Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sinagl_Sokol_Mnichov_17.1.2008Kdyby mi to někdo ještě včera řekl, považoval bych ho za paranoidního hlupáka. Ano, tak špatný mám odhad: Janu Šináglovi, členu předsednictva Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, bylo sděleno obvinění pro přečin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia podle § 405 TrZ, jehož se měl dopustit publikací dvou článků: jednak citací z mého textu o Heydrichovi, jednak zmínkou, že existuje nepoměr mezi zdůrazňováním počtu obětí lidické tragedie a poválečného genocidia provedeného na sudetoněmeckém obyvatelstvu. Komentovat usnesení nebudu, vychutnejte si jeho nuance sami, pouze poznamenám, že mně osobně při jeho četbě vstávaly vlasy hrůzou.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!

Jan Šinágl obviněn za popírání údajného genocidia na českém národě za Protektorátu

Zná Václav Klaus norský Telavåg?

Jmenný seznam osob odměněných za pomoc při dopadení vrahů Heydricha

http://paragraphos.pecina.cz/2012/07/jan-sinagl-trestne-stihan-pro-popirani.html

! Doporučuji diskusi ke článku J.Š.!

* * *

Předvolání obviněného Jana Šinágla na PČR do Berouna na den 12.7.2012:

... Až 17. listopadu 1989 to prasklo. Studenti se shromáždili na Albertově, odtud se průvod vydal na pochod Prahou. V čele /spolu s důstojníkem StB Zivčákem - pozn. NN) kráčel důchodce Bohumil Hubálek, jehož otec byl popraven 18.7.1949 spolu s bojovníky proti fašismu mjr. Jebavým, kpt. Sabelou a pplk. Sokem. Důchodce nesl transparent "SVOBODU PRAVDIVÉHO SLOVA", ze zadní strany pak "JAN OPLETAL - JAN PALACH". Na Vyšehradské ulici estébáci průvod zastavili a transparent panu Hubálkovi vzali. Se státní vlajkou se do čela průvodu postavil "Milan Růžička" z VŠ báňské v Ostravě, který jinou trasou zavedl průvod studentů na Národní třídu. Tam nastal masakr - a vlajkonoš dělal mrtvého. Rozkřiklo se, že byl ubit student Martin Šmíd (shodou podivných okolností je dnes jeho matka pracovnicí redakce Radio Svobodná Evropa v Praze - pozn. NN). Ve skutečnosti nešlo o Milana Růžičku ani Martina Šmída - šlo o poručíka StB Ludvíka Zifčáka. Ludvík Zifčák je absolventem policejní školy v Holešově, kde studoval na katedře StB. Pod krycím jménem "Milan Růžička" působil jako agent-provokatér na Vysoké škole báňské v Ostravě, kam byl přijat bez přijímacích zkoušek. Už zde rozehrával všelijaké informační hry, má v tom bohaté zkušenosti.... Deset let ÚDV: ... vedené politickým vězněm Bohuslavem Hubálkem, působící při Ministerstvu spravedlnosti ...

Trestní oznámení podali zpěvačka Helena Vondráčková, její manžel Martin Michal a politický vězeň Bohuslav Hubálek, syn komunisty popraveného Bohuslava Hubálka. Informace z Internetu. Možná se jedná o chybu Bohumil-Bohuslav, možná se nejedná o tutéž osobu. Reálnější se zdá první varianta.

Životopis Bohuslava Hubálka - Poslanec NEČAS, předseda VOB hlasoval 6.XII.2001 při plenárním zasedání PSP ČR, ačkoli v prezenční listině Sněmovny měl zápis omluven. Vysvětlení = byl s předsedou KLAUSEM v Bruselu na zasedání Evropské unie, ale vrátil se dříve, oproti původnímu předpokladu. Jednání nezaznamenával žádný z televizních štábů, přítomných v budově, při právě probíhající společné schůzi PSP ČR. Možné návaznosti lze vyhledat podle rejstříku pojednávaných osob, nebo podle klíčových slov, na titulních stránkách zpravodajství DOKLAD. Obzvláště 12. + 16. + 25. listopadu 2001. Zápis pořídil Bohuslav Hubálek.

