Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

AKTUALIZOVÁNO 7.3.2017: Opravdu povedená rodinka manželé-soudci Kurfiřtovi - http://kraken.slv.cz/3Tz7/2012 - Mgr. Hana Kurfiřtová-Rašková začínala na trestním úseku u OS v UH.Hradišti, kde údajně měla i dost podvádět?!

Z jednání přestupkové komise, syn zavražděného na jeho adresu: „Ty haj…, ty ču…., já tě jednou zabiju.“ Bohužel nedošetřeno, promlčeno, jakoby nebylo…

Nedivím se, že soudce Mgr. Tomáš Kurfiřt nedovolil dne 2.3.2017 u KS Brno natočení vyhlášení zrůdného rozsudku, který si v ničem nezadá s 50.tými lety - pouze se nevinní už nepopravují, nemučí, jen se posílají "humánními" metodami do kriminálu na dlouhé roky různými mafiemi, kterým překáží, nebo které je využívají a zneužívají. Po celou dobu čtení rozsudku jsem se na protest otočil k soudci zády. Po skončení soudu (viz konec zvukového záznamu) jsem mu řekl svůj názor na něho - i nešťastná babička… V tomto případě bylo tolik pochybností o vině Patrika a Miloslava Ryšánkových a tolik důkazů o jejich nevinně, že musela být uplatněna nová právní zásada soudcem Kurfiřtem: v případě přílišného množství pochybností o vině a přílišného množství důkazů o nevině, je vina absolutně prokázaná !!!

 

 

KSB R 1 Patrik I 020217KSB R 2 Miloslav 020217Rozsudek bylo zvěrstvo, které jsem ještě nezažil a to jsem absolvoval stovky soudů, převážně takových, které média často nezajímají. Nevěřil bych, kdybych neviděl a neslyšel na vlastní oči. Patrik Ryšánek byl odsouzen za loupež s následkem smrti na 12 let se zvýšenou ostrahou na základě pouhých domněnek a účelových konstrukcí, byla ignorovaná jasná fakta, právní zásada IN DUBIO PRO REO a flagrantně porušena procesní pravidla. 

Byli pozvaní jen soudní „znalci“, kteří svůj posudek sepsali na míru podle výpovědi podezřelého. Skvělého soudního znalce dr. Fialku, který v podstatě vyloučil vinu obžalovaných a značně zpochybnil práci „kolegů“, už soudce Kurfiřt nepozval?! Obhájci museli narychlo zajistit jeho písemné doplnění posudku. Bylo rychle, proto i pro mnohé nesrozumitelně přečteno soudcem a opět zneužito oběma znalci, kdy se nepřítomný dr. Fialka nemohl bránit. Přijmout kauci 500.000-,Kč od babičky obžalovaného a přesto nepropustit ani po 2 1/2 letech z vyšetřovací vazby jejího vnuka, s dobrou pověstí, přes záruky mnoha lidí i organizací, včetně Sodales Solonis z.s. což soudce v rozsudku považoval za pádný důvod vyhovět, ale už ne osvobodit… Krýt zřejmého pachatele, syna zavražděného, který otce bil, vyhrožoval mu smrtí, s nečistým trestním rejstříkem a který žaluje za způsobenou "újmu", za zřejmé spolupráce PČR, SZ a soudů, je zrůdnost, která se takovýmto způsobem neděje snad ani v banánových republikách. To se dělo v blízkosti sídla VOP Anny Šabatové. Ta dává jak víme přednost raději ochraně muslimských šátků…

KSB R 3 SZ a OZ 020217Několikrát jsem vstoupil do soudního jednání, nešlo nemlčet, soudce mne opakovaně poučoval, ale nešel dále. Vyzýval též k vypnutí mobilů, aby se prý „nerušilo“KSB R 4 znalci 020217 nahrávací nařízení, že si přísedící listoval v časopise při závěrečných řečech mu nevadilo…

Lékařka záchranné služby, která našla mrtvého Janocha řekla dle svědků: „Toho znám.“ Kdo by neznal známého alkoholika, který měl v době smrti 2,78 promile alkoholu v krvi! Před soudem už řekla, že si na nic nevzpomíná? Jak může lékařka s takovou špatnou pamětí vykonávat svoji práci, když si nepamatuje osobu, kterou zná a která měla být dle fotografií pořádně „zmasakrovaná“? Pokud nebyla, pak by ztráta paměti byla vysvětlitelná… Kdo ohledal mrtvolu jako první, kde je úmrtní list, kdo byli svědci…? Syn Janoucha je násilnický tip, svého otce často byl, měl tedy i jasný loupežný motiv! Že byl alkohol zřejmě oboustranně ve hře, je také velmi pravděpodobné. To soudce ani státní zástupkyni vůbec nezajímalo?! Jaký motiv mohli mít Ryšánkovi, kteří se o nešťastníka roky starali. Policie to „zpackala“ hned na začátku a poté se chyby už jen nabalovaly… Zabavit mobily oběma odsouzeným a ani po roce je na pokyn policie státnímu zastupitelství majitelům nevrátit, nesvědčí zrovna o nestrannosti SZ. Stejně jako to, že mobil syna Janoucha zabaven nebyl, přitom měl v den smrti svého otce několikrát telefonovat?! Proč nebyly provedeny daktyloskopické zkoušky syna zavražděného?! Ani to soudce a státní zástupkyni nezajímalo !!! To vše už daleko více než o neschopnosti, svědčí o vědomém záměru!    

Věnujte prosím čas poslechu závěrečných řečí státní zástupkyně, obou obhájců, závěrečné řeči Patrika Ryšánka a zejména jeho otce Miloslava Ryšánka, ze které jde doslova „mráz po zádech“ - normálním, slušným lidem!

KSB R 5 senat 020217Státní zástupkyně se proti propuštění na kauci místě odvolala. Tím dosáhla odkladného účinku. Má prosba na chodbě, kde stále s obecním zmocněncem žalujících,KSB R 6 verejnost a CTK autor 020217 aby projevila trochu lidskosti a umožnila Patrikovi konec vyšetřovací vazby neodvoláním se, byla marná, ale nechtěl jsem si vyčítat, že jsem to alespoň nezkusil… Oslovil jsem oba slovy: „Co tomu říkáte?“, zmocněnec se podíval s úsměvem z okna a povídá: „Máme pěkné počasí.“ Sedí vedle státní zástupkyně, nevyjadřuje se, ale zlaté prsteny, hodinky a plnící pero hovoří za vše, včetně odpudivého vzhledu. Něco na tom asi bude, že obličej často věrně reflektuje skrytý charakter člověka. V tomto případě zcela jistě.  

Strategie justiční mafie? Zkuste ji vyvrátit: Patrik zůstane nadále ve vazbě, máme 600.000,-Kč, dotáhneme kauzu do konce pomocí vazeb u nadřízených soudů, kauci použijeme na vyplacení odškodného synovi a dalším pozůstalým…

Že budou poctivě, poctivými lidmi vydělané a našetřené peníze rychle, nemravně utraceny, o tom není pochyb. Po letech Ryšánkovi zvítězí, stát bude muset zaplatit způsobené škody, tedy my, ne soudce, státní zástupkyně, policisté a další, kteří mají tuto donebevolající nespravedlnost na svědomí.

KSB R 7 Patrik II 020217Jak mohou tito „lidé“ vůbec klidně spát, nemají snad také rodiny a děti?! Soudce z kauzy nešťastné Natálky se zbláznil a spáchal sebevraždu… Možná ho dohnalo špatné svědomí, kdy vynesl drakonický rozsudek nad mladými muži na politickou objednávku a odmítl výpověď hasičů a policistů ve prospěch mladých mužů, kterým zničil životy, stejně jako jejich rodinám. Trest si jistě zasloužili, ale ne jako ti nejhorší vrazi.  

ČT odmítla opět přijít a ČTK neuvěřitelně neobjektivně „informuje“ jako Rudé právo v 50.letech. Pokud byl autor Petr Kozelka na místě, tak byl slepý, hluchý, nebo zdravého rozumu zbavený, v tom lepším případě… Netuším, zda to byl stejný, který se mi představil, že je z ČTK, kdy jsem zjišťoval, kdo se z médií dostavil a který se přátelsky bavil s oběma povedenými soudními znalci a kterému vadila moje přítomnost (na snímku s veřejností stojí zcela vlevo)? Přítomen byl i zástupce deníku BLESK, který byl také zděšen. Jiné zástupce médií jsem nezaregistroval.

ČT Brno jsem telefonicky komunikoval 6x během dne – od sekretariátu ředitele, přes zpravodajství a editora, kdy se i přerušovalo navázané spojení, ale stačil jsem o podstatném informovat. Skončilo to rozhovorem s tiskovou mluvčí, která hájila „nezávislost“ editora a jak ČT referuje „vyváženě“. Ve vyspělých zemích televize za upozornění poděkuje, ale také nepotřebuje na takovéto otřesné kauzy být upozorňována. ČT opět flagrantně selhala! Mezi 25 zpráv v Událostech ČT se tedy informace o skandálním soudním procesu nedostala. Zato zpráva, že před 100 lety začaly v Petrohradu masové protesty nespokojeného obyvatelstva…

Boj za svobodu a spravedlnost Ryšánkových i za nás pokračuje – petici na jejich podporu můžete podepsat ZDE! Prosím o její šíření. Děkuji předem i jménem rodiny Ryšánků.

 

Jan Šinágl, 4.3.2017

* * *

KS Brno Ryšánkovi 2.8.2016: „Soudče Kurfiřte, skončíš v pekle!“ – část II.

Rada ČT: 3 minuty a dost!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #1 Pavel 2017-03-08 19:29
Dobrý den.
Smrdí,smrdí,smrdí něco tady smrdí.Takto nějak zní slogan na zápach v septiku ale tady není septik nýbrš pořádná žumpa.Jak tak pročítám věci Kurfiřtovic rodinky tak se nedivím že nám pan soudce nějak za poslední rok a pul zešedivěl.No a ten pán co místo soudu sleduje počasí taky nemá tu formu co měl na začátku ale prsteny se lesknou stejně.Doufejme že mlýny budou mlít rychleji a jistě.Jestli někomu dělá dobře utrpení druhých tak si myslím že tady nemá co dělat.Co je pro společnost přínos,pracujíc í kteří jsou oblíbeni nebo banda která má popsaný trestní rejstřík a dluhy atd.?????
Doufejme že spravedlnost není tak slepá jak se říká a brzy vše napraví.
Ryšánci držíme vám palce!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)