Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pita_StanislavStanislav Pitaš, signatář Charty 77 a bývalý disident, v současné době pořadatel hojně navštěvovaných hudebních produkcí v Šonově u Broumova a provozovatel hospody, napsal otevřený dopis politikům vlády České republiky, v němž znechucen posledními událostmi a causami českých politiků viní vrcholnou politickou garnituru, včetně prezidenta Václava Klause, z korupce a mafiánských praktik. …  "Zničíte se sami. Samou nenažraností se začnete požírat (udávat) navzájem."

Celé znění dopisu vládě České republiky od Stanislava Pitaše:

Otevřený dopis vládě České republiky.

Všem vrcholným politikům.

Jmenuji se Stanislav Pitaš a jsem obyčejný hostinský v zapadlé vesničce v Sudetech na Broumovsku. V roce 1980 jsem podepsal Chartu 77, protože jsem nechtěl nečinně mlčet k tomu, co zde KSČ předváděla. Prostě měl jsem potřebu, tak jako dnes, se nějakým způsobem vyjádřit k celospolečenskému a politickému marasmu, který zde byl.

V roce 1985 jsem byl nepodmíněně odsouzen podle § 103 tr.z. Snižování vážnosti prezidenta republiky. A do roku 1989 jsem byl ještě ve výkonu trestu dvakrát. Mé jméno četl v listopadu 1989 Václav Havel na Letenské pláni s ostatními politickými vězni, abychom byli okamžitě propuštěni z výkonu trestu. Což se stalo a já jsem dostal od prezidenta Husáka milost. Ve všech případech Jsem byl plně rehabilitován. A ani ve snu mne nenapadlo, že za dvacet let od Revoluce budu znechucen politikou, tak jako kdysi.

Nikdo, kdo si přečte tyto řádky a kdo mne zná, mě nemůže podezírat z levičáctví. Od roku 1989 jsem volil jenom pravici. Ale, co předvádí v těchto dnech naše politická garnitura je vrchol hnusu. Jestliže svět znal naši zemi skrze Masaryka a Havla, jako nositele svobody a demokracie, tak dneska nás svět vnímá díky zlodějským praktikám Klause a korupčním aférám představitelů státu, jako bandu mafiánů.

Rozkrádáte tuto zemi a odměňujete sebe a své nohsledy nehoráznými odměnami v době, kdy chcete, aby si lidé utahovali opasky. Proč, jestli to s reformami myslíte vážně, nezačnete u sebe? Tak, jako nyní ve Francii.

Snižte si platy a jděte příkladem. Vždycky jsem byl rozčarován, když komunisté měli plnou pusu lidských práv a v kriminálech seděli lidé jenom za to, že se svých práv dožadovali. Vy se pro změnu oháníte finanční krizí a bojem

proti korupci a přitom se přímo podílíte na rozkrádání našeho hospodářství a politici v této republice jsou si jisti svým postavením natolik, že úplatky nosí veřejně v igelitkách nebo v krabicích od vína.

Chováte se jako křupani, kterým nic neříká politická kultura, morální zodpovědnost či zdravý selský rozum. Vy budete stále rozšiřovat státní aparát, kde zaměstnáváte desetitisíce neschopných úředníků, kteří jenom předstírají, že něco dělají. Vy a vaše ministerstva jste černou dírou, kam mizí miliardy bez jakéhokoliv efektu. Chápu, že reformy jsou nezbytné, ale nechápu, proč by je měli provádět ti, kteří nesou největší zodpovědnost za daný stav věcí.

To, že se zde stalo úplně normální krást a uplácet ve velkém, tak na tom má hlavní vinu Václav Klaus, který vykřikoval, že špinavé peníze neexistují a přitom tučná konta ODS zde i v zahraničí praskala ve švech penězi z úplatků.

Trapná jsou dnes slova T.G.Masaryka "nebát se a nekrást", když největší zloději jsou vláda, poslanci a prezident, který krade v přímém přenosu a dodnes se tím baví celý svět.

