Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka Pavel marnice hlava a horni trup

Libuse Rudinska „A lidi už nemusí vůbec šoustat! Odpadá trapné a únavné namlouvání a vyjde to levněji….“ Poté, co jsem vložil komentář, byl FB okamžitě zablokován…

* * *

AKTUALIZOVÁNO 30.12.2016: Odpověď právního oddělení ČT ze dne 28.12 na ZOI Jiřího Wonky ze dne 13.12 gen. řediteli Petru Dvořákovi – lhůta na odpověď prodloužena o 10 dní?! Na můj dopis ze dne 1.12 gen. řed. ČT dosud nereagoval.

AKTUALIZOVÁNO 6.12.2016: Dnes ČT stáhla z vysílání dokument „Pavel Wonka se zavazuje“, který se měl dnes ve 21:00 na ČT 2 vysílat! Slušní lidé vedení ČT děkují!

AKTUALIZOVÁNO 1.12.2016: Dopis generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi!

Rudinská nabízela prokazatelně za „důkazy“ Wonkova "estébáctví" řády desítek tisíc korun !!! - Umělecká a morální zvrácenost jako za dob nejprimitivnější komunistické propagandy.

Neuvěřitelné! Estébácky dokument prokazatelné zlodějky a podvodnice Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“, bude mít premiéru Rudinska rudana ČT2, dne 6.12.2016 od 21:00 hod. To je naprosto stejné, jako kdyby ČT vysílala bez komentáře projevy Adolfa Hitlera. Nic na tom nemění následný dokument „Zaťaté pěsti“, v rámci tzv. „vyváženosti“, jak neustále ČT zdůrazňuje. Samozřejmě mohou být pohledy různé, ale natáčet prokazatelně, vědomě a záměrně lži o skvělém člověku, je zločinem a jeho autor zločincem!

Pokud takový „dokument“ nazývá gen. ředitel ČT Petr Dvořák „analýzou a novým pohledem, kterého je zvlášť třeba, pokud se vznášejí otázky“, tak by za takové selhání ČT i své měl převzít osobní odpovědnost a ze své funkce odstoupit. Původně se měl dokument jmenovat „Pavel Wonka – advokát chudých“. Jde o jasné zneužití dotace. Toto estébácké svinstvo finančně podpořili, dle plakátu na premiéře v Jihlavě na MFF (25.10.2014): Státní fond kinematografie, Královéhradecký kraj, město Trutnov, europoslanec Jaromír Štětina, Martin Rejman (bývalý předseda Konzervativní strany), Igor Lukeš (český historik žijící v USA) a KAN (Klub angažovaných nestraníků). Měli by podat na Libuši Rudinskou okamžitě žalobu pro zneužití dotace a její navrácení v plné výši.

Mediálně zaštítil tuto ohavnou nemravnost ČT, Státní fond kinematografie, Královéhradecký kraj a KRNAP (Krkonošský národní park). 

Wonka PavelLibuše Rudinská tuto svoji pravou vizitku natočila v roce 2013. Má ruské předky a pochází s komunistické rodiny. Vybrala si účelově hlavně lidi, kteří jednostranně, lživě a vědomě pomlouvají Pavla Wonku. Rudinská nabízela prokazatelně za „důkazy“ Wonkova "estébáctví" řády desítek tisíc korun  (!!!), aby "svědci" řekli na kameru co potřebovala!!! To, jak se v „dokumentu“ mnozí snažili napovídá, že nabídka nebyla zřejmě mnohými odmítnuta…?!  Uplácení a přijetí úplatku jsou trestným činem:

§ 332Podplacení

(1) Kdo jinému nebo pro jiného v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu poskytne, nabídne nebo slíbí úplatek, nebo kdo jinému nebo pro jiného v souvislosti s podnikáním svým nebo jiného poskytne, nabídne nebo slíbí úplatek, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.

