Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Media manipulaceJsme schopni jednoty při stejném názoru, ne potřebné jednoty při jiných názorech v zájmu vyššího…

Proto to má naděje u nás tak těžké. Baťa psal jen pozitivní zprávy o lidech, práci a když negativní, tak hned jak ji vyřeší či vyřešil. Dobře věděl proč. Česká média jsou takřka všechna stejná – jen denně konstatování negativního, neřešení, nedotahování kauz do konce a nějakého výsledku a na druhý den zase stejně. Lidé čekají na pozitivní zprávy jako na „živou vodu“. Normální člověk stále stejný proud obsahového  negativismu instinktivně odmítá a nečte. Jeden z mnoha příkladů z FORUM 24 – o konkrétním řešeni, nebo cestě k němu, ani slovo? Záměr, nepopudit, vyhovět, nebo už je autor tak „zblblý“, že už ani jinak psát neumí, či ho to ani nenapadne? Samozřejmě, že každé médium manipuluje. Rozlišujme, která manipulují s veřejností negativně v zájmu mocných a těmi, které „manipulují“ s veřejností pozitivně v jejím zájmu.

Jakoby naše společnost bez „nenávisti a třídního nepřítele“ nemohla stále existovat? Kéž by bylo v naší zemi více lidí, kteří něco konečně pro nápravu věcí veřejných konkrétně dělají. Většina jen pasivně čeká co nastane. Ještě jsem nikde nečetl jak státu "Bureš" uškodil? Nezaregistroval jsem žádného člověka, kterému jako "agent StB" ublížil či způsobil nějakou škodu? Většina lidí vstoupila do KSČ či jejich organizací jen aby měla klid, mohla studovat, pracovat ve svém oboru atd. Komunismus jim byl zcela "ukradený", tak jako samotným komunistům, kteří ho měli jen "plná ústa". Morálně selhali, mají to být hned zločinci a nesmí mít právo zkusit napravit věci veřejné, každý jen kritizuje, nadává, ale tím také končí? Proč tedy ti co morálně neselhali nejsou v čele země? Nejsou, je jich málo, nebo si na ně jen hrají? Jsme stále postkomunistická země, kde komunisty zlikvidovaná morálka umožňuje vládu amorálních dodnes. Buďme rádi za každého, kdo se situaci snaží změnit od radnic až po vládu. Otakar Motejl. "Lid nemá mozek". Společnost vždy potáhnou dopředu jen schopní lídři. Jsou tím více potřeba, pokud tradice a občanská společnost byly zlikvidovány a společnost ohrožuje sebe samu. Instinktivně to cítí. Hnutí ANO nepochybně vyhraje volby i přes jistě připravované "senzační" odhalení, skandály a pomluvy. Můžeme jen doufat, že se nebude vraždit, jako v jiných zemích, kde mocní likvidují ty, kteří jejich moc, vliv a nakradené bohatství ohrožují. Jsou to ti, co stojí v pozadí kampaně "všichni proti Babišovi". Jsou si vědomi ohrožení svého „nakradeného blahobytu“. I oni se mohou po volbách dočkat "tepláků", stejně jako presidenti, premiéři a ministři v jiných zemích. Budou proto schopni proti Hnutí ANO sebezáchovně všeho. Naštěstí už dnes lidé nevěří stále stejným slibům stejných stran a politiků od listopadu 89.

Babiš jen konstatuje skutečnost tak jak ji vidí a vnímá většina lidí. Kolik miliardářů odvádí daně ze svých firem se sídlem v ČR? O kolik miliard přichází ČR od českých firem se sídlem v zahraničí, často nezjistitelným, resp. i jejich majitelů z řad politiků? Babiš je stálým tématem dne v médiích. Proč ne Kellner, nejbohatší Čech, jehož firma či firmy sídlí v zahraničí?!

Veřejnost už má „plné zuby“ a nechce číst o oznamování neustálých podvodů, obrovité korupci, krádežích miliard, kdy viníci je zjevní a odsouzeni jen zřídkakdy. Stejně jako za totality ani dnes si nejsou všichni rovni před zákonem. Je třeba, aby jasní pachatelé byli odsouzeni. Současná moc kryje zločince, kteří si ze zveřejňování zločinů nic nedělají. Občan je potom za hlupáka, kdy si přečte o zločinech, platí si soudy a policii, ale nikdo z „chráněných“ není potrestán. To je také hlavním důvodem pro řešení situace v polské justici. Toho my nejsme schopni. Můžeme jen doufat na postupnou změnu, pokud morální kvalita občanů zákonodárců po podzimních volbách značně stoupne a bylo by tak omezeno propojení politiků se zločinem.  

Jsme stále národem rovnostářů, který nemá rád ty, co příliš vyčnívají. Proto opakujeme stále stejné chyby. V kritice „všeho a všech“, neřešení, jsme mistři světa, kteří vidí chyby jen na druhých a nikdy si nepřiznají své. Čím více jsme nedokonalí, tím více vyžadujeme dokonalost. Proto si svých elit každá vyspělá země váží. Není ji nikdy dost. Vždy ji bude tvořit pár jedinců. Mám-li parafrázovat výrok Otakara Motejla „Lid nemá mozek“, zní: „Národ a země potřebuje mozky schopných, které se rodí jednou za staletí a svět mozky těch, které se rodí jednou za tisíciletí.“ 

Život i politika je o naději, činech, ne prázdných, stále stejných slibech zdegenerovaných politických stran a politiků. Zcela ztratili kontakt s občany, a běžným životem. Politika je pro ně jen způsob bezpracného, beztrestného získání blahobytu. Udělají vše pro to, aby tomu tak bylo i nadále. O službě zemi a občanům jen mluví, ve skutečnosti slouží především sobě. Už jenom to, že Hnutí ANO vyvádí společnost z pasivity a beznadějnosti je úspěchem a nadějí, že se sebezničující situace v naší zemi začne konečně měnit a řešit.

 

 

Jan Šinágl, 29.7.2017

* * *

Polská soda aneb Co se v českých médiích nedočtete

Šílenost doby: Počet potratů v České republice je alarmující!

Je třeba soudit 94letého komunistu?

Využijeme svých demokratických možností? Koho tedy volit?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+7 #1 Novák 2017-07-31 13:26
Šinágle už si trapný z propagace bolševické rodinky Burešů.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)