Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rysanek PatrikAKTUALIZOVÁNO 2.9.2016: Odpověď  NS ČR

AKTUALIZOVÁNO 31.8.2016: Odpověď Výboru Senátu pro lidská práva (26.8.2016) - Vyrozumění Policejního prezidia (29.8.2016)

AKTUALIZOVÁNO 29.8.2016: Stížnost ministru spravedlnosti Robertu Pelikánovi (17.8.2016) – Odpověď MsP (26.8.2016)

AKTUALIZOVÁNO 19.8.2016: Odpověď Vlády ČR (10.8.2016) – Odpověď Ombudsmanky (17.8.2016)

Aktualizováno 21.10.2016: Odpověd VSZ Olomouc (20.10.2016)

 

Kdy bude souzen zločinec v taláru soudce KS Brno Mgr. Tomáš Kurfiřt ?! - Petice na podporu Patrika a Miloslava Ryšánkových

Dopis Patrik bojovnik 020816

… To, co jsme zažili na vlastní kůži dne 2.8.2016, kdy soudce Kurfiřt odůvodňoval svůj rozsudek, kterým poslal na 10 a půl roku mého bratra do vězení, považuji za oficiální termín vyhlášení války mojí rodině. Nemluvím teď z pozice sestry a dcery, která chce mít oba obžalované doma, ale mluvím z pozice člověka, s vysokoškolským vzděláním právního směru, který je detailně seznámen s obsahem spisu, poněvadž před rokem jsem se ze dne na den rozhodla opustit po 16 letech mou poměrně slibně se vyvíjecí armádní kariéru, abych měla možnost se naplno věnovat obhajobě obou obžalovaných. Nikdy bych si nedovolila upírat soudu jeho nezávislost a volné hodnocení důkazů, ovšem, když sedíte v soudní síni a posloucháte několik minut v kuse nepravdy, lži a převrácenou pravdu na všechny strany, dedukce a tvrzení nepodložené důkazy a naprosté popření důkazů, jež jste předložili jako nezákonně provedené, což podpoříte i judikáty Ústavního a Nejvyššího soudu, tak si připadáte jako v tom nejhorším snu, ale probudit se bohužel nejde. Moje rodina válku nikdy nezačíná, ale přísahám, že udělám o tisíc procent víc než vše, aby to byla právě moje rodina, která bude na konci tohoto špatného snu stát na stupních vítězů. …

 

 

Jsem sestra a dcera obžalovaných a chtěla bych tímto dopisem dát najevo, jak neskutečně si vážím toho, že jsem měla to štěstí a stala se členem tak báječné rodiny, za kterou nikdy nepřestanu bojovat. Pro lidi, kteří mou rodinu znají, tímto mým vyjádřením s největší pravděpodobností nebudou nikterak překvapeni. A lidem, kteří nás neznají, bych tímto chtěla naznačit, jak obrovský omyl, celá tato kauza je.

Pravdou je, že osoba Janocha hodně ovlivnila naši rodinu v negativním smyslu, hlavně co se týká rozvodu mojí matky a otce, ale zajisté není od věci se zamyslet nad tím, že incident, za který jsou můj bratr a otec souzeni, se stal téměř dva roky po nejhorší části celé aféry a to v době, kdy jsme všichni začínali žít znovu. Jako polehčující okolnost u soudu uvedl ve své závěrečné řeči státní zástupce to, že si umí představit, jak moc oba obžalované zasáhla událost, kdy jim zemřelý Janoch de facto zničil jejich rodinu a že je pochopitelné, že se mu za to chtěli pomstít. Ovšem tohle by nikdy neřekl člověk, který mého otce a bratra zná. Pravdou je, že jsme měli mnoho příležitostí, jak se Janocha zbavit, ale proboha, proč by to někdo z nás dělal? Lidi nejsou zvířata a nemůžete ovlivnit, jestli se vaše matka bude stýkat s tím nebo oním člověkem a je jedno, jestli se Vám to líbí nebo ne. To je bohužel život a zažil to, když ne na vlastní kůži, tak z blízkého okolí asi každý. Démon jménem alkohol, nevěra, rozvrácená rodina, ovšem nic z toho nezakládá důvod, proč někoho zabíjet.