(2) Odnětím svobody na jeden rok až šest let, propadnutím majetku nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 v úmyslu opatřit sobě nebo jinému značný prospěch nebo způsobit jinému značnou škodu anebo jiný zvlášť závažný následek

§ 331Přijetí úplatku

(1) Kdo sám nebo prostřednictvím jiného v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu pro sebe nebo pro jiného přijme nebo si dá slíbit úplatek, bude potrestán odnětím svobody až na čtyři léta nebo zákazem činnosti.

* * *

Podívejte se na její filmografii, studijní pobyty a stipendia, granty a ocenění?! Doufejme, že už natočila poslední dokument, který bude použit při výuce nových dokumentaristů jako odstrašující příklad! Pavel Wonka si s Jiřím Voskovcem mají v nebi o čem povídat. Bezcharakternost a bezpáteřnost člověka bude jistě jedním z hlavních tématů jejich rozhovorů… 

Pavel Wonka je vylíčen jako nejednoznačná osobnost, zároveň jako věčný kverulant, který ani v přímém ohrožení života není ochoten a pak už ani schopen ustoupit ze svých pozic. V celkovém vyznění vede film k zamyšlení nad nutností revize historických přístupů k nedávné minulosti. (Pozn.: a o to zjevně jde, o revizi kritického přístupu ke KSČ a ke komunistickému teroru, který jsme si vlastně zavinili my oběti sami, že...)

„Libuši Rudinskou nelze nazývat dokumentaristkou, protože naše úctyhodná mravná profese by se musela červenat. Dokumentaristůvprvní zákonje jeho etický kodex, protože pracuje se skutečností, kterou lze tak snadno manipulovat.Druhým zákonemje, že dokumentarista musí mít svého hrdinu rád,třetím zákonemje poctivé hledání pravdy o skutečnosti ve všech jejích aspektech. Dokumentarista slouží humanitě a demokracii, nikoliv sobě. Stoku urážek Jiřiny Šiklové, která se tolik angažovala v zápase o svobodu občanskou, politickou i genderovou, nebudu komentovat. Z toho, že Libuše Rudinská může beztrestně do světa posílat názory na mučedníka totalitního režimu, zmanipulované sebestředností jejího ega, je mi ouzko.“

Olga Sommerová, respektovaná a uznávaná filmová dokumentaristka, 19.1.2015

Dokumentarista Martin Vadas, předseda FITES (Filmový a televizní svaz), prohlásil: „Jsou to promrhané peníze.“

Havel Pavel Wonka 080408„Každá společnost může dospět do stádia své krise Potom nastane čas ji rozumně reformovat, čím dříve, tím lépe, neboť přetopený kotel je věc velmi nepříjemná. Co vsak bude s námi? Posuďme vyspělost naší společnost z hlediska schopnosti přijmout nové myšlenky, pochopit je a řídit se jimi. Nové myšlenky jsme již přijali, s tím dalším je to horší. Úroveň našeho právního vědomí rovněž poklesla. Máme proto nějaké naděje do budoucna? Vrátí lidu důvěru slova, jest-li že nebudou mít praktickou realizaci? Jak se bude chuť lidu podílet na budování socialistické společností, nedojde-li k naplnění jeho tužeb a ideálů, nedojde-li k urychlené přestavbě v duchu potřeb daných společensko-politickým vývojem? Zatím ztrácíme sílu i dech.V duchu tradiční nesnášenlivosti obvinujeme nositele nového myšlení z antisocialismu.Já jsem začal přestavbu zdola. Proto mám také postavení politického vězně. Jako politický vězeň vyzývám presidenta ČSSR Dr.G.Husáka a FS ČSSR, aby začali přestavbu shora.

Věznice v Hradci Králové, 6.1.1987

Pavel Wonka

politický vězeň čsl. státu

Hlavní právnické dílo Pavla Wonky 94 TEZÍ, Rudinská zcela zamlčela. Pavel Wonka vizionářsky přesně předpověděl dnešní stav společnosti v Káře pokroku:

„Ale kdo ví. Možná, že se ona pomyslná kára skutečně vyškrá­be někam na kopec. Ti vzadu ji přestanou brzdit a budou Švejkovi našeptávat: „Švejku, naskoč, s kopce nemusíš tlačit. S kop­ce to jede samo." A jestliže se ve Švejkovi něco probudí a těch­to hlasů poslechne, potom bych v té době nechtěl být u oje. Nechtěl bych být při tom, až se ten žalostný průvod s károu bu­de potácet na své anabázi někam k Putimi, uondaný a demoralizovaný. Nechci být ani u té žabomyší války a účastnit se to­hoto handrkování. Napadá mi tedy už jen role Laokona a proto volám: „Nevěřte Danajcům, odmítněte danajské dary!" 1.4.1988

Pavel Wonka: „Ti, kdo nejdou vpřed, ať ustoupí z cesty.“ 1988

Jiří Wonka „Mě za spoustu času natáčení dala 3000 Kč, které jsem ji vrátil. Fotografie, dokumenty nic nevrátila,  s příšernější osobou jsem se ještě nesetkal. Vyhrožovala mi také smrtí, že již dlouho nebudu žít hnus, hnus.“

 

Jan Šinágl, 30.11.2016

* * *

Pavel Wonka: Teze č.1 „O národní nesnášenlivosti“

TEZE č. 42 politického vězně čs. státu Pavla Wonky

MK Praha: Pavel Wonka spolu s veřejností podruhé donutil Libuši Rudinskou k útěku!

94 tezí politického vězně čsl. státu Pavla Wonky psané ve věznici Hradec Králové a Praha-Ruzyň od 1.ledna 1987 do 10.srpna 1987

Kára pokroku

* * *

Městu Vrchlabí vůbec nevadí, že dokument o Krkonoších bude natáčet podvodnice…?!

* * *

Když komunista káže o lásce

Ad LN 29.11.: Vlk se obul do Zimoly kvůli zdanění restitucí

Pokud předseda komunistů Filip nabádá církev „k lásce k bližnímu, k pokoře a pomoci lidem", zní to jako špatný vtip. Evokuje to vzpomínky na špa­nělského inkvizitora Torquemadu, který své oběti mučil „z lás­ky", aby jim zajistil spasení. Pro nás to je však důkazem na­prosté nestoudnosti komunistic­kých představitelů, kteří nepouče­ni ze svých minulých loupeží již se chystají na další, tentokrát ve formě „zdaňování" majetků jimi dříve ukradených.

MUDr. Vít Šlechta, Libštát

LN, Dopisy redakci, 30.11.2016

* * *

www.ceskatelevize.cz/porady/10430569447-pavel-wonka-se-zavazuje/21256226981

 

Pavel Wonka se zavazuje

Dokument o posledním československém politickém vězni, který zemřel ve vězení

 

Diskuse diváků - viz odkaz "Vstoupit do diskuse"

