Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MSP 5 Iva kytka 190917

Somálka bez dokladů, která neumí číst a psát a je fakticky negramotná. Nedodá dokumenty ani k tomu, aby řádně byla podle českých zákonů přijata na studium. Ale největší problém je údajný hidžáb a neziskovky rozjíždí monstrproces zvíci poloviny vesmíru s cigánskou férovkou. Ne, toto skutečně není o svobodě náboženství, ani o svobodě a lidských právech. A není to ani o tom, co neoliberální pomatenci představují - tedy není to o (ne)nošení dlouhých vlasů či košil US Army. Tady nikomu ze žalobců nevznikla újma, toto je akce typu "zapálení říšského sněmu".

Rozsudek byl vynesen 19.9.2017 u MS Praha ve Spálené. Výstižně ho ohodnotil ve svém komentáři Tomáš Pecina, cituji: „… Souhlasit lze s tím, že řešení problémuMSP 6 prg 190917 přijde pravděpodobně legislativní cestou, protože to už takový český národní zvyk: místo, aby zákony stanovily základní principy a ty byly judikaturou vykládány, rozváděny a aplikovány, máme zákonem, nebo minimálně resortní vyhláškou, stanovenu pomalu i minimální a maximální přípustnou tloušťku knedlíku, aniž by někoho znepokojilo, že orgány státu ve svých esenciálních funkcích selhávají a je zde již téměř třicet let udržováno to, co jsem kdysi nazval imitativní demokracií. …“

Zde je celý zvukový záznam jednání a níže videozáznam rozsudku. Připomínám, že původně to vůbec nebylo o šátku. Ředitelka dr. Kohoutová jednala tak jak jí ukládal zákon a předpisy. Byly a jsou uplatňovány na všechny studenty stejně, resp. jednala ještě mnohem vstřícněji s pochopením pro situaci Somálky. Vstřícnost ředitelky byla zneužita s podporou ombudsmanky Anny Šabatové. Na tu je už podáno trestní oznámení. Ta dr. Kohoutové dokonce vyhrožovala - mj. jí vyslovila zákaz o kauze mluvit, přitom sama vystupovala v této kauze v médiích, kde veřejně v ČT lhala. Není divu, že ředitelka odmítla poskytnout samostatný rozhovor ČT pro jejich tendenčnost v informování veřejnosti o této kauze. ČŠI (Česká školní inspekce) původně stála na straně ředitelky školy, po nátlaku ombudsmanky stanovisko změnila? Bude zase odvolávat co odvolala…?!

V soudní síni byla přítomna poslankyně Olga Havlová, bývalá starostka MČ Radmila Kleslová (kde se nachází SZŠ), na chodbě zůstali poslankyně Černochová a Klaus ml. Kupodivu BLESK dnes referuje jen malým článkem převzatým z ČTK uprostřed listu. LN dnes ani slovo? Veřejnoprávní ČT opět nezklamala svým „zpravodajstvím“.

Takto svůj vztah k ČT komentuje: „Tak jsme se dohodli s advokátem. Když byl nějaký pořad, tak nás s advokátem nebo mě oslovili se žádostí o účast v pořadu v krátkém čase před vysíláním. Druhá strana na tom byla jinak, a tak jsme došli k závěru, že informace jsou nevyvážené. Po soudním jednání byli na mě dosti slovně agresivní v dotazech, přesto, že je můj advokát žádal, aby mě nechali v klidu, protože jsem vypovídala před soudem téměř dvě hodiny. Nechtěla jsem se dále nervovat, jaké to informace zase budou. Nesnáším nespravedlnost. Nikomu bych ty a taky nepřála. Ještě, že se mnou byla má rodina a ostatní.“ 

Rozhodně tato soudní bitva jedné statečné ředitelky proti silnému soupeři není ještě vyhrána. Není to jen o šátku, ale o právu, spravedlnosti a rovnosti před zákonem všech, bez ohledu na původ, národnost, kulturu a náboženské přesvědčení. Pravidla platí pro všechny stejně v rámci rovnosti všech před zákonem. Chci věřit, že ani nadnárodní zákony EU toto amorální jednání ombudsmanky a jiných českých institucí toto jednání neumožňují a nepodporují.   

Obhájce dr. Kohoutové Mgr. Radek Suchý si v prvním ani ve druhém stupni neúčtoval náklady. Váží si jejího statečného postoje. Po skončení bylo pozváno dr. Kohoutovou 15 lidí ke společnému obědu a posezení. Připomněla v úvodním přivítání, že jsem byl prvním, kdo se o kauzu zajímal a kdy se postupně „nabalovali“ další. Děkuji. I to vypovídá o  charakteru ředitelky školy. Mimochodem mezi pozvanými byl i jeden muž (po úrazu ve 12 letech oslepl). Dr. Kohoutová jej spolu s jeho doprovodem a svým advokátem přivezli do restaurace taxíkem. Taxikář si neúčtoval ani korunu - právě si vyslechl reportáž o soudu v rozhlase a pogratuloval i činemJ.    

 

Jan Šinágl, 20.9.2017

* * *

Anonymní 20. září 2017 10:30

Gogo: Somálka bez dokladů, která neumí číst a psát a je fakticky negramotná. Nedodá dokumenty ani k tomu, aby řádně byla podle českých zákonů přijata na studium. Ale největší problém je údjaný hidžáb a neziskovky rozjíždí monstrproces zvíci poloviny vesmíru s cigánskou férovkou. Ne, toto skutečně není o svobodě náboženství, ani o svobodě a lidských právech. A není to ani o tom, co neoliberální pomatenci představují - tedy není to o (ne)nošení dlouhých vlasů či košil US Army. Tady nikomu ze žalobců nevznikla újma, toto je akce typu "zapálení říšského sněmu".


Miloslav Ponkrác

* * *

Tomáš Pecina20. září 2017 10:34

Přesně tak, újma nevznikla a ani vzniknout nemohla. Ta by vznikla až v případě, že by se některá muslimka řádně přihlásila, nošením šátku porušila školní řád a byla za to potrestána.

* * *

Věc: Informace o podání oznámení o skutečnostech nasvědčujících spáchání trestného činu Mgr. Annou Šabatovou, Ph.D.

* * *

Petice na podporu ředitelky SZŠ v Praze dr. Ivanky Kohoutové

* * *

P.S.

Kdyby se dostavila studentka na SZŠ s rudým šátkem na krku, ředitelka by v rámci interních předpisů reagovala naprosto stejně. Bylo by potom zajímavé, jak by reagovala ombudsmanka, kdyby si u ní studentka stěžovala na diskriminaci? Pustila by se stejně do boje za právo nosit rudý šátek stejně jako nosit muslimský? Také by to byla otázka víry – v tomto případě možná shodné i s vírou ombudsmanky, byť v jejích mladších letech…. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)