Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Trump DonaldRudolph Giuliani (bývalý starosta New Yorku): „Chystáme se zvýšit počet moderních letadel na 1 200 jednotek. Chystáme se zvětšit velikost námořní pěchoty ze 27 do 36 brigád. Trump se bude muset vypořádat s Putinem, reprezentující zemi, která nesnižuje své ozbrojené síly a zvýší ji na úroveň na úroveň armády Reagana. Udělá to, abychom - často o tom hovořil v průběhu volební kampaně – byli  schopni vyjednat mír z pozice síly, nikoliv na základě podmínek, kdy tato země snižuje velikost armády.“

Politika se stala nástrojem korupce. Je třeba se pokusit to změnit. Odstranit korupci zcela nelze. Omezit ji na únosnou míru zcela jistě. Dosavadní politický sytém selhal a občané se nemají na koho obrátit. Trump se choval pragmaticky tak, aby vyhrál. Ukázal svoji nedokonalost - jsem jeden z vás, se všemi chybami, zatímco jiní si na dokonalé jenom hrají. I Reaganovi nikdo nevěřil, pouhému „herci“ - a stal se nejpopulárnějším presidentem od konce 19.století. Zvolením Trumpa se projevila vůle obnovit politický systém, tak, aby sloužil zemi a občanům. Američané už nechtějí bojovat, umírat, platit za svobodu druhých a chodit na hřbitovy svých vojáků. Je na čase, abychom i my sami bránili naši svobodu a také něco pro ni sami obětovali. Nezapomínejme, že Putin je především příslušník tajných služeb. Svět potřebuje fundamentální změnu, nechce-li skončit v další světové válce. Příliš moci a bohatství vlastní příliš málo lidí, kdy bohatství generuje nekontrolovatelně bohatství bez přidané hodnoty. Nemluvě o tom, že bohatství vlastní nemalá číst lidí, které je nezavazuje - jako každého, kdo ho poctivě získá - ale jsou jeho otroky. To nepůjde do nekonečna, stejně jako není možný trvalý hospodářský růst.

Nacionalismus nehledá řešení a znamená na konci často válku. Pravicový populismus je největším nebezpečím. Moc hospodářská je vždy větší než politická! Kdo nemá pod kontrolou finanční moc, nedokáže nic. Provádět populistickou politiku bez konkrétních řešení je to nejlehčí. V tom je odstrašujícím příkladem Václav Klaus. Společnost, která není schopná řešení, spěje do krize. Věřme, že svět ještě nalezne dost schopných a moudrých politiků, kteří se dokáží dohodnout a dají přednost zdravému rozumu před sebezničením. Bez návratu morálních hodnot do politiky - na všech úrovních – to nebude možné.

K volbě Donalda Trumpa se výstižně vyjádřil bankéř Ondřej Jonáš.

 

Jan Šinágl, 14.11.2016

* * *

Láska i nenávist k Donaldu Trumpovi

„Je to úplný blábol,“ napsal nám člen vlády v reakci na včerejší Final Word. „Na vztahy s USA je tady používán sovětský model z minulého režimu. Jenom země se změnila,“ vysvětlil. „U velmoci můžeme podporovat jedno či druhé křídlo, ale když se rozhodne, musíme podporovat to vítězné. Většina kritiků pana prezidenta Trumpa na svůj omyl rychle zapomene a bude adorovat USA a jejich prezidenta.“ Přesně podle této logiky se Jan Hamáček na Twitteru urychleně pokusil zahladit své dřívější prohlášení o tom, že Trump představuje hrozbu pro svět. Co ale kousavý tweet Tomáše Prouzy o Trumpově „nenávisti a populismu“? No jo, Prouza přece nezastupuje ČSSD, ale ČSSD a.s. Byznysová větev ČSSD se Trumpovy administrativy bojí, protože by se mohla postavit za vládu s ANO v čele. A pokud by se byznysmen Trump obtěžoval podívat se na včerejší dohodou mezi Pentou a CEFC o prodeji administrativního centra Florentinum, mohl by si všimnout českých peněz vyvedených z ČEZu, Českých drah a DP Praha smíchaných s čínskými penězi. Pro ČSSD a.s. se tedy novou velmocí zmíněnou výše stává Čína.

* * *

P.S.

LN PZ Statni zajem a Cina 091116

(Vlevo LN 9.11.2016)

Rudolph Giuliani (bývalý starosta New Yorku): „Chystáme se zvýšit počet moderních letadel na 1 200 jednotek. Chystáme se zvětšit velikost námořní pěchoty ze 27 do 36 brigád. Trump se bude muset vypořádat s Putinem, reprezentující zemi, která nesnižuje své ozbrojené síly a zvýší ji na úroveň na úroveň armády Reagana. Udělá to, abychom - často o tom hovořil v průběhu volební kampaně – byli  schopni vyjednat mír z pozice síly, nikoliv na základě podmínek, kdy tato země snižuje velikost armády.“

Premiér Sobotka označil v diskusním pořadu na ČT stavbu US radaru na našem území za „sci-fi“, prý bychom si „zhoršili vztahy s Ruskem“? Reagoval tak na otázku spolupracovníka Giulianiho. Budování ruských raketových stanic na hranicích s EU premiérovi nevadí?! Američanům to vadí, stejně jako to, že stále nejsme ochotni pomoci spojencům a podílet se i svým dílem na společné obraně a ochraně svobody a demokracie. Rusko nesmíme popudit, ale USA ano?!

Roman Joch „Establishmentu teče do bot“ (LN 14.11.2016):

„Servilta vůči Číně se nám za Trumpovy vlády vymstí. Ať přinesla jakékoli výhody svým aktérům, poškodí nás. Byla to chyba. Na dvou židlích nelze sedět, chceme-li mít dobré vztahy. Nelze být napůl pročínský a napůl spojencem Ameriky (stejně jako nelze být napůl proruský a napůl spojencem USA). Pokud chceme mít dobré vztahy s nastupující Trumpovou vládou, měli bychom se ve vlastním zájmu ve volbách zbavit pročínského prezidenta a odstavit od moci pročínského premiéra a jeho stranu. Jinak za to zaplatíme cenu. Doba amerického altruismu končí. Nastává doba Donalda Trumpa. Probuďte se.!

Běda zemi, jejíž premiér a prezident se chovají jako kolaboranti. Příliš rychle zapomínáme na své historické zkušenosti! J.Š.

* * *

Strategické hry kolem českých aktiv firmy Orlen. Služby, obchody a velká politika

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)