Bulletin č. 33/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 15:32

Stateční a odvážní lidé v Rusku ještě nevymřeli - Ludmila Seredinceva!

Praha Kelin s prateli 080817Potkal jsem pani Sededincovou s její vnučkou v doprovodu potomka Donských kozáků pana Alexeje Kelina zcela náhodně v Praze, na Mústku 8.srpna 2017 a pořídil tuto fotografii. Jeho článek s fotografiemi je otřesným svědectvím doby.

… Zmizelé vesnice s vyvražděným nebo odsunutým obyvatelstvem připomínají osud našich Lidic a Ležáků. Jen je jich mnohem víc. Kostely vyhozené do povětří, zlikvidované hřbitovy, aby po původních obyvatelích nezůstaly žádné hmotné památky.  A ti co přežili, se stále ještě bojí. O to pozoruhodnější bylo setkání s těmi nemnoha statečnými. Patří k nim knihovnice Ludmila Seredinceva, nyní již důchodkyně. Dokázala se vzepřít nátlaku na falsifikaci voleb a tak v jejím okrsku byly volební výsledky výrazně odlišné než v těch okolních. … Cestou v autě byla velice zaražená a ptala se mne, proč ji vezu přes samá sídla zbohatlíků. Vzpomněl jsem si na zbídačené vesnice na kdysi bohatém Donu a pochopil jsem. Nechal jsem jí, ať si sama ukáže, kudy pojedeme dál. V Nečicích se rozplakala a poprosila, ať zastavím, protože to musí vyfotit. Jinak by jí to doma nikdo nevěřil, jak propastný je rozdíl mezi naším venkovem a tím co z nejbohatší části jižního Ruska udělali bolševici. V Želivě si připadala jako v pohádce.  Po návratu domů mi psala, že chce iniciovat umístění pamětní desky v Želivě. Místním papalášům se to nezdálo a tak paní Ludmila prohlásila: „Že se nestydíte! Nemám nic, jen jednu kravku na mléko. Jinak bych z důchodu nevyžila. Ale já jí prodám a tu desku zaplatím sama“. Zastyděli se… 


Číst dál

Prosba o podporu a pomoc dceři pilota RAF generálmajora Jana Romana Irvinga!

Irving pametni deskaVážení přátelé..., letci..., vojáci..., LIDÉ!Irving a dcera Iveta

Touto formou svolávám vás všechny - zkrátka LIDI, neboť pouze člověk jako jediný ze všech tvorů na této planetě umí vyjádřit soucítění, solidaritu, pomoc bližnímu, postavit se za práva utiskovaného a bojovat za spravedlnost. V tom všem je nyní třeba SPOJIT NAŠE SÍLY a postavit se zlu páchaném proti člověku a ještě k tomu bezbranné ženě. Čtěte tedy tento Ivetin příběh a fakta.

Toto je příběh jejího slavného otce. Nejvíce pomůžete urychlenou finanční podporou na transparentním účtu Sodales Solonis z.s. u Raiffeisen Bank – 195389/5500, IBAN CZ6455000000000000195389, SWIFT: RZBCCZPP, poznámka RAF. Kdo rychle dává dvakrát dává!


Číst dál

Výzva k odstoupení Jana Hamáčka z funkce předsedy Sněmovny!

LN hamacek Sedlak radar 210817Dobrý den pane Hamáčku,

Váš příspěvek je téměř dojemný. Zejména Vaše myšlenky jako: „…Dnes je máme (spojence). Tak si toho važme a snažme se udržet si je. Severoatlantická aliance a Evropská unie jsou těmi nejlepšími zárukami svobody…“ Ne, dále nebudu citovat. Já ale pamatuji jiné Vaše výroky. Např. na besedě na jedné VŠ v Brně, kde jste stál a hřímal v čele hysterické kampaně proti radaru v Brdech. Jak se to shoduje s Vašimi dnešními projevy? Dle mého názoru by nejlepší co byste mohl udělat je odstoupit. V podstatě lze litovat spojence, kteří mají za spojence takové, které vedou lidé jako Vy.

 

Josef Sedlák, Brno, 21.8.2017


Číst dál

Otřesná pravda o Severní Koreji: „V paprscích slunce“…

Korea film ruda hvezda„To jsou skuteční roboti. Ovce na pastvě jsou svobodnější.“ Karel MrzílekKorea film devce

Premiéra na ČT ART dne 22.8.2017 - pořad bude možné přehrát do 21.9.2017. Měl být vysílán ve 20:00 hod. na ČT 1 v den výročí okupace naší země komunistickými vojsky 21.8.2017

