Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lenka Benešová: „Místo ulic je třeba zaplnit volební místnosti a “červené karty” proměnit za voličské hlasy.“

Vpravo LN 29.10.2016LN Kambersky Zeman 291016

CSR 1 TGM NG 281016Ztratili jsme Rakousko, Němce, Podkarpatskou Rus, Slováky. Budou další na řadě Moravané, Slezané až do konečného sebezničení a sebezániku? Miroslav Donutil skvěle zahrál v seriálu NAŠE STOLETÍ Lloyda George, briského státníka a premiéra. Na otázku T.G.Masarykovi: „Proč to děláte“, mu TGM odpověděl: „Jsou to Rakušáci.“ Následovalo jeho výmluvné mlčení. V tom výroku je více než tušíme. Rozlisujeme lidi podle národa a národnosti a to je špatně! Prof. Milan Zelený: „Ještě nikdy v životě jsem nepotkal národ, vždy jen lidi, kteří se spojili svými schopnostmi ve prospěch společnosti kde žijí.“ Jsme pořád nespokojení, nekonstruktivní, nestavíme, jenom bouráme. Karel Kryl: „Zachováváme postoje, místo abychom stáli.“ Pokračujeme v naší neschopnosti jednoty, v likvidaci sebe sama. Pokud myslíme jen na sebe, ne na druhé, ať už jako sousedy či národy, nemůžeme prospět ani sobě, ani svému okolí, ani své zemi a světu. Skončíme jako oběť své vlastní malosti, sebestřednosti, závisti a nepřejícnosti, pokud nebudeme ochotni či schopni toto své po generace zažité chování, zvyklosti a způsoby změnit.

CSR 3 TGM socha 281016Pan Jiří Brady byl vyznamenám kanadskou vládou, presidentem Německa, jenom ocenění českým presidentem není hoden, což je paradoxně pravda. „Založili jsme si instalatérskou firmu. Měli jsme takovou podmínku: Nebudeme zaměstnávat Čechy. Když neumí pracovat, nemůžeš je vyhodit, protože tě všude pomluví. V roce 1968 jsme ale změnili názor. Z Československa přišla spousta lidí. Polovina byla dobrá, opravdu potřebovala pomoc, ale ta druhá polovina… To byli zločinci. Naše firma prosperovala. Měli jsme velké zakázky, tak nebyl problém vzít další lidi. Pomáhal jsem jim sehnat práci, nebo jsem je finančně podporoval“. (z rozhovoru v LN 29.10.2016 „Hanin sen být učitelkou se splnil“). Michal Horáček položil na Staroměstském náměstí otázku: „Víte koho nejvíce milujeme?“ Chtěl jsem spontánně vykřiknout „sami sebe“. Jeho odpověď: „Knihy“, kdy argumentoval počtem knihoven. Jen to na té kulturnosti v naší zemi není moc vidět. Jsou i národy daleko kulturnější s méně knihovnami… Kultura se projevuje stavem země a našim chováním, nejen knihami či jejich počtem. Z pana Jiřího Bradyho si vezměme příklad, následujme ho! Pochybuji, že měl čas chodit do knihoven tolik jako my, zato konal a něco po něm zůstalo. Pouhý čtenář po sobě nezanechá nic, pokud jeho aktivita začíná a končí přečtením knihy.

 

 

Praha, Staroměstské náměstí 28.října 2016, 18:30 – 20:00 hod.

Projev Petra Gazdíka, Petra Pitharta a Mariana Jurečky

O českých Němcích neříká pan Pithart plnou pravdu, ačkoliv by měl vědět, že Mnichov začal už v roce 1918. V roce 1935 vyhráli čeští Němci volby a přesto se nemohli podílet na vládnutí díky urychlené, nedemokratické změně zákona. Nikde se dnes pochopitelně nechlubí svoji naivností, kdy byl jako premiér proti zákazu komunistické strany s tím, že se komunisté postupně rozplynou.

