuje tomu,ze ti prvni
prichozi asi nemeli ani jmeno, kdyz cely tehdejsi svet, neznal jmeno Cech ale nazyval nas obyvateli Bohemie.
Nazev Cech a vubec Cesko do 16 stoleti nikdo neznal - vzdy jen Bohemia a nikdo nezkoumal kolik tam zije Keltu nebo pozdeji jinych narodu, vcetne Zidu,Germanu atd.
Chlubime se svoji starodavnou kulturou ale Praha ma vetsinu pamatek, ktere budovali cizinci.
Proc Keltove zanikli na tomto uzemi nikdo nevi- nabizi se vsak hypoteza - nebyli take nahodou odusunuti do Bavorska, kde nazev ma podklad prave keltsky - od Boju.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)