Kdo má málo času doporučuji si ho najít - jde o jedno z nejděsivějších svědectví o komunismu jaké jsem kdy viděl! Žáci jsou oslovování „vážení soudruzi žáci“, 21 min. - tajný nařizuje rodině jak se má chovat, 26 min. – pionýrský slib, 32 min. – novodobá „Hitlerjugend“, 37 min. – novinář se stává po dobu natáčení inženýrem v továrně, oficiálně se lidé zdraví, neoficiálně se minou mlčky, maminka děvčete pracuje v jídelně, během natáčení se stala vzornou pracovnicí na dílně, „Právě jsme splnili státní plán na 150%“ a za pár vteřin už na 200%, 53 min. – generál ve škole o amerických zbabělcích, 58 min. – gen. “Co bych měl teď říci?“ (před žáky), „Pogratulujte jim ke složení pionýrského slibu.“, 1:02 hod. – Otřesné fotografování rodin s dětmi …       

… jde o fenomenální diktaturu, ve které lidé pokorně žijí už víc jak padesát let. Z Koreje k nám prosakuje jen to, jak lidé pochodují, pracují, zpívají a pláčí. Přičemž to všechno dělají společně. To člověka samozřejmě ohromuje. Ohromuje ho především synchronnost činností těch lidí. Přitom jsou to normální lidé. …

Severokorejská dívka Zin-mi se připravuje na oslavy výročí nejvyššího vůdce Kim Čong-ila. Uznávaný ruský dokumentarista Vitalij Mansky dostává povolení sledovat celou její rodinu. Ovšem je mu umožněno filmovat pouze podle pečlivě připraveného scénáře, aby nic nenarušovalo obrázek života spokojeného lidu. Přesto je snímek úplným opakem propagandy. Dokumentaristé totiž nechali běžet kameru i ve chvílích, kdy jsou scény předem aranžovány severokorejskými „režiséry". Nebo ji namířili na usvědčující detaily, které mistrům manipulace unikly. Záběry, které neměly nikdy vzniknout, umně vložili do příběhu o zdánlivě šťastném životě v novodobé potěmkinovské vesnici. Film V paprscích slunce portrétuje Severní Koreu asi jediným možným způsobem – jako nezáměrnou situační tragikomedii.


Číst dál

Nina Špitálníková: Mezi dvěma Kimy

Mezi dvema Kimy aversUkázky z knihy koreanistky Niny Špitálníkové „Mezi dvěma Kimy“. I jen těchto pár postřehů vypoví o komunismu více než dost… Ovšem i severokorejští soudruzi udělají chybu – podle výpovědi Severokorejců i diplomatů se v místních luxusních věžácích v Pchonjanghattanu zapomnělo na výtahy.

… Země je po desetiletí ovládá­na naprostými psychopaty, přičemž pro­paganda a kult osobnosti dynastie Kimů je natolik absurdní, že se nedá brát váž­ně. Když jsem se před několika lety zača­la zabývat severokorejskou propagandou a životem v KLDR, poznala jsem, že fun­dovaných prací je pramálo. Testování a vývoj jaderných zbraní, statisíce mrtvých či uvězněných v kon­centračních táborech, režim útlaku, který porušuje základní lidská práva, země na pokraji hladomoru - vše se slévalo v ob­raz neomezeného Zla.

... Dívky v mládež­nických organizacích byly vyzývány, aby si braly například za muže vojáky, kteří utrpěli nějaká závažná zranění bě­hem vojenských cvičení. Stát tím chtěl zajistit vojenským invalidům laciné ošet­řovatelky pro nonstop službu. ...  “Nikdo nás nemůže přemoc!”, “Nezapomeňme na krví prolitou nenávist!”,  nebo také “Pojďme zvýšit produkci masa pěstováním dýní!” ...


Číst dál

Kam zmizelo zlato KSSS ještě před rozpadem SSSR?!

V roce 1985 byla zlatá rezerva SSSR 2400 tun. Za šest let se počet ingotů snížil desetinásobně, ale po srpnovém puči zůstalo státní bance SSSR „jen“ 240 tun zlata. Bývalý šéf ÚV Komsomolu Viktor Mironěnko později prohlásil: na účtech strany v té době bylo 11 miliard dolarů - peníze "vyrobil" Brežněv na ropném boomu. Sovětský svaz se ještě nezhroutil a úložiště ve státních bankách a měnových účtech se ukázaly být prázdné – dolary, zlato, diamanty ... zmizely v říjnu 1991. Mironěnko sám řekl o penězích prostě: "Někde zmizely. Pravděpodobně byly ukradeny.  … "¨ V roce 1999 se na jedné z aukcí v Hongkongu objevil zlatý ingot s razítkem Státní banky SSSR. V tomto případě okamžitě zasáhly čínské úřady a zlato zmizelo z dražby - spolu s majitelem. … V roce 1991 se v Moskvě uskutečnila řada tajemných sebevražd. Z oken svých bytů jeden po druhém vyskočili tři bývalí manažeři Ústředního výboru ÚV KSSS. Všechno se týkalo tajného plánu  převodu stranických peněz na soukromé účty. Kdo získal nesmírné bohatství bolševické strany, která přivedla zasloužilé členy komunistické strany k sebevraždě, a proč se tento příběh v naší době usilovně tají? ... Doporučuji přeložit celý obsah článku pod YT v ruštině pomocí Google. 