Další nesmysl, který státní zástupce během procesu použil, bylo jeho tvrzení, že se nemůže brát ohled na výpovědi svědků, kteří vypovídají ve prospěch obžalovaných, poněvadž tito svědci neměli zemřelého rádi. Bohužel, z výslechů asi 36 svědků, se opravdu nenašel někdo, kdo by měl zemřelého rád, takže když u soudu o něm nic pěkného nebyl schopen říct ani jeho vlastní syn, který mimo jiné uvedl, BRAL JSEM HO JAKO DĚCKO, NE JAKO OTCE, TAKŽE JSEM HO SEMTAM MUSEL PROPLESKNOUT. ŘÍKALI JSME SI PIČO BRÁCHO A JÁ TO NEPOVAŽUJI ZA SPROSTÉ. Takže dle státního zástupce to, že nemáte někoho rádi, zakládá důvod, proč bagatelizovat sílu vaší výpověďi u soudu. Nesmysl, řeknete si. Ovšem až do doby, kdy nezjistíte, že toto uvažování zastává i soudce.

Těch příkoří a nesmyslů, popření pravdy, dedukcí z ničeho a výmyslů je plný celý spis. Kdybych chtěla vyjmenovat vše, co je v našem případu špatně, nestačilo by mi pravděpodobně ani sto stran. Napadá mě přirovnání, že pokud by na policejní akademii chtěli žákům ukázat, jak opravdu nepostupovat v řešení případu od začátku až do konce, ukázali by jim ten náš.

To, co jsme zažili na vlastní kůži dne 2.8.2016, kdy soudce Kurfiřt odůvodňoval svůj rozsudek, kterým poslal na 10 a půl roku mého bratra do vězení, považuji za oficiální termín vyhlášení války mojí rodině. Nemluvím teď z pozice sestry a dcery, která chce mít oba obžalované doma, ale mluvím z pozice člověka, s vysokoškolským vzděláním právního směru, který je detailně seznámen s obsahem spisu, poněvadž před rokem jsem se ze dne na den rozhodla opustit po 16 letech mou poměrně slibně se vyvíjecí armádní kariéru, abych měla možnost se naplno věnovat obhajobě obou obžalovaných. Nikdy bych si nedovolila upírat soudu jeho nezávislost a volné hodnocení důkazů, ovšem, když sedíte v soudní síni a posloucháte několik minut v kuse nepravdy, lži a převrácenou pravdu na všechny strany, dedukce a tvrzení nepodložené důkazy a naprosté popření důkazů, jež jste předložili jako nezákonně provedené, což podpoříte i judikáty Ústavního a Nejvyššího soudu, tak si připadáte jako v tom nejhorším snu, ale probudit se bohužel nejde. Moje rodina válku nikdy nezačíná, ale přísahám, že udělám o tisíc procent víc než vše, aby to byla právě moje rodina, která bude na konci tohoto špatného snu stát na stupních vítězů.

Jestli si policisté přikrytí státním zastupitelstvím a zaštítění soudem mysleli, že se jim podaří zničit dva nevinné lidské životy, tak bych jim ráda vzkázala, že každý malý anděl, kterými můj bráška a táta jsou, má i svého malého satana, který je bude chránit. A proto jim vesmír dal mě. Jsem možná nejmenším článkem mojí rodiny, ale jisto jistě tím nesilnějším. Na tomhle světě neexistuje síla, která by mi zabránila bojovat za to, abych dokázala nevinnu mojí rodiny. Stojím za nimi od samého začátku a budu za nimi stát až do vítězného konce. Znám je celý svůj život a proto vím, že na tomhle světě nejsou báječnější lidi, než jsou můj táta a bráška a taky to, že celá tato kauza je zinscenovaný hnus, který přikrývá spoustu toho, co má zůstat skryto, jako třeba praví pachatelé.

