Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vlajky USA Rusko pestRozpad demokracie pokračuje. Bývalí komunističtí zločinci kolem Zemana a Putina, důstojníci a vlastizrádci vítající r. 1968 ruské okupanty se derou k moci. Platí je opět Kreml.

Co se děje v tomto národu, evidentně z půlky ještě stále komunistickém národu, 27 let po pádu komunismu, už je opravdu neuvěřitelné. Ještě nedávno byl Zeman demokrat. Ale časy se mění, bolševismus se vrací. Česká elita byla vyvražděna a vyhnána oběma totalitami. Se zbytkem apatického národa si dělají Zbytkově a jemu podobní zmetkové bez nejmenšího odporu co chtějí. Nešťastný národ, který ztratil duši. Koleduje si tak o nové otroctví…

14.7.2017

www.hrebenar.eu/2017/07/zbytek-radi-ste-fcove-xenofobnimu-hnuti-zatimco-vyuziva-pratelstvi-s-filipem-z-kscm

Zbytek radí Štefcově xenofobnímu hnutí, zatímco využívá přátelství s Filipem z KSČM

Zdeněk Zbytek pomohl dostat Miloše Zemana na Pražský hrad. I když nezastával v časech prezidentské kandidatury oficiálně žádnou funkci v Zemanově týmu, byl novináři vídán po boku ulhaného populisty z Vysočiny. Pro svou blízkost k budoucímu a dnes již bohužel současnému prezidentu republiky někteří žurnalisté tomuto mužíkovi začali říkat “nový Šlouf”.

Povahově se Zeman se Zbytkem k sobě hodí. Oba dva mají blízko k Putinovi, populismu a vůbec politice tolik blízké morálnímu dnu české společnosti. V předlistopadovém období byl velmi vlivný prezidentův přítel velitelem tankové divize československé armády ve Slaném a podle slov bývalého ministra obrany a vyslance v Rusku Luboše Dobrovského Zemanův přítel v listopadových dnech sametové revoluce dokonce naznačoval, že je ochoten zasáhnout s tanky k obraně socialismu.

1 Zdenek Zbytek pri projevu k poslancum v roce 1989 Zdroj YoutubeFoto 1: Zdeněk Zbytek při projevu k poslancům v roce 1989 - zdroj: Youtube

Luboš Dobrovský o Zbytkovi: “I když Zbytek explicitně neřekl, že tanky vytáhnou na Prahu, tak v tom projevu jasně naznačoval, že je ochoten zasáhnout”

Tak jak tomu bylo v našich krajích téměř nepsaným zvykem, Zbytek jako vysoký představitel lidové armády převlékl kabát a po revoluci se z oficíra stal poměrně zdatným podnikatelem zaměřujícím se hlavně na obchod s Ruskem a dalšími zeměmi bývalého Sovětského svazu, kde má podle svých slov mnoho přátel, díky kterým je podle serveru iDnes Zbytek sledován biskou. V současnosti Zbytek vede konsorcium 30 firem nazvané České energetické technologie, které sám před lety založil.

HlídacíPes se z otevřených zdrojů pokusil o sestavení přehledu Zbytkových firem i jeho obchodních partnerů.

Je to vskutku velmi podivné čtení o několika zvláštních firmách a ještě podivnějších lidech v popředí. Jedním z nich je například Igor Střelec, bývalý příslušník komunistické rozvědky, který je médii spojován mimo jiné také s ruským miliardářem Olegem Bojko. Podle informací Českého rozhlasu se Bojko stýkal se špičkami ruské mafie. Jsou to ale skvělí lidé v okolí Miloše Zemana, co říkáte? “Zdatný” podnikatel se styky na ruskou stranu se v období prezidentské kandidatury angažoval ve sdružení Přátel Miloše Zemana. Svou lásku k postaršímu důchodci z Vysočiny projevil například zřízením přípravného výboru pro volbu Zemana prezidentem na jihu Čech. Kromě citů k prezidentskému lháři Zbytek proslul také mimo jiné žalobou na Martina Bursíka a šéfa národního parku Šumava Františka Krejčího pro údajně neefektivní boj s kůrovcem. Za trestním udáním ovšem nestála Zbytkova láska k šumavským lesům. Vzpomínaný prezidentský přítel má na Šumavě podnikatelské zájmy…vlastní tam celou řadu nemovitostí, a tak se nejspíš žalobou pokoušel majitel ochraňovat to své, včetně svých podnikatelských aktivit na Šumavě.

