Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

RAF 5 Svetlik deska 250317Byla odhalena na Slovanech, Plzenecká  č. 38. Akt byl velmi důstojný. Můžete ho celý shlédnout na videu níže. Věřím, že slušní lidé ocení můj neplánovanýRAF 1 Svetlik panel 250317 příspěvek na konci slavnostního aktu, tak jako přítomná veřejnost, kdy jsem připomenul mj., že plk. Světlík bojoval za Československo! Při návratu z odhalení pamětní desky, jsem neočekávaně potkal naše americké a britské spojence, jedoucí posílit Polsko proti stále více agresivnímu Rusku - jak symbolické. Natočil jsem trochu chaotické video. Také jej můžete shlédnout níže. Má jistou vypovídající hodnotou. Omlouvám se tímto za „porušení“ nepsaných zvyklostí a dopravních předpisů, ať už natáčením za jízdy, či opakovaným zařazováním se do vojenské kolony našich spojenců. Žádná negativní reakce nebyla ze strany řidičů, ani vojenské policie, ani našich vítaných „kolonistů“J

 

 

RAF 2 Svetlik detail 250317Pamětní deska je zhotovena z tvrdého plastiku, nikoliv z bronzu. Věřím, že to nebyla otázka peněz, ale praktické opatření, aby se zabránilo krádeži cenného kovu.RAF 3 Svetlik Fajtl text 250317 Bohužel opět není na pamětní desce podstatná informace – viz reakce pana Mrzílka níže – kdo naše piloty RAF likvidoval! To není náhoda, že na mnoha pamětních deskách na počest obětí zločinného komunistického režimu, chybí informace o „pachateli“! Komunističtí zločinci jsou zamlčováni, ale na nacistické není na pamětních deskách a pomnících nikdy zapomenuto! Víme, že obě byly stejně zločinné a opovrženíhodné, kdy mnohdy zločinnost komunistů „přetrumfla“ zločiny nacistů!

Někdo ten text musí přece navrhovat a někdo schvalovat?! Nechci věřit v autocenzuru, či opatrnost navrhovatele textu. Je to na památkářích a jejich kompetenci, jaký text bude schválen. Pokud by mi památkáři neschválili text, požadoval bych a zveřejnil bych jméno a zákonný důvod, proč nesmí být zmíněn „pachatel“, tedy komunistický režim. Jsme stále příliš naučeni poslouchat „vrchnost“.

RAF 4 Svetlik Fajtl medaile 250317Komentuje se samo, kdy obyvatelé domu, na kterém je umístěna deska, jdou domů bez ohledu na slavnostní akt. Opět smutná ukázka našeho plebejství aDiky Ameriko 1 pohled 250317 provinciálnosti… Primátor Plzně se samozřejmě nedostavil. Za městkou část pouze místostarosta. Ani žádný politik, kteří se jinak mohou „přetrhnout“, když přijedou Američané na Slavnosti Svobody – bylo to tak lepší, poctivé a upřímné! Mimochodem z USA se dostavil pan Kevin McNamara, autor knihy o čs.legiích, se kterým jsem mohl hovořit. Vážím si toho, že ocenil mé závěrečné vystoupení, které mu bylo simultánně překládáno.

Přítomen byl i plk. Pavel Vranský. Skvěle promluvil. Obdržel jako dar od pořadatelů stříbrnou pamětní medaili pilota RAF slavného generálporučíka Františka Fajfka.

Diky Ameriko 4 E NEVER FORGET 250317Pořídil jsem 4 fotografie u „pomníku“ Díky Ameriko, stále bez obou pylonů. Byly zcela zbytečně odstraněny, navíc těsně před Slavnostmi svobody 2016! Zajímavé je, že není uveden důvod proč byly odstraněny, kdy byly odstraněny a kdy budou obnoveny?! Na místě jsem našel jen anglický text ze strany Klatovské třídy, vysvětlující o co se jedná. Český text jsem nenašel – nebyl, nebo také zmizel? Takže anglicky mluvící vědí a ostatní budou pomalu zapomínat…

Pokud nechceme o svobodu bojovat a ctít ty, co často za ni - i za nás umírali, tak si ji nezasloužíme, jen další otroctví. Věřím, že máme navíc. V podzimních volbách bychom měli vyslat jasný signál, že už toho máme DOST!       

 

Jan Šinágl, 26.3.2017

* * *

Dražší než bugatti, rychlý jako trabant. Vyzkoušeli jsme jízdu Strykerem v konvoji NATO

* * *

„Právě tak má být u krásného pomníku československých letců v Anglii na Klárově dovětek: Po návratu do vlasti byli TUPENI KOMUNISTY. Bez tohoto dodatku to příštím generacím bude připadat, že je stát a lid oslavoval.“

* * *

NAŠI

„Jsem šťasten a dojat, když jsem viděl ochranná vojska přejíždět přes naše území, že opět patříme mezi národy  jejichž kulturu sdílíme společně po tisíc let. Že minula doba kdy nás osvobodil pánovitý uchvatitel, později dokonce samozvanec , aby si ukrojil z chleba, který mu nikdo nenabídl. Svornost by měla být našim vděkem.“

Karel Mrzílek, 26.3.2017

* * *

Aktualizováno 19.4.2017 - Hospodářské noviny 18.4.2017

HN McNamara Legie I 180417

 

 

 

HN McNamara Legie II 180417

 

 

 

 

 


Diky Ameriko 3 text E pylon 250317

Diky Ameriko 2 text CZ pylon 250317

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)