Převzato v plném znění z www.volny.cz/doklad-hubalek

https://www.sinagl.cz/phpbb2/viewtopic.php?t=1165&sid=f236ce8eaa1d5555f8ba463ecc471820

Zdravotní a sociální výbor (rekonstrukce - únor 1990)

Člen: Hubálek Bohuslav - http://www.psp.cz/eknih/1986cnr/rejstrik/vybory.htm

Odpověď Karla Hodka Bohuslavu Hubálkovi

Vazena a mila pani Haslingerova,

velice rad odpovim panu Hubalkovi, ktereho neznam osobne a ani nevim o cem mluvi? Jak on by mohl mit nejake zkusenost se mnou, kdyz ja jsem s nim nikdy ve styku nebyl a pokud se tyce navratu jeho e-mailu z Hlasatele, pan Hubalek muze dekovat jen agentu Hans Honnerovi, ktery jde pod nekolika jmeny: Jan Novak, Jan Neuman, John nebo Jan Newman, inicialky J. N., Hans Hönner, atd., atpod., roz. jmeno me bylo receno je Hans Lengstein? Co prijde do Hlasatele, at je to posta nebo e-maily, vse jde pres nej!!! Ja se jen osobne velice stydim, ze jsem na nej naletel jako mnoho jinych, z kterych on "vylakal" penize pro jeho tzv. antikomunisticke akce?? Vse to byl jen podvod. Jestlize se nemylim, Hlasatel ted vychazi jen jednou za mesic a jestli vubec, a taktez, pokud vim, clanky skutecnych antikomunistu v nem uverejnovane nejsou a uz ani nebudou. Pan Hans Honner prevzal roli byvaleho znameho spiona v exilu V. Chalupy, ktery dostal pres 700 osob do komunistickych koncetraku a z toho poctu jich bylo nekolik popraveno. V komunisticke tajne zahranicni sluzbe sel pod jmenem "Kral." Dnes, mila pani Haslingerova, jdu do zdejsi nemocnice na krevni zkousky, ktere jsou spojene s mou srdecni vadou. Dekuji Vam mnohokrate za uverejneni meho dopisu ci kratkeho clanku. S pranim vseho dobra jsem Vas s pozdravy Carl Hodek - a.k.a. Karel IV .......:-)...

http://fragmenty.cz/archiv/z82%20Dopisy%20z%20ciziny.htm

Čtvrtek 30. ledna 1992

Poslanec SL J. Ruml: Pane předsedající, vážené Federální shromáždění, milí hosté, parlamentní vyšetřovací komise byla ustavena z návrhu branných a bezpečnostních výborů Sněmovny lidu a Sněmovny národů 20. září 1990, usnesením Federálního shromáždění číslo 34, aby působila k objasnění událostí 17. listopadu 1989 včetně příčin, následků a jmenovité odpovědnosti, ať politické či trestní, jednotlivých osob odpovědných za brutální zákrok na Národní třídě.

Tehdy byli do komise plénem zvoleni tito poslanci: Petr Burian, Jiří Pospíšil, Jiří Ruml, Stanislav Devátý, Petr Toman, Štefan Glezgo, Štefan Bačinský, Július Bobovnický, Jaroslav Cuhra, Miloš Krejcar, Bohuslav Hubálek, Eduard Baštigal, Miroslav Jansta, Jan Vidím, Jiří Dienstbier ml., Jozef Šepetka.

Omlouvám se, že při přepisu dvě jména vypadla z rozmnožené zprávy, a sice jména pana Bohuslava Hubálka a Miroslava Jansty.

… 6) což považujeme za nejzávažnější, že po ustanovení vlády národního porozumění, kdy řízením ministerstva vnitra byli pověřeni tři členové vlády - Marian Čalfa, Ján Čarnogurský a Walter Komárek - nastalo v podstatě bezvládí. Materiály Státní bezpečnosti mohl vynést téměř kdokoliv.

…. Upozorňovali jsme na to už ve své dílčí zprávě koncem března loňského roku, kdy jsme současně uvedli, že máme konkrétní důkazy o tom, že některé spisy označené jako skartované dodnes existují a že máme konkrétní důkazy o tom, že některé spisy byly před skartací ofotografovány a tudíž rovněž existují. Jedinou metodou, kterou lze zabránit vydírání nebo dalšímu řízení spolupracovníků StB, případně různým politickým skandálům je, jak jsme tehdy dovodili, očista státních a zákonodárných orgánů od těchto spolupracovníků.