2 zleva Milos Zeman zprava Zdenek Zbytek Zdroj Neovlivni.czFoto 2 Miloš Zeman, Zdeněk Zbytek - zdroj: Neovlivni.cz

Zdeněk Zbytek nejspíš pochopil, že s podporou Zemana přispěje svému byznysu, a tak se vrhá spolu s ním do víru politiky a spoluzakládá Stranu práv občanů mnohdy nazývanou jen jako Zemanovci. Již zvoleného prezidenta republiky doprovází na jeho některých zahraničních cestách a dokonce ve své firmě Mold Vin obchodující převážně s moldavským vínem zaměstnal současnou Zemanovu manželku Ivanu.

Explukovník tankistů Zdeněk Zbytek nyní jako velmi vlivný podnikatel s kontakty na prezidenta republiky po velmi smutných výsledcích Zemanovců podporuje některé prorusky orientované populistické, extrémisticky naladěné subjekty. Díky tomu Zbytkova iniciativa připomíná tak trošku s malou dávkou smyslu pro černý humor kardinála Richelieu, který pronajímá, radí, ale oficiálně se nezapojuje.

Tak například Zdeněk Zbytek pronajímá vilu ruské ambasády xenofobnímu politickému hnutí Řád Národa. Bývalý voják, polistopadový podnikatel ji má v nájmu a budovu dál pronajímá předsedovi Řádu Josefu Zicklerovi. Jaká to náhoda. Proputinovský podnikatel blízký Hradu má v nájmu budovu Ruské federace a tento majetek pronajímá proruským radikálům, na jejichž kandidátce a členských soupiskách jsou také rasisté. Například koordinátorka Řádu národa za Pardubický kraj Markéta Reinischová Straková si myslí, že nacistické motto “ARBEIT MACHT FREI” je podobné jako obyčejné “PRÁCE ŠLECHTÍ”.

3 Strakova si mysli ze ARBEIT MACHT FREI je podobne jako PRACE SLECHTI Zdroj Hrebenar.euFoto 3 - zdroj: Hrebenar.eu

Ale co…….. je to jen obchod, tak kdo by si dělal vrásky nad tím, jaké názory zastává obchodní partner, když jde v oficiálních vyjádřeních jen o peníze. Samotný Zbytek pronájem poskytovaný Řádu národa komentuje slovy: “Pan Zickler se o ty prostory ucházel jako podnikatel, bylo to normálně přes realitku“. Peníze, ať už je jich jakékoli množství, nesmrdí. Tak proč by si měl někdo dělat hlavu nad tím, od koho s jakými názory jsou. Zicklera i Zbytka spojuje láska k Putinovi. Ostatně samotný Zbytek v roce 2016 získal za “upevňování” vztahů mezi Českem a Ruskem od Ruského biografického institutu cenu, se kterou se mohou pyšnit například komunistický diktátor Fidel Castro, nebo kazašský diktátor Nazarbajev.

Ovšem Řád národa není jediným extrémistickým subjektem, se kterým by byl Zbytek přes své podnikatelské, nebo jiné aktivity nějak spojený. Bývalí vojáci i předlistopadoví lampasáci pohybující se kolem “bezpečnostního experta” Štefce založili přeměnou spolku Veteráni ozbrojených sil a bezpečnostních sborů nové politické hnutí Bezpečnost odpovědnost solidarita(BOS). Jedná se vesměs o skrumáž prozemanovských prorusky a proradikálně smýšlejících jedinců. Například na nedávné akci BOSu v pražském hotelu Olšanka si člověk připadal jako na schůzce NSDAP, kdy nebyla nouze o antisemitské výkřiky typu: “Jsou to Židi, s židákama tu nejsou dobré zkušenosti. Proč je sem tahají? My chceme být Češi“.