Rysanek usneseni casy 221014S rozsudkem, jež padl, se rozhodně nemíním smiřovat. Je mi zle, když pomyslím, jací lidé rozhodujíLN PK Polda polobuh 300616 o životech jiných. Jen pro představu, přísedící Danešová velkou část hlavních líčení prospala. Když usnula v době, kdy se debatovalo o termínu dalšího hlavního líčení, soudce Kurfiřt do ní šťouchl po té, co ležela hlavou na stole, leknutím se probudila a vyhrkla SOUHLASÍM, přičemž se jí nikdo na nic neptal. Toto zřejmě u soudce vyvolalo velké pobavení, neboť se i s druhým přísedícím a s Danešovou asi 3 minuty smáli. Taky jsme byli svědky toho, že během přestávky se procházíte po chodbě soudu a na lavici leží „něco“ co při bližším ohledání identifikujete jako vaši přísedící, která si sundala talár, smotala si jej pod hlavu a lehla si na chodbě na lavici, kde spí. Když k tomu přidáte chování soudce, který udělá přestávku mezi výslechem prvního a druhého policisty, aby během 15 minut, měli možnost vše detailně probrat, aby se snad náhodou jejich odpovědi nelišily, tak to je jen drobný výčet toho, čeho se člověk u našich soudů může dočkat. Bohužel pro pány policisty, 15 minut jim zřejmě bylo málo, neboť se ve výpovědích nejen že neshodli, ale jeden z nich se před soudem ukázal v tom pravém světle, kdy měl problém držet nervy na uzdě. Druhý přísedící během celého procesu položil asi deset otázek, jejich znění ve většině případů před ním již někdo ve stejném znění položil, přičemž Danešová nepoložila otázku žádnou.

Na závěr bych z celého srdce chtěla poděkovat opravdovým přátelům, kteří při nás stojí a jsou pro celou naši rodinu nejen obrovskou podporou, ale zároveň i její součástí, díky níž mají navždy vyčleněno místo v našich srdcích. Zastávám názor, že rodinou se člověk nerodí, rodinou se člověk stává a to bez ohledu na krevní pouto. To obrovské množství podpory, kterou moje rodina denně pociťuje a taky síla lásky, kterou naše rodina má, je obrovským hnacím motorem, díky kterému jsme přežili i tu neskutečnou bolest, kdy sedíte u dvou štědrovečerních večeří a nemáte možnost být s lidmi, na kterých vám záleží.

Celá tato kauza táhnoucí se 22 měsíců je neskutečně vyčerpávající zkouškou mojí rodiny, po všech stránkách, ať už psychické či finanční. Jsem neskutečně pyšná na svého brášku, který v sobě našel sílu a dokázal se zvednout poté, co jej srazili na kolena. Ukázal, že je pravým bojovníkem, stejně jako můj táta, na kterého jsem taktéž z celého srdce pyšná. Vím, že spousta rodin by už dávno padla nebo to vzdala, ale moje rodina bojuje a bude bojovat dál bez ohledu na to, jaké přesile budeme muset čelit a jak dlouhou to bude trvat. I kdybych neměla milion dalších důvodů, pro nalezení síly vstát a bojovat za svobodu svoji rodiny, tento jediný by mi stačil. Jsme RYŠÁNCI. Jeden za všechny, všichni za jednoho.

Bc. Romana Králová

(tučně J.Š.)

