Bulletin č. 05/2018

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 6:07

Trestní stíhání v ČR nelze objednat?! To musí tvrdit jen soudci, občané mají jiné zkušenosti!

IUSTITIA slepa zenaV České republice je možné objednat si nejen vlastní nevinu, ale i vinu nevinného !!!

„Co s tím? Velice se obávám, že teď už nic, protože je zkrátka pozdě: šance postavit soudnictví i státní zastupitelství od základu znovu tu byla krátce po r. 1989, poté se okno příležitosti nevratně zavřelo. V justici zůstali lidé, kteří neměli morální předpoklady k takové práci, a ti si instituce, ve kterých působili, postupně upravili k obrazu svému. Viníky hledejme, jako u řady dalších nedostatků, u tehdejších proponentů nutnosti zachovat právní kontinuitu s komunistickým právem, jež byla s lehkostí pro onu dobu příznačnou rozšířena do požadavku kontinuity personální, tedy primárně u Pavla Rychetského a Zdeňka Jičínského, jímž tímto vztyčujeme fiktivní sousoší. Díky vám, pánové!“

Tvrzení, že policie, státní zástupci a soudy nezneužívají trestní právo v politickém boji mezi politickými stranami k oslabení politických soupeřů nebo uvnitř politických stran uvěří jen neinformovaný, nebo naivní. Pochopitelně, že nejvyšší představitelé to popírají ačkoliv dobře situaci znají. Nemohou říci nic jiného. Níže několik nejznámějších kauz pro osvěžení paměti:


Číst dál

Jiří Wonka žádá omluvu po Václavu Černíkovi za pomlouvačné výroky o Pavlu Wonkovi

WonkaDne 31.1.2018 proběhlo jednání u OS Hradec Králové. Jako přímí svědci pomluv byli soudem předvoláni politický vězeň Jiří Kubík a předseda Sodales Solonis z.s. Jan Šinágl. OS HK Wonka Cernik prg 310118Hradecký deník uveřejnil článek o soudu dne 1.února. Mezitím zaslal pan Jiří Wonka šéfredaktorce HD, v rámci tiskového zákona, svoji reakci se žádostí o uveřejnění a doplnění chybějících informací.

Připomínám fakta:

1) Vyšetřování prokázalo, že Pavel Wonka nikdy neudával. Soud řeší Černíkova tvrzení bez důkazů.

2) Soudce konstatoval jako důkaz i loňský trestní spis PČR Vrchlabí, kteří po TO pana Wonky na pana Černíka za pomluvu vyhledali všechny spoluvězně i dozorce z věznění na Borech. Všichni Černíkova slova o udavačství odmítli. 

3) Proběhla důkladná lustrace Pavla Wonky na ÚSTR, ABS, MV ČR, archívu Vězeňské správy s negativními výsledky. 


Číst dál

Arkadij Babčenko: Západ nechápe, co se na něj z Ruska plíží

Putin socha svobodySvoboda slova je dobrá tam, kde se hraje podle pravidel. Svoboda slova je nástroj demokraticky vytvořené společnosti. Funguje jen v demokratických společnostech. Jako důležitý nástroj vlivu společnosti na státní moc. Ale v autoritativních společnostech se mění na nástroj propagandy. Společnost tímto nástrojem neovlivňuje moc, ale státní moc ovlivňuje společnost. Zotročuje ji. A, a co je ještě horší, rozvrací ji.

V Berlíně se nedávno odehrála podivná akce komunistů – ulicí Friedrichstrasse projeli na tahačích sovětské tanky a křižník Aurora s hesly “Lepší revoluce než válka”. Jakápak revoluce v Německu? K čemu Německo potřebuje revoluci? Jakou souvislost s tím mají ruské tanky a křižník Aurora, který se stal symbolem jednoho z nejstrašnějších státních převratů, který vedl k milionům mrtvých? Kdo tuhle přehlídku platí? Na první pohled vypadá taková akce nepatřičně, na druhý směšně. Ale když budete bušit do stejného cíle rok za rokem, věřte, že tato taktika přinese ovoce.


Číst dál

Zubov: Ruské tanky tentokrát v Česku nebudou zapotřebí

Zubov AlexandrKyjev/Moskva - Za "nepochopitelný a tragický" označil výsledek druhého kola českých prezidentských voleb ruský historik Andrej Zubov. V komentáři pro ukrajinský server Obozrevatel nazvaném "Tentokrát se to obešlo bez tanků" píše, že polovina Čechů dává přednost "tyranské diktatuře a xenofobii".

Zubov vyvolal před čtyřmi lety pozornost článkem v listu Vedomosti, v němž srovnával ruský postup vůči Krymu s politikou nacistického Německa před druhou světovou válkou. Zanedlouho poté byl propuštěn z moskevské diplomatické akademie. Po měsíci bylo sice propuštění zrušeno, nicméně akademie známá zkratkou MGIMO s ním neprodloužila pracovní smlouvu.


Číst dál

Liberálové, kliďte se

LegutkoRyszard Legutko, polský poslanec Evropského parlamentu a profesor humanitních věd, patří mezi nejvýznamnější současné konzervativní myslitele na světě. Jeho kniha Triumf průměrného člověka, jež nedávno vyšla česky, se setkala s velkým ohlasem u amerických paleokonzervativců. Tento znalec politické a antické filozofie v prosinci navštívil Prahu a v rozhovoru se mimo jiné věnuje problémům Polska, Evropské unie, USA a liberální demokracie, jejímž je kritikem.

… Polsko je jednoznačně nejsilnější regionální hrází proti ruské expanzi a skutečně není vůbec jasné, kdo bude zvolen příštím ruským prezidentem. Nemyslím si, že v Pobaltí v blízké budoucnosti nastane něco podobného, jako se stalo na Krymu či ve východní Ukrajině. Rusové nenapadnou Pobaltí s úmyslem anektovat část jeho území. To se nestane, protože by šlo o útok na NATO. Severoatlantická aliance by sice nezareagovala, jak by měla, kdyby se to stalo, ale válka nervů bude pokračovat. …


Číst dál

Svěcení pravoslavného Kříže na památku vojáků generála Suvorova mezi Žebrákem a Točníkem

Kriz napis web 030218Dne 3.února 2018 od 12:00 hod. (na silnici mezi Žebrákem a Točníkem), proběhlo svěcení pravoslavného Kříže na památku pochovaných vojáků armády generála Suvorova z let 1788-1789. Svěcení provedl otec Fjodor z Berouna, pocházející z Ukrajiny. Zúčastnilo se cca 50 lidí.

Iniciátorem byl „Muž Křížů“, kastelán hradů Žebrák a Točník, historik, učitel a právník pan Petr Zemánek. Po Kříži U Zabitého poblíž Vráže u Berouna (zavraždění obyvatel Loděnic německého původu) a Kříži v Postoloprtech (též masakr na obyvatelích německého původu) je Kříž „U sv. Blažeje“ již třetím. Níže můžete shlédnout obrazový záznam celého svěcení se závěrečnými slovy a poděkováním otce Fjodora a pana Zemánka.


Číst dál

Mučen za Krista: Kdo byl Richard Wurmbrand

Celý film natočený v Rumunsku, včetně samotného vězení, kde pastor Wurmbrand vydržel mučení a zcela osamocený záchvat. Tento mocný film jedinečně prezentuje příběh spíše živou akci než rozhovory. Dialog je prezentován v angličtině, rumunštině a ruštině (s anglickými titulky), aby se udržela opravdovost tohoto příběhu.

Mučen za Krista bude v divadlech po celé zemi od 5. března 2018.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing