Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis lepsi Cesko

Andrej Babiš: „Koaliční smlouva skončila dávno, respektive v okamžiku, kdy došlo k policejní reorganizaci, aby se nevyšetřovala korupce ČSSD. ČSSD je LN Maly cesky clovek povyrostl 030517zkorumpovaná strana. Je skandální, že my sedíme ve vládě se stranou, která loupí, a proto mě chce zlikvidovat.” - Chce-li podat demisi premiér, je to jeho věc. Chce-li, aby s ním padla celá vláda, musí se na tom vláda usnést a ta to ani nevěděla. Sobotka si naběhl na svoje pikle.

Vpravo LN 3.5.2017: „Česko, to je malý národ, ale velcí lidé. Když dovedou přes všechny unikající materiály, silná politická prohlášení, speciální zákony, mediální masáže a různá očitá svědectví preferovat jedno nové politické hnutí před půltuctem víceméně tradičních stran, svědčí to o velkém nadhledu a velké touze změnit situaci k lepšímu.“ 

Dopis Janu Hamáčkovi stojí za přečtení. Je to každému srozumitelný postoj jedné strany, žádný rozsudek. Zato premiér Sobotka se chová jako soudce, vynáší rozsudky, nerespektuje presumpci neviny. Ohrožuje chod vlády, která nepatří k nejhorším. Co můžete ale jiného očekávat od člověka, který se nestydí pořídit si byt z ušetřených peněz za poslanecké náhrady na cestovné. I proto je předsedou strany, která nerespektuje pravomocná rozhodnutí soudů (kauza JUDr. Zdeňka Altnera a bývalého mistra Jana Mládka). Eric Best naznačuje i jiný možný důvod Sobotkova nepochopitelného, sebevražedného chování – Hořící uhlí pod Sobotkou. Sobotka vyčítá Babišovi, že jeho chování bylo za hranou etiky? A jeho chování ve věci bytu snad nebylo? Zákon porušen nebyl. Tak jak se zachoval Babiš by se zachoval každý rozumný podnikatel, nebo snad zná někdo podnikatele, který platí rád co nejvyšší daně, když mu zákon umožňuje platit nižší? Nemluvě o tom, že žádný normální podnikatel není nadšen, když jeho daně stát z nemalé části promrhá, resp. používá nehospodárně, nesmyslně, nebo rovnou rozkrade.

To, jak jinak solidní DVTV se snaží „usvědčit“ Babiše naznačuje, co vše je ve hře. Přidala se k ní i ČT s trapnou moderátorkou Světlanou Witovskou, která vystřídala právě Danielu Drtinovou. Teď jako by byly na „jedné lodi“…

Drtinová v rozhovoru s Babišem např. argumentuje právníkem Alešem Rozehnalem, tím, který pomohl připravit stát o 11 milard (TV NOVA). To ji nevadí? Prioritní a závažné  téma je odposlouchávání místopředsedy vlády, ne co řekl či neřekl neoficiálně! Jak je to možné? Kdo vše je nahráván? Kým, a za jakým účelem? Kde končí možné nezveřejněné nahrávky? Je ohrožena možným vydíráním bezpečnost naší země? Co na to tajné služby a jejich odpovědní představitelé? Babišovo trestní oznámení je zcela na místě!

Z lidského hlediska by byly tyto údajné Babišovi výroky pochopitelné a obávám se i odpovídající skutečnosti. ČSSD bohužel nikdo tajně nenahrává. To by se veřejnost teprve divila… Ptá se snad někdo ve válce nepřítele zda se smí bránit a také střílet, když je pod trvalou, zákeřnou palbou? Může někdo o takovém zákeřném nepříteli v soukromí hovořit slušně?

Ve vedeni ČSSD jsou i zločinci a nemůžeme se divit, že si určili svým předsedou právě Sobotku. Proč se asi stejně veřejně nemluví o raportech předsedy Rady ČRo Sobotkovi? Komu asi podává „raporty“ předseda Rady ČT, či její gen. ředitel? Nejsou to náhodou i silné finanční skupiny se sídlem v Holandsku a na Slovensku?  

Andreje Babiše podporuje stále více lidi. Už mají dost dělat jen „užitečné kulisy“ stále stejným hrátkám politických korupčníků, kteří už 30 let beztrestně rozkrádají naši zemi. „Lid“ se jim nemůže účinně postavit, jedině silný jednotlivec na všech úrovních správy země, kterému jde o princip a může za něj nezávisle, efektivně bojovat, protože peníze pro něj nejsou to hlavní, na rozdíl od většiny ostatních.

Kolik znáte nadací, jako je Nadace Agrofert a která už pomohla a pomáhá za mnoho let své existence tisícům organizací, spolků a jednotlivcům? 

* * *

„Trump schůzku se Zemanem odkládá pro důležitější záležitosti, týkající se USA. Zeman schůzku s českou vládou taky odkládá pro důležitější záležitosti týkající se Číny.“ K.Mrzílek.

Mimochodem president Zeman se nikdy nezúčastnil Slavností Svobody v Plzni. Byl buď jinde v zemi, nebo jako letos v zahraničí. Babiš dnes v Plzni byl. O Babišovi tvrdí Sobotka, že je lhář, přitom je jím sám! Proč nezveřejnila ČSSD na svém webu dopis Babiše předsedovi Sněmovny Hamáčkovi, když jí tak jde o „dobré mravy“?!

Všichni kandidáti na presidenta dosud mlčí, při takové jedinečné příležitosti, která by vydala za celou volební kampaň?! Projevují se skutečně silné, státnické osobnosti mlčením při takové situaci v zemi, jakou dnes sledujeme? Co to o nich vypovídá? Jak by se oni chovali ve vážné situaci jako prezidenti? Také by mlčeli? Zatím se nechovají jako osobnosti, spíše male, opatrně, neriskující, pasivně vyčkávající, nemající názor, či se ho bojící vyslovit? To těžko přesvědčí voliče…

 

Jan Šinágl, 5.5.2017      

* * *

Po Babišovi začíná hon i na Šinágla?

* * *

Aktualizováno 6.5.2017:

Babiše bychom odvolali, shodli se Horáček, Drahoš a Hilšer

* * *

ČSSD dluží 300 miliónů a spolčila se s Kalouskem, obul se Babiš do Sobotky

Andrej Babiš: „Pan Sobotka uzavřel pakt se mnou, bylo to v roce 2013, ten pakt se jmenuje koaliční smlouva, kterou on i jeho ministři opakovaně porušují tak, že už je z ní neplatný cár papíru.“ - „Koaliční smlouva jasně říká, že premiér musí mít souhlas předsedy koaliční strany na odvolání ministra. A on takový souhlas nemá. Jde totálně za hranu všech pravidel a zákonů.“ - „Sám nerespektuje rozhodnutí soudu, jeho ČSSD odmítla zaplatit 300 miliónů právníkovi Altnerovi a bude se tady ohánět ústavou? Je to jen hra, jak mě dostat z politiky. Aby ČSSD mohla dělat kšefty jako například teď v dotacích pro fotbal, kde je pochybně rozdával přítel pana Sobotky a poradkyně ministryně školství Karel Březina.“ - „Pan Sobotka bohužel uzavřel pakt s Kalouskem. Spolu přijali lex Babiš a spolu odmítli vyšší daně pro hazard, které jsem navrhoval. A dnes chce pan Kalousek podpořit vládu pana Sobotky, kde nebudu já.“

     

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #5 Jan Šinagl 2017-05-11 22:26
Děkuji Vám za upozornění pane Burianec. Opraveno, ještě se mi něco podobného nestalo? Ve Sněmovně jsem byl, článek napíši. Babišův projev byl výborný, zato Zaorálek působil dojmem, že má upito...
+1 #4 milan sirotek 2017-05-11 16:42
Stydět za parlament se můžeme svým způsobem z různých pohledů všichni, ale nezapomeňte, že je obrazem naší společnosti, neboť jsme si ho zvolili sami. Jsou tam "ti nejlepší z nás". Ostatně kdo píše stydět s měkkým i by se měl stydět za víc věcí... :)))
-1 #3 Burianec 2017-05-11 14:50
Rád bych si tu zpávu (p. Hamáčkovi) přečetl - bohužel z Vašich www stránek se mně ji nedaří otevřít. Včera jsem se dival na jednání sněmovny a chtělo se mi z toho zvracet - jestli takto si pánové představují demokracii, tak mi je z toho moc smutno a za parlament se stidím. Burianec
-1 #2 Oldřich Musil 2017-05-08 14:31
Ještě douška.
Je spravedlivo dodat,že podobné svinstvo jsou i ostatní strany,které nyní vedou tažení proti panu Babišovi v tak neuvěřitelné jednotě.Je až dojemné,jaké národní jednoty bylo dosaženo,to tu tedy ještě nikdy nebylo.ČSSD,KSČ M,TOP 09,ODS,KDU-ČSL.Neuvěřitelné!
Tady asi opravdu nic jiného než Habsburk s odepjatým řemenem nepomůže.
+1 #1 Oldřich Musil 2017-05-08 14:18
K: „Koaliční smlouva jasně říká, že premiér musí mít souhlas předsedy koaliční strany na odvolání ministra. A on takový souhlas nemá".

Každopádně teď Sobotka řve,že je Zeman podle ústavy povinen na jeho doporučení Babiše odvolat.Nevím,n eznám přesně naše ústavní pravidla a zákony.Pokud je to ale pravda,tak je koaliční smlouva k ničemu.Opravdu jen cár papíru.Bohužel. Stud a svědomí u pana Sobotky nelze čekat,tyto vlastnosti nemá a nezná.Co lze také čekat od člověka,který už navrhl zrušení bohumínského usnesení zakazujícího ČSSD spolupráci s KSČM?Dělá vše pro to,aby se tato jeho touha vyplnila.Jako celý zbytek oranžového svinstva.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)