Bulletin č. 35/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 11:23

Výzva k urychlené finanční podpoře Sodales Solonis z.s.

Solon s citatemDobrý den,

od 9.května 2017 byly na moji osobu vyhlášeny 4 exekuce ve výši bezmála 500.000,-Kč. Jsou spojené z obstavením mého domu, pozemku a soukromého bankovního účtu. Nemohu zveřejnit podrobnosti do konečného rozhodnutí soudu (vystavil bych se riziku další exekuce). To může trvat ještě několik měsíců až do pravomocného rozhodnutí soudu. Hrozí mi skutečná exekuce v důsledku zablokování mého soukromého účtu, nemožnosti platit účty a nemožnosti vzít si půjčku, která je exekucí znemožněna. Z mého pohledu jde o boj za svobodu slova, tzn. nezávislost médií. Soud mi zakázal psát jako jedinému o tom, o čem jiná média mohou psát roky a daleko podrobněji. Kdo můžete nezávislou činnost Sodales Solonis z.s. finančně podpořit, můžete tak učinit na jeho transparentním účtu níže s pozn. VOICE OF FREEDOM. Věřím, že je nemálo těch, kteří mé Bulletiny v českém a Newslleters v anglickém a německém jazyce oceňují a přejí si pokračování nezávislého zpravodajství. Po 15 letech nevýdělečné, každodenní práce pro naši zemi, bych nechtěl svoji nezávislou činnost ukončit v době, kdy je jí tolik zapotřebí. Děkuji vám!

 

Jan Šinágl, 11.9.2017    

 

Raiffeisen Bank – 68689/5500

IBAN CZ655500000000000068689

SWIFT: RZBCCZPP

* * *

Emergency Financial Support Needed for Sodales Solonis z.s.

Aufruf zur beschleunigten finanziellen Unterstützung Sodales Solonis z.s.



Zmizelé „šumavské Lidice“ Zhůří dne 9.září 2017: Kříž smíření, Oltářní kámen, Artefakty, projevy

Zhuri ucastnici a kravy 090917Se zpožděním jsem se i letos mohl zúčastnit tradiční mše a setkaní na místě zmizelé, nádherné šumavské vesničky Zhůří, barbarsky srovnané ze zemí komunisty. Zhuri Kriz smireni 090917Od letošního roku se v Kříži smíření nachází i prsť ze Švédských šancí u Přerova, společně s prstí z obce Lidice. Věřím, že jsem ve svém projevu řekl to, co by mělo být neustále připomínáno. Ocenění pana Františka Hýbla presidentem SRN je dalším krokem ke smíření mezi Čechy a Němci. Teprve až se podobných, vstřícných kroků, tolik potřebných, dočkáme i od presidenta České republiky, budeme se moci zařadit mezi vyspělé země i duchovně.   

 


Číst dál

TK odpůrců znovupostavení Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze

TK Mariansky sloup info vchod 070917Určitě se to taky dá nechat, jak to je, žádný sloup na Staromáku nestavět, a zůstane místo na velkoplošné obrazovky, trhy, showbiz, předzahrádky a tak dále. ALN ON Slavne vitezstvi MS 180917 bude klid - na zábavu… Zvony pamatují, lidé ne...

Konala se 7.9.2017 od 11:00 hod v Kostele čs. církve husitské a knížete Václava na Zderaze v Praze (Reslova 6, poblíž Tančícího domu). Podrobnosti následují. Společně s evangelickým knězem Janem Dusem jsme byli jedinými oponenty. Pořídil jsem zvukový záznam z vystoupení početných panelistů a následné diskuse, kdy můj hlas nebyl zrovna vítán. Natočil jsem krátké video z vystoupení zástupce NEZ (Ne základnám) Václava Novotného. Snad už tiskovým mluvčím této proruské a Ruskem finančně podporované organizace (dostává prostor i ve veřejnoprávní ČT v diskusích i jinde). Společnosti pro obnovu Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze, pozvána nebyla. Na místě byl redaktor ČRo, ale odešel předčasně. ČT natáčela celou TK pro zpravodajství ČT 24.


