Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vlajka 89Neztrácejme odvahu být demokraty, když ji nemají parlament, vláda ani Hrad!Prsty a drat

Soudruzi bývalí i dnešní stále drzeji a otevřeněji ukrajují z naší demokracie a svobody! Zbourání dvou pilonů pomníku DÍKY AMERIKO v Plzni, těsně před SLAVNOSTMI SVOBODY - nebyla náhoda! Přemístění pamětní desky na Národní třídě těsně před 17.listopadem – nebyla náhoda! 64 poslanců, kteří podpořili návrh totalitního zákona k výročí 17.listopadu -  nebyla náhoda! Těchto 64 poslanců by si zasloužilo okamžitou defenestraci. Podepsat se v demokratické zemi pod takovou ubohost, mám-li zůstat slušným, už potřebuje notnou dávku hlouposti, bezcharakternosti či poslušného slouhovství. Pokud za něco stojíme, tak by už nikdo z nich neměl zasednout po příštích volbách do Sněmovny! Z tohoto seznamu mravně a morálně padlých, se slušnému člověku dělá špatně, stejně jako jimi předloženého návrhu zákona! Vskutku „elitní sebranka“ servilnosti a ubohosti!

Slušný prezident na svoji ochranu nepotřebuje žádný zákon. Bylo by to pod jeho důstojnost a důkazem jeho neschopnosti. Slušnému prezidentovi také nikdo nebude sahat na jeho standardu. Nikoho to nenapadne a navíc dokáže si její ochranu zajistit, mj. i tím, že má kolem sebe také schopné spolupracovníky a ne takovou neschopnou chásku. Akci skupiny ZTOHOVEN slušní lidé chápali jako mravní gesto a nastavení zrcadla tomu neskutečnému, co se na Hradě dělo a stále děje. Když nešel odstranit prezident Zeman, byla odstraněna Presidentská standarda. Jedině tak mohla být zachráněna její pověst a obsah hesla PRAVDA VÍTĚZÍ. Obojí nejde dohromady a Zemana odstranit nemohli, bohužel. Zeman heslo změnil na „pravda vítězi“. Chtít nyní členy skupiny ZTOHOVEN trestat vězením by byla další nehoráznost. Jen zkouší cesty „jak se z toho dostat ven, z těch hoven“ a mobilizovat apatickou společnost. Že na Hradě je pěkný chlívek, který se změnil v putyku a místo prezentující úpadek mravních hodnot a neslušných způsobů, není žádným tajemstvím. Pokud nám to vadí a mnoho jiného, tak to dejme dnes pořádně našim politikům najevo - zaplněním Václavského náměstí - jako tomu bylo v listopadu 89.

Všimli jste si, že většinu politiků vidíme většinou jen v médiích, pokud vůbec, stejně jako kdysi komunisty, kteří si vytvořili svět sami pro sebe, se všemi výhodami. Mezi „milovaný lid“ chodili jen na tribuny při povinných oslavách?! Nehlídali jsme si je! Začínají se nám chovat opět jako komunističtí papaláši, kterých jsme se před 27 roky v dobré, ale naivní víře, „zbavili“. Našel by se tehdy někdo z protestujících, kdo by zvedl ruku pro účast komunistů v Parlamentu? Stále více se objevují ve vedení radnic, krajů a nepochybně mají cíl dostat se do vlády. Své heslo „My máme čas“ realizují cílevědomě. Taktiku získání moci si za 50 let plně osvojili.

Nechceme-li zase „držet hubu a krok“ – vykročme dnes a jasně jim to řekněme! Ta množství dnešních mítinků jsou potřebná, ale tříští potřebnou jednotu a sílu. Věřme, že se dokážeme konečně spojit, v jednotě společné  myšlenky a síly. Zasaďme se o zachování směřování země na Západ! 100 let zkušeností s dekadentním Východem je varujícím MEMENTEM MORI! 

 

 

Jan Šinágl, 17.11.2016

* * *

JEDEN DEN A DOST: „Oslavujeme 17. listopad 1989. Kam jsme za tu dobu dospěli. Nezpochybnitelného člověka na nejvyšší vyznamenání prezident odmítl vyznamenat, protože jeho příbuzný mluvil s nevhodnou osobou! Pan Werich kdysi komentoval proč také neemigroval. Když někdo v Paříži zvrací neznám důvod. Zvrací-li v Praze je mi to jasný.“ K.Mrzílek, 17.11.2016

* * *

17. listopad ukazuje směr

Pražský hrad 15.11.2016: mravnost před bránou, nemravnost za bránou!

* * *

Když se svět hroutí sám do sebe,

když se chvějí opory civilizace,

je dobré vracet se k tomu,

co v historii nepomíjí, ale naopak dodává odvahu,

spojuje jednotlivce,utišuje, leč nezabíjí.

Je dobré si připomenout,

že v historii libující si v destrukci působí i génius tvoření.

 

ALBERT CAMUS

PODĚKOVÁNÍ MOZARTOVI, 1956

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Oldřich Musil 2016-11-18 19:49
No a čemu se dnes vlastně divíte?Po 17.listopadu 1989 se přece všude volalo:"Nejsme jako oni".A běda tomu,kdo měl tehdy jiný názor.Už tenkrát někdo zpíval:
Nechme samet sametem pánové a dámy,
buďto s nima zametem,nebo oni s námi.
Vzpomínám si,jak to bylo tvrdě kritizováno a okamžitě zavrženo.No a teď už je to tady,přesně na ta slova došlo.To je výsledek toho nadiktovaného sametu.Podle mého názoru to nebyl pouze hloupý pseudohumanismu s,ale něco mnohem horšího.Já tzv. sametovou revoluci nazývám jako sametový podvod.
+2 #2 Horský 2016-11-18 14:53
Soudruh poslanec Zdeněk Ondráček, narozen rok až po bratrské pomoci v roce 1969 za komunisty, královéhradecký kraj a Trutnov
sloužil do roku 1989 u nebezpečné bezpečnosti a podílel se na potlačování demonstrací. Za to je nyní řádně odměněn vysokým poslaneckým platem, dietami a idiotskými návrhy na ochranu prezidenta a dalších aparátčiků.Bylo by dobré spočítat, kolik jeho pandrekových obětí má dodnes také za odměnu zdravotní následky.Tihle lidé a poslanci jsou předobrazem "šťastné" budoucnosti naší země kráčející mílovými kroky neochvějně k nové totalitě.
0 #1 Loucký 2016-11-18 14:29
No vida, už jsme zase v komunismu. Tehdy i okresní tajemník OVKSČ byl chráněn před kritikou, patřil k nomenklatuře.A běda tomu, kdo by se odvážil něco říci,SNB šla přece s lidem.Máme v parlamentě zkrátka výtečné a dobře placené soudruhy i ne aspol. Bude navrhovatel Vondráček psát brzy vzpomínky,už na konci totality se přece smutně proslavil. Jsou to zkrátka v roli zástupců lidoví borci. Domnívají se, že mluví - podle sebe soudím tebe k nemyslícímu stádu blbců.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)