Projev katolického kněze Marka Orkováchy

 

Projevy rektora Masarykovy Univerzity Mikuláše Beka a prorektora Karlovy univerzity Martina Kováře

}

 

Projevy primátora Zlína Miroslava Adámka a starosty Prahy 15 Milana Wenzla se zapálením svíček

Opět se zapomíná na Jana Antonína Baťu, jednoho z největších čs. vlastenců, který byl okraden rodinou Tomáše Bati jn. Jeho okrádání pokračuje dodnes. O tom, že firma Baťa pod vedením J.A.Bati zachránila 2000 židovských rodin, se dodnes mlčí! Momentálně obdržel Ústavní soud ve věci stížnost, kdy česká justice tuto do očí bijící nespravedlnost nechce uznat. Prezidentovo „Vsaďte si sportku“ na prosbu primátora o pomoc při financování Baťova projektu je nekomentovatelná. Prezident Zeman často cituje firmu Baťa a citáty obou nevlastních bratrí, ale vyznamenat oba si samozřejmě netroufá. Starosta Prahy 15 Milan Wenzl roky bojoval proti korupci než mohl postavit svoji úspěšnou Pizzerii. Občané nazapomněli a zvolili ho za Hnutí ANO svým starostou. Správně připomíná Antonína Švehlu. TGM si ho přál jako svého následovníka, protože Benešovi plně nedůvěřoval, bohužel nemoc nedovolila Švehlovi stát se presidentem. Rozhodně by republiku zbaběle neopustil jako Beneš a vydal armádě rozkaz k obraně vlasti.  

{youtube}qt7bIL_Iogo{/youtube}

 

Projev ministra Daniela Hermana

  

 Vyznamenání a proslov Jiřího Bradyho, hymna

Vojtěch Filip: „Herman chtěl podvodným způsobem vyznamenat svého příbuzného za věznění v koncentračním táboře nacistů, jejichž dědicům podlézá a ještě u toho tak nehorázně lže". Daniel Herman: „Komunisté ztrácejí podporu veřejnosti, tak se snaží zviditelňovat za každou cenu."

Primátor Zlína Miroslav Adámek: „Pan Jiří Brady se zasloužil o dobré jméno této země.“ O co se zasloužil její prezident? Jiří Brady se zúčastnil odhalení sochy Václava Havla ve Washingtonu a přeje si, aby v budoucnosti k ní přibyla další. Velký muž, velkého ducha, kterého zná a oceňuje celý svět. Malost malých toho nemůže být schopna.

{youtube}Ybrl57QsnSo{/youtube}

  

CSR 5 sudenti NO CLR 281016Maršál britského letectva Karel Janoušek by určitě vyznamenání z rukou prezidenta Zemana nepřijal. Musí se obracet v hrobě. ZaCSR 4 SN 281016 takové „hodnoty“, jaké představuje současné obsazení Pražského hradu nebojoval a nestrávil roky v komunistickém kriminálu. Být vyznamenán se zpěvákem Hůlkou je mravní a morální zvrácenost. Opakovaně navrhovaní členové odbojové skupiny bratří Mašínů jsou opakovaně odmítání. Zabít komunisty se v Čechách stále nevyplácí. Věřme, že při 100.výročí budou vyznamenáni stejně tak jako dr. Emil Hácha a Jan Antonín Baťa. Teprve potom budeme moci mluvit o tom, že jsme se vydali na cestu skutečné svobody, demokracie a pravdy – pravda nepatří vítězi. „Pravda vítězí i když to dá fušku“, jak říkal Jan Masaryk.    

Je překvapující, že prezident Zeman oslovil vyznamenaného Güntera Verheugena německy. Připomínám, že rakouského prezidenta přivítal v dubnu na nádraží ve Stochově odhalením pamětní desky pouze v českém jazyce bez datumu. Za to v Lánech zasadil společně s čínským prezidentem strom u kterého je i čínský text a datum.

Dost možná odmítnutí, na poslední chvíli, povýšit na brigádní generály představitele VS ČR přispěl i můj článek o skandální skartaci dokumentů zaměstnanců VS ČR?

Seznam pozvaných „hostů“ na poslední chvíli do Španělského sálu, by byl jistě zajímavý?! Obávám se, že jinak by byl Vladislavský sál poloprázdný…

Škoda, že Miroslava Němcová ani Petr Pithart nebyli na Staroměstském náměstí schopni mluvit spatra. Michal Horáček jako moderátor zklamal jak kultivovaností projevu, tak jeho obsahem. Všichni účastníci očekávali na závěr informace o chystaném pochodu na Hrad, nedočkali se jich. Proto se dostavily na Hrad místo tisíců jen stovky účastníků…

Potkal jsem jednoho staršího pána židovského původu, který měl podobný osud jako Jiří Brody. Přijel 200 km jen aby ho mohl vidět. Potkal jsem i otce s mladým synem z Břeclavi, který mi řekl. „Nemohli jsme nepřijet.“ Jistě takových účastníků bylo více.