Číst dál

Praha ČSR 1918-1938: výstava v dobových originálech v „Tančícím Domě potrvá do 25.10.2017

CSR TD vystava 1918 38 do 251017Výstavu jsem navštívil 7.října a ještě se tam vrátím. Hodina mi nestačila. Prospekt vlevo neinformuje zcela přesně. Výstava je rozložena do třech pater.CSR Bata batoh bota 070917

V suterénu se právě dokončuje výstava o Emě Destinové. Na každém patře jsou promítány dobové filmy a dokumenty. V prvním doporučuji především projevy Jana Antonína Bati, aktuální a oslovující i dnes. Je potěšující, že výstava je hojně navštěvována mládeží a školami. Nejeden školák (stejně jako tomu bylo u mne) se mohl dozvědět jak vznikl batoh, chcete-li baťoch – viz obě přiložené fotografie. Ta „gumovka“ vypadá i dnes tak, jako by právě sjela z výrobního pásu firmy Baťa. Kvalita, nápady a jejich realizace firmou Baťa jsou dodnes inspirující pro slušné lidi a poctivé podnikatele.  


Číst dál

Nejen Češi, jsme také Evropané

EU a vychodni ohenDžingischán a Zlaté hordy - Ukrutnosti socialismu internacionálního - Dodatek ke článku o Atommuseu v Míšově.

… Všechny ty atomové bomby a rampy byly odvezeny zpět do Ruska. Tam ovšem jsou jejich rampy namířené do Evropy tedy také na nás. Místa jsou známa. Oni se s tím netají. Když se jich naši novináři dotazovali proč míří na nás na Evropu, dostali odpověď, že si je na svém území mohou postavit kam chtějí…

Socialistické Československo za Varšavské smlouvy a normalizace se neodvážilo odmítat ukládání sovětských atomových bomb na českém území. Došlo k němu v úložišti u vesničky Míšov mezi Rožmitálem pod Třemšínem a Spáleným Poříčím. Tam byly uloženy desítky atomových bomb. V těchto místech jsou dnes po odchodu Rudé armády a odvezení bomb v sobotu prohlídky v hlubokém podzemí všeho toho co tam zbylo i možnost nahlédnutí do „smluv“ o kterých jsme neměli ponětí. Dále byly atomové bomby dány do úložiště u hradu Bezděz. Kdyby se občané socialistického Československa tehdy odvážili odmítat tyto zhoubné zbraně na svém území tak jako dnes odpíráme dostát své povinnosti jako jeden ze 27 členů EU, došlo by v ČSSR k zatýkání komunistickou státní bezpečností a po divadelních soudech k potrestání hlavních „viníků“. Ti kdo vytvářeli atmosféru pro impuls hromadného exodu do dnešní Evropy se časem projeví.


Číst dál


Bison & Babiš – pravda vyjde najevo jako olej na vodu!

babis Budujeme stat pro 40 milionuAndrej Babiš: „Mne neumlčíte, nezastrašíte, nezastavíte, taky se mne nezbavíte. Vydejte mne, zbavte mne imunity, ať pravda vyjde najevo.“ – Babiš ve Sněmovně (6.9.2017 – 21 min.) pro všechny slušné občany naší země  – hra o vše!

Když Zdeněk Bakala 11. září 2004 oznamoval, že kupuje od Viktora Koláčka a Petra Otavy OKD, seděl vedle Otavy Miloš Růžička z Bison & Rose. Růžička nyní radí Milanu Chovancovi z ČSSD, díky čemuž se stal častým terčem výpadů Andreje Babiše. Krajský soud v Praze v pondělí vydal předběžné opatření, které nařizuje Babišovi držet jazyk za zuby. Soud Babišovi uložil „povinnost zdržet se tvrzení, kterými by přímo či nepřímo označil žalobce [Bison & Rose] za lobbistickou agenturu, lobbisty, manipulátory, provokatéry, ovlivňovatele či ovladatele České televize, vydavatelství Economia, a.s., Ministerstva vnitra ČR nebo předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky”. Ve volebním programu ANO Babiš naznačuje, že vládu ve skutečnosti neřídí Bohuslav Sobotka, ale právě Růžička a právník Radek Pokorný. Dokument ale Babiš nemusí stáhnout, protože útočí přímo na Růžičku, ne na jeho agenturu. Z právního hlediska má totiž politický poradce Růžička s Bison & Rose společného přesně tolik, kolik politik Andrej Babiš s Agrofertem.


Číst dál

Co je to za člověka? Přece premiér České republiky Bohuslav Sobotka!