Mezi 150 účastníky xenofobní sešlosti nechyběl ani SNB mlátič z listopadové studentské revoluce 1989 Zdeněk Ondráček s dalšími “mlátičkami” minulého režimu. K nepřehlédnutí byl exministr Zemanovy vlády Jaroslav Bašta…..takže příště, až bude pan Bašta v televizi vyprávět svá moudra, měl by si divák vzpomenout na ekvilibristiku exministra na sjezdu Bezpečnosti odpovědnosti solidarity. Tak se skutečně demokrat nevyjadřuje. Ovšem samotný Zbytek jako jeden z agilních mluvčích byl tuze rád, že po letech může promluvit na veřejnosti o armádě. Tentokrát tanky zanechal stranou a pustil se mimo jiné do chvály ústavního zákona umožňujícího “vládě udělat domobranu z dvou set tisíc myslivců“. Nejspíš v legislativě spatřil přítel komunistů a Zemana lidové milice, se kterými by se dala udělat další únorová revoluce. 65letý bývalý tankista nyní již jako milionář má k novému politickému hnutí velmi blízko.

4 Jaroslav Basta promlouva na akci BOS zdroj YoutubeFoto 4 Jaroslav Bašta promlouvá na akci BOS - zdroj: Youtube

Jak sám předseda BOSu Jaroslav Štefec dodává: “Zdeněk Zbytek hnutí při jeho založení poskytl a nadále poskytuje rady a konzultace, členem BOS se však odmítl stát.” O jaké rady se jedná? Vznik vzpomínaného politického subjektu pan “poradce” komentoval slovy:

Zdeněk Zbytek coby rádce má blízko ke komunistické klace. Ostatně, není na tom nic divného vzhledem k jeho minulosti. Dlouhodobě Hradu blízký velkopodnikatel má dobré vztahy s Vojtěchem Filipem z KSČM. Podle tvrzení Neovlivní.cz Zbytek připravil pro Filipa před několika měsíci projekt Česko-íránské obchodní komory.

ECHO24.CZ o založení Česko-íránské obchodní komory Zdeňkem Zbytkem: “Požádal jej o to Filip, který potřeboval narychlo vyřešit obchodní komunikaci s Íránem a Zdeněk mu to obratem zařídil. Přizval k tomu Jana Kavana, který coby bývalý šéf valného shromáždění OSN tomu má dávat punc věrohodnosti, stejně jako další ministři ze Zemanovy vlády”

Je to tragikomické, že bývalý vysoce postavený komunista z tanku pomáhá současnému komunistovi k jeho záměrům. Bohužel i o tom je demokracie, když už od prvopočátků v devadesátých letech dvacátého století nedošlo k zákazu KSČ a tím pádem k přeměně politiky rudých komunistů.

Ostatně, není to poprvé, co Zbytek zasahuje do státní politiky. Podle Lidových novin Zdeněk Zbytek režíroval ze zákulisí českou účast na EXPO 2017 v kazašské Astaně. Formálně má pod palcem projekt za sto milionů Ministerstvo obchodu a průmyslu ČR, ale neformálně si vrabci štěbetají o tom, že za českou angažovaností stojí Zemanovi blízký Zbytek, který svou účast pro Lidové noviny komentoval slovy: “Nejsem ten, kdo by o tom mohl rozhodnout, to udělala vláda. No, trochu jsme to ukecávali“.

Zbytek má kontakty, což extrémistické, xenofobně působící, Evropskou unii a demokracii odmítající politické hnutí Štefce to velmi dobře ví. Proto nejspíš také nabídlo Zbytkovi členství a je patrně velmi rádo, když kontroverzní mužík věnuje několik slov možná za Štefcův BOS na vlivných místech, když už se v něm shromažďují persony blízké hlavě státu. Bývalý ministr obrany Dobrovský o Zbytkovi prohlašuje: “Takoví lidé, jako je Zbytek, jsou nebezpeční. Mohou nepříznivě ovlivnit naši závislost na ruském trhu“, ale to nejspíš Miloši Zemanovi, Štefcovi ani lidem blízkým k Hradu nevadí. Hlavně, že si všichni notují na jedné vlně.

