Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OH Rio de Janeiro 2016Dnes začínají Letní olympijské hry v brazilském Rio de Janeiro. Totalitní země je vždy dokázaly využít ve svůj prospěch. Olympijský duch nemohl být přirozený, jen falešný, hraný, předstírající. Jen ve svobodných zemích se mohl plně projevit tak, jak si přáli jejich zakladatelé. Nezapomínejme na to. Brazílie možná nedosáhne dokonalosti vybavením a organizací, ale určitě bude mnohem více srdečnější a prodchnuta duchem olympijské myšlenky, než tomu bylo v totalitních zemích. Jen svoboda dává prostor působení přirozenosti, proto ji nikdy nelze trvale umlčet. Mnoho zdaru LOH, držme palce Brazílii - i našim sportovcům. J.Š.5.8.2016

OH Berlin 1936OH Peking 2008OH Soci 2014

 

 

 

 

 

 

Aktualizováno 6.8.2016:

Brazilci předvedli zřejmě dosud nejhezčí, nejúchvatnější, nejhodnotnější a nejkvalitnější zahajovací ceremoniál. Byla to zcela jiná dimenze – ne o penězích, ale duchu a vizích a jakým směrem by se OH měly do budoucna ubírat. Úřadujícího presidenta Brazílie diváci vypískali kvůli obrovité korupci, jak správně řekli TV reportéři ARD. ČTK: Když pronesl jedinou protokolem předepsanou větu, diváci podle očekávání pískali a bučeli. Vyjadřovali tak postoj k současné politické a ekonomické krizi v Brazílii.

Prezident Zeman prohlásil, že půjde podpořit naše beach-volejbalistky, protože jejich soupeřkám bude fandit 15.000 Brazilců?! Je skutečně tak beznadějně malý, nebo už zahajuje svoji volební prezidentskou kampaň na státní útraty pro malé duchem…?! Přiložená fotografie z dnešních LN hovoří za vše!

 

J.Š.6.8.2016

* * *

LN Zeman LOH 060816

 

 

 

 

P.S.

ČT se opět „vyznamenala“ – v den zahájení LOH vysílala na ČT 2 od 20:00 dokument „Zátopek“ a od 21:55 hod. skvělý dokument o Věře Čáslavské režisérky Olgy Sommerové „VĚRA 68“. Na ČT 1 od 21:45 hod. „Všechnopárty“ tedy ve stejné době jako dokument „VĚRA 68“?! Na druhý den dokument „Zátopek“ ČT 2 zopakovala ve 12:15 hod., ale dokument o Věře Čáslavské už NE!!! Takoví jsme to „vlastenci“. Naše neslavnější sportovkyně je odstavena na „druhou kolej“ ČT a ještě se jí dá konkurence pokleslým zábavným pořadem na hlavním kanálu, který produkoval skutečný „kanál“. Pohrobci zločinné komunistické ideologie stále ovládají ČT. Jenom primitivní komunisté jsou schopni udělat ze slavné sportovkyně po jejím světovém triumfu a slávě uklízečku a potom ji prodat za uhlí na Kubu do Mexika. Mexiko si ji dodnes váží více než její rodná země! Tady už ani zvracet nepomůže!!! Naše země není hodna velikosti Věry Čáslavské! Není proto divu, že se komunistům a jejich pohrobkům v naší zemi tak skvěle vede. Co to asi vypovídá o naší zemi a o nás samých?! Odpusťte paní Věro – je nás stále hodně, kteří se stydí ve své bezmocnosti za tuto zrůdnost, kterou na Vás napáchal Husákův komunistický režim

* * *

Předseda ČUS (Česká unie sportovců) Miroslav Jansta v rozhovoru pro LN (6.8.2016) velice propaguje Jiřího Kejvala do MOV (Mezinárodní olympijský výbor), ačkoliv Kejval tvrdí, že vinu za doping v Rusku nenesou Rusové, ale výbor, který to měl již dříve kontrolovat. To je stejně, jako bychom řekli, že komunisté nemohou také za své zločiny, protože jsme je nekontrolovali !!! Kdo zná minulost obou pánů, nediví se - Trpaslíci

* * *

Vojtěch Mašek přidal(a) příspěvek ve skupině Letenské povstání proti Olympijskému parku.

"Když cyklista Armstrong musel vracet zlaté medaile, nikdo netvrdil, že je to útok na USA, ale byli to právě američtí antidopingoví kontroloři, kteří po podvodníkovi šli. A v tom je právě hlavní rozdíl" (z dnešního sloupku v KT). Dodejme, že zmíněné rozhodnutí paralympioniků je jen velmi slabou náplastí na obecné vyústění této kauzy, které lze shrnout heslem: "Lžete a podvádějte, nese to medaile, prachy a "vlasteneckou slávu".

"Nejsmutnější na celé situaci je to, že se nejedná o sportovce, kteří by zneužívali systém, ale o státem vedený systém, který zneužívá sportovce," prohlásil předseda IPC Philip Craven.

http://www.ceskatelevize.cz/rio2016/zpravy/337100-rusti-paralympionici-nemohou-kvuli-dopingovemu-skandalu-do-ria/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.14 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 K. Mrzílek 2016-08-07 23:05
Je doba taková že i nyní přejeme jen těm kteří vyhovovali komunistickému režimu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)