Neuvěřitelně jednostranné, bulvární, lynčovní zpravodajství i veřejnoprávních médií proti Babišovi, popírá všechny zásady poctivého, objektivního, nezávislého, demokratického zpravodajství.Sobotka nejsem loutka
Sobotka a Pokorny

Co je to za člověka, který pošle dopis na vlastním hlavičkovém papíře a pak tvrdí, že dopis nepodepsal, že ho podepsal člověk, který už je mrtvý? Co je to za člověka, který popírá jakékoli povědomí o tom, jakým způsobem se dopis řešil, ačkoliv byl zpracován jeho podřízenými v součinnosti s jeho nejlepším přítelem? Co je to za člověka, který to po dalším nátlaku svede na další dva lidi, kteří jsou také mrtví? Co je to za člověka, který pod přísahou u soudu tvrdí, že na detaily už si nepamatuje. Co je to za člověka, který slibuje, že bude bránit zájmy své země a jejích spojenců, a potom upřednostní zájmy svého nejlepšího přítele a jeho klienta?


Číst dál

Příběh orientální

Uzunoglu YektaErgün Yekta Uzunoğlu je turecký imigrant žijící v České republice, známý tím, že byl cca 13 let neúspěšně stíhán jako hlava – patrně a limine neexistující – kurdské mafie v České republice, poté osvobozen a odškodněn. Ač je to podvodník, není prost intelektu a dokáže se s jelínkovskou obratností vetřít do přízně mocných.

Nyní ovšem, jak se zdá, narazila kosa na kámen a Uzunoğlu byl Okresním soudem pro Prahu-východ nepravomocně odsouzen pro trestný čin pomluvy a křivého obvinění, jehož se dopustil intrikami proti své exmanželce, o 24 let mladší Monice.


Číst dál

Šikana Nely Liskové poprvé v dokumentu

… Argument, že Lisková vystupovala jako honorární konsulka, jíž prokazatelně není, je směšný: i Bolek Polívka vystupoval bez jakýchkoli právních důsledků jako valašský král, jímž není o nic víc než Lisková konsulkou,..

Díky nové funkci legal.pecina.cz zde máme usnesení, jímž Krajský soud v Ostravě nepravomocně zrušil Zastupitelské centrum DNR, z. s., Nely Liskové. Co v odůvodnění předvedla soudkyně Marcela Kernbachová, představuje naprostou resignaci soudu na vlastní nezávislost; místo kritického přezkumu byl návrh označen za důvodný už proto, že ho podalo ministerstvo zahraničních věcí, a tomu jsou, jak známo, v České republice soudy při svém rozhodování už z Ústavy bezvýhradně podřízeny.


Číst dál

Vyšla kniha o úspěšné metodě léčbě rakoviny MUDr. Karla Fortýna!

Kalina kniha aversVítězství nad rakovinou - dlouhý ignorovaný průlom. Kniha popisuje okolnosti objevu z roku 1957 a zkušenosti MUDr. Karla Fortýna a jeho základní vědecký význam v bojiFortyn Karel proti rakovině.

Vážení, doporučuji Vaší pozornosti nově vyšlou knihu Vladimíra Kaliny „Dobytí rakoviny - dlouho ignorovaný průlom“ o úspěšné metodě MUDr. Karla Fortýna léčby rakoviny, kterou objevil již před 60 roky a je dosud stále odborníky opomíjena. Pod tlakem veřejnosti bylo již v roce 2001 nakročeno ke klinickým testům a naše medicína se mohla stát velmocí v léčbě rakoviny, avšak vše dopadlo jinak a proč? O tom se dočtete v doporučované knize, mimo dalších závažných informací o možné úspěšné léčbě rakoviny, na 340 stranách. Kniha je napsána anglicky. Informace o jejím objednání naleznete na: www.atid-cancertherapy.com - nejschůdnější dodání se pořídí přes Libry.


Číst dál

LIDL: Reklama zdarma

Ad LN 4.9.: Kardinál Duka: Smazání křížů je barbarství

Je švejkovské a groteskní, jakou „shitstorm" dokáže způsobit pytlík s mraženým gyrosem či chipsy v zemi, která je právem označová­na za nejateističtější v Evropě. Zmí­něné produkty se distribuují po celé „křesťanské" Evropě a na zá­padní i východní frontě je klid. Jen národ husitů a ateistů vidí v budo­vách bez křížů téměř zánik evrop­ské křesťanské civilizace. Přitom se jedná o týž národ, který se na dru­hé straně vehementně brání poskyt­nout azyl a křesťanskou pomoc vá­lečným uprchlíkům. Ministr Jurečka se svou výzvou k bojkotu řetěz­ce Lidi dopustil hned dvou přešlapů. Porušil ekonomickou neutralitu člena kabinetu a stará se o věci, kte­ré nepatří do jeho kompetence. Mi­nistra zemědělství má zajímat zdra­votní nezávadnost a kvalita potra­vin, nikoliv grafické provedení oba­lu. Kdyby Jurečka něco věděl o marketingu, pak by si uvědomil, že výzvy k bojkotu jsou kontrapro­duktivní a že on sám se svými „roz­hořčenými" spoluobčany přispěl k popularizaci obchodního řetězce. Ten se může smát pod vousy.