… První komise totiž vznikla již 29. listopadu 1989, kdy práci parlamentu i vyšetřovacích orgánů věnovali bývalí pracovníci StB mimořádnou pozornost. Toho dne, 29. listopadu 1989, se odehrály ještě dva důležité akty. Federální shromáždění suspendovalo ty články ústavy, které zaručovaly Komunistické straně Československa vedoucí roli ve společnosti a povyšovaly učení marx-leninismu na jedinou státní ideologii a současně byly do všech krajů rozváženy instrukce Státní bezpečnosti o práci ve změněných podmínkách, tedy o posilování vlivové a poziční agentury StB v nejdůležitějších článcích společnosti - v průmyslu, ve státním aparátu, na vysokých školách, v odborech i ve sdělovacích prostředcích. Tyto instrukce byly vypracovány den předtím, 28. listopadu 1989 a jejich příprava byla zřejmě součástí celkového plánu destabilizace a kontroly v době, kdy KSČ ztratila vládu nad vývojem situace v zemi. Proto se tak rychle a snadno zřekli vedoucí role, protože spoléhali na poměrně hustou síť spolupracovníků uvnitř všech významných orgánů, včetně nově utvářených a pod vedením vcelku neporušené organizační struktury Komunistické strany mohli úspěšně pokračovat v široce založené akci "Klín". Ztrátu politického vlivu chtěli vykompenzovat udržením a posílením moci ve sféře hospodářské, zachovat a ještě rozmnožit kapitál nakradený v minulých letech a využít toho, že prostřednictvím svých spolupracovníků v masmédiích mohou do značné míry ovlivňovat veřejné mínění....

http://www.psp.cz/eknih/1990fs/slsn/stenprot/020schuz/s020074.htm

O názorech Bohuslav Hubálka jn. si můžete udělat sami představu na tomto jeho webu. Bohuslav Hubálek st. se musí obracet v hrobě z názoru a jednání svého syna. Zdá se, že psychologickou pomoc či psychiatrickou péči už nepotřebuje nejen tento povedený manželský pár, ale i Bohuslav Hubálek jn. i odpovědný státní zástupce, který dělá z policie a policistů, s prominutím, blbce. Česká republika tak nadále potvrzuje a upevňuje své nikým neohrožené první místo na světě, ve věci plné realizace obsahu názvů Kafkastán a Absurdistán. „Pravda a láska“ tak i nadále uvolňuje bez odporu cestu zločinu, zločincům, bezpráví, bezcharakterním a upevňování společenských pozic na odpovědných místech lidem, kteří by se tam nikdy nemohli ocitnout, pokud bychom žili v normální, vyspělé a demokratické zemi a kteří by zřejmě měli problém se sami uživit poctivou prací, jako většina obyvatelstva. Pokud se toto nepokusí občané změnit, tak si svobodu a demokracii nezaslouží. S vládou zločinu, bezcharakternosti, neschopnosti a neodpovědnosti je očekává jen bída, bezpráví a chaos, na které doplatí opět nevinní a viníci zůstanou nepotrestáni. S minulostí jsme se řádně nevyrovnali a reálně nám hrozí její zopakování!

USA dnes slaví tradiční Den Vyhlášení Nezávislosti. Končí osobním, nekompromisním prohlášením signatářů:

"A k podpoře této deklarace, s pevným opřením o ochranu božské prozřetelnosti, si vzájemně zaslibujem jeden druhému naše životy, majetky a naši posvátnou čest.".

Takovýto muži nám dnes chybí - a nejenom České republice!

 

Jan Šinágl, 4.7.2012

 

P.S.

Tito lidé na mne podali toto „genocidní“ trestní oznámení. Na internetu jsem fotografii Bohuslav Hubálka nenašel. Dnes jsem ho čirou náhodou potkal v Senátu. Viditelně neměl nic na práci a jen bezcílně bloumal. V recepci Senátu jsem si ho vyfotografoval, sápal se na mne se sprostými urážkami, kdy byl pacifikován přítomným policistou. Proto se fotografie nezdařila – venku už ano, kdy opět pokračoval, jako duševně vyšinutý, ve sprostých urážkách. S Martinem Michalem si budou nepochybně rozumět. Jméno a fotografii státního zástupce snad budu moci brzy k tomuto povedenému triu doplnit...?!

