Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN pribeh Capiho hnizda 221117Nemám problém s tím, když někdo umožní někomu, aby mohl dělat dobrou práci. Uvítal bych, kdyby Hnutí ANO podpořily pravicové strany, ale jsou zde jenLN BR klaneni 231117 podle názvu. Vláda naplňuje i jejich program, přesto odmítají spolupráci. Odhalují co ve skutečnosti jsou, jen prázdné slova, žádné konstruktivní činy ve prospěch země. Jsou stále stejné. Dokazují svým negativismem každodenně svoji prázdnotu a neschopnost, nemohoucnost, mnohdy i všehoschopnost…

Ostatně o podporu politických stran, které nesou odpovědnost za krádeže za posledních 28 let není co stát. Mají prý obavy z nových krádeží, přitom toho sami tolik rozkradli, že už pomalu není kde a co rozkrást. V jiných dimenzích zřejmě ani nejsou schopni myslet a uvažovat tito „aparátčíci“ ovládaní mocnými v pozadí.

Politicko-stranický populista europoslanec Jiří Pospíšil už se nechal slyšet, že bude řídit TOP 09 i z Bruselu? To tam má tak málo práce, nebo nebude spát? Na druhé straně moc práce s mini straničkou, odsouzenou k zániku, mít nebude, pokud bude zvolen? Bez poslanců Schwarzenberga a Feriho, by tyto starosti neměl. Jenom díky oběma, překročila TOP 09 „smrtelnou“ hranici 5% vstupu do Sněmovny.

Petr Bendl měl „nosit tašku“ už předsedovi SSM Vasilu Mohoritovi? Jeho bývalá ruská manželka Tamara byla v roce 2006 vyhlášena ženou roku a byla považována za „Královnu Pařížské ulice“ v Praze?! Mimochodem ho předseda ODS Petr Fiala pochválil za jeho „pracovitost“. Ano, to vidíme jaký má dům, majetek a okolí - díky dotacím, které si zařídil z pozice hejtmana.

Zvolení poslanci, kteří složili slib a avizovali předem odstoupení obdrží nemravný plat i odstupné?! - Za pár hodin v práci odměna 142 tisíc? Tak to je možné asi jen ve Sněmovně. Noví poslanci, kteří jsou zároveň hejtmany a mandátu se proto vzdají, získají totiž první plat 71 tisíc a stejně vysoké odstupné. Za sebou přitom mají zatím jen složení poslaneckého slibu a debatu o složení výborů. Proč teď do Sněmovny vůbec nastoupili, když už předem avizovali, že se funkce poslance vzdají? - Takový je bohužel zákon, který si poslanci sami odsouhlasili. Slušný člověk by to odmítl.

To, že hejtman Půta, hejtmanka Jermanová a senátor Hlavatý kandidovali na poslance považuji za jejich morální selhání, stejně jako opětovnou kandidaturu Hlavatého na senátora. O úctě k voličům to mnoho nevypovídá. Nemohu také nepřipomenout bývalou poslankyni Jermanovou, která se nestyděla po zvolení předsedkyní Sněmovny řídit její jednání v mikině. Potom se nedivme, že i do Národního divadla se chodí v „riflích“, když má veřejnost takové příklady nevychování. Ve vyspělých zemích by to nikoho nenapadly. Pokud by to vůbec někdo zkusil, rychle by skončil. 

Mimochodem každý odsuzuje Babiše za Čapí hnízdo. Bendl je jedním z odpovědných, který přispěl k odsouhlasení dotace. Pokud byla nezákonná, tak proč nejsou stíháni ti, co ji umožnili?! Má snad občan přejímat odpovědnost za špatnou práci úředníků a odpovědných?! Má být trestán „obdržitel“ dotace za to, že mu jí odpovědná organizace v rozporu se zákonem přidělila? Proč o tom hlavní média asi nepíší? Jen ukazují komu a čemu slouží. Rozhodně ne zemi a jejímu obyvatelstvu.

Přiložený obrázek o historii pseudokauzy Čapího hnízda (LN 22.11.2017?) je výmluvný. S článkem Břetislava Rychlíka (LN 22.11.2017) souhlasím, až na jeho konec. Viz má argumentace výše. Mediální hon na Babiše stále více ukazuje strach a paniku ohrožených. Nakonec budou jeho oběťmi jeho „zosnovatelé“ a Hnutí ANO jen posílí. Vše se jednou proti korupčníkům obrátí a „sklidí co zaseli“ - zaslouženě.