Číst dál

Podivné cesty v Točníku a v Žebráku?!

Tocnik EU napis 080917Bylo by zajímavé zjistit, kolik projektů za peníze EU považují občané za smysluplné a kolik za zbytečné?Tocnik EU silnice 110917

Uvedu dva příklady z mého okolí. První je z okolí hradu Točník, kde byla zhotovena cesta za peníze EU. Je v podstatě nepoužívaná, o kvalitě jejího provedení nemluvě – viz fotografie. Na její „kvalitu“ jsem doplatil, resp.  mé auto. Kvůli telefonu jsem na ní odbočil. Po skončení rozhovoru jsem chtěl vycouvat na hlavní a netušil, že na konci je nepřirozeně, příkře zalomená s příkopem cca 40 cm hlubokým zarostlým travou – odneslo to pravé zadní kolo a zadní nárazník. Nebezpečí existuje stále, upozornění na nebezpečné místo žádné?! Pak žalujte za špatný projekt, resp.špatnou realizaci, když už je jistě dávno po záruce za provedené „práce“. Kdo jen mohl takový šlendrián podepsat a převzít?!


Číst dál

Dopis obětí konkursních podvodů ministru Pelikánovi

Dopis 1 Sedlak Pelikanovi 310717… Vážený pane ministře, dovoluji si Vám sdělit následující, pokud je pravdivé tvrzení oddělení justičního dohledu, že role Ministerstva spravedlnosti v oblasti přidělováníDopis 2 Sedlak Pelikanovi 310717 soudců jednotlivými soudy k doručeným návrhům je evidenční a metodická, pak se autorovi dopisu spolu s ostatními členy Občanského sdružení „Oběti konkurzního podvodu“ nabízí dotaz, kdo provádí dohled na základním článkem č.38 odst.1 zákona č.2/1993 sb. a komu tento stav, nedodržování základních práv a svobod vyhovuje. Členům sdružení a slušným občanům rozhodně ne, neboť ve své podstatě vylučuje spravedlivý proces a ohrožuje právní stát. …

Vážený pane Šinágl,

pozorně čtu Vaše internetové články a prožívám je. Nemusím se všemi názory souhlasit, ale s tím, co se v naší společnosti děje po tak zvané sametové revoluci, bezvýhradně souhlasím. V minulosti jsem Vás oslovil se svou kauzou STEKO, můj text jste uveřejnil. S té kauzy jen připomenu bolševickou rodinu Komárků z Hodonína. Doba po pojmenované revoluci má své vítěze a poražený. Bohužel před revolucí i po revoluci stále mezi poraženými. Inkviziční procesy, nikým nekontrolované, porazí na přání kohokoliv a zvláště, když mezi prodejnými soudci jsou nadále pamětníci honu na třídní nepřátelé.


Číst dál

I Babiš má právo na obhajobu

babis Budujeme stat pro 40 milionu… Přesně toho se ale dopustila Česká televize v rámci Reportérů ČT, když na obrazovce prakticky přežvýkala žádost o vydání. S tím, že následně obrážela podezřelé, aby se jí k žádosti vyjádřili. To jsou vážně redaktoři tak tupí, že si myslí, že se někdo bude vyjadřovat k tomu, co ještě ani neviděl, nečetl?...

Každý by měl mít právo na adekvátní obranu proti trestnímu stíhání. Kolikrát se stalo, že policie má nějaké podezření, které vypadá na první pohled jasné a srozumitelné, ale pravda může být někde úplně jinde. To se týká i Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka a jejich kauzy Čapí hnízdo. Případ je na první pohled jasný. Oba vrcholní představitelé Agrofertu a její politické divize ANO za přispění Babišovy rodiny a dalších členů holdingu vyvedli z Agrofertu firmu, která se tvářila jako malá, vzniklá na zelené louce, aby si mohla požádat o padesátimilionovou dotaci. Když ji dostala, tak ji po několika letech opět v tichosti zaparkovali zpět.