* * *

Závěrečná řeč Mgr. Moniky Coufalové - obhájkyně Patrika Ryšánka

Závěrečná řeč Mgr. Radka Coufala - obhájce Miloslava Ryšánka

Vyjádření Patrika Ryšánka – celkové shrnutí hlavních líčení

* * *

ÚS ČR – přiznání musí být podloženo věrohodnými důkazy! PČR nezdokumentovala stopy po škrcení na krku oběti?! DNA, otisky a pachové stopy PČR nezajistila?! Porušila množství předpisů, zákonů - a GIBS shledal vše v naprostém pořádku?! Všimněte si na Usnesení PČR ze dne 22.10.2014 času u podpisu Patrika Ryšánka (13:40 hod.) a jeho ex offo obhájce (15:00 hod. bez uvedení jména?!). Kolik znáte odsouzených, jichž se v petici zastávají spoluzaměstnanci?!  

 

Jan Šinágl, 7.8.2016

* * *

KS Brno Ryšánkovi 2.8.2016: „Soudče Kurfiřte, skončíš v pekle!“ – část I.

V kauze otce a syna Ryšánkových se justice i nadále chová jako v kauze Jiřího Kájínka či dr. Milady Horákové!

KS Brno: Otřesná kauza otce a syna Ryšánkových spěje ke konci

* * *

Z e-mailu Romany Králové 7.8.2016

…dnes vyrazim v osm vecer s tatkou otocit naklad do Italie, pojedem celou noc a cely zitrejsi den, protoze rano v Italii musime 2x slozit jednou nalozit a to do 12:00 a vyrazit zpet do republiky, abychom byli v utery na vykladce v Holesove. Takze mam na dva dny o zabavu postarano:-) Mejte se krasne a diky za vsechno:-)RK

P.S.

A takovouto skvělou rodinu a lidi stát pronásleduje a odsuzuje!!! Názor jedné renomované právničky na současnou situaci v justici:

„Snažím se svými chabými silami situaci zanalyzovat a zejména v justici jsem dospěla k závěru, že protiprávnost, se kterou jsou rozsudky vydávány - začalo to v rodinném právu, pokračuje přes trest, který je nyní na špici. Zatím se ještě nejvíc drží obchodní vztahy. Musí to být ÚČELOVÉ A ZÁMĚRNÉ. TO TOTIŽ NENÍ JINAK MOŽNÉ… Na jedné straně se píší traktáty a podrobně se rozebírá, jaké by rozsudky měly být a proč, a to velmi sofistikovaně, na druhé straně se tímto ani náhodou nikdo neřídí, naopak vývoj rozsudků jde zcela proti! Tak zásadní odklon od reality není možný… nemohou se prostě všichni najednou zbláznit a svůj obor spláchnout do záchodu… to nejde... jak to všechno skončí si vůbec nedokážu představit a je mi z toho ouzko…“ 

* * *

Petice na podporu Patrika a Miloslava Ryšánkových

* * *

Kopie tohoto článku obdrží na vědomí:

ministr spravedlnosti Robert Pelikán, prezident Miloš Zeman, Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, předseda ÚS ČR Pavel Rychetský, předseda vlády Bohuslav Sobotka, předseda Sněmovny Jan Hamáček, předseda Senátu Milan Štěch, ministr financí Andrej Babiš, policejní prezident Tomáš Tuhý, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, předseda NS ČR Pavel Šámal, VSZ Praha Lenka Bradáčová, VSZ Olomouc Ivo Ištván, předseda VS Praha Jaroslav Bureš, předseda VS Olomouc Robert Gryga, předseda KS Brno Milan Bořek, KSZ Brno Jan Sladký a ombudsmanka Anna Šabatová. Eurokomisařka pro spravedlnost Věra Jourová a čeští europoslanci už článek obdrželi., včetně všech hlavních médií ČR, krajských deníků, stovek novinářů, všech poslanců a senátorů. J.Š.

* * *

Aktualizováno 16.8.2016

Kdo zastaví zrůdnost „soudce“ KS Brno, kata spravedlnosti Mgr. Tomáše Kurfiřta – zločince v taláru?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)