 


Číst dál

Vjelikaja Rasija…

Pod vedením soudruha Putina, prezidenta světa, vpřed! Země kde zítra již znamená včera - a ne jako ta zahnívající Amerika…

 


Číst dál

Úniky informací i časových souvislostí

Jestliže bylo o dotaci rozhodnuto již v roce 2008, nebylo by možné jakékoliv transakce stíhat jako trestný čin dotačního podvodu! Divím se některým novinářům, že bez mrknutí oka o dotačním podvodu píší a tato časová souslednost jim uniká.

Únik informací z policejního spisu může významně paralyzovat vyšetřování. Má-li být např. nasazena operativní technika a nějaký policejní „obchodník s informacemi“ vynese druhé straně tuto skutečnost, prosazení spravedlnosti může být zmařeno.

Vzpomínám si na policejního prezidenta, jak v roce 2010 vynesl informace ze spisu SFŽP přímo tehdejšímu premiérovi a ten informace dál pustil do médií. Policejní prezident sice následně rezignoval, ale aktéry kauzy se již potrestat nepodařilo.


Číst dál

Imunita

A je to znovu tady: debata o poslanecké a senátorské imunitě. Nebožtík domněle pohřbený v r. 2013, kdy byl na n-tý pokus prosazen návrh na její omezení (wikipedie tvrdí, že n = 20), se vykopal z hrobu, a jako strašidlo obchází za tichých nocí Sněmovnou i redakcemi moci přátelsky nakloněných, státotvornýchmedií

Poznamenejme, že převod nemovitosti/podniku na blízkou osobu za účelem získat dotaci, na kterou bych jinak neměl nárok, je bez ohledu na předvolebnost doby trestným činem, a že by se takové jednání normálně nestíhalo, je toliko odrazem zavedené praxe, kdy se mocným obdobná trestná činnost toleruje z jednoduchého důvodu, že jsou mocní (vzpomeňme, pars pro toto, případu expolitika Jaroslava Palase, jenž do svého horského pensionu investoval o 10 milionů víc, než oficiálně vydělal; policie trestní oznámení odložila, Palas měl v té době ještě příliš velký vliv).


Číst dál

Změna je možná

babis Budujeme stat pro 40 milionu… Když se Komenský zabýval otázkou, jaké faktory jsou důležité ke štěstí, dospěl k názoru, že jedním z nich je svornost. Čerpal z jedné moudré knihy, v níž se píše (dnešní terminologií): „Štěstěna (prosperita) přichází tam, kde lidé žijí svorně.“ Svornost neznamená, že ve společnosti budou převládat jednotné názory na klíčové otázky. Svornost je především o umění naslouchat, o vzájemném respektu a úctě, o ochotě přiznat chybu a případně ustoupit tak, jak to dělají ti moudřejší.

… Má-li vládnout právo, nemůže být člověk (ani náš oponent) trestně stíhán za něco, co v rozhodné době nebylo trestné. Dotační podvod je trestným činem od roku 2010. Ať se nám tedy žádost Farmy Čapí hnízdo o dotaci v roce 2008 líbí nebo ne, naše legislativa neumožňuje trestat její přijetí jako dotační podvod (více viz odkaz). http://www.nfpk.cz/glosy/libor-michalek/5100


Číst dál

Poslední 8. turnus Letního tábora v Praskolesích dováděl na Ranči v Hořovicích

Na ranči Václava Opatrného jsem po osmé navštívili stáje s koňmi a prohlédli si celý ranč. Na závěr se děti vydováděli jak se patříJ J.Š. 22.8.2017

  



Letní tábor Praskolesy 2017 – poslední 8.turnus opustil základnu…

Byl skvělý, jeden z nejlepších co jsem za léta zažil. Nechtěně jsem nechal běžet kameru z posledního loučení  (4:15 – 8:25 min.). Omlouvám se, ponechám „jak šel život“J Videa nestřihám, je to také svědectví, byť jiného druhu. Byla to zatím nejúspěšnější sezóna. Nás těší, že jsme všichni přežili ve zdraví, bez vážnějších úrazů i to, že po kontrolách hygieny, jsme obstáli i po anonymním udání, kdy i inspekce z ministerstva proběhla úspěšně. Tábor „praskal ve švech“ přesto jsme museli děti s těžkým srdcem odmítat, které doufaly, že budou mezi šťastnými na čekací listině, pokud  se pro ně uvolní místo… Přináším na rozloučenou 4 videa, abyste si sami mohli udělatt obrázek o našem Letním táboře v Praskolesích. Příští bude jubilejní 20.ročník, tak budeme muset patřičně „zapracovat“ na programu, aby toto výročí bylo pro všechny účastníky opět nezapomenutelným zážitkemJ 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing