Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jourova Dlabajova 170217Konala se dne 17.2.2017 od 9:30 do 11:00 hod. Původně se měla konat ve velké Likešově aule. Byla přesunuta do menší místnosti Jourova studenti 170217RB 209. Ještě cca 15 minut před začátkem byla místnost takřka prázdná. Nakonec přišlo cca 40 studentů včetně několika dospělých.

Pořadatelé mne upozornili, abych dal v debatě přednost studentům. Ujistil jsem je, že je to samozřejmé. Přesto jsem byl nucen vystoupit jako druhý, protože se studenti neptali. A to ještě první tázající byla s týmu pořadatelů. Bohužel je to tak, bojíme se otevřeně diskutovat a pokud ano, tak až „po těch druhých“. Ve svém příspěvku jsem mj. připomněl (od 44:10 min.), jak diskutují studenti v USA. Mimochodem kdysi na Universitě v Chicagu kladli studenti Václavu Klausovi takové „otázky na tělo“, že utekl doslova jako malý kluk. To zde nehrozilo.


Jourova poradatel 170217Na to, jak je VŠE velká, přišlo na debatu málo studentů – na jiných akcích VŠE ve stejném čase jich bylo mnohem více. I to je svým způsobemJourova aula NO 170217 vypovídající o vztahu studentů k EU a Evropě. Nemohou za to. Je to problém kvality politiků a médií. Ještě jsem chtěl jednou vystoupit v závěru, ale slovo už jsem nedostal. Pořídil jsem zvukový záznam celé debaty.

Chtěl jsem připomenout skvělý pořad bavorské televize EUROBLICK, který informuje o dění v zemích EU a kde se dovídáme pozitivní informace i o ČR. Je vysílán pravidelně, v dobrých vysílacích časech. Dává si za cíl na příkladech vysvětlit souvislosti a různobarevnost Evropy. Možná mi uniklo, ale nevím o pořadu ČT, který by stejně jako bavorská TV informoval o děních v zemích EU a přispíval tak ke vzájemnému poznání, pochopení a tím k posilování EU.

Při odchodu se mi udělal „žralok“ na botě. Díky tomu jsem se trochu zdržel a setkal se i s asistentkou eurokomisařky Jourové. Poradila mi Hlavní nádraží, kde mi bota byla opravena. I taková maličkost svědčí o její kvalitě. Samozřejmě, že jsme nemluvili jenom o „botách“. O den později, 18.února, už měl ing. arch. Marek Říčař za sebou 3 roky vězení, tedy polovinu a může žádat o předčasné propuštění… Zvláštní náhody…

Krátce na to jsem potkal na Hlavním nádraží výjimečnou osobnost s neskutečným osudem, ale to by byl už jiný příběh, se kterým vás seznámím jindy. Na rozloučenou mi tato statečná žena řekla: „Lidé začínají hledat pravdu.“

 

Jan Šinágl, 20.2.2017

* * *

Aktualizováno:

Dobrý večer pane Šinagle,

ještě bych se krátce chtěl vrátit k našemu setkání na VŠE v Praze.  Počítačová bezpečnost na první pohled vypadá jako velmi odborné téma. V některých oblastech je to skutečně pravda. Jenže základ většiny dnešních problémů s viry a hackerskými útoky se nachází u autorů operačních systémů, kteří přesvědčili svět, že to lépe není možné udělat.  Ve skutečnosti je možné každý výrobek vylepšit. 

Absurdity mezi světem výrobců automobilů a světem SW firem jsem shrnul v této presentaci  - https://www.slideshare.net/JiNapravnik/spoleensk-odpovdnost-sw-firem

Mimochodem paní komisařka nebo někdo z jejího týmu mi zatím neodpověděli.


S pozdravem

 
Jiří Nápravník

23.2.2017

* * *

P.S.

Ano sliby se mají plnit – eurokomisařka Jourová projevila na VŠE zájem. Presentace výše je skvělá a současně otřesná. Problematika by měla mít jasnou prioritu vzhledem k elektronickému propojení světa. Jourová má šanci vstoupit do dějin. Využije ji? Zatím tomu nic nenasvědčuje. Tématu věnuji samostatný článek!

 

Jan Šinágl, 24.2.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)