Imunitní výbor ještě nebyl ustaven a policejní aparátčíci už podávají žádost o vydání Babiše a Faltýnka Sněmovnou?! Poslanci by si měli příběh Čapího hnízda (LN 22.11.2017) připomenout a porozhlédnout se kolem sebe, zda mezi svými kolegy nenajdou někoho, kdo dataci Čapímu hnízdu schválil. Petr Bendl už naštěstí mezi poslanci není.

Oficiální webová TV ruského MO urazila naší zemi tvrzením o „záchranné“ okupaci z roku 1968. Oceňuji ohrazení prezidenta Zemana, ale vzhledem k závažnosti zprávy, kdy byla uražena ČR a její občané, měl prezident vyzvat Putina k veřejné omluvě, nebo na protest opustit Rusko. Takto se zachoval „polosvobodně a polonezávisle“. Ukázalo se, že Rusko neustále zkouší kam až může zajít? Když se někdo ozve proti nehorázné lži, ustoupí i když “porusku“…

Kdyby web MO ČR vydal lživou zprávu o Rusku, okamžitě by se ozvalo a reagovalo. Ostatně reaguje i na pravdivé zprávy – viz dokument Odvrácená strana světa o Čečensku, kdy po premiéře v ČT ruské velvyslanectví v Praze obratem volalo do ČT. Následně dokument zmizel z iVysílaní ČT…

„Nacisti mlátili člověka tak dlouho dokud se nepřiznal či neudával. Potom ho buď pustili, nebo, byl-li vinen, zastřelili. Bolševici mlátili člověka tak dlouho, dokud nepodepsal co si sami napsali. Pak byl buď zabit, nebo Gulag. Bolševikům nikdy nešlo v křesťanské Evropě o morálku, nebo pravdu, ale o moc, obsadit a nepustit. To je jejich pravda podložená marxleninismem. Sloužíme Rusku jako trojský kůň do Evropy.“

K.Mrzílek, 23.11.2017

* * *

Moskva je pobouřena posprejováním sochy Koněva v Praze

Maršál Koněv (1897-1973) se na konci druhé světové války podílel na osvobození Prahy, části Polska, Slezska a Saska. Vedl ale také krvavé potlačení povstání v Maďarsku v roce 1956 a působil v Berlíně v době výstavby Berlínské zdi v roce 1961. V roce 1968 pak zaštítil zpravodajský průzkum Československa před vpádem vojsk Varšavské smlouvy.

* * *

Připomínající, varovná slova. Umíme „řešit“ jen slovy a konstatováním. Za naši dnešní svobodu a blahobyt můžeme poděkovat Západu, přesto se prezident naší země dopouští kolaborace s Ruskem spoluprací se zločinným režimem, pohrobků těch, kteří nás o svobodu a prosperitu připravili po II.světové válce. Bere sebou podnikatele, jejichž seznam nechce zveřejnit? Rusko nám stále dluží, přesto miliardami podporujeme vzájemný obchod?! Takto se nechová nezávislý nejvyšší představitel země, ale jen poslušný sluha. Nelze proto vůbec vyloučit možnost, že skandální reportáž na webu ruského MO o „osvobozovací“ okupaci v roce 1968 byla součástí sofistikované podpory Zemana před novou volbou presidenta naší země…

Jediná smysluplná cesta je pokusit se mobilizovat společnost, aby přestala být pasivní ve vlastním zájmu. Konat je přikázání dne – a Boží přikázání!

Dnes je to především o morálce a penězích, ideologie jsou jen zástěrkou, kdy její dědictví využívá a zneužívá demokracii. Na komunismus nikdo normální nevěří, ani komunisté. Je to boj dobra se zlem, pokrytectvím, s úsilím o obnovení morálky a vlády zdravého rozumu.

Věřím, že časem i noví, mladí poslanci, přispějí k postupné výstavbě skutečně demokratického zřízení v naší zemi a urychlí tak odchod neschopných „starých struktur“ ať už z levicového, nebo pravicového spektra, které se liší jen názvem, ale ve skutečnosti jen málo, jak nám za posledních 28 let dostatečně ukázaly svými způsoby a chováním.

Je pozitivní zprávou, že Radek Vondráček byl zvolen předsedou Sněmovny. Představuje tip politika, který naše země životně nutně potřebuje. Umím si představit, že by se mohl jednou stát presidentem naší země. Můj hlas už má.