Vondrkov_1Michal_2Hubalek_1_040712

Nepřekvapuje mne zas tolik, že veřejnoprávní média včetně bulváru dosud mlčí, ať už jde o toto TO, či ENDURING MEMORY, TO ve věci slavné polské režisérky Agnieszky Holland, TO na Ing. Michaela Hrbatu či mé ZOI k rukám předsedkyně Sněmovny M.Němcové ve věci válečného zločince Antonína Zápotockého – málokdy si dovolí státní instituce vůbec nereagovat na ZOI, paní předsedkyně Němcová už tak činí podruhé. Je pochopitelné, že obtěžovat a zdržovat od práce nezávislé a tudíž nekontrolovatelné občany, publicisty apod. je v zájmu mocných a ohrožených. Obtěžování a zneužívání peněz daňových poplatníků může trvat roky, podobně jako v kauze tzv. „nálepkových zločinců“, kdy na konci nemůže být jiný než osvobozující rozsudek. O ten ale těmto darebákům, nic jiného nejsou, samozřejmě vůbec nejde, protože takovou hloupost můžeme s jistotou vyloučit. Stále používají osvědčené estébácké praktiky, jen umně zaobalené do „demokratického, sametového pláštíku“. J.Š.

 

* * *

Milý ÚSTŘe aneb Ponížená suplika konformního publicisty

Tohle jsem si prostě nemohl odpustit…

* * *

 

Happy Birthday America!

Děkuji ti Ameriko za svoji svobodu. Za to, že jsi to nevzdala a nakonec světlo Sochy svobody porazilo tmu komunistického zla, v němž se tato země po čtyřicet jedna let nacházela. Pevně věřím, že jednou se národy světa, vedeny ideály, které stály na počátku existence Spojených států amerických, spojí v jednu velkou unii svobody a pokroku a na vlajce, která je dnes symbolem narozenin, přibude mnoho bílých hvězd v modrém poli. Být Američan není otázkou pasu, ale stavu duše, mysli a srdce. Neboť ten kdo sdílí hodnoty čtvrtého července 1776, Američanem bezpochyby je již dnes a Deklarace americké nezávislosti, první záblesk svobody v dějinách lidstva, je tak i jeho deklarací.

* * *

Ronald Reagan tribute


 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+8 #9 Vitezslav Haramule 2012-07-06 00:40
Ceska policie nema nic dulezitejsiho na praci nez zacit trestni stihani J. Sinagla na zaklade udani Vondrackove, Michala a nejakeho Hubalka.Duvod udani je
popirani "genocidy" a nebo osobni msta teto nepovedene trojice? Mezi tim cesti europoslanci protestuji proti tvrdym kontrolam nemeckych kontrolnich organu
ceskych obcanu na cesko-nemecke hranici
a nemci se brani ze se podstatne zvysilo pasovani drog z uzemi CSR.To znamena ze policie je vytizena nesmyslnym vysetrovanim nevinnych obcanu
jako je pan Sinagl a nemaji cas na potlaceni obchodu a pasovani drog.Pan Sinagl je snadna obet zatimco potirani obchodu z drogami je nebezpecne protoze tam jde policii o kejhak.
+12 #8 Patrman 2012-07-05 14:06
I kdyz nemusime verit v Boha, tak zlociny a vrazdy se nekdy za desetileti i stoleti priznavaji. Mohu souhlasit z tak krute msty na Nemcich po posl.valce, ovsem nikdo z cestnych historiku nemuze uznat, ze se to melo tykat kazdeho Nemce bez ohledu na jeho stari,nemoci nebo jeho odpor proti nacismu. Jako pametnik jsem nevidel nikdy nekoho, kdo se vratil z koncentraku, ze by byl mezi temi,co kradli a zabijeli. Proc je mentalita ceskeho naroda tak mstiva? To dela kazdy zlodej a vrah, aby ospravedlnil svoje zlociny.
A je tragicke, ze se nanasla vetsina, aby takove kriklouny usadila. Tim ten narod vzal za sve, ze kradeze a lzi patri k nasi spolecnosti. Necha se to vysvetlit dalsi povahovou vlastnosti - co te osobne nepali- nehas!!! Obavam se, ze tato vlastnost se stala jiz genetickou a jestlize je nejaka vyssi spravedlnosti, tak zato budou jednou pykat i ti mlcici. Zaverem citace Kollara - Nenarikejte pak na nestesti a osud, ze vas tak tvrde potkaly, ale narikejte, ze jste se jimi dosud rozumejsimi nestali- Slavy dcera. Co bylo nekomu ukradeno, nejen sudetskym Nemcum, rikeji krestane - nemuze byt pozehnane!! Genocida souvisi i s vyhanenim, kradezemi a vrazdenim. Nemci za Hitlera pykaji az dodnes - my budeme take jednou tak pykat, ze jsme te genocide prihlizeli.
-1 #7 leho 2012-07-05 01:57
Abych pravdu řekl, nevím, co si mám o tomhle myslet. Prošel jsem článek "7 dní a sbohem, Sudety" z minulého roku a z těch lží a eufemismů je mi, nevím jak to slušně napsat, no, napíšu to tedy, je mi k blití. Sprostá lež o "usmrcení" pouze lidických můžů a co děti a ženy zavražděné v koncentračních táborech? Užití eufemismu "usmrcení" pro sprostou vraždu bezbranných a úplně nevinných otců rodin, to se mi snad jenom zdá. Ale na druhou stranu musím uznat, že lhaní a hulvátské používání eufemismů by nemělo být trestné. Stačí když autorovi nadávají v Senátu.

