Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ProminteDokázat, že společnost ČEZ byla tunelována svým vlastním managementem za tichého souhlasu jejího většinového vlastníka, vyžaduje víc, než jednuKalousek_a_Jezis houževnatou novinářku.

… Takže když to shrneme: I kdyby bylo zahájeno policejní vyšetřování a i kdyby se tento případ dostal k soudu, dokonce i kdyby byl reprezentant CEEI soudem shledán vinným z podvodu v soutěži o zakázku ČEZu, a dokonce i kdyby se rozhodnutí Daniela Beneše, který kontrakt vyjednal a podepsal jménem ČEZu, ukázalo jako chybné; i kdyby se všechny tyto věci skutečně staly, jediným potrestaným by byla nula (už dnes sedící ve vězení), která dříve řídila firmu, jež nenavrhovala sklady vyhořelého jaderného paliva pro národní energetické šampiony, ale jeviště pro koncerty Heleny Vondráčkové. … Žene vás čert! Zas jdete jako ovce. Není to žert, už zvěř se stala z lovce! Přítel je skřet a nad rozumem – víra! Vpřed! Jenom VPŘED! … a vpředu smrdí síra! „Karle Kryle! Už neryjeme držkou v zemi. Teď s námi budou orat… Změníme to?“ - A já na to: „Potrvá to sice, děvče. Ale – za pokus to stojí!“ Karel Kryl ZEMĚ LHOSTEJNOST

… Mám ale spíš pocit, že je to Romn, kdo má silnější důvody k obavám. Průmyslové kamery, umístěné v pravidelných rozestupech na dva metry vysokém plechovém ohrazení, obklopujícím jeho opevněné sídlo ve svahu na Praze 5 (které vlastně trochu připomíná bezpečnostní ohrazení kolem jaderné elektrárny Temelín), nevzbuzují právě dojem bezstarostnosti a nenucenosti.

Roman dnes skutečně nemůže mít lehké spaní. Čtenáři možná zaznamenali, že česká protikorupční policie dostala v květnu od pražského státního zástupce za úkol znovu otevřít vyšetřování smluv dojednaných mezi ČEZem a Škodou Power. Kancelář státního zástupce oznámila, že „provedený audit odhalil, že policie v této věci dostatečně neověřila informace získané z veřejných zdrojů a nerozhodla o autenticitě dokumentů, na jejichž základě bylo vyšetřování zahájeno.“ Nové informace, o nichž je v prohlášení řeč, jsou zřejmě právě ty zveřejněné v MF Dnes.

… Někteří ze zarputilých čtenářů mého blogu mě také občas obviňují, že jsem ČEZem posedlý, konkrétně jeho rozhodnutím zadat projekt a výstavbu meziskladu vyhořelého jaderného paliva v areálu temelínské elektrárny firmě s názvem CEEI. Do jisté míry mají pravdu. Opakovaně a detailně jsem se snažil vysvětlit, proč se domnívám, že toto rozhodnutí smrdí (jemnější výraz by byl v této souvislosti nevhodný).

Klíčovým důkazem v případném budoucím vyšetřování tohoto obchodního vztahu by byla německá licence na výstavbu meziskladů vyhořelého jaderného paliva, údajně držená firmou CEEI. Tento dokument tvoří podle mluvčího ČEZu Ladislava Kříže součást kontraktu mezi oběma společnostmi. Byl to tento dokument, který umožnil firmě CEEI, aby se vůbec tendru vyhlášeného ČEZem účastnila. A podle Křížovy kolegyně Evy Novákové byl zároveň důvodem jejího vítězství v soutěži. Avšak německá firma, která měla licenci firmě CEEI poskytnout, tedy dceřinná společnost největšího evropského výrobce kontejnerů pro uchovávání vyhořelého jaderného paliva, popírá, že by to někdy udělala.

… A teď přichází šokující část celého příběhu. Pokud by se licence ukázala být padělkem, člověkem za to zodpovědným by byl Martin Peter, který dokument jménem CEEI údajně podepsal. Peter už je ovšem ve vězení! Takhle to, drahý čtenáři, na světě chodí...

Takže když to shrneme: I kdyby bylo zahájeno policejní vyšetřování a i kdyby se tento případ dostal k soudu, dokonce i kdyby byl reprezentant CEEI soudem shledán viným z podvodu v soutěži o zakázku ČEZu, a dokonce i kdyby se rozhodnutí Daniela Beneše, který kontrakt vyjednal a podepsal jménem ČEZu, ukázalo jako chybné; i kdyby se všechny tyto věci skutečně staly, jediným potrestaným by byla nula (už dnes sedící ve vězení), která dříve řídila firmu, jež nenavrhovala sklady vyhořelého jaderného paliva pro národní energetické šampiony, ale jeviště pro koncerty Heleny Vondráčkové.

Myslím, že je to dost na to, aby se z kohokoli normálního stal člověk posedlý a nesnesitelný!

 

Celý článek: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/james-de-candole.php?itemid=16648

* * *

Takového dekretu může Beneš ještě litovat

Klausova éra

P.S.1

Odborná německá firma měla nabízet vybudování skladů na vyhořelé jaderné palivo za cca 800.000.000,-Kč, nakonec ho vybudovala firma z „neoboru“, s nejasným původem a nejasnými vlastnickými vztahy za cca dvojnásobek ceny, tedy za cca 1.600.000.000,-Kč, bez výběrového řízení!!! Kalouskovo ministerstvo a jeho finanční útvary, do jehož gesce kontrola ČEZu patří, to najednou vůbec nezajímá. Veřejnoprávní média k této kauze, kdy kauza Davida Ratha je v tomto směru o ničem, mlčí…?! Zlí jazykové tvrdí, že těch cca 800.000.000,-Kč o které stála výstavba úložiště navíc, bylo rozděleno do stranických pokladen stávajících vládnoucích stran…?! J.Š.

 

P.S.2

Žene vás čert! Zas jdete jako ovce. Není to žert, už zvěř se stala z lovce! Přítel je skřet a nad rozumem – víra! Vpřed! Jenom VPŘED! … a vpředu smrdí síra! „Karle Kryle! Už neryjeme držkou v zemi. Teď s námi budou orat… Změníme to?“ - A já na to: „Potrvá to sice, děvče. Ale – za pokus to stojí!“ Karel Kryl ZEMĚ LHOSTEJNOST

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)