Jiří Kubík, dokumentarista vězeňství 18. 1. 2015 14:33  Reagovat 

Film je zákeřná bolševická lež estébáků a L.Rudinské

LN Pavel Wonka 110492Filmařka Libuše Rudinská nejprve zpronevěřila dotaci 300.000 Kč od MK ČR, jelikož za ní natočila jiný film, než na počátku deklarovala před získáním dotace. Podobně podvedla i další sponzory jako KAN, Hradecký kraj, město Trutnov atd. Během natáčení došlo k velkému množství právních a morálních konfliktů aktérů s režisérkou, která používala mnoho špinavých metod. Film mimořádně hrubě a zákeřně pomlouvá posledního umučeného politického vězně Pavla Wonku. Film je založen na anonymech, kteří nemusí nést odpovědnost za své pomluvy Pavla Wonky (na estébácích) a většinu faktů vytrhává z kontextu, aby daly jiný a to skandalizační a pomlouvačný význam. Je to největší bolševická propaganda ostouzející oběti komunismu za uplynulých 25 let od revoluce 1989 a lze právem říci, že je natočen přesně ve stylu totalitní propagandy v Rudém Právu a v normalizační Československé Televizi. Je to i pomluva dle trestního zákona. Všechny aktéry filmu, kteří mluvili o Pavlu Wonkovi pozitivně, Rudinská vystřihla, aby pak zcela lživě prohlásila, že do filmu žádné nenašla. Ladislav Smolík, Eva Tomášková, Alena Zelinková, její sestra Jiráková, podala písemné svědectví, Jiří Kubík, Marie Vávrová, Eva Procházková, Josef Tomcsík, Božena Martincová, Vladimír Kubec, Evžen Klokočka (dal výpověď), Jana Millerová, Mirek Petr. Byl jsem jeden z nich. Vulgární opilecké výroky Libuše Rudinské na adresu známých a úctyhodných osobností (Petře Blažku zapšklý zmrde, socioložka Jiřina Šiklová je už dávno mrtvá ještě před tím než umře atd.). Pokud takovým všehoschopným gaunerům jako je Rudinská dělá Česká Televize koproducenta, pak je to veliká ostuda a veliké mravní selhání veřejnoprávního média. Pavla Wonku jsem zažil r. 1987 v trestních kobkách smrti komunistického koncentráku Minkovice a byl to z 1.000 vězňů nejstatečnější vězeň ze všech. Jak běžných tak politických. Nějaká sprostá hyena pasoucí se na jeho mrtvole dávno po jeho smrti, když už se nemůže bránit a dát jí pár facek, mu nesahá ani po kotníky. Slušní historici, filmaři, oběti komunismu, političtí vězni dali od Rudinské ruce pryč. Nyní je na řadě ČT.

* * *

P.S.

V „dokumentu“ je jenom jeden pravý příslušník StB (s brýlemi Ouředníčekšéf StB v Semilech). Druhého hraje v klobouku druh a otec synů od Rudinské kameraman Janoušek. Umělecká a morální zvrácenost jako za dob nejprimitivnější komunistické propagandy. Mimochodem při premiéře v pražském kině Lucerna mne jeden z „debatujících“ v tomto pasquilu bezbřehé amorálnosti, Václav Černík, fyzicky napadl, když jsem ho fotografoval před vchodem do kina. Má problémy s alkoholem, svými antisemitskými názory se netají. Je na něho panem Jiřím Wonkou podána žaloba na ochranu osobnosti ke KS Hradec Králové, ze dne 10.5.2016. J.Š.

* * *

Mohu vyhrávat soudy, ale není to nic platné. Pomluva je strašná věc, můžete ji vzdorovat, nebrat na zřetel, bojovat s ní, ale nakonec vás stejně dostane. Je jako chobotnice, která má dlouhá chapadla a může si s vámi dělat co chce. Postupně vás zadusí. Před 13 lety jsem  se musel bránit pomluvám, které rozšiřovala soudkyně Horváthová, potom to zbaběle zapřela, byly na mě nasazováni advokáti z Prahy, např. dcera od bývalého ministra Baráka, vše jsem vyhrál. Rudínská všechno znova vytahuje a chce bratra diskreditovat hrůza. Podal jsem na ni tr. oznámení z podezření ze zcizení rodinných dokumentů když jsem ji nechal samotnou v bytě, ani  zapůjčené věci nemíní vrátit. Naše rodina  to opatruje celé generace a je to pryč.

 