Mám pocit, že policie obviněním chce pouze autora zostudit za státní peníze, což by nemělo být nutné, peníze daňových poplatníků by se takhle neměly používat. Pochybuji, že autor bude souzen a odsouzen natvrdo, možná to bude podmínka, něco jako Vladimír Stwora s patřičným tyátrem a reklamou okolo soudního procesu. A právě proto si myslím, že takové trestní stíhání je blbost...
+6 #6 Jirka 2012-07-04 22:08
Hmmm, tak to se dalo čekat! V ČR se vždy zavírají ti, co zbrojí proti vládě. Raději bez komentáře. Jeden z mála co tu bojuje za právo, svobodu a za odškodnění všech co nějak trpěli a ve finále seš obviněn za to, že to propaguješ – boj s nespravedlností ! Já jen doufám, že tě teď podpoří hodně lidí, protože propagace fašizmu je u tebe absurdní. V každém případě tě vítám ve světě, kde se hraje kartami STB a přeji hodně štěstí.
+5 #5 V.H. 2012-07-04 15:56
Cituji Denisa:
Helenko drž sa raz týchto satanistov porazíme!!! Modlime sa k všemohúcemu Bohu nech sa zbaví p. Šinágl toho satana čo mu ide z očí...

Ty blbe, nauc se nejdrive slovensky kdyz se za ne vydavas.Zadny verici slovak by nenapsal takovou chu ....nu.Kazdy desaty cech je idiot.
-14 #4 Denisa 2012-07-04 15:40
Helenko drž sa raz týchto satanistov porazíme!!! Modlime sa k všemohúcemu Bohu nech sa zbaví p. Šinágl toho satana čo mu ide z očí...
+6 #3 Vitezslav Haramule 2012-07-04 13:48
Popirani genocidy je dost vazne obvineni.Ja nejsem pravnik a poznal jsem ze obvineni je vyplod z chorych mozku ktery ani nechape vyznam tohoto slova.Prumerny obhajce musi toto obvineni smest ze stolu.Celou tu zalezitost vidim jako harassment ze strany Michala a Vondrackove a doufam, ze na to jsou v cesku take zakony.
+7 #2 bambasík 2012-07-04 13:16
No a co?Kdo chce být presidentem nejdříve musí za katr.Honzo čau
+10 #1 Pavel K. 2012-07-04 12:23
Neslýchané. Z genocidy by měla být naopak obviněna celá naše vláda. Neboť pokud nepočítám je a jim podobná individua, tak pokud to takhle půjde dál, tak z českého národa tu brzy nezůstane ani človíčka, protože celý vymře hlady.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)