Doba ze změnila a bude nadále měnit. Fiala, Kalousek, Stanjura a jim podobní si to vůbec neuvědomují. Jejich vystoupení v médiích jsou zcela „mimo mísu“ a mají stále více komediální ráz. Ničeho jiného nejsou schopni. Se starým nelze budovat nové!

  

Jan Šinágl, 24.11.2017

* * *

Pro ČT jsem dělala od začátku let devadesátých a jsem jí za mnohé vděčná

Jana Lorencová Ovšem, když jsem dnes viděla rozhovor s Radkem Vondráčkem, snahu přerušit myšlenku, když na něco odpovídal, evidentní nespokojenost ze strany moderátorky s jeho odpověďmi...bylo mi zle. Ne proto, že R. Vondráček je z Ano, ale proto, že se už moderátorka ani nesnaží být aspoň trochu nad věcí, ani nepředstírá snahu po objektivitě, to je fakt už neuvěřitelné. A pokud říkám, že ČT jsem vděčná za mnohé, tak například i za to, že by mi tenkrát, v devadesátých letech neprošel způsob, který je v některých blocích běžný. Asi nemusím rozebírat, jaké způsoby práce mám na mysli, sami to tady často píšete. Ale můžete mi věřit, dnes je to naprosto jiná tv, než bývala. Nejsem zdaleka sama, kdo se s úctou a také svým způsobem s vděčností ohlíží za dobou, kdy byl ředitelem Ivo Mathé
https://www.facebook.com/lorencova.jana/posts/1870284692985792?comment_id=1871415042872757

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.40 (10 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 Jan Šinagl 2017-11-26 16:11
Děkuji panu Davidu Havlíkovi za upozornění na chyby, které jsem obratem napravil. Kdy četl pozorněji, zjistil by, že jsem nezapoměl v kritice na nikoho. Je známá věc, že emoce a nenávist zatemňují rozum. Jeho komentáře jsem byl nucen odstranit v důsledku opakovaného porušování etického kodexu tohoto webu, včetně vynucené blokace jeho různých IP. Vždy uvítám upozornění na chyby, nebo nové, doplňující informace. Chyby nelze nikdy vyloučit při množství informací, které zpracovávám bez podpory redakčního týmu. Jsou legitimovány množstvím zpráv, které často zveřejňuji jako jediný a patří to k riziku. Demokratická diskuse má smysl pouze tehdy, je-li věcná, bez osobních injektiv a emocí - příkladů vidíme dost v českém Parlamentu. Vážím si toho, že drtivá většina příspěvků je demokratická. Jen mizivá část zneužívá možnosti bez registrace k osobním útokům v pokleslé formě s prioritou kritiky mé osoby a témat, které jsou pro většinu společnosti stále tabu. Určitý čas jsem tyto příspěvky toleroval jako ukázku jak nemá diskuse vypadat. Nabývaly na množství a vulgárnosti, proto jsem byl nucen je odstranit a blokovat IP adresy. Že se jedná většinou o anonymní autory, často komentující pod smyšlenými jmény jen "harmonizuje" autora, obsah komentáře, tedy i úroveň intelektu za který samozřejmě nikdo nemůžeme. Bohužel, vzhledem k závažnosti mého zpravodajství nelze ani vyloučit možnost, že se jedná o cílenou, vědomou dehonestaci mé osoby a zpochybňování kvality mého webu. Paradoxně, ale logicky se to projevuje pozitivně, stejně jako chování většiny "pravicových" politiků a jejich stran, kteří žijí v minulosti a z minulosti. Naštěstí se doba mění a doufejme, že se ještě dokáží poučit i moji "kritici". Demokratickou možnost zúčastnit se na tomto webu diskusí stále mají, pokud dodrží jeho etický kodex - i demokracie musí mít hranice, nemá-li se stát chaosem a anarchií.
0 #1 David Havlík 2017-11-26 13:13
Vítám, že jste na základě mého upozornění odstranil ty nepravdivé údaje ohledně odstupného pro P. Bendla za toto volební období, kdy do sněmovny neprošel a nic nedostal, naproti tomu za pár hodin mandátu a nulové práce shrábla 142 tis. Kč mj. Jermanová z ANO. Na druhé straně by bylo slušností -pokud z Vaší strany nešlo o záměrnou dezinformaci, ale jen o chybu - poděkovat za upozornění. Odstranění slušně formulovaného upozornění o Vás, který se prezentujete jako demokrat, dosti vypovídá, ale bohužel v negativním smyslu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)