Jedna aféra stíhá druhou a viníci jsou za trest přeloženi na lepší místo.

ŠTÁBNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM,

ZBOHATNUTÍ STANISLAVA GROSSE,

TUNEL BLANKA,

LETADLA GRIPEN,

OBRNĚNÉ TRANSPORTÉRY PANDUR,

LETADLA CASA,

KAUSA NÁMĚSTKA MINISTRA OBRANY JAROSLAVA KOPŘIVY,

OPENCARD,

VĚCI VEŘEJNÉ,

PROPAGAČNÍ  KAMPAŇ V PRAZE,

TAJUPLNÝ SPONZORING VĚCÍ VEŘEJNÝCH,

ODKLONĚNÉ MILIONY KOCOURKA,

ÚPLATKY VE STÁTNÍM FONDU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ,

MOSTECKÁ UHELNÁ,

POSLANEC STANĚK (ODS) KRADL POHONNÉ HMOTY,

KAUSA ČEPRO,

KAUSA BÝVALÉHO MINISTRA BARTÁKA,

MAFIÁN PAVEL BÉM,

PROMOPRO ALEXANDRA VONDRY.

A KDO BYL POTRESTÁN ZA NĚKOLIKAMILIÓNOVÝ

NÁKUP PANA KALOUSKA V PODOBĚ VOJENSKÝCH PADÁKŮ, KTERÉ SE    ALE NEOTVÍRALY?

Světlou výjimkou mezi vámi jsou ministři Kubice a Pospíšil. Náprava je možná jedině tak, že vy se zničíte sami.

Samou nenažraností se začnete požírat (udávat) navzájem. Zapomněli jste se ovládat a to vaše mlaskání od koryt je totiž slyšet až v Bruselu.

Ve své závěrečné řeči u krajského soudu na jaře v roce 1989 jsem řekl, že "této vládě a prezidentovi už nikdo nevěří ..........".

Zloděj Klaus není můj prezident a vy mafiáni nejste moje vláda. Nikdo vám již nevěří. Nikdy vám neodpustím, že jste svým nenažraným a buranským chováním umožnili vyhrát levici v následujících volbách, a že pravice je

stejná verbež jako levice.

 

V Šonově 22. května 2012, Stanislav Pitaš

 

http://nase.broumovsko.cz/nazory/stanislav-pitas-ze-sonova-u-broumova-napsal-dopis-vlade-ceske-republiky.html

 

* * *

 

Diskutujte: Má veřejnost právo znát příjmy zaměstnanců Kanceláře prezidenta České republiky Ladislava Jakla a Petra Hájka? Samozřejmě!

Miroslav Tomeček Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. — 2012-06-26 13:01

pro "Oldřich": Národy v této zemi, zdá se, nejsou schopny vůbec reagovat; nanejvýš opilecky skákat jako dementní dav při sport. přenosech. Jinak se chovají jako stádo ovcí, vedené na porážku. Nikdy nebyli ochotni ani schopni boje za svá práva. Stačí se pravdivě podívat na heydrichiádu. A dnes???? Odírají nás ze všech stran. Podívejte se na Řeky, Francouze, Maďary, aspoň demonstrují, ale tady? Sbírají se podpisy, aby mohli bývalí bolševici sedět na hradě....  Jsem starý člověk, celý život mne bolševici trápili a teď je tento národ volí.... stydím se za tento národ.

 

Diskutujte: Kdy zavřou Kalouska?

Karel 4.H Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. — 2012-06-26 14:36

I když vyklouzne, tak se bojí. Cituji Kalouska: "10 let jsme to takhle ve vládě dělali, a teď nás Policie kriminalizuje. Máme posudek ..., že jsem postupovali správně. My jsme jediný správný výklad ..." Konec citace. To neznamená Kalousku a celá Vládo, že když jste to tak 10 let dělali, že to bylo správně. A Parkanová, ta táborská zpěvačka pro komunistické policajty, ta by taky měla zůstat na podiu u majorů Gagarinů a jiných budovatelských perel. Jak to tu může vypadat, když nám vládnou nevzdělanci a nebo všehoschopní členové Mensy? Jenže ... ono na každého jednou dojde. Nebojte se.

 

P.S.

Komunisté, jejich myšlení a způsoby vládnou nepřetržitě, nepotrestané zlo neodejde nikdy samo od sebe! Ve světě je běžná provize ve zbrojních zakázkách 20%. OMNIPOL kasíroval násobky tohoto „standardu“ a to má být podle pana Kalouska normální a v pořádku už celých 10 let?! Proč jiné země nakupují přímo u výrobce a ušetří miliardy? Asi proto, že se jejich politici nemohou skovávat za anonymní akcie a nemají, resp. dosud neměli strach z policie, státních zástupců a soudů. Poctivý občan zákonodárce nemá problém hlasovat pro zrušení anonymních akcií a pro podepsání dohody se zeměmi EU pro společný boj proti korupci. Viditelně máme v Parlamentu už roky nepoctivou většinu, která není ochotna tuto nemravnost a zhovadilost odstranit. K tomu je třeba je donutit, nebo vyměnit při příštích volbách, jinak zničí celou zemi. Je zločinem na národu a zemi, brát peníze tam kde nejsou, tedy u poctivě pracujících a tam kde jich je dostatek – nakradených – si netroufat a mlčet, pochopitelně ve vlastním zájmu!

 

Jan Šinágl, 26.6.2012

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #5 Pavel 2012-07-26 09:29
Cituji Jiri Nestler:
to Rudy> nevim jestli se mam hlasit zrovna k temto lidem jako Hus and Co. Historie ukazuje, ze minimalne Husismus nebylo to prave a byla to jen opona ke kradezim a vrazdam. Viz Husiti na Zbraslavi, kde zneuctili premyslovce. A 1. Republika - pokud se podivame na jakych zakladech vznikla, tak panbuh s nami

Asi jste nepochopil, že Hus a jeho myšlenky jsou ve vztahu k husitům asi jako slušná pravicová politika ve vztahu k ODS.
-2 #4 Jiri Nestler 2012-07-26 08:23
to Rudy> nevim jestli se mam hlasit zrovna k temto lidem jako Hus and Co. Historie ukazuje, ze minimalne Husismus nebylo to prave a byla to jen opona ke kradezim a vrazdam. Viz Husiti na Zbraslavi, kde zneuctili premyslovce. A 1. Republika - pokud se podivame na jakych zakladech vznikla, tak panbuh s nami
-3 #3 Rudy Krejci 2012-07-25 20:35
STANISLAV PITAS JE NOVOU VYZVOU K CHARTE
2012 ZA. OBNOVU NASICH NARODNICH CILU V TRADICICH HUSA, KOMENSKEHO A MASARYKA V RAMCI SVOBODNE A SJEDNOCENE EVROPY
-2 #2 Rudy Krejci 2012-07-25 20:25
STANISLAV PITAS A JEHO VYZVA BY MELA BYT INSPIRACI K NOVE CHARTE 2012 KTEROU SI UVEDOMUJEME KDO JSME, ODKUD A KAM JDEME, ZE JSME EVROPSTI OPTIMISTE A NE CYNIKOVE-/KAM VITR TAM PLAST/, NAROD KTERY CHCE HRDE ZIT V TRADICICH HUSA, KOMENSKEHO,A MASARYKA A JAKO TAKOVY CHCE ZVONIT NA SVETOVE ZVONICI SVOU HUMANITOU, KULTUROU A ZODPOVEDNOSTI. RUDY KREJCI, EMERITNI PROFESOR FILOSOFIE, UNIVERSITY OF ALASKA.FAIRBANK S.
0 #1 hana fadrhoncová 2012-07-23 14:10
Vážím si všech odvážných slušných a poctivých lidí. O to více, pokud se nebojí vyjádřit veřejně svůj názor.
Jen více a věštší kapky. S názorem, že se vladnoucí garnitira zničí sama se ztotožnuji.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)