Jiří Wonka, 23.1.2014

* * *

PČR Jiří Wonka podání vysvětlení 18.6.2015

PČR vyrozumění Jiřímu Wonkovi 30.6.2015

PČR vyrozumění Jiřímu Wonkovi 30.4.2016

* * *

Vzpomínka na pobyt ve vězení 

Ve vedlejší cele byl asi třicetiletý muž, bývalý poddůstojník. Strážný nad korekcemi měl na něho spadeno. Ráno ho vyvedl z cely a na chodbě postavil do pozoru čelem ke zdi, a tak tam musel stát pod jeho dohledem.  Aby stání neměl tak jednoduché, přinesl si plný kbelík vody a na stojícího vězně ho vychrstnul. Když po několika hodinách šaty vězňovi uschly, proceduru opakoval. Denně většinou třikrát. V noci se z vedlejší  cely ozývalo „maminko, maminko“. Je strašné slyšet dospělého chlapa volat v zoufalství maminku. … Když jsem se v devadesátých letech dověděl o vězeňské smrti politického vězně - mladého muže Pavla Wonky, že na jeho těle ani přivolaný zahraniční patolog kromě tělesného vyčerpání nenalezl žádné stopy které by vydaly svědectví o násilné smrti,  vzpomněl jsem si na svůj zážitek v Opavské věznici. Kolik dní by mohl přežít člověk třikrát denně na cele polévaný studenou vodou? Pět? Šest? Ani ta nejdokonalejší pitva, jaké se Pavlu Wonkovi dostalo, by neodhalila tuto násilnou příčinu smrti.

* * *

„Nakonec nejde o toho, kdo kritizuje, ani o toho, kdo poukazuje na to, jak silák klopýtl, nebo kde mohl dělník udělat svou práci ještě lépe. Čest a zásluhy patří tomu, kdo je ve skutečnosti v aréně, jehož tvář je zničená prachem, potem a krví. Tomu, kdo o něco statečně usiluje, kdo chybuje a znovu a znovu nedosahuje svého cíle, komu je vlastní velké nadšení a velká oddanost, kdo sám sebe vydá pro dobrou věc. Tomu, kdo v tom lepším případě nakonec zakusí triumf velkého úspěchu, a kdo v tom horším případě, když selže, alespoň selže během nádherně odvážného pokusu o to, aby nezůstal stát na místě s bojácnými, kteří neznají ani vítězství, ani porážku.“ 

THEODORE ROOSEVELT

* * *

Zabrání ostudě Vrchlabí jeho starosta Jan Sobotka, stejně jako gen. ředitel ČT Petr Dvořák zabránil ostudě ČT v kauze podvodnice Libuše Rudinské?!

Doporučí ÚSTR Pavla Wonku k ocenění příslušníka III.odboje?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.71 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #5 Václav 2016-12-08 13:22
Pan ředitel ČT Dvořák nebere dotace, ale každým rokem odměny přes 3 mil, k platu 200.000 korun.Zaslouží si je, programy ČT a neustálá opakování jsou už pod psa, diváci je znají nazpaměť, ale jsou spokojeni, nemusí už televizor ani zapínat či zakoupit si nový, dražší se stále novými parametry a tím ušetřit.Děkujme mu za úpadek, pokud nějaký byl a úmyslné opomíjení závažných a významnějších nových pořadů.I my máme své "kulturtrégry!
+3 #4 Jan Šinagl 2016-12-03 08:18
Děkuji za uznání. Každý máme svoji volbu - i se pod svůj názor anonymně podepsat.
+3 #3 Bureš 2016-12-02 22:26
Pane Šinágl, kdy už přestanete podporovat Stbáka Bureše: euro.cz/.../...

Kolik dokumentů se bude muset najít v různých složkách?
+10 #2 Oldřich Musil 2016-12-01 18:18
Cituji antikomunista:
Ta rudá zrůda už zase tančí na hrobě mrtvého Wonky? Pomocí televize? A ještě na to dostala 300.000 dotaci? A ještě uplácela estébáky za vytáhnutí špíny? Tak to je opravdu "dokumentaristka". Spolupracovnice StB. Velebnosti, chce se mi nějako zvracet..

No jo.Nebyli jsme jako oni.
+10 #1 antikomunista 2016-12-01 00:40
Ta rudá zrůda už zase tančí na hrobě mrtvého Wonky? Pomocí televize? A ještě na to dostala 300.000 dotaci? A ještě uplácela estébáky za vytáhnutí špíny? Tak to je opravdu "dokumentaristk a". Spolupracovnice StB. Velebnosti, chce se mi nějako zvracet..

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)