Číst dál

Irma, hurikán století vzniklý na Kanárských ostrovech, dosáhl Karibiku, v neděli zasáhne USA

Hurikan IRMAHurikán Irma s nejvyšším 5. stupněm nebezpečnosti, vichrem o rychlosti 280 km/hod. a průměrem 200 km vzniklý už před pěti dny na Kanárských ostrovech lze sledovat živě na unikátní mapě světa. Zatím se přesunul přes celý Atlantik na západ a dnes ve středu ráno dosáhl ostrovů Karibiku. Jako první smetl Barbudu (Závětrné ostrovy). Míří pak na další karibské státy, hlavně na Kubu a poté i na Floridu. Na ní dorazí v plné rychlosti v neděli v noci. Nad pevnou zemí začne jeho obrovský vír bez kontaktu s mořem ztrácet rotaci a v úterý se nad Georgií po dvoutýdenní cestě Atlantikem rozplyne. Následky budou značné.

Viz živá mapa deště a větru v Karibiku na : https://www.windy.com/distance?rain,20.499,-70.071,6  


Číst dál

Kalkulujeme s OKD

Spočítejme si to. Pokud použijeme Babišova čísla, Zdeněk Bakala si na privatizaci OKD vydělal krásných 110 miliard Kč. Ale nevěřme Babišovi. Zkusme použít čísla Lubomíra Zaorálka, který mluví o 50-60 miliardách Kč v dividendách. Jde o konzervativní odhad toho, kolik Bakala vytáhl z těžební společnosti, který nezahrnuje byty v Kladně a Ostravě a další majetkové prodeje. Pokud Bakala za společnost zaplatil zhruba 10 miliard, zůstalo mu podle Zaorálkových propočtů 40-50 miliard Kč zisku. To z OKD dělá kauzu 800-1000krát větší než Babišův dotační podvod s Čapím hnízdem. Premiér Bohuslav Sobotka ale v pátek soudkyni řekl, že Evropská komise potvrdila, že akcie OKD byly prodány za tržní cenu. Počkat. Stát prodal blokační menšinový podíl v OKD za 4,1 miliardy Kč, Bakala ale jen na dividendách vydělal 40-50 miliard? A Evropská komise dala prodeji štempl, čímž Bakalovi umetla cestičku? Někomu to nevychází. Babišovi, Zaorálkovi nebo Evropské komisi.


Číst dál

Do drdolu rána

V 4 Visegrad… Polský postoj k EU je fantastic­ký: nasypte polským kravám do koryta eura a jinak si trhněte no­hou. Orbánovo Maďarsko zase pálí kadidlo na dvou oltářích, ev­ropském a ruském. V takové spo­lečnosti nemá Česko co dělat, leč by chtělo vzít roli ve fantasmagorickém polském plánu na Mezimoří, v němž by mohlo pouze šoupat nohama a mlčet. …

Docela mne rozesmála myšlenka mnou jinak vel­mi respektovaného ko­mentátora těchto novin. Nutnost udržovat a upevňovat spolek V4 (Polsko, Maďarsko, Slovensko a Česko) odůvodňuje totiž takto: „Tvoří ho země se společnou his­torií a zkušeností, bez ohledu na to, kdo, kde a jak zrovna vládne... A měla by existovat i určitá pojist­ka (rozuměj ona V4) pro případ, Že Němci pro něco zase nadšeně a kolektivně vzplanou, což se čas od času bohužel stává.“

To je rána přímo do drdolu. Podíváme-li se na „společnou histo­rii a zkušenosti“ za posledních osmdesát let, vypadá takto: V roce 1938 urvalo si Polsko čes­ké Těšínsko. Maďarsko si později urvalo jižní Slovensko a Podkarpatskou Rus. A jednotky sloven­ského štátu spolu s nacisty na­padly Polsko. Tak tak, společná historie a zkušenosti, ať kdo, kde a jak vládne.


Číst dál

STATISÍCE ISLAMISTŮ SE MODLÍ V CENTRU MOSKVY, odcházejí do IS

Východoevropská agentura pro boj s ruskou propagandou

1 září 2017

STATISICE ISLAMISTU SE MODLI V CENTRU MOSKVY 1Dnešní ranní Moskva, muslimský svátek Eid al Fitr. Foto pro všechny blouznivce, kteří se domnívají, že by nás mohl Putin ochránit před radikálním islámem. Na STATISICE ISLAMISTU SE MODLI V CENTRU MOSKVY 2území RF je podle tajných služeb samotného Ruska několik set tisíc radikálních islamistů. A 6 tisíc islamistů z Ruska ovládá svým vedením Islámský stát. Ruština je kromě arabštiny hlavní úřední jazyk Islámského státu.

Foto Alexander Mitrofanov


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing