Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MSP AM prg 100417Zpravodajství: MS Praha Antonín Michal – VS Praha Martin MichalMSP AM mafie 100417

Druhé z 21 nařízených soudních jednání na tento rok se konalo u MS Praha dne 10.4.2017, pod vedením předsedkyně senátu JUDr. Moniky Kříkavové od 9:00 hod. Začalo až v cca 12:30 hod. Po většinu času probíhala porada senátu zda povolit zvukové záznamy při veřejném jednání? Vadily jednomu z obhájců obžalovaných. Byl jsem v podstatě obviněn, že ohrožuji svým zpravodajstvím ze soudu právo na spravedlivý soud. Stalo se mi to poprvé. Dosud si nikdo nestěžoval, že bych svým zpravodajstvím jakýmkoliv způsobem omezoval právo kohokoliv na spravedlivý proces. Soudů jsem absolvoval stovky za 15 let mé nezávislé publikační činnosti.

O vlastním průběhu soudu napsala Pavla Kubištová v iDNES. O vystoupení redaktora Jiřího Pánka, který spolu se mnou hájil zákonné právo na pořízení zvukového záznamu, nepíše. Jemu zvukový záznam povolen byl, mně zakázán. To by bylo na samostatný článek. Video z našeho vystoupení iDNES natáčela, ale zatím nepoužila žádné (to u článku je z prvního soudního jednání 10.3.2017). Ve věci jsem za Sodales Solonis z.s. podal dnešního dne STÍŽNOST k rukám předsedy MS Praha a VÝZVU k rukám MsP. Níže následují dvě videa – první z vystoupení Jiřího Pánka a Jana Šinágla, druhé se zdůvodněním usnesení JUDr. Monikou Kříkavovou. Na okraj uvádím, že se nemělo jednat o usnesení, ale o opatření. Rozhodovat má sám předseda senátu, ne senát. Rozhodnutí nemá mít písemnou podobu.   

   

 

 

 

MSP AM soud 100417ČT a jiná hlavní média čekaly na výsledek jednání o odebraní kauzy Nagyová soudkyni na stejné chodbě cca 20 m vzdálené od druhé soudní síně. Na tento soud nepřišla žádná, vyjma iDNES a TV PRIMA. Poté jsem se přesunul na VS Praha, kde se řešilo odvolání Martina Michala ve věci jedné z jeho četných firem TEREX od 14:00 hod. Obhajovala Mgr. Zuzana Michalová, manželka Antonína Michala v substituci za Mgr. Janu Gavlasovou, která obhajovala u MS ve Spálené, ale ne Antonína Michala. V soudní síni jsem byl sám. Přítomen byl jen údajně redaktor HN, ale odešel předčasně? Na mé pokusy o kontakt reagovala Mgr. Michalová podrážděně, stejně jako u MS její manžel Antonín Michal a její otec Eduard Vít, který dokonce arogantně zapřel své jméno. Pokusy o rozhovor jsem ukončil, když Mgr. Michalová reagovala mj.: "Víte kulový ho...". Fotografování se bránila…  Snad alespoň ona vystudovala práva poctivě, na rozdíl od svého tchána, který stále odmítá předložit důkaz o stidiu práv a úspěšné závěrečné zkoužce…

Přináším zvukový záznam z JEDNÁNÍ a USNESENÍ VS Praha.

VSP MM prg TEREX 100417Co se týká S.R.O., pan Michal má být likvidátorem jedné ze svých bývalých odnoží Terrex. Tyto firmy byly postupně zavírány a naopak jiné otvírány.VSP AM Michalova TEREX 100417 Vypadá to, že účelové, aby se zastřely úvěrové podvody, ke kterým v nich docházelo i dle výsledků soudu. Konstatoval, že se skutky staly, ale pan Michal nebyl odsouzen – konal v dobrém úmyslu, taková prý byla doba, dle soudkyně…

V současné době (pan MM měl už dávno tato s.r.o. zlikvidovat, neudělal to jako všichni ostatní řádní podnikatelé), je pro něho velmi složité udělat dvouletý proces likvidace jednoho z těchto S.R.O. Jedním z argumentů MM je, že na to nemá čas, protože má mnoho práce s Agenturou MM. Jenže jak může mít hodně práce s něčím, co mu nevydělává, navíc měla být AMM přece prodána do USA na Floridu? Proto ani nesplácí exekuční povinnost ve výši 20.000.000,-Kč. Měl by zřejmě méně vysedávat u facebooku a přestal pomlouvat své údajné nepřátele. Také by měl méně chodit na společenské večírky, protože likvidace s.r.o. vyžaduje spoustu práce. Jeho bývalé účetní mu jistě rády pomohou s likvidací Terrexů… To asi ale nebude zdaleka konec, protože takových s.r.o. založil pan Michal nejméně patnáct…

Každý řádný podnikatel má povinnost uchovávat doklady o svém účetnictví mnoho let. Jako řádný podnikatel a ctitel dobrých mravů a způsobů, by měl pan MM zajít tam, kde si své účetnictví úspěšného podnikatele uchovává a chopit se role likvidátora svých četných s.r.o. To by se ale musela jeho žena Helena Vondráčková smířit s tím, že její manažer se bude muset věnovat likvidaci svých neúspěšných firem měsíce z rovna v roce údajně mnoha vyprodaných koncertů?

Je smutné, že zákon tyto v podstatě podvody umožňuje. Podnikateli, který jednou či dvakrát bankrotuje, nemá být dovoleno založit další firmu a zbavit se tak dluhů.

Přestože jsem všechna hlavní média a novináře informoval, stále vládne absolutní mediální mlčení? Jak o mém Otevřeném dopise Martinu Michalovi, tak o zákazu zvukového záznamu, včetně dnešního propuštění na svobodu ing. arch. Marka Říčaře. Jako za totality, kdy určité zprávy nesměly být dány veřejnosti na vědomí…

Zdá se, že kdysi osvědčené struktury a spojení se nám pěkně naklonovaly do dnešní společnosti?! I o tom budou příští volby! Zemi, kde nefunguje justice, policie a stát jak mají, nečeká nic dobrého. Nakonec zůstanou prázdné i supermarkety. Žádné velkokrádeže bez potrestání viníků k prosperitě nevedou, jen k postupné bídě a nové formě otroctví a poslušnosti, na které doplatíme všichni - i ti, co za to nemohou - naše děti.  

 

Jan Šinágl, 11.4.2017

* * *

Otevřený dopis Martinu Michalovi

Vyjádření společnosti Bauer Media, v.o.s. k útokům pana Martina Michala

Skandál u soudu s miliardovým daňovým podvodem pokračuje a bude zřejmě pokračovat - za pokračování mlčení médií?!

Otevřený dopis Martinu Michalovi zmizel z médií krátce po zveřejnění?

Otevřený dopis Martinu Michalovi

* * *

Ing. arch. Marek Říčař - vězeň svědomí, byl dnes propuštěn na svobodu!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)