Zdeněk Zbytek je, jak již bylo v článku řečeno, dlouhodobým Zemanovým přítelem a zároveň ho dokáže v teoretické rovině ovlivnit ve svůj prospěch. To je velmi nebezpečné. Podnikatelovou devizou není nikdo jiný, než Rusko, státy postsovětské éry a především Zeman samotný. Bude zábavné Zbytka sledovat, až skončí Zemanova politická éra a s ní také řada politických stran a hnutí. Bývalý tankista si ale zajisté poradí a najde si jinou možnost, kterou možná přinese podnikání v lipenském regionu, kde je spoustu nejrůznějších politiků blízkých Hradu. Popř. ČSSD.

S blížícími se volbami se s trochou náhody ve vzduchu setkáme s dalšími politickými prorusky a proextrémisticky laděnými subjekty spoluzaloženými, nebo podporovanými Zdeňkem Zbytkem……kdo ví….nechme se překvapit zubem času.

* * *

Převzato od členů Konfederace politických vězňů a autora Jiřího Hřebenáře.

 

Jan Šinágl, 15.7.2017

* * *

V roce 1989 vyhrožoval tanky, nyní je z něj nový Zemanův Šlouf

Pavel Wonka i jako mrtvý nahání strach svým žijícím katům či jejich potomkům. Pokračuje tak v nekončícím boji za právo a spravedlnost

Demokracie nemůže být bezbřehá

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #3 Václav 2017-07-17 11:31
Tak mě napadlo,že prezidentská lože v Národním divadle ještě asi nespatřila našeho "milovaného" prezidenta Zemana. Neviděl jsem ho ani na knižních veletrzích, zkrátka provokace a rádobyvtipné poznámnky,když jde o kulturu nějak chybí, Slušovice k nim určitě nepatří.Prohodi l jako Putinův kamarád s ním prosbu zda by vyjímečně nemohl dovolit otevřít historikům za Jelcina přístupný zamknutý archív, abychom se mohli konečně dozvědět jak to bylo s tzv. sebevraždou Jana Masaryka, na níž se zřejmě NKVD podílela? Nebo co udělal, když seděl vedle novodobého a psychicky poznamenaného Mao-Stalina-Erd ogana mezi jeho výkřiky o soudobém německém a holandském fašismu a jedině nejlepší demokracii v Turecku pro záchranu obou mladých Čechů, Markétě Všelichové /24/ a přítele Miroslava Farkase /30/ sedících jako "teroristé" v tureckých věznicích?
Nemohu si vzpomenout, ale opětovné výpady proti Peroutkovi jsou jemu důležitější stejně jako zasazování stromku s čínským preidentem a pivem v Lánech.
+2 #2 Svoloč 2017-07-15 19:10
Máte pravdu Šinágle, bývalíkomunisti a estébáci včele s Andrejem Babišem, estébákem co si koupil na slovensku rozhodnutí že nebyl estébáckým donašečem. To je jako tvrdit, že je někdo bývalý černoch. No a Šinágl je prostě prodejná děva co za příspěvek od Babiše bude psát o tom to estébákovi pochvalné ódy.
+4 #1 Čtveřáček 2017-07-15 17:09
Opět vstávají "staří" bojovníci a ti mladí nechtějí o dějinách a politice nic vědět,pro ně byl Gottwald skutečně "jen" boží les,co by se o ty hnusné doby zajímali?Čekám jen, kdy ten nemocný člověk na Hradě s podivnou minulostí před novým zvolením prezidentem poděkuje čínskému prezidentu za zlikvidování nositele Nobelovy ceny, kdy ocení Putina aspol. za "objektivní" podání srpnových událostí 1968 TV v naší ještě vlasti a uctí také památku generalissima Stalina jako neochvějného bojovníka za lepší příští.kdy nahlas od Vysočiny i Lán i schován a hlídán na Hradě před turistickou pakáží vyjádří poděkování a lásku vám za osvobození Prahy 1945 nehynoucí Rudou armádou a odsoudí americkou intervenci západních Čech v květnu 1945.Neškodilo by pozvat do Čech i turecké Erdoganovy poradce, aby naplnili opozicí a prokletými žurnalisty, které Zeman, kamarád Putina - jinak ryzí demokrat tak nenávidí veškeré české věznice či uranové doly. Zítřek je váš,
soudruzi.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)