CSR 2 TGM NG hoch 281016Komunisté jsou jednotní, proto se v české nejednotnosti snadno prosazují při malé účasti voličů. Díky Zemanovi procházíme nutnou etapou, abychom našli společnou cestu k jednotě a tím i sílu řešit účinně nahromaděné problémy ve společnosti. Petr Gazdík, politik a pedagog, je výborný řečník s prvky státníka, kterému může patřit budoucnost. Ne nadarmo je předsedou Starostů a nezávislých.

Politika má smyl jedině ve spojeni s lidmi, jakmile se toto spojení přeruší, politika a politici zvlčí. Věřme, že toto životně důležité propojení se právě začíná obnovovat. Nadcházející 17.listopad je další výzvou občanské společnosti.

Děkuji lidem z Národní galerie v Salmově paláci na Hradčanech za vyvěšení třech portrétů TGM se slovy NEBÁT SE, NELHAT a NEKRÁST – ten malý chlapec pod nimi je symbolický. Věřím, že až vyroste, nebudou už muset být tyto plakáty s těmito slovy vyvěšeny.

Celý průběh mýtinku na Staroměstském náměstí můžete shlédnou v iVysílání ČT24.

 

Jan Šinágl, 29.10.2016

* * *

Začátek konce Miloše Zemana

Vzkaz Dalajlamy k 28.říjnu

* * *

Začátek konce Miloše Zemana

Oldřich Musil 2016-10-27 20:36

Podle mého názoru jím byl Emil Hácha. Nikam neutekl, zůstal v těch nejhorších chvílích se svým národem a přijal presidentský úřad s plným vědomím toho, že mu to nepřinese žádnou slávu ani vděčnost, právě naopak. Rozhodl se pro svůj národ obětovat, aby zachránil co se dá a kolik životů našich občanů zachránil, o tom se moc neví. Protrpěl si to celé nakonec nejen psychicky, ale i fyzicky. Je to jedna z nejtragičtějších postav našich dějin.

 

Horský 2016-10-28 12:26

Pan Musil má jistě pravdu, kdyby to nepřevzal a velmi nerad nemocný i jinak poctivý člověk Hácha, který když nic jiného alespoň zachránil zatčené studenty z koncentráku, zbýval by jen kolaborant a přeběhlík Moravec, kdysi jak sám napsal ve službách "mouřenína" Beneše. Byl to Beneš, kdo Háchovi gratuloval k funkci vládního prezidenta z Londýna 1938, což při návratu zapomněl a nečekal na své znovuzvolení. Nešťastného Háchu nechal hned po válce shnít ve vězení.

* * *

Aktualizováno 31.10.2016

… Přes všechny nejasnosti kolem příběhu vyznamenání pro pana Bradyho, přes všechna podezření a vzájemné obviňování se ze lží, to patnáctitisícové shromáždění na Staroměstském náměstí vyslalo signál. Silný signál touhy po společnosti, která se nehrbí před mocnostmi a má rovná záda. Společnosti, která ctí svobodu a demokracii a ve které se nepáchají nespravedlnosti, třeba na příbuzných oponentů.

“Bitvu o Bradyho” Staromák vyhrál. Nikoliv však válku. Tu, která se vede o demokracii i obyčejnou slušnost. Bude třeba udělat něco víc, než jen zapálit svíčky nebo rozsvítit mobily a společně si zazpívat hymnu. Nebo se ve virtuálním prostoru dojímat nad krásnými obrázky zaplněného náměstí, focenými z věže Staroměstské radnice. Nebo hromadně sdílet, jakkoliv trefný, projev Petra Pitharta. Možná je to už klišé, ale politické změny se opravdu nedělají hromadným zpěvem. Místo ulic je třeba zaplnit volební místnosti a “červené karty” proměnit za voličské hlasy.

http://tapolitika.cz/z-domova/soucasne-deni/za-zrcadlem-staromak/

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-1 #1 ales_pribyl 2016-11-01 19:54
Soudruh Pithard byl ten pravý obhájce demokracie. Politický turista a zastánce